FOTA confirma renuntarea la sistemul KERS in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.09.2009
Echipele din Formula 1 au confirmat din nou ca vor renunta la sistemul KERS in sezonul 2010 in urma negocierilor purtate duminica cu Williams.

Williams a anuntat saptamana trecuta ca dezvolta in continuare sistemul KERS cu intentia clara de a utiliza tehnologia in sezonul 2010. Decizia britanicilor a fost surprinzatoare in contextul in care celelalte echipe din Formula 1 stabilisera sa renunte la KERS in sezonul urmator din cauza costurilor ridicate de dezvoltare.

Pentru a clarifica situatia, echipele s-au intalnit duminica in Singapore, iar in urma discutiilor acestea au stabilit sa respecte decizia initiala FOTA.

John Howett, vicepresedintele FOTA, a precizat ca echipele au luat decizia initiala de a renunta la KERS in momentul in care Williams era suspendata din organizatie, insa a dat asigurari ca toate echipele din Formula 1 au fost de acord sa renunte la sistem, chiar daca utilizarea acestuia va figura in continuare in regulamentul tehnic. In plus, FOTA va analiza posibilitatea de a introduce o tehnologie alternativa la KERS incepand din sezonul 2011.

Un alt subiect de discutie in cadrul sedintei de duminica a fost calendarul competitional, echipele confirmand ca vor solicita forului mondial schimbarea datelor de desfasurare a curselor din Monaco si Turcia.

Via | Autosport

Taguri: FOTA, Howett, KERS, Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru