Galerie foto: Massa pleaca cu furtunul de realimentare

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.09.2008
Va prezentam o galerie foto cu evenimentele petrecute in pitlane dupa ce Felipe Massa a plecat de la boxe cu furtunul de realimentare atasat.

Unul dintre momentele cheie ale cursei din Singapore a fost haosul creat la standurile Ferrari in momentul in care Felipe Massa a sosit pentru realimentare.

Sistemul electronic de afisaj al Scuderiei a indicat prematur culoarea verde, iar Massa a plecat cu furtunul de realimentare atasat.

Unul dintre mecanici a fost pus la pamant, in timp ce ceilalti au alergat spre capatul pitlane-ului pentru a ajunge la monopostul lui Massa. Dupa cateva zeci de secunde, acestia au reusit sa indeparteze furtunul de pe monopost, inapoindu-se cu el pe umeri spre standuri.

Comentarii (30)

  • Trenuletul
    Nu e distractiv deloc ceea ce li s-a intamplat, dar de aseara, una dintre poze e avatarul meu de ymess=))
    0 0
  • @admin
    cu o mica corectie la citatul: "Unul dintre mecanici a fost pus la pamant, in timp ce ceilalti au alergat spre capatul pitlane-ului pentru a ajunge la monopostul lui Massa". Mecanicul de la pamant s-a ridicat, toata echipa s-a ocupat de Kimi si abia APOI au fugit spre masina lui Massa, avind in vedere ca aceeasi echipa trebuia sa mearga sa scoata furtunul. Nu era permis sa vina altcineva sa il ajute. de aceea a durat atit (citeva zeci de secunde).
    0 0
  • Massa...,
    imi pare ft rau pt el .A avut atat ghinion anul asta cat toti la un loc si pe langa asta a mai avut si o echipa care dupa cum spunea si ul alt user a gresit anul asta cat in toti anii la un loc.Sper sa le vina mintea la cap k in felul acesta nu mai pot spera la niciuna din titluri.Dupa atatea greseli macar acuma pe final dak ar mai reusi sa-si spele din pacate.Go MASSA & FERRARI :D
    0 1
  • Ce frumos!!!!
    Ma bucur ca Dumnezeu exista si intervine uneori unde trebuie cum a fost cazul celor de la ferrari ieri ma bucur pentru massa ca a plecat cu furtunul asa cum s-au bucurat si ferraristii de penalizarea Lui LEWIS HAMILTON SI A LUI KOVALAINEN la Spa.Cel mai mult imi place a a 4 fotografie cand acel mecanic fuge ca un apucat ca sa-i scoata mascariciului de massa furtunul oricum ferrari sunt cei mai imprevizibili cand un pilot intra la boxe la fel ca schumacher.Sper ca Lewis sa castige campionatul de acum si pana peste 10 ani deoarece merita!!!!
    1 0
  • @gonbotul
    se simte plecarea lui jean todt....si kimi la valencia...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Comica ;)
    Comic este cum se uita mecanicii de la Honda :) Oricum mecanicii de la Honda si cei de la Ferrari merita premiul pentru cele mai proaste echipe de mecanici anul acesta. In epoca tehnologiei... pilotul de la Honda ramane fara benzina si... pilotului Ferrari i se da drumul sa plece... fara ca cineva sa verifice daca... operatiunea de realimentare a decurs cum trebuie.

    Pe "Join" il ignoram pentru ca este unul dintre putinii useri (fani McLaren) care nu are ce face mai bun si abereaza in declaratii. Dar nu pot sa cred ca voi credeti ca Dumnezeu are de-a face cu tot ce se intampla in Formula 1. Nu stiu cati au citit Biblia, dar... asemenea prostii rar mi-a fost dat sa aud. Plus ca Felipe macar este religios si doneaza bani pentru saraci, impreuna cu alti piloti din F1. Cel mai onest si foarte saritor este Nick dar... mi-este greu de crezut ca fanii McLaren stiu aceste detalii. Iar faza cu meritatul... eh daca fiecare dintre noi ar primii ce merita... vezi ce-ti doresti mane.
    0 1
  • @Join
    mai omule ai vazut vreo data unu fan ferrari sa zica asa ceva despre mclaren???...asa vorbiti de parca sunteti cei mai buni si cei mai tari....dar voi sunteti niste....sa nu zic ce...ex voi astia fanii mclaren in loc sa va bucurati de o victorie mclaren va bucurati de abandonul unuia dintre pilotii ferrari....sper sa se ia masuri in privinta celor care mai posteaza asemenea commentari...rusine...rusine...rusine
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Am si eu o problema
    Imi este foarte neclar cum pot sa salvez aceste poze. Plus ca rezolutia lor este... pentru cei cu monitoare de 14". Daca tot puneti aceste galerii... poze de rezolutii ceva mai serioase nu exista? Sau... le cautam pe site-uri ceva mai serioase?
    0 0
  • massa=castigare la masa verde
    bine zici ca sa facut dreptate chiar exista un Dumnezeu care intervine cand e cazul.CEA MAI TARE FAZA A CAMPIONATULUI NUMAI FERARRI PUTEA PATI ASA CEVA CARE ERAU CEI MAI BUNI LA PITURI:)).sigur castiga daca pleca de la boxe si cu mecanici dupa el nu numai cu furtunul..............il alimentau astea de la ferarri in mers nu mai trebuia sa opreasca la boxe si asa castiga.ca la smecherii is cei mai bunii!!!!!!!!!!!!!! lasa nu fi trist ca ai castigat la spa desi ai terminat pe doi poate ai noroc si ii decalifica astea de la fia pe toti sa ramai numai tu in puncte sa devii si tu campion modial ca alfel nu ai nici o sansa.dc o sa ploaie la urmatoarele curse sigur o comiti si tu ca si kimi in ultimele tururi...deci singura ta sansa ii sa castigi campionatul la masa verde cum a castigat anul trecut ferarri titlul la constructori:))
    0 0
  • Faine imagini - ma ung la suflet
    Mi-a placut muuult faza! Cel mai distractiv a fost cand mecanicii feraristi burdihanosi si cu fundul mare fugeau spre masina. Nu le-ar strica niste ore de atletism! :))
    0 0
  • daniel popescu
    Este dureroasa imaginea cu mecanicii carand furtunul. Mare pacat, putea fi cu totul altfel, daca o veriga din lantul care formeaza echipa Ferrari nu ar s-ar fi slabit pentru o fractiune de secunda. Dar cum in Formula1 o fractiune de secunda face diferenta intre glorie si dezastru, a fost suficient. Degeaba restul verigilor, mai mari sau mai mici, si-au facut treaba. Cel putin una chiar foarte bine. Daca stirea asa e cumva raspunsul subtil la intrebarea de mai devreme, eu una tot nu am inteles cu ce a gresit Massa! Ar fi fost un semn de respect pentru noi toti sa aflam un argument, care, cu siguranta exista! In final, am o ultima intrebare, la care STIU ca iar nu voi primi raspuns: de ce Hamilton nu a fost depunctat deloc dupa retrogradarea de la cursa din Belgia. Inteleg ca unii au interpretat ca nu a fost corecta sanctiunea, insa a fost o stire de presa publicata si pe automarket si sunt convinsa ca existau in grila de punctare criterii pentru acest eveniment major. Si, in plus, nu e datoria unui jurnalist sa judece corectitudiea unor decizii ci sa redea cat mai corect evenimente. Mai mult de atat, nici dupa respingerea apelului nu am vazut depunctari la Hamilton, desi parerea mea este ca el a fost cel care a executat manevra pedepsita de comisari, si nu echipa McLaren. De aici apare un iz de partizanat care poate ar fi bine si corect pentru noi toti sa fie clarificat. Ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca nu s-a publicat niciunde stirea despre obligativitatea echipei McLaren de a plati cheltuieli de judecata in valoare de 1 milion de dolari... penibil...
    0 0
  • Join
    ...vreau sa-ti spun k nu m-am bucurat de depunctarea lu Hamilton si nici cand a avut pana (la Hungaroring dak retin bine)...chiar m-am gandit k ar fi putut fi Massa cel care o pateste ,ceea ce s-a si intamplat la cateva tururi inainte de final numai in cazul lui a fost mai mult decat o pana....Dak esti impartial stii si tu k Massa dak nu ar fi avut atata ghinion anul asta ar fi fost pe primul loc in clasament indiferent dak Hamilton ar fi fost penalizat sau nu.Iar dak va fi sa castige Hamilton nu o sa zic k nu a meritat deoarece inca de anul trecut a demonstrat k e bun si merita dar asta nu ma face sa nu tin in continuare cu Massa.Macar in astea 3 curse ramase de ar fi ocolit de ghinion...hai Massa!!!hai Ferrari!!!
    0 0
  • gombotul >>>Massa dak nu ar fi avut atata ghinion anul asta ar fi fost pe primul loc in clasament indiferent dak Hamilton ar fi fost penalizat sau nu.
    Cred ca te inseli. Penalizarea de la SPA a insemnat 4 puncte pierdute de Lewis ceea ce insemna un avans de 5 puncte in clasament, iar ieri, inainte de incidentul cu furtunul, Hamilton era pe locul 2 imediat dupa masa (a nu se citi dupaamiaza!) deci masa ar fi ramas tot in spate la 3 puncte. >>>michelle_b - eu dupa SPA nu mi-a schimbat echipa McLaren si Pe Hamilton si te asigur ca au fost foarte multe stiri in care acestia erau depunctati!
    0 0
  • pt michelle_b
    dupa respingerea apelului Hamilton a primit -10 pct. Iar Massa a fost penalizat pentru ca "a plecat cu furtunul de realimentare dupa el si a revenit pe trasa din pitlane chiar in fata lui Hamilton, fiind la un pas sa il acroseze pe pilotul britanic".deci pentru ca era sa intre in monopostul lui Hamilton. Dar poate au uitat sa zica cometatorii de la TVR, dar oricum scria si pe ecran, desigur in engleza...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @drbsez :)
    Felipe nu putea iesi in fata lui Lewis nici daca vroia. Cand el avea 5s de realimentare, Lewis avea 2 deci... imposibil ce spui tu sus. Era o alta masina care putea sa fie Kova sau oricare alt pilot. Plus ca ei l-au penalizat pentru a tras acel furtun dupa... si mai ales ca a oprit exact langa boxele Honda... si aceastea nu mai puteau fi folosite. Ce sa mai spun ca a mai stationat acolo si vre-un minut si ceva... Oricum sunt uimit de faptul ca o masina de Formula 1 mai pleaca dupa ce sta cu rezervorul deschis peste 1 minut si scoasa din viteza :)
    0 0
  • ...
    Ala din spatele lu' Massa era "prietenul" echipei Ferrari - Sutil.
    0 0
  • @drbesz
    imi cer scuze, dar daca adresez o intrebare sau un comentariu cuiva, as dori ca raspunsul sa mi-l ofere persoana respectiva. cu atit mai mult, cu cit ma indoiesc ca tu cunosti grila secreta de punctare. sau daca o cunosti, pls ofera-ne-o si noua, celorlati useri. nu am dorit citate din alte articole decit cel postat, nici descrierea cursei, pe care, te asigur ca am vazut-o foarte bine si chiar nu era sa il acroseze, dar, ii putea lovi pe el sau masina cu furtunul care atirna dupa masina. ideea este, ca nici in acest context nu este vina pilotului, ci a echipei, adica a celui care a dat verde. iar articolul citat exact asta spune. te rog sa nu intelegi gresit, dar chiar as dori sa imi raspunda doar persoana careia ma adresez. multumesc.
    0 0
  • @michelle_b
    Hamilton nu a fost depunctat in F1 Champ dupa penalizarea suferita la Spa pentru ca stirea a fost publicata in dupa-amiaza zilei din duminica cursei. Conform regulamentului, etapele F1 Champ incep intotdeauna in ziua de luni de dupa cursa si se incheie o data cu publicarea cronicii de cursa. In mod normal, pe site nu apare nicio stire in ziua de duminica dupa incheierea unui Grand Prix. Totusi, in cazul MP al Belgiei am fost obligati sa publicam stirea respectiva intrucat era de o importanta virtala pentru clasamentul final al cursei. Daca stirea ar fi fost publicata luni, aceasta urma sa fie punctata corespunzator.
    0 0
  • Drako
    Chiar nu ma insel....fa si tu calculul...Pana la cursa de la Hungaroring Massa avea 54 pct in timp ce Hamilton avea 58...de acolo pana la Monza presupunand k Hamilton nu e penalizat iar Massa castiga la Hungaroring Massa mai obtine 28 pct in timp ce Hamilton 22 ,de aici rezulta k inainte de cursa din Singapore Massa acumuleaza 82 de pct in timp ce Hamilton 80 iar dak nu se intampla incidentul cu furtunul probabil Massa si aici termina in fatza lui Hamilton....bine'nteles toata povestea mea e pur ipotetica din moment ce lucrurile e clar k au luat o alta turnura ....si aici incerc sa subliniez doar faptul k Massa e pe 2 in campionat datorita ghinionului sau fara sfarsit si a echipei care a gafat mult si nu dupa cum zic unii useri k e pilot prost.Vreau sa cred in continuare k cei de la Ferrari vor lua lucrurile in serios macar in ultimele 3 curse si sa ne faca mandrii k suntem fani :D
    0 0
  • ...
    Daca era pilot prost nu era in Formula 1. Nu stiu ce au unii cu pilotii. Eu personal nu inghit echipa Ferrari, dar cu pilotii nu am nimic. Isi fac meseria. Bine sau rau, nu conteaza, toti gresesc.
    0 0
  • Kimifinish.
    noi fanii Vodafone Mclaren Mercedes suntem obisnuti cu victorii noi asta stim sa facem sa castigam tot timpul ma bucur pentru massa ca a tras acel furtun dupa el si ma bucuram si mai tare daca ramanea cu el in rezervor si mecanicii nu mai puteau sa-l scoata ce tare a fost faza cand acel mecanic de la ferrari incerca sa scoata furtunul si nu putea.P.S nu o sa tin cu ferrari in viata mea deoarece nu pot sa uit faza din 2006 cand Schumacher s-a oprit ca un bou doar ca alonso sa nu ia poleul dar oricum depasirea lui Mika din 2000 de la Spa spune toate despre abilitatiile lui schumachersi.Sper ca Lewis sa castige anul acesta si in urmatorii ani pentru ca merita el este bun pe orice fel de pista atunci cand spui depsre un pilot ca massa ca este bun si ca trebuie sa castige titlu mondial trebuie sa te si gandesti la faptul ca el este perpendicular cu cursele pe ploaie deci el nu este un pilot bun si nu va fii niciodata!!!!
    1 0
  • NeoGalaxy
    @Join
    Mane aberezi. Sper sa-ti blocheze si acest user. Gandesti la fel ca Miki. Si el tot vrea ca un pilot sa fie cum ii place lui, dar saracul nu stie sa comenteze o amarata de cursa de Formula 1. Nici tu nu vezi ceea ce este evident si din pacate, nici nu asteptam la asta. Schumi nu s-a oprit ca un bou dar oricum maniera ta de vorbit ne arata cat de frustrat esti de "impotenta" monoloagelor tale.

    Te rugam sa ne lasi in pace, deoarece ce ne spui tu nu, nu ne intereseaza, nu ne va interesa niciodata si cred ca marea majoritate a celor ce posteaza aici gandesc exact la fel.

    Il faci pe Schumi bou. Felicitari. Si noi ti-am putea spune la fel, dar numai politetea si bunul simt de care tie iti lipsesc cu desavarsire ne opresc.

    O seara excelenta in continuare!

    P.S. Admini va rog frumss sa-i ablocati atat IP-ul acestui disperat cat si orice adresa de e-mail pe care o poate folosi. Multumesc anticipat, NeoGalaxy.
    0 0
  • @DRAKo
    Te rog si pe tine sa nu imi mai dai raspunsuri. Chiar as dori sa ma ignori, avind in vedere modul tau de exprimare (si nu ma refer la cel de acum) si faptul ca pe mine chiar NU ma intereseaza ce afirmatii faci, avind in vedere ca s-au dovedit pina acum calpe !. In ceea ce priveste punctele pentru Hamilton, te invit sa citesti ceea ce a scris admin-ul, care, sper ca realizezi ca STIE ce vorbeste, spre deosebire de tine, si asta fara sa doresc sa te jignesc. Ca sa te ajut, iti citez din daniel popescu: "cit despre Hamilton nu a fost depunctat in F1 Champ dupa penalizarea suferita la Spa pentru ca stirea a fost publicata in dupa-amiaza zilei din duminica cursei". Si chiar mi-ar face placere sa imi oferi link-ul unde s-au scazut punctele pentru suma de 1.000.000 $ dupa ce a fost respins apelul. multumesc.
    0 0
  • @hamilton04
    Si din 2007 cele mai tari faze au fost abandonul lui Hamilton la China si eroarea de la Interlagos:P:))=))
    0 0
  • @DRAKo
    completare: stirea despre cei 1.000.000 a aparut in timpul saptaminii, evident, altfel nu ti-as fi cerut-o !
    0 0
  • NeoGalaxy
    Daca cineva nu tine cu ferari trebuie exclus?!?!? Sa nu uiti sa spui si de mine!!!
    0 0
  • @NeoGalaxy
    mi-as dori si eu sa vad cum i se face observatie, avind in vedere ca mie mi s-a explicat ca aici se comenteaza doar articolul, si asta in mod civilizat. nu stiu cit de civilizata e exprimarea "mecanic fuge ca un apucat ca sa-i scoata mascariciului de massa furtunul ", dar astept sa vad ...
    0 0
  • @Join
    Esti funny, stii nu?:)) Daca hakkinen e mai bun decat schumacher si e cu super tare Nr 1 Mclaren si Schumi "boul" a castigat asa 7... , 5 cu Ferrari a doborat aproape orice record, din punct de vedere statisti , CIFRE spun totul , stii, asta inseamna caz solid , 91 victorii a lui schumi vs 20 victorii realizati de hakinen, deci pur si simplu nu ai cu ce sa tocilesti aici , multumesc si NeoGalaxy stai linistit c ferrari castiga cele 3 curse , mai mult vor fi de 3x 1-2;)
    0 0
  • scuze
    am scris repede , dar rezumatul e clar:)
    0 0
  • Neo,nu ti-e sete?
    Du-te si bea apa si nu te mai lua iar de userii care posteaza comentarii ce nu-ti convin !
    Tu ai intotdeauna dreptate,esti EXPERTUL absolut,noi ceilalti suntem plebea,nu te putem contrazice.........hai mai ia o gura de apa !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru