Giovinazzi și-a prelungit contractul cu Alfa Romeo pentru 2020: doar patru locuri mai sunt disponibile pe grila de start

de Daniel Popescu
Marti, 05.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a anunțat că Antonio Giovinazzi va fi coechipierul lui Kimi Raikkonen și în sezonul 2020, astfel că au mai rămas doar patru locuri disponibile pe grila de start a sezonului următor.

La scurt timp după Marele Premiu al Statelor Unite, Alfa Romeo a definitivat linia de piloți pentru sezonul 2020 al Formulei 1.

Echipa italiană a decis să mizeze în continuare pe serviciile lui Antonio Giovinazzi, mai ales că acesta este sprijinit de Ferrari, furnizorul său de motoare.

"Sunt foarte bucuros să rămân la echipă în 2020. Sunt recunoscător pentru nivelul incredibil de sprijin pe care l-am primit în primul sezon complet de Formula 1", a declarat italianul.

Coechipierul său Kimi Raikkonen va rămâne de asemenea la echipă ca parte a unui contract pe două sezoane semnat înaintea campaniei din 2019.

În sesiunile de calificări, Giovinazzi a obținut o clasare mai bună pe grila de start decât Raikkonen în 9 dintre cele 19 etape de până acum, în timp ce în clasamentul general a obținut cu 27 de puncte mai puțin decât finlandezul.

Dintre cele 20 de posturi disponibile pe grila de start pentru 2020, doar patru mai sunt disponibile: unul la Williams, unul la Red Bull și două la Toro Rosso.

Alexander Albon are însă mari șanse să rămână la Red Bull și anul viitor datorită performanțelor bune din ultima perioadă.

Via F1

Comentarii (6)

  • Costel
    constient fiind de faptul ca poate nu is cea mai indreptatita persoana care sa-i faca recomandari atat lui Vasseur dar si AlfaF1 privind linia de piloti in perspectiva unui 2020 peste discretia afisata in sezonul actual ii transmit cat se poate de franc vremelnicului team-principal : oi gresit Frederic , oi gresit temeinic si optiunea asta mai mult decat discutabila impusa/fortuita poate si din abordari pur emotionale & peninsulare o sa se rasfranga cu certitudine in rezultatele viitoare fiindca nu poti sa nu-ti apleci atentia spre atatia piloti de perspectiva cu sanse considerabile sa-si certifice aptitudinile si la varste mult mai propice unor acumulari substantiale (giovinazzi-26 de ani) iar unul dintre acestia ar fi putut fi , doar afirm nu dau cu paru' , si Fabian avand etatea optima de 20 de ani , fratele mult mai celebrului cvadruplu campion mondial german sebastian vettel iar echilibrul dintre competenta si entuziasm , dintre maturitate si exaltare n-avea cum sa devina decat desavarsit in cadrul echipelor care impart cu legitima ostentatie acelasi propulsor
    6 3
  • Cred ca Hulk pleaca la IndyCar sau FE, in F1 nu prea cred ca mai sunt sanse sa ramana, cu toate ca imi doresc foarte mult asta.
    11 2
  • Adrian
    Alfa are bani de F1 cand ei de-abia vand 5 masini pe zi ?
    6 4
  • Costel
    E ciudat ca un pilot ca Hulk sa nu aiba o echipa. Este o grila slaba, fata de anii 2000 este mult mai slaba. Nu ma mir ca Hamilton defileaza.
    6 0
  • Ricci e poveri
    Nu e Giovinazzi chiar cel mai slab pilot de pe grila actuala (macar e tanar - poate sa mai creasca), dar cand avem/am avut pilotesse "de top of the flop" precum Julietta (PALMIER) si Lancelotta (sTROLL) & co. ne mai miram ca Esteban face tusha, iar ca sa intre la anu' trebuie sa scoata din schema un castigator de LeMans ?!?
    Iar piloti precum Ricci si Cico se zbat pe la echipe din a doua jumatate a clasamentului precum poveri de la Renault si rozettele de la Racing (for one) Point? De Alonso nici nu mai zic...
    11 2
  • Alonso,...mereu Alonso. Este cel care a fost surclasat de debutantul Hamilton?
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru