Glock: "Cerusem schimbul de pneuri, dar nu am primit raspuns de la boxe"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.11.2008
Timo Glock se apara in fata atacurilor personajelor pro-Ferrari din Formula 1 dupa ce turul sau lent l-a propulsat pe Lewis Hamilton in pozitia de campion mondial.

Modul in care Timo Glock a negociat ultimul tur de pista la Interlagos, in care a fost depasit de Lewis Hamilton pentru ca britanicul sa castige campionatul, este privit in moduri diferite de publicatiile lumii si de cititorii acestora.

In conditiile in care ultimul tur de pista al lui Glock a fost cu 20 de secunde mai lent decat precedentul, unele fete din Formula 1 si o parte din public si-au exprimat dezamagirea in legatura cu comportamentul lui Glock in ultimele secunde ale cursei. "Ma intreb cati bani o fi pariat Glock pe victoria lui Hamilton in campionat", sustine unul dintre cititorii International Herald Tribune. Keke Rosberg, fostul mare pilot de Formula 1, si-a exprimat si el nedumerirea in legatura cu minutele de final ale lui Glock la Interlagos: "Nu stiu daca Glock a incercat sa il ajute sau nu pe Hamilton", spune germanul.

Motivul principal al faptului ca pilotul Toyota a rulat lent in ultima parte a cursei este faptul ca acesta nu si-a schimbat pneurile de uscat cu cele intermediare atunci cand a inceput ploaia la Interlagos, cu patru tururi inainte de final.

In toata aceasta avalansa de contestatii, Glock se apara in fata reporterilor: "Nu am lasat pe nimeni sa ma depaseasca deliberat. Am cerut echipei tehnice sa ma accepte la standuri pentru schimb, dar nu am primit niciun raspuns. Ce mi-a trecut prin cap cand m-a depasit Hamilton? Un cuvant german care incepe cu S-C-H si continua cu E", a spus pilotul Toyota, referindu-se la o injuratura bine cunoscuta in limba germana.

Intrebat ce ii va spune cand il va intalni la pituri, noul campion mondial, Lewis Hamilton, a inceput sa rada cu pofta: "Nu stiu daca eu... Glock a facut o treaba foarte buna. Multumesc lui Dumnezeu ca nu mi-a stat in cale sau ca nu ne-am lovit. Deci, trebuie sa ii adresez un mare 'Multumesc' pentru ca s-a dat la o parte".

Comentarii (28)

  • texte
    pacat ca Timo Glock a vandut cursa . Se vede cu ochiul liber, pacat.
    0 1
  • Care?
    Care este oare adevarul? Stim cu totii ca pe timp de ploaie,daca ai cauciucuri pentru pista uscata, este ffff greu sa pilotezi. Deci aici Timo are dreptate, dar a mers atat de incet incat sa il prinda Hamilton sau mai repede nu putea rula? Aceasta e intrebarea.
    0 0
  • crismar56
    in primul rand te felicit pentru castigarea campionatului. am reusit si eu locul sase etapa asa . cred ca pana la urma vor fi ceva dezvaluiri , totusi sa pierzi 20 secunde pe ultimul tur .... ? cu orice cauciucuri... nu cred asta. era pista uda dar nici chiar asa... .
    0 1
  • nu stiu...
    si heidfeld la spa a facut minuni pe ultimul tur dar totusi .... glolck s-a implicat in disputa ptr titlu... asa ca este susceptibil de orice... In fine. Felicitari Hamilton si Massa apoi tre sa amintim de kimi,Alonso,Kubica, Vettel si toti ceilalti. Luati aminte la ce a facut Kubica in antepenultimul tur ... alaturi de multi piloti l-au dorit campion pe Massa ... Ham nu este iubit ... dar totusi felicitari
    0 0
  • texte
    glock a fost tinut rezerva pe locurile cu pct respective , in situatia in care ham nu reusea pe propriile puteri. si s-a vazut clar ce s-a intamplat. daca ham reusea de unul singur nu cred ca mai erau discutii , acuzatii sau presupuneri.
    0 0
  • CINEVA ACOLO SUS IL IUBESTE PE HAMILTON
    Cineva de sus s-a saturat de mizeriile facute de fia+ferari si ca un fulger i-a lovit in ultima secunda aratandu-le ca hotia nu merita premiata. Feraristilor muriti de ciuda?
    0 0
  • (ADY)
    Bravo Glock meriti un loc la McLAREN in locul lui Kova
    0 0
  • texte
    hotia a fost Toyota / Mc Laren . ferrari au jucat cinstit .
    0 0
  • suspect....
    eu ce nu inteleg este faptu ca glock in ultimele 4 tururi ramase din cursa a facut fata la ploaia care era , si brusc in ultimele 2 viraje a pus frana parca...aluzie la declaratile lui hamilton ca o sa ii multumeasca lu glock ca s-a dat la o parte mi-ar fi rusine in locu lui sa mai zic si una ca asta ;)
    0 0
  • cleo345
    Cat de credul (ca sa nu spun altfel) poti fi ca sa declari asa ceva? Cat? Mori de ciuda? Esti ofticat?
    0 0
  • texte
    o se vezi zilele urmatoare, dezvaluiri ..... glock a fost fortat sa-l lase sa treaca . mai studiaza si tu ,turul cadru cu cadru , poate reusesti sa-ti dai seama .
    0 0
  • DRAKo
    eu nu sunt ofticat, am tot castigat in concurs asa ca ... tu ... ???
    0 0
  • cleo345
    Nu-ti fa probleme in legatura cu castigul meu. Am fost si voi merge pe banii mei la curse de F1, nu depind de concurs. Hamilton e campion, asta am castigat!
    0 0
  • @cleo345
    Multumesc pentru felicitari. Da, se poate sa ai dreptate, dar ai vazut cam cum trecea la Spa Heidfeld pe langa toti avand cauciucuri de ploaie si ceilalti de uscat?
    0 0
  • crismar56
    am vazut , dar totusi aici , (braz,) nu era asa multa apa; cu 20 secunde mai lent pe ultimul tur, totusi e mult, avand in vedere ca tururile anterioarele le-a parcurs okkk si chiar ploua binisor.
    0 0
  • @cleo345
    Tu de pe ce lume esti ?Mult tupeu ai sa acuzi un pilot de non-combat cand la voi la ferrari asta e sport national ! Sau te pricepi prea putin ca sa intelegi ca diferenta a facut-o pneurile. Uita-te si la timpi-in acel tur ,Glock mai rapid decat Trulli.......
    Cu toate ca as fi vrut ca Glock sa fi facut intentionat,ca sa simtiti si voi feraierilor ce am simtit noi de multe ori !
    Pana atunci LEWIS E CAMPION ! massa e "chupacabra mondial"
    0 0
  • @hakkinen si nu numai...
    Cred ca acum tu devii pe acest site "chupacabra"...prin aceste texte gretoase, deoarece doar la cativa useri intalnesc aceste exprimari de homo sapiens !
    0 0
  • @cleo345
    ma faci sa rad cica "ferrari au jucat cinstit " =)) dutetare.ro . inca ceva...daca vettel nu stia ca la scos din lupta pt titlu pe hamilton atunci glock stia asta , dupa parerea ta si a multora . asa ca hai , gaseste alt motiv pt. care ferrari nu au castigat ambele titluri .. stiu ca sunteti frustrati nu vreti sa recunoasteti..tineti-o pe a voastra oricum pe hamilton il doare in basca de voi :) inca mai rad de vorba ta " ferrari au jucat cinstit" =))
    0 0
  • Vina cui?
    Aproape toti dati vina pe Glock ca l-a asteptat pe Hamilton, dar cati dintre voi isi aduc aminte de faza lu Heidfeld din Belgia??? toti au ramas pe pneuri de uscat numa el avea de ploaie si o urcat pe locu 3 in 1 tura! Si daca e asa, ca Glock l-a asteptat pe Hamilton si i-a incurcat socoteala lui Massa, atunci ce sa mai zicem de Kubica, care era intarziat cu un tur si l-a depasit inapoi pe Hamilton si l-a scos din ritm?
    0 0
  • ctlnmihai
    Ferrari a jucat cinstit?
    Daca luam cursele de la Spa,Valencia ,fuji sau shanghai ma indoiesc..la fel cum ma indoiesc cum Timo Glock unul dintre pilotii care au criticat pilotajul agresiv al noului campion ,l-ar fi ajutat pe Hamilton.. ce frumos suna noul campion...
    0 0
  • @bursuc
    DA , recunosc,"texte gretoase " asa cum greata m-au facut sa simt ferrari si fia prin deciziile si penalizarile aiurea date impotriva McLaren ! Ai gasit bine cuvantul: GREATA !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Nu stiu cat de greata imi este de faptul ca toti fanii McLaren spun ca Ferrari fura si ca nu meritam titlurile de anul acesta. Dar din pacate, anul trecut McLaren a furat si anul acesta vad ca iarasi fura. Daca voi vreti un campion care mituieste o alta echipa sa ii ajute in lupta pentru titlul pai Ferrari sunt copii mici.

    Oricum sincere felicitari pentru primul titlul si sper ultimul din cariera lui Lewis. A adus mai mult rusine Formulei 1 decat a reusit Schumi+ Felipe la un loc. Si din pacate, Lewis este cel mai slab campion din ultimii ani. De ce? Doar istoria ne va arata acest lucru.
    0 1
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Ai dovezi k Mclaren a mituit pe cei de la Toyota?.Spui niste tampenii mai mari k tine.Pilotii Toyota au fost singurii care au facut o cursa cu 2 opriri.Din pacate fanii Ferrari nu stiu sa accepte infrangerea.. Cat despre faptul k Massa e mai bun decat Hamilton te inseli..
    0 0
  • @Neo
    Nici macar in ceasul al 13-lea nu recunoasteti ca sunteti slabi ? Pai satisfactia e mai mare ca v-am batut cu tot cu FIA ,cu o victorie si 6 puncte luate de la Lewis si date la oligofrenul vostru ! Nu mai spun de saracul Bourdais .....si acum tot voi strigati "Hotii !"...mult tupeu aveti ! La voi nimic nu se pedepse3ste,totul se acumuleaza, manevrele non-combat sunt trecute cu vederea....DUMNEZEU a facut DREPTATE !
    0 0
  • :)))
    hakkinen ...esti cu capu` frate! vezi cauta niste xanax si mai calmeaza`te:))
    0 0
  • hai sa fim seriosi
    ca a incetinit deliberat sau nu, asta nu o putem stabili noi....dat, sa presupunem a facut-o deliberat! fanilor ferrari...nu va suna cunoscut? nu e nimic mai rau decat sa pierzi prin acleasi modalitati prin care esti obisnuit sa castigi...vezi raikonen, anu trecut, vezi schumaher acum cativa ani, vezi Massa anu asta...
    0 0
  • s-a uitat cineva la timpul lui trulli de pe ultimul tur ?
    http://www.formula1.com/results/season/2008/804/6586/live_timing_popup.html

    Glock si trulli au incercat sa castige pozitii neschimband pneurile. Nu prea le-a iesit. Atat.
    0 0
  • @Snatch
    pai ? din alea iei tu ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru