Grila de start a Formulei 1 pentru 2020 a fost finalizată: Nicholas Lafiti va concura pentru Williams, Hulkenberg părăsește competiția

de Daniel Popescu
Joi, 28.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a semnat un contract cu pilotul canadian Nicholas Lafiti pentru sezonul 2020, eveniment care marchează părăsirea competiției de către Nico Hulkenberg.

Williams și-a finalizat joi linia de piloți pentru sezonul 2020 al Formulei 1, după ce a semnat un contract cu Nicholas Lafiti. Pilotul canadian în vârstă de 24 de ani va debuta astfel în Formula 1 și va deveni noul coechipier al lui George Russell.

Lafiti ocupă în prezent locul doi în clasamentul general al Formulei 2 înaintea ultimelor două curse programate la sfârșitul acestei săptămâni pe circuitul din Abu Dhabi.

În paralel, canadianul a fost pilotul de rezervă al echipei Williams în acest an și a participat la 6 sesiuni de antrenamente libere, după ce în precedentele două sezoane a avut un rol similar la Renault și Force India.

"M-am bucurat să lucrez cu echipa în acest an pentru a contribui la dezvoltarea monopostului și pentru a-i sprijini pe circuit și la uzina. Aștept cu nerăbdare nouă provocare și sunt entuziasmat să debutez în Formula 1 în Marele Premiu al Australiei din 2020", a declarat el.

Claire Williams, șefa echipei Williams, consideră că Lafiti va contribui semnificativ la obiectivul echipei de a reveni în plutonul de mijloc în cursul sezonului viitor.

"Am fost impresionați de ceea ce a obținut în Formula 2 și de munca depusă în spatele scenei.

A devenit un membru respectat al echipei și așteptam cu nerăbdare să facă pasul în acest nou rol, pe măsură ce luptăm pentru a reveni în plutonul de mijloc", a declarat ea.

În urma acestui nou contract, grila de start a sezonului 2020 este practic finalizată. Marele absent va fi Nico Hulkenberg, care a rămas fără echipă după ce Renault a semnat un contract cu Esteban Ocon, care va concura astfel alături de Daniel Ricciardo.

Via Williams

Comentarii (1)

  • mobius
    Astfel se confirma ce spuneam mai inainte si multi m-au contestat, ca Hulkenberg nu a aratat mai nimic in F1.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru