Haas, prima echipă care prezintă monopostul de Formula 1 pentru sezonul 2019: americanii vor concura în negru și auriu

de Daniel Popescu
Joi, 07.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas a devenit joi prima echipă care prezintă monopostul pentru sezonul 2019 al Formulei 1. Americanii au optat pentru nuanțe de negru și auriu ca parte a unui contract de sponsorizare cu producătorul de băuturi energizante Rich Energy.

Haas a organizat joi un eveniment de lansare pentru noile culori ale echipei, care au fost aplicate pe un monopost de prezentare din sezonul 2018. Ulterior, echipa americană a publicat pe internet o serie de imagini digitale cu designul noului monopost pentru sezonul 2019.

Cu alte cuvinte, echipa nu a finalizat încă dezvoltarea propriu-zisă a monopostului, care va putea fi observat pentru prima oară cu ocazia startului primei sesiuni de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Monopostul Haas din sezonul următor va fi predominant negru și va include nuanțe de auriu, iar această combinație reflectă culorile noului sponsor al echipei, producătorul de băuturi energizante Rich Energy.

Întrucât imaginile digitale cu noul monopost sunt realizate pe un background negru, detaliile de design ale acestuia sunt relativ dificil de intuit. Cu toate acestea, există două elemente care ies în evidență ca urmare a schimbărilor implementate în regulamentul tehnic: aripa față este mult simplificată și are numai 5 elemente, dar este cu 20 de centimetri mai lată și cu 2 centimentri mai înaltă.

În plus, aripa spate este cu 10 centimetri mai lată și cu 2 centimetri mai înaltă.

Haas a debutat în Formula 1 în 2016 și a ocupat locul 8 în clasamentul constructorilor în primele două sezoane, înainte de a înregistra progrese semnificative și de a termina pe locul 5 în sezonul precedent. Piloții echipei pentru sezonul viitor vor fi Romain Grosjean și Kevin Magnussen.

Lansări monoposturi 2019:

● Toro Rosso: 11 februarie 
● Renault: 12 februarie 
● Red Bull, Mercedes, Racing Point: 13 februarie 
● McLaren: 14 februarie 
● Ferrari: 15 februarie 
● Sauber: 18 februarie

Prima sesiune de teste a noului sezon va avea loc în perioada 18-21 februarie, în timp ce a doua sesiune se va desfășura în perioada 26 februarie - 1 martie, iar ambele vor avea loc la Barcelona.

De asemenea, Liberty Media a anunțat că va organiza în 13 martie un eveniment special pentru a marca lansarea noului sezon al Formulei 1. Evenimentul va avea loc la Melbourne, iar la el vor lua parte toți piloții de pe grila de start.

Via Formula1

Comentarii (9)

  • e frumoasa ,cei drept seamana leit cu ferrari de anul treut cu exceptia aripii din fata sa fie vopsita cu rosu nicu nuti vei d seama
    9 2
  • Lotus cu culori mai lucioase!:)
    9 1
  • @fanf1
    Si cu ce-ai fi vrut sa semene, daca are mecanica Ferrari ? Cu Boeing ?
    11 3
  • da dar nu asa tare aici e vizibil si pentru unul care nu prea cunoaste formula 1 , o mai au si pe alfa romeo sub aripa dar nu se prea aseamana chiar incepind cu arip fata si terminind cu cea din spate ,ori fia se ce ca nu vede ori e altceva la mijlok
    7 2
  • mircea badea
    n-am auzit/vazut energizantul asta. oricum prefer monster (lemon/tropical).

    seamana cu vechiul lotus la culori. aripa aia fata prea mare vizual, mai bine le-ar da voie cu praguri si punte ca pe vremuri.
    3 3
  • @fanf1
    Ai rabdare, inca nu am vazut cum arata Alfa 2019, sa nu avem surprize !
    2 0
  • Mie nu mi se pare deloc botul monopostului identic cu cel Ferrari 2018, acele 4 grile aerodinamice de pe stanga si de pe dreapta, au cu totul o alta forma decat la Ferrari. Ferrari 2018 le avea mai ondulate, pe cand la Haas2019 sunt drepte, un pic de tot ondulate.
    De fapt, toate monoposturile au fost mereu aproximativ identice, pentru ca se copiaza intre ele.
    0 3
  • nu se copiaza...mecanica fluidelor e aceeasi pentru toata lumea
    5 4
  • Conteaza ce e sub capota - duelul culorilor si zorzoanelor e apa de ploaie.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru