Hamilton a avut patru oglinzi in teste pentru a-si vedea problemele

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.04.2007

Lewis Hamilton s-a prezentat la testele din Malaezia cu o noua gaselnita pe monopost, masina sa avand nu mai putin de patru oglinzi retrovizoare in loc de cele doua normale.

Desi se specula pe marginea unei inventii aerodinamice sau a unui element care sa ofere vizibilitate mai buna, percehea de oglinzi aditionale a avut rolul de a-l atentiona mai rapid pe Hamilton in cazul in care motorul ar fi dat semne de slabiciune, degajand fum.

Astfel, se pare ca McLaren au dorit sa testeze in conditii de maxim efort masinile la Sepang, iar oglinzile ii permiteau lui Hamilton sa vada fumul imediat dupa ce acesta aparea. Scopul este simplu: defectiunea sesizata rapid face mult mai usoara investigarea problemelor aparute.

Comentarii (7)

  • prostii
    sa nu-mi spui ca oglinda lu Hamilton de pe McM este mai rapida in informatii decat senzorii de caldura de pe motor??? iau pus si un furtun de la teava de esapament sa simta mirosurile ???

    Parerea meste ca nu oglinzile nu au nimic cu cele spuse mai sus. sau e legat de aerodinamica sau pur si simplu de siguranta.
    0 0
  • sunt pentru a vedea mai bine in spate ...
    asa cum am mai spus si pe alt forum nu vad decat 2 intrebuintari pentru cele 4 oglinzi: fie sa vada mai bine ... ceea ce este cel mai plauzibil ( soferii incepatori stiu despre ce este vorba ... intotdeauna ai vrea sa ai o oglinda mai mare :D )fie face parte dintr-un pachet aerodinamic. A doua optiune mi se pare foarte foarte putin probabila. Tehnicienii ar elimina oglinzile din designul masinii daca acestea nu ar fii impuse de regulamentul FIA ( aria minima a unei oglinzi este prevazuta in regulament)
    0 0
  • A baut
    A baut cam mult si vedea dublu daia avea nevoie de 4.
    0 0
  • ShArKy
    Hmm...
    Voi va batetzi joc de Hamilton mai mult...o sa va dea peste bot el...peste ktziva ani...sau chiar anu asta
    0 1
  • Bullshit!!! Aerodinamica lui peste X-(
    Apoi nu stiu la cate curse de F1 s-au uitat aia care zic ca oglinzile extra fac parte dintr-un pachet aerodinamic, pt se cunoaste bine faptul ca oglinzile sunt suprafete plane, si chiar strica aerodinamica masinii decat sa o inbunatateasca.

    Pe de alta parte, este vorba de un test, asa ca nici pt vizibilitate mai buna nu au fost puse. Oglinzi mai multe ar fi nevoie in caz de cursa unde poti fi atacat de un adversar si unde te-ar ajuta sa te aperi mai bine, si credeti-ma ca aceste oglinzi vor fi scoase pt cursa, nefiind permise de regulament.

    Deasemenea, senzorii motorului transmit informatii la boxe, sper serverul central de telemetrie, nu direct in masina, si observarea supraincalzirii motorului si transmiterea acesteia prin radio pana la Hamilton ar cam dura atat timp cat... hai sa zicem... ca ar cam incepe sa friga scaunul sub el.

    Deci credeti sau nu, pt astea au fost montate, sa vada fumul... daca nu credeti consultati mai multe site-uri de F1, sunt destule, si oricum majoritatea articolelor de aici apar "traduse" si pe alte siteuri.

    www.formula1.com, www.f1-live.com, www.f1racing.net
    0 0
  • pt ray...
    si ce face daca scoate fum??? scade turatia si motorul i-si revine? un lucru e sigur, daca un motot scoate un gram de fum unde nu trebe IT IS DEAD, poate nu in clipa 2 dar in aceasi tura SIGUR. Ray, nu stiu de cand urmaresti F1, dar in anii precedenti a existat TOT ACOLO o aripioara... ce zici de coincidenta? nu crezi ca McM doreste sa zica prin asta: nu nu nu asta nu e pt aerodinamica, asta e pt siguranta si pt fum... RIGHT?

    pe de alta parte... daca scoate fum, pilotul eventula le spune la mecanici prin radio ca e gri sau e alba :)... cred ca Miki de pe TVR1 este singrului din F1 World care nu stie diferenta... :)
    0 0
  • fum
    Poate ii schimba setul motor la boxe.Ii baga de setcar sa nu mai pape ulei.Daca scoate fum poate s-o traga pe dreapta si oricum mai mult de 19000 de ture nu poate sa-i dea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru