Hamilton a scapat de penalizare

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 20.10.2007

Lewis Hamilton a scapat de o penalizare serioasa in timp ce echipa McLaren Mercedes a fost amendata cu suma de 15.000 de euro de oficialii FIA de la Marele Premiu al Braziliei, dupa ce englezul a incalcat regulamentul in privinta pneurilor de ploaie.

Pilotul McLaren a utilizat doua seturi de pneuri de ploaie in prima zi de antrenamente libere din cauza unei erori a echipei, la fel ca in cazul lui Jenson Button si Takuma Sato. Oficialii i-au convocat pe cei trei piloti si reprezentatii echipelor si au decis sa amendeze echipele cu cate 15.000 de euro, insa nu au penalizat in niciun fel pilotii.

Totusi, oficialii FIA au cerut echipelor sa inapoieze setul de pneuri utilizat in plus pentru a se asigura ca nu au beneficiat de un set deja utilizat de cauciucuri. "Pentru a evita posibilitatea ca oricare dintre echipe si piloti sa aiba beneficii pe parcursul acestui MP datorita utilizarii unor pneuri deja folosite, fiecare echipa va preda aceste pneuri asistentului tehnic al FIA", au anuntat oficialii FIA.

Hamilton si-a exprimat regretul referitor la acest caz, insa spune ca are incredere deplina in echipa. "Este o greseala usor de facut", a spus el. "Sunt o multime de reguli si regulamente. A fost o greseala mica. Echipa face o munca fantastica, astfel de lucruri se mai intampla".

Comentarii (4)

  • ham champ
    este clar ca-l vor campion pe ham, este d culoare nu au mai avut asa ceva pana acum...
    Sa-i spuna cui or vrea ei va el nu stia ca merge cu al doilea set de pneuri de ploaie fara sa stie...El pleaca pe pista fara sa stie ce caiciucuri are????
    Echipa face ce zice pilotul.. Deci ham a facut o greseala si este penalizata echipa, mistooooooooo
    0 0
  • De acord
    Sunt de acord complet, se pare ca va fi "impins" de la spate si de FIA care nu l-a penalizat desi merita de mai multe ori. Sincer eu sunt satul de ce au facut cu Hamilton ... Ar fi foarte frumos sa iasa Raikonnen sau Alonso campion si Hamilton sa ramana de caruta ... atunci se va face dreptate.
    0 0
  • alllo
    este buffoon
    0 0
  • bosanci
    tolomacu
    trebuia batut pt magariile pe care le face coteul si mai zic astia ca nu este fovorizat ccccrrrrrrrrr cioara
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru