Hamilton, entuziasmat de obtinerea pole position-ul

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 06.10.2007

Lewis Hamilton a spus ca este in extaz dupa ce a reusit sa obtina primul loc in calificarile de sambata pentru MP al Chinei. Dupa ce a scapat de posibila penalizare din partea oficialilor FIA, britanicul a recunoscut ca a trebuie sa traga tare pentru a obtine pole position-ul.

"Acest weekend a fost foarte palpitant", a spus el. "A fost o calatorie foarte emotionanta. Am venit aici dupa cursa grozava de la Fuji. Ieri am avut o zi dificila si nu mi-a fost usor sa uit despre posibilitatea de a fi penalizat in clasament. Am fost pentru prima oara aici si sunt foarte entuziasmat de obtinerea pole position-ului, pentru ca pana atunci nu fusesem la fel de bun ca Fernando. Am stiu ca prin munca si efort voi fi capabil sa reusesc. Asa ca sunt foarte, foarte fericit", a adaugat Hamilton.

Liderul campionatului a ales sa alerge in ultima sesiune cu pneurile mai dure, inainte de a schimba cauciucurile cu cele soft pentru ceea ce s-a dovedit a fi un tur de pole position. Vorbind despre decizia sa, Lewis a precizat.

"Eram convins ca vom avea forma Scuderiei Ferrari, dar in general in virajele de mare viteza au parut sa fie mai rapizi decat noi. Cred ca pentru un tur forma noastra a fost la fel de buna sau poate chiar mai buna decat a lor si poate ca in cursa ei folosesc mai bine pneurile si sunt mai consisitenti. Nu am stiut ce optiune este mai buna. Am iesit prima oara cu pneuri mai tari, iar apoi am zis sa riscam. Iar masina a fost buna dupa aceea".

Comentarii (12)

  • ???
    a fost codas in toate 3 sesiuni de antrenamente si a reusit sa obtina pole-ul...chiar este talentat :(...dar si echipa este cu el 100%
    0 0
  • nu,nu
    nare nici un talent,e varza hamilton.maine kimi va lua 570 pct. !
    0 0
  • Ce guster esti....
    Cu toate ca am tinut cu kimi cand era pilot McLaren acum cred ca v-a abandona.
    0 0
  • mda...
    e smecher pustiu asta, in antrenamente nu arata tot ce poate, iar in calificari da lovitura, ce sa zic il felicit, desi sunt fan alonso si sustin in continuare ca pe spinarea lu alonso castiga lewis....
    0 0
  • pai ..da
    binenteles k Hamham nu a fost penalizat cu 10 locuri cum a patit Alonso fiindca l au tinut mecanicii mai mult si n a apucat saracul Hamham sa mai faca un tur in calificari.... si chiar ar fi fost o prostie sa fie penalizat k doar ce a facut..a provocat o gramada de accidente.. a incercat sa l faca pe Alonso sa l depasesca cnd era safty car in fata..sau a provocat accidentul dintre Webber si inca un pilot......asta e nimika toata nu?asta pt k e hamilton....Hamilton poate va fi campion imoral...pardon mondial :)..dar macar Alonso a incercat pana la sfarsit fara sa adopte alte metode dacat cele sportice adica fair-play.
    0 0
  • mda...
    deci hamilton era un pilot de mijlocul clasamentului daca alonso nu era in echipa cu el ... asa daca toata echipa e de partea unui pilot... foloseste telemetria lui alonso cu desavarsire...uitati-va la un tur de-al lui alonso shi la un tur de-al lui hamilton se potrivesc perfect..oricum mi-ar placea sa ploua maine...sa castige alonso shi hamilton sa abandoneze...apoi sa castige cel mai bun la interlagos
    0 0
  • cum a zis comentatorul
    70% sanse sa ploua maine deci sper sa fie asa
    0 0
  • race
    Chiar mai mult de 70 % sanse sa ploua maine. Eu cred ca nici nu se va disputa cursa la ora stabilita. Hamilton e gol golutz. Probabil ii ajunge combustibilul pentru nu mai mult de 15 tururi in conditii normale, insa a gandit bine: ploua abundent maine se incepe cu safety-carul si castiga vreo 10 tururi in plus dupa care alimenteaza o singura data pentru restul cursei. Sa vedem daca ii iese manevra. Oricum e crlar ca Raikkonen e cel mai rapid pilot in conditii normale (Q2), dar ce va fi maine se anunta a fi complet anormal.
    0 0
  • race 2
    lupta de maine va fi intre kimi si hamilton...doar ei mai conteaza dupa ce au aratat pana acuma in antrenamente si calificari
    0 0
  • cred
    ca va intra shi alonso in lupta...el e mai plinutz :)) la combustibil indiferent daca ploua sau nu
    0 0
  • massa
    si in final massa va castiga cursa :))
    0 0
  • minime
    @sharky@ralu
    sharky ... da tu crezi k fiecare alearga pe circuitu lui ? normal k "se potrivesc" tururile ... esti pe principiu "daca te iei dupa mine esti papagal ?" ?

    ralu ... nu cred k urmarim aceleasi curse ... cum se conduce in spatele safety carului ? sa ne amintim de etapa de acum 2 ani de la monaco ... incidentul din tunel cand cursa era sub safety car, schumi a fost surprins de o franare brusca si a iesit din cursa ... nimeni nu a fost pedepsit. de asemenea sa ne amintim de toate manevrele "murdare" ale lu alonso in fata lu hamilton. prima data alonso, ca in copil mic orgolios :" nu`zi mai dau setarile mele !!! CE ITI TREBUIESC TIE SETARILE MELE !?!?!?!?" si nu i le`a mai dat ... s`a prins hamilton cum sta treaba si l`a batut cu setarile facute de el. faza cu penalizarea lu alonso ... EVIDENTA, a fost o manevra meschina, prin care si`a dat arama pe fata ... si`a dat seama k singurul mod in care hamilton nu il poate bate e daca il face sa stea "pe bara" in ultimele minute. mai vrei sa vorbim de imoralitate ? ce zici de faptu k si`a dat in gat echipa ca sa poata sa plece la anu ... de asta ce mai zici ? si hamilton era ala imoralu' nu ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru