Hamilton: "Rosberg merita să fie pe podium"

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton regretă că a terminat pe podium la Sepang după ordinele de echipă prin care Nico Rosberg nu a avut dreptul să-l atace în finalul cursei.

Pe lângă controversele apărute în garajul Red Bull Racing de la Sepang cu privire la ordinele de echipă, şi cei de la Mercedes au fost implicaţi într-o situaţie asemănătoare, după ce Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au primit ordin să-şi păstreze poziţiile trei şi, respectiv, patru în ultimele tururi.

Rosberg a solicitat echipei să fie lăsat să-l depăşească pe Hamilton, în condiţiile în care britanicul trebuia să concureze mai lent pentru a conserva combustibilul, însă cererea sa a fost respinsă brutal de şeful Ross Brawn.

"Sincer să fiu, Rosberg ar trebui să fie aici. A fost în formă mai bună pe parcursul cursei. Am luptat din greu pentru a ţine pasul cu Red Bull, dar am folosit prea mult combustibil. A fost dificil să fac pneurile să reziste şi am salvat combustibil de la începutul cursei, motiv pentru care am pierdut mult timp. Nu ştiu care a fost situaţia cu Rosberg, dar pot să mă descurc mai bune la gestionarea pneurile", a declarat el.

Urmareste Automarket
Rosberg a fost la rândul său afectat de situaţia creată, însă afirmă că înţelege decizia lui Brawn în contextul în care echipa a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii ani.

"Este un efort de echipă şi respect opinia echipei.

A fost o zi importantă. Am avut zile grele în ultimii ani, aşa că să terminăm pe locurile trei şi patru şi să luptăm cu Red Bull este o mare performanţă. Este perfect de înţeles că echipa a vrut să terminăm pe trei şi patru fără incidente şi ştiu că situaţia ar fi fost aceeaşi dacă poziţiile noastre ar fi fost opuse. Vom avea timp de lupte între coechipieri în viitor", a precizat el.

Comentarii (16)

  • bravo lui Nico !
    Sa fim seriosi,la RBR e vb de un disperat care s a invatat sa nu l deranjeze nimeni,si se va termina asta curand,dar la Mercedes...era o lovitura de imagine fantastica pentru Lewis daca il lasa pe Nico sa treaca inaintea lui,pur si simplu sa i lase trasa libera in ultimul tur macar...castiga mult,foarte mult ca imagine.Dar nu poate fi incriminat la fel ca in cazul Vettel,insa vorbaria de dupa,cand stia din timpul cursei ca e acolo doar pentru ca echipa o cere....asteptam mai multa raspundere si barbatie,nu unii protejati si altii infranati !
    18 5
  • nu vreau sa acuz pe nimeni, dar vedeti ca nu doar la ferrari se intampla lucrui de genul? asta e...astea sunt cursele si n-ai ce face. oricum cursa a fost interesanta si sper sa mai vad curse de genul acesta:)
    17 4
  • Ce ipocrit si Hamilton asta. Daca vroia sa fie fair-play, se dadea la o parte si-l lasa pe rosberg sa treaca. Sa zica acum, dupa ce are in buzunar cupa si punctele, ca vai eu mi-as fi dorit sa-l las sa treaca, MARSH.

    P.S. Oricum sper ca s-au lamurit toti aplaudacii care ziceau inainte de inceperea sezonului ca vai sa vezi ce o sa-i rupa capul hamilton lui rosberg.
    27 36
  • ba pana la urma e bine ca a precizat lucrurile astea.
    9 3
  • JugaruGabi
    Radule... iti impartasesc opinia, da' sa vezi cum vin acum fanii Hamilton si iti dau dislikeuri, ca sa iti dispara comentariul dupa site.
    21 29
  • markusrull
    daca se simtea rosberg in stare il depasea, a rulat mult in spatele lui nereusind sa il depaseasca... rosberg a cerut echipei sa ii transmita lui hamilton sa se de-a deoparte, raspunsul a fost negativ, nu negativ sa il depaseasca daca e in stare, negativ ca nu o sa se de-a hamilton deoparte... daca era mai rapid si putea sa il depaseasca il depasea... a si reusit sa il depaseasca pe prima zona drs de atatea ori dar cum nu era cu mult mai rapid pe a doua zona drs a fost depasit la randul lui de hamilton... nu are dc sa fie rosberg suparat ca nu l-a facut echipa pe hamilton sa se de-a deoparte...
    15 11
  • Robert
    In momentul de fata dintre echipele de top cei de la Lotus sunt cei mai corecti.Echipa ii putea ordona lui Grosejean sa nu-l depaseasca pe Raikkonen la inceputul cursei,sau macar sa-l lase in fata lui pe parcursul cursei.
    8 3
  • ce ba apare asta cu declaratii de genul a unora de la RBR dupa ce a facut kka acum vine si-l framanta... Odata ce ai facut-o d'am i clar ca ai vrut sa o si faci si nu mai veni cu d'astea ca mai pari inca si ipocrit. Vom vedea cand echipa nu-i va canta sub struna. Mai tineti minte declaratiile la McLar.? Scuzare de exprimare directa!
    5 16
  • @JugaruGabi
    vezi ca se zice "de pe site" nu "dupa site" sau "dupe site" cum esti obisnutit sa vorbesti in oltenia sau la mitici la capitala
    16 2
  • JugaruGabi
    Ai dreptate Azmodane... O sa corectez greselile de genul asta pe viitor.
    Multumesc!

    PS: nu este spus sarcastic.
    12 2
  • JugaruGabi
    markusrull: Ai idee ce inseamna "I'm faster that him. Please let me pass him!"?

    Eu nu inteleg ceea ce ai inteles tu. Eu am inteles clar: "Sunt mai rapid decat el (n.r. Hamilton). Va rog sa ma lasati sa-l depasesc!"

    Facem acum si filosofie?
    12 4
  • florin sm
    brawn englez - ham englez......
    6 1
  • florin sm
    conflictele abia au inceput.
    8 0
  • @Robert, citeste aici: http://www.automarket.ro/formula1/lotus-raikkonen-beneficiaza-de-tratament-preferential-50317.html
    4 0
  • @florin sm ... Mercedes echipa germana - Nico German :)
    5 0
  • Pai daca se tot simtea rau, de ce nu i-a semnalizat dreapta ?!? :)
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru