Hamilton, tinta atacurilor fanilor spanioli pe internet

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 31.10.2008
Un site spaniol a lansat un joc prin care fanii sunt invitati sa ii puna bete in roate lui Lewis Hamilton in drumul sau spre titlul mondial.

Un site spaniol a lansat un joc in format Flash care prezinta layout-ul circuitului de la Interlagos, gazda ultimei curse a sezonului 2008.

Vizitatorii sunt invitati sa puna cuie si arici pe pista circuitului cu scopul de a intepa pneurile lui Hamilton. In plus, fanii pot lasa comentarii pentru pilotul echipei McLaren, iar pana in prezent s-au strans peste 34.000 de comment-uri la adresa sa.

Multe dintre aceste mesaje au insa un caracter rasist, iar FIA si McLaren au condamnat initiativa site-ului spaniol. "Pozitia FIA este foarte clara. Discriminarea si prejudiciul nu au loc in sport si in societate. Toti cei din sport se vor alatura pentru a condamna comentariile abuzive", a declarat un purtator de cuvant al FIA.

"McLaren a fost printre primele echipe care a sprijinit campania FIA "Every Race". Am vazut declaratia purtatorului de cuvant al FIA si suntem siguri ca va avea ecouri", a precizat un purtator de cuvant al echipei McLaren.

Comentarii (13)

  • ADMIN, eu chiar nu inteleg...
    pai... e vina lui Hamilton ca unii (spaniolii, de exemplu) sunt atat de inversunati si orbiti de ciuda impotriva sa incat sunt in stare de astfel de jocuri si actiuni penibile dar - mai ales! - RASISTE?! ADMIN, poate ne faci si pe noi sa intelegem: prin prisma acestei stiri, este depunctat Lewis ptr ca exista si este favorit in cursa ptr titlu iar asta nu place fanilor Alonso?! Atunci, prin deductie logica, ar fi trebuit punctat cu plus Alonso si spaniolii cu excese rasiale... Adica, stimati domni, SUSTINETI astfel de actiuni/atitudini?! Dupa logica mea asa pare... Ca sa nu mai vb despre faptul ca in aceeasi stire apar si declaratiile FIA IMPOTRIVA acestui gen de actiuni, IN SPRIJINUL lui Hamilton! DECI....?! Sau ma rog... poate totul este peste puterea mea de intelegere...
    0 0
  • Ce puneti stiri deastea???
    dc puneti asa stiri si eu o sa fac un joc azi cum ca o sa-i rup lu massa capul si va rog sa postati o stire.Prostilor
    0 0
  • @marianescu
    Nu sustinem manifestari rasiste, iar jocul in sine nu este deloc rasist decat prin prisma comentariilor postate de utilizatori. Am prezentat doar faptele, nu cred ca din aceasat stire reiese ca sprijinim sau nu actiunea fanilor. Punctarea stirii nu are nicio legatura cu situatia din clasament. A fost depunctat pe principiul bursei, este o stire negtiva la adresa lui.
    0 0
  • @Join
    Bafta la dezvoltarea jocului si multumim pentru urari.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis :)
    Mie mi se pare foarte scuzabil. Si fanii McLaren sunt la fel de intaratati impotriva lui Felipe. Acuma... vreti dreptate si egalitate? Sa fim seriosi. Sa punem aici comentariile lui Join si al altora referitor la Felipe si facem deja o petitie care daca ajunge la Curtea Drepturilor Civile de la Bruxelles, o sa va ajute sa faceti vreo cateva sute de ore in folosul orasului :)

    Excese rasiale?

    P.S. marianescu si cu ctlnmihai scuze ca va spun dar daca luam toate comentariile voastre o sa vedeti ca nu sunteti cu nimic mai buni ca acesti fani spanioli care fac sportul de ras.

    Scuze ca va spun iarasi... dar cand esti fan si tii cu echipa ta mai pierzi din vedere si faptul ca mai pot exista si alte pareri.

    Iar faza cu dreptate si egalitate... mda :) Si eu vreau sa fim toti egali, onesti si cinstiti. Dar nu se poate din pacate. Iar dreptatea este oarba pentru cine stie cat de cat istorie.

    O zi excelenta in continuare!
    0 0
  • :)
    din pacate cred ca au sters jocul..... :(
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    P.S Sper sa nu intelegi ca imi plac acest gen de actiuni, dar nu mi se pare nimic rasist intr-o joc in care faci misto de un pilot. Scuze dar si pozele prezentate desenete de acel comic italian, sunt comice dar rasiste nu mi se par.

    Iar comentariile... oamenii au dreptul sa spuna orice nu? Este libertate si ai voie sa spui orice nu? De aia il toleram pe Kova (nu mai este nu) si pe Join (mai este din pacate) si altii.

    Eu cred ca fanii McLaren au o problema. Ei chiar cred ca echipa lor si ei sunt niste victime ale universului care nu doreste ca Lewis sa devina campion. Baieti... luati o pauza si mai respirati. Este normal sa exagerati dar cand va treziti :) este o zi noua si fiecare isi vede de drumul lui.

    In ziua cand o sa-l vad de Lewis ajutand un copil sarac, ziua in care o sa sa-si dea salariul copiilor din Granada si atunci cand isi da seama ca masinile alea pe care le are nu fac 2 bani atunci o sa-mi dau seama de cat de talentat este. Dar pana atunci stiu ca negrii au suferit mult pentru ca au fost slabi. Desi sunt talentati religia i-a daramat si nu au evoluat economic cat a trebuit. Gandindu-ne ca Africa este "the cradle of life" si ca de aici a plecat viata... ce sa mai. Africa este un teritoriu cu probleme si care nu se vor rezolva prea repede.

    Respect negrii pentru ca au o istori foarte bogata, o cultura la fel, o muzica tribala super si mai ales miliarde de probleme. Dar.. din pacate nu toti considera la fel. Au gresit, au lasa religia sa le ia mintile si din pacate cu voodoo nu se pot contrui nici orase, nici economii si nici bani.

    Plus ca... cand esti bun esti urat. Lewis este bun, Felipe este bun, amandoi sunt urati dar nu stiu daca conteaza care este mai urat decat celalalt nu?
    0 0
  • @Neo:
    ia, hai sa vedem: ia toate (dar TOATE!) comentariile mele si arata-mi te rog ca nu sunt "cu nimic mai bun ca acesti fani spanioli care fac sportul de ras". Iar daca nu poti demonstra asta (si sunt sigur ca asa va fi), ar fi bine sa-ti retragi cuvintele care ma acuza fara nici un fundament. Eu nu-mi cer scuze cand iti spun ca deja exagerezi si chiar ma jignesti cu ceea ce spui referitor la persoana mea! Eu NU AM JIGNIT NICIODATA PE NIMENI, utilizator al automarket, pilot, echipa, manager, ce vrei tu! Mi se pare normal sa pastram orice dialog in limitele dentei, iar de vreme ce asta ofer, la asta ma astept si eu din partea celorlalti! Nu-i corecta atitudinea ta!
    0 0
  • @daniel.popescu
    multumesc ptr raspuns, cred ca m-am lamurit de data asta: se pare ca are o oarecare logica si punctarea.
    0 0
  • @Neo - erata
    "dentei" = decentei
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marianescu
    Nu te-am jignit si cred ca iarasi exagerezi. Plus ca nu ma referam in general la tine ci la faptul ca esti fan McLaren in particular. Desi am verificat si nu ai spus nici macar odata ceva urat despre piloti sau oricine altcineva, si pentru asta imi cer cele mai sincere scuze. Recunosc ca am gresit, dar asta nu te scuza cu nimic. Asa cum spui ca fani spanioli sunt cum sunt, nu te referi la cineva in particular, deci si eu ma referam in general la fanii McLaren.

    P.S. Nu te supara dar mai gresesc si eu din cand in cand. Si nu imi pare rau sa-m cer scuze cand gresesc, dar imi pare rau ca am gresit. Oricum esti fan McLaren si esti in aceasi oala cu restul.

    Oricum anul asta fanii Ferrari si fanii McLaren s-au certat cam mult si incep sa cred ca suntem cam fanatici in legatura cu sportul asta si.... poate nu este asa de bine. Noroc ca nu ne vedem ca poate ne si bateam :)

    Oricum sper sa ma ierti pentru acesta greseala neintentionata, dar totusi judeci un pic fortat fanii spanioli. Iar jocul ala mi se pare super, pacat ca l-au retras. Nu mi se pare nici o problema rasista ci doar o gluma. Acuma tot nu inteleg la ce se asteapta Lewis de la fani. Sa-l respecte? Sa-l iubeasca? Eu personal ma gandesc la vreo 10 chestii pentru care l-as uri daca eram fan spanion. Dar sunt fan Ferrari si desi este mai bun ca Felipe, tot mi se pare ca acesta din urma a avut mai mult ghinion :) Talent au toti dar Lewis are mai mult.

    Daca va castiga titlul bravo lui. A gresit mai putin si evident a avut si foarte mult noroc.
    0 0
  • @NeoGalaxy - jocul vietii
    in primul rand Lewis nici nu are timp si nici nu-i pasa de ce se scrie in media si orice om cu capul pe umeri stie ca media distorsioneaza / manipuleaza / infloreste mai mult sau mai putin adevarul ca sa creasca tirajul, asa ca nici nu are de ce sa dea importanta la ceea ce apare pe net / in ziare / la tembelizor (a se vedea incidentul cu briatore despre care a zis ca nici nu stia), iar in al doilea rand, nu gasesc nimic interesant in asa-zisul joc care nu face altceva decat sa instige la ura si un comportament nesportiv impotriva unui alt pilot. pot sa recunosc ca sunt fan mclaren & hamilton si daca as vedea un joc asemanator, tinta fiind massa m-ar atrage la fel de mult... si anume deloc.
    0 0
  • @Neo
    Scuze acceptate! Altfel... eu n-am nici o pb cu un om doar ptr faptul ca ar fi fan al unei echipe sau alteia... In general consider ca e mai importanta valoarea ca OM al unui individ si nu "in ce echipa joaca"... Asa ca sunt ferm convins ca nu-i OK sa pui "etikete": ca daca e cineva fan al unei echipe inseamna, invariabil, ca e "mai-stiu-eu-cum"! Cat despre certuri - am fost si raman total impotriva! Poti sa spui orice parere, dar nu sa sari calul, jignind pe cineva! BAFTA SA AI! PS: Si daca ne-am vedea, fi sigur ca n-ar fi cazul de bataie... eventual o bere, doua... ;o)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru