Hamilton: "Voi lupta pentru titlu până la finalul campionatului"

de Daniel Popescu
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este determinat să câştige toate cele şase curse rămase din acest sezon pentru a putea câştiga titlul mondial după abandonul suferit în Singapore.

Mai sunt şase curse şi trebuie să le câştig pe toate. Voi lupta până la capăt.

Lewis Hamilton
Pilot McLaren
Lewis Hamilton a ratat oportunitatea de a reduce substanţial diferenţa care îl separă de Fernando Alonso în clasamentul general după ce a abandonat din postura de lider al cursei din Singapore din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

Întrucât Alonso a terminat pe ultima treaptă a podiumului, diferenţa dintre cei doi a crescut de la 37 la 52 de puncte, însă pilotul echipei McLaren este determinat să lupte pentru victorie în toate cele şase curse rămase până la final pentru a-şi asigura astfel al doilea titlu mondial.

"Este evident că am fost dezamăgit, dar partea bună din acest weekend este că suntem într-o formă extrem de bună. Prin urmare, cred că putem ataca în următoarele curse. Va fi greu să reducem diferenţa în faţa unor băieţi precum Alonso sau Sebastian Vettel, în special pentru că ei termina cursa de cursă, dar nu ne vom da bătuţi.

Mai sunt şase curse şi trebuie să le câştig pe toate. Voi lupta până la capăt", a declarat el.

Imediat după abandonul din Singapore, echipa i-a sugerat lui Hamilton prin radio că ştia despre defecţiunea la cutia de viteze încă de sâmbătă, lucru care a condus la speculaţia că McLaren a evitat înlocuirea componentei pentru ca britanicul să nu fie penalizat cu cinci poziţii pe grila de start.

Totuşi, directorul sportiv Sam Michael susţine că echipa nu a ştiut nimic despre o eventuală defecţiune a componenţei înainte de startul cursei.

"Nu, nu înainte de cursă. Semnalele negative ale cutiei de viteze au apărut cu câteva tururi înainte de abandon şi am început să vedem unele probleme de acest tip şi în alte curse. Uneori, cutia poate rezista până la final, alteori nu, aşa că am avut un avertisment destul de clar. După calificările de sâmbătă am avut o inspecţie completă şi problema de duminică nu a avut legătura cu asta. Nu văd niciun semn în acest sens", a precizat australianul.

Comentarii (15)

  • GrosJan
    hmm ... asta nu se stie. Abandonurile nu depind neaparat de pilot, poti iesi din cursa la titlu mai devreme de finalul campionatului. Sper sa-l tina masina, rapid este. Ar fi pacat sa castige unu' care se taraste in curse, cu o masina cu pretentii, doar pentru ca puncteaza acolo cat de cat iar altii deloc.
    17 11
  • GrosJan
    posibil totusi ca Alonso sa afle dupa ultima cursa ca iubita Constanta l-a inselat.
    11 13
  • Pacat pentru cursa de la Singapore...nu merita Hamilton acest abandon mai ales dupa cele ce i s-au intamplat anul acesta. Anul asta Hamilton a aratat ca un pilot mare, foarte rapid si mereu dorindu-si victoria. Este unul dintre cei mai rapizi din campionat, dar cred ca nu mai are sanse la titlu, doar in conditiile in care atat Alonso cat si Vettel nu i-au nici un pct in macar o cursa pana la final si hamilton se obtine constant clasari pe podium.
    21 3
  • Simona
    taximetristul furios e cam departe de a castiga campionatul ;)
    tine-o tot asa si cu putin noroc nu vei fi nici macar pe locul doi la sfarsitul campionatului,
    mcLada e cea mai tare masina :)) :)) :)) :))
    7 28
  • nu faptul ca ai o masina puternica inseamna ca esti campion sau ca meriti titlul ,in afara de schumacher cine a mai facut spectacol in ultimi 15 ani (sa nu uitam de profesorul alain prost care nu oferea f mult spectacol precum senna)
    5 10
  • Din pacate pt el sa cam terminat. Sansa lui e ca Alonso sa sufere vreo doua abandonuri, altfel nu ii dau vreo sansa. Sa castige toate cele 6 curse ramase, mi se pare un "pic" cam greu. Nu cred ca poate cineva anul asta sa castige 6 curse consecutiv.
    12 2
  • GrosJan
    Ei, lasa ca una e sa castigi titlul in lupta cu o masina putin inferioara (cum a facut Schumacher in 1994 si 1995) si alta e sa castigi ca nu puncteaza altii. Primul caz e maiestrie. Al doilea e pomanagism-viteza.
    8 13
  • enter 2010
    nu sunt fan a unuia dintre favoritii la titlu insa am sa spun ceva aici. Alonso va lua titlul in acest an asa e NOROCUL . In acel an 2010 titlul era in mineca lui Alonso insa norocul era de partea "mezinului" . In acest an se repeta aceeasi situatie insa cu situatia inversa. Credeti-ma ca multi merita tiitlul pentru tot ce ne-a oferit (si ne va mai oferi) in acest an insa exista doar UNUL care va fi acel norocos. Norocul decide de la inceput "cine" va fi in anul dat.
    9 4
  • se repeta aceasi situatie sau e vb de situatia inversa?
    minti de ingheata apele. Esti cel mai inrait fan alonso. Aceeasi placa ruginita cu nu sunt fan dar blabla
    5 2
  • baoo..
    bai da tu ai citit undeva ca vreau sa fie Alonso campionul?
    Iti zic eu una, tu esti ca ciinele ce latra la trecatori. Numai ca tu la comentarii. Pune un "rosu" la coment si mergi mai departe.
    2 5
  • x_zone
    Hamilton adevaratul campion, oricat l-as uri pe el tractoristo schumacher ieri mi-a parut rau ca s-a pupat cu ala, intotdeauna am spus ca sunt pentru cursele uscate si pentru terminarea grand-prix-urilor de catre toti pilotii pt ca asa este corect, nu am tinut niciodata cu alta echipa decat cu McLaren oricat de greu mi-a fost pt ca nu mai este de mult un team serios, marele lor noroc de numeste Hamilton, oricat de bun a fost Raikkonen cand a fost la ei intotdeauna spargea motoarele in lupta cu Scumacher sau Alonso, acum vreau sa va spun un singur lucru, trebuie sa fii un mare prost cand te bucuri ca abandoneaza un pilot, cei care se bucura la astfel de faze sunt exact accea care ii vezi in trafic ca se bucura la accidente dar nu dau o mana de ajutor, isi suna prietenii ca moama ce au vazut ei dar in interior sunt niste nuci gaunoase fara miez, asa ca cei care se bucura de accidentele anumitor piloti nu mai va uitati la curse, mergeti si dati-va cu cercul poate ii prindeti gaura cand i-l invartiti.
    7 2
  • Kamrocgos
    @enter2010, Cum anume era norocul de partea lui Vettel in 2010? 2 abandonuri suferite din cauze mecanice - australia si coreea - (turcia a fost pe deplin vina lui), pierderea locului 1 in bahrain din cauza problemelor la motor (si ghici ce, alonso a profitat cel mai mult)..fata de alonso care nu a avut nicio defectiune tehnica in nicio cursa, iar singurul lui abandon a fost la spa cand a intrat in parapet din propria vina). Nu stiu despre altii, dar eu nu prea imi doresc noroc cum a avut vettel anul ala.
    4 3
  • @kamgros..
    trage o linie la toate care au fost si vezi cine a luat titlul 2010.
    Eu la asta m-am referit... la cel care a luat titlul. Sau tu vrei sa zici ca n-a fost norocos Vettel de-a luat titlul!? Eu ti-i pot enumera pe cei care la propriu n-au noroc, insa eu nu-mi pierd timpul chiar pin intratit ...ba ce lume, baa!
    Eu inteleg toata simpatia unui fan pin la un moment, dar nu iesita din comun. Poate unii din acei care se bat si strica dupa un meci de fotbal sint citiva care se enumira printre noi?... Va certati si va rupeti pentru CE?!
    0 3
  • kakamros
    poi da dom'le. Cand ia alonso titlul (cu chiu cu vai) e megatalent in desfasurare. Altii ... au noroc, cu toate ca au 3-4 abandonuri pe sezon ... halal noroc. Noroc a fost pentru ala de a fost in cursa pentru titlu pana la final cu toate ca nu ar fi trebuit.
    3 4
  • Kamrocgos
    Nu pare ca ai citit ce am scris. Da, eu zic ca Vettel nu a luat titlul in 2010 din noroc, si argumentele le gasesti mai sus. Acum, ai ceva argumente care sa sustina teoria contrara sau pur si simplu cauti galceava? Daca chiar crezi ca norocul decide de la bun inceput cine va fi campion, pilotii ar putea foarte bine sa nici nu se mai chinuie sa participe la curse, daca nu se simt norocosi.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru