Honda a identificat principalele componente ale motorului care trebuie îmbunătăţite

de Daniel Popescu
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenţionează să schimbe conceptul motorului cu combustie şi sistemele de recuperare a energiei pe parcursul sezonului prin utilizarea "jetoanelor" permise de regulament.

Honda a stabilit principalele componente ale unităţii de propulsie pe care trebuie să le îmbunătăţească pe parcursul acestui sezon.

Potrivit unor declaraţii făcute de Yasuhisa Arai, şeful departamentului de motorsport al producătorului japonez, motorul cu combustie este principala componentă pe care vor fi utilizate "jetoanele" permise de regulament, însă nu vor fi neglijate nici cele două sisteme de recuperare a energiei.

"O componentă este motorul cu combustie internă, apoi sistemele MGU-K şi MGU-H, pentru că energia este o parte foarte importantă. Poate vom schimba conceptul combustiei, turbina sau arborul cu came, astfel de lucruri. Acum confirmăm care sunt cele mai eficiente părţi. Ar trebui să încercăm să schimbăm conceptul combustiei pentru că ceilalţi constructori s-au gândit la caracteristici mai bune", a declarat el.

McLaren a avut un start de sezon dificil în care nu a obţinut niciun punct în primele cinci curse ale anului.

Via F1i

Comentarii (14)

  • Mclaren F1
    Exact ce spuneam, au castigat deja din teste cel putin 1s, pana la cursa din Anglia, se vor bate pentru victorie!
    14 21
  • daniel
    Haideeee!
    Pana la victorii de curse ar fi bine sa ajunga in Q3 macar cu un monopost.
    Si celelalte echipe au testat asa ca si ceilalti vor putea aduce imbunatatiri.
    24 3
  • LOLITA
    cind va ziceam...aici si-au bagat nasul astia de la DACIA.....McLogan o sa rupa totul de acum in colo :)))
    8 8
  • Nimeni nu se gandeste ca vor ramane unde sunt. Evident vor evolua semnificativ, ramane de vazut cat de sus vor urca in 2015.
    22 1
  • Mclaren F1
    Considerand ca cei de la Mclaren recupereaza 1.5s la fiecare cursa, cursa urmatoare o sa fie in pole, iar dupa se vor bate la victore. Ce sa fie mai sus decat multe victorii in 2015?
    10 8
  • danploiesti
    Din motor nu trebuiau inlocuite decat :pistoanele ,arborii,blocul motor si turbina in rest totul e perfect ::))))
    7 10
  • Recupereaza pana la un anumit prag, eu nu-i vad sub o secunda fata de Mercedes anul asta in calificari. Ma astept sa ajunga a 3-4 echipa dar dupa vacanta de vara.
    16 2
  • componenta lor slaba are un nume- ALONTZO !!! Dupa indepartarea lui vor avea si rezultate . nu poti dezvolta o masina pentru un individ care nu a putut sa faca nimic nici cu o masina rosie dezvoltata exclusiv pentru el !!!
    9 22
  • bai Gigi...iar ai aparut?
    te astept pe pitstops...lasa oamenii in pace aici :)
    8 4
  • gigi, , gigi se trage cumva din goe, domnul goe? nu de alta dar citind comentariile tale am impresia ca esti unu si acelasi cu celebrul domn goe intruchipat de Caragiale! Cat despre Alonso, sunt ferm convins ca ai fost lovit de "blestemul trabantului verde" !
    7 5
  • din declaratiiile lui Arai cam iese ca au "busit" conceptul mototrului asa cum este ...
    8 1
  • Publicitate.
    4 3
  • F1 Vision
    Am citit o prezentare a testelor de la Barcelona si cei de la McLaren au probleme in a valida datele din tunelul de vant si CFD, au vrut sa Prodomou vrea un alt tunel de vant la Woking dar nu se poate pentru ca structura folosita, nu permite asa ceva. La Barcelona au folosit diferite culori pentru lichidul de marcare, sa vada cum se "scurge" aerul de-alungul monopostului si nu erau prea bucurosi de rezultat. Cat despre motor, se pare ca au exact aceleasi probleme pe care l-au facut si cei de la Ferrari anul trecut, sunt destule articole pe tema asta.

    Ce se observa este ca atat cei de la Ferrari cat si cei de la McLaren au probleme in a... produce un monopost decent, de bun sau foarte bun nici nu se pune problema. De fapt, toate trei echipele de frunte: Ferrari, McLaren si Williams, au probleme in a produce un monopost decent... ca dovada si pozitia din clasament...
    6 7
  • Tu esti componenta slaba de pa forum! Nici tunelul de vant nu te mai salveaza.
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru