Honda are de recuperat 125 de cai putere comparativ cu motorul Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 07.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda are un deficit de 125 de cai putere comparativ cu Mercedes în privinţa motorului, iar cele mai mari probleme le întâmpină la sistemul MGU-K.

Esential 125 de cai putere este deficitul motorului Honda comparativ cu Mercedes
Honda continuă eforturile pentru a remedia defecţiunile de fiabilitate ale unităţii de propulsie întâmpinate pe parcursul primelor două etape desfăşurate în Australia şi Malaysia, însă în acelaşi timp lucrează şi la îmbunatăţirea performanţelor.

Potrivit publicaţiei germane Auto Motor und Sport, Honda a recuperat 25 de cai putere în Malaysia comparativ cu Australia, însă mai are de recuperat 125 de cai putere comparativ cu motorul dezvoltat de rivalii de la Mercedes. "Încă avem un decalaj de peste 100 de cai putere", s-a limitat să afirme o sursă din interiorul McLaren.

Sursa citată afirmă că principala problemă a unităţii de propulsie este sistemul MGU-K, cunoscut anterior drept KERS, cu care constructorul japonez a întâmpinat numeroase probleme şi pe parcursul sesiunilor de teste premergătoare noului sezon. Cel mai probabil, problemele sunt generate de faptul că sistemul MGU-K beneficiază de un concept de integrare diferit de cel adoptat de restul echipelor.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (13)

  • Daca recupereaza 125 CP sunt langa Ferrari si Mercedes. Abia astept sa-i vad buza imflata lui Vettel. Nu Mircea?
    22 27
  • Stiu ca anul trecut Merecedes a avut probleme cu Kers-ul intr-o cursa parca iar Rosberg a iesit pe 3, din ce tin minte tot de 100 cai putere se specula. Asta ar inseamna ca motorul furnizat de Honda ar fi egal cu cel de la Mecedes, sincer nu cred dar nu m-ar deranja o lupta frumoasa pentru locul 1 desi sunt fan Ferrari.
    15 4
  • Stiu ca anul trecut Merecedes a avut probleme cu Kers-ul intr-o cursa parca iar Rosberg a iesit pe 3, din ce tin minte tot de 100 cai putere se specula. Asta ar inseamna ca motorul furnizat de Honda ar fi egal cu cel de la Mecedes, sincer nu cred dar nu m-ar deranja o lupta frumoasa pentru locul 1 desi sunt fan Ferrari.
    9 3
  • Pana la proba contrara sunt doar declaratii. O sursa interna spune peste 100 cp. Pot fi 101, 102, 110 cp. AM spune 125. Eu vreau sa vad fapte, iar daca recupereaza si ajung in fata sa lupte cu mercedes si ferrari, e ff bine.
    Pana atunci insa, sunt doar declaratii, asa ca la munca Mclaren-Honda!!!
    20 0
  • daca james allison de la ferrari a zis ca " Vom începe să culegem beneficiile în lunile şi anii care vor urma, întrucât diferenţele nu se vor vedea peste noapte"..atunci cum recupereaza honda 125 de cai in cursele urmatoare?
    aaa,, se poate face o minune, un hocus pocus si gata..
    9 6
  • Honda au un deficit de putere in motor, adica motorul lor nu functioneaza la parametrii proiectati, Ioane draga. Ceilalti au motorul la maxima capacitate.
    13 4
  • Te ajut cu corectarea textului:
    Honda au un deficit de putere in motor, adica motorul lor nu functioneaza la parametrii proiectati de Mercedes , Ioane draga.
    2 3
  • @ gino
    si asta se rezolva acum la cursa din china, cum zicea alonso? ca se va bate ptr podium..? mai bine ramanea la ferrari.. eu stimez honda ptr ce face, gandirea japoneza este un "alter ego" fata de restul lumii, dar intr un timp atat de scurt, greu de crezut.. si apoi daca ne gandim mai bine, au facut greseala pe care au facut o cei de la ferrari, anul trecut proiectand masina gresit... de aia au zburat pat fry, tombazis, marmorini, domenicalli...deci anul trecut a fost praf pt ferrari.. se pare ca mclaren calca pe aceleasi urme.. cum regulamentul e cam strict, nu se pot schimba prea multe, poate la anul revin ei ptr podium..
    totusi, au avut un an de cercetare inainte de a reveni in f1...
    4 2
  • mercedes vor fi depasiti, asta e ultimul lor an in care mai pot iesi campioni.. ferrari le sufla in ceafa..le pot pune mertanelor 2 pedale de acceleratie, la anul sunt mancati..daca nu cumva de anul asta..
    5 5
  • Esti Turbinca? Unde ai vazut tu ca a spus Alonso ca in China Mclaren ajunge pe podium? Nu mai aberati atata ca iese fum deja! Informati-va corect cand dati drumul la "informatie".
    4 0
  • 125 DE CAI SI ......O IAPA :)))))
    0 0
  • rommy f1
    Fara iepe si fara cai HONDA a mai revenit si alta data
    0 0
  • Tiberiu
    Nae, nu cred că vei apuca să vezi vreodată buza lui Vettel „inflata”. Poți aștepta mult și bine. Ave!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru