Honda isi concentreaza atentia spre 2009

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.04.2008
Ross Brown a dezvaluit ca Honda Racing se vor dedica total sezonului 2009 incepand cu luna iunie, luna in care japonezii pregatesc ultimul update major pentru 2008.

Toate echipele din Formula 1 pregatesc imbunatatiri majore pentru monoposturile lor, intrucat la sfarsitul acestei luni va avea loc prima cursa pe taram european din acest sezon.

Honda nu vor face exceptie, iar seful echipei, Ross Brawn, spune ca este multumit de updateul care se prefigureaza pentru monopostul RA108. "Pasul pentru cursa de la Barcelona nu are aceeasi magnitudine ca cel dintre lansarea oficiala a masinii si Melbourne, dar este ceva apropiat si reprezinta un pas bun", a declarat britanicul pentru revista Autosport. "Este ceva traditional pentru toate echipele sa faca un pas inainte pentru cursele din Europa, asa ca trebuie sa luam asta in considerare, dar sunt multumit de modul in care se dezvolta lucrurile".

Brawn a facut insa cateva dezvaluiri interesante legate de viitorul apropiat al team-ului pe care il conduce. Astfel, Honda planuiesc inca un update major pentru 2008, urmand ca dupa aceea sa-si concentreze toate eforturile spre sezonul viitor. "Planul nostru este sa mai avem un update la jumatatea sezonului, iar apoi cred ca ne vom concentra toate resursele pe 2009", a adaugat Brawn.

"Programul pentru 2009 a inceput deja, dar cu fiecare luna care trece alocam tot mai multe resurse pentru acesta. Iar in privinta update-ului de la jumatatea sezonului, cred ca vom finaliza munca la aerodinamica la finalul lunii mai sau inceputul unii iunie. Apoi ne concentra doar pe anul viitor".

Chiar daca munca la monopostul pentru 2009 va incepe in mai putin de doua luni, Brawn neaga ca Honda vor fi capabili sa lupte pentru titlul mondial in 2009, tocmai din cauza numeroaselor schimbari de regulament care se prefigureaza pentru sezonul viitor. "Sincer sa fiu, nu cred ca ne vom lupta pentru titlu", a spus el. "Sunt multe lucruri pe care le fac echipele de top pentru ca au structura necesara pentru a face astfel de lucruri. Daca iei in considerare noul set de reguli si noua provocare, vei avea toate instrumentele necesare pentru a intelege ce trebuie sa faci. Avem pneuri complet noi anul viitor si avem un grup excelent pentru pneuri, dar este dificil de anticipat ce masina vom avea nevoie pentru astfel de pneuri.

Iar echipele de top sunt echipe de top din anumite motive. Asa ca sunt multe lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare".

Comentarii (3)

  • ?
    gata.. nu mai sunt stiri pt azi?...pai ar mai fi GP2 si stiri noi pe ITV :(
    0 0
  • Bravo!
    URAAAAA!!!!! Ati produs o stire pe ziua de azi. Tot e bine decat nimic nu? era cineva in frunte care avea nevoie de puncte pe Honda? Intreb si eu... De Grosjean ce se mai aude ca vad ca numa de Kobayashi dati stiri. Dar no... depinde cine are nevoie de puncte nu?
    0 0
  • @calinjv
    In weekendurile fara curse sunt stiri mai putine pe toate site-urile de Formula 1, nu numai pe Automarket.ro. Este firesc ca lucrurile sa fie mai linistite in astfel de zile, chiar si in lumea nebuna a Formulei 1. Tocmai de aceea fluxul de stiri de pe Automarket.ro este mai redus, dar stirile importante vor fi publicate in timp util. Referitor la stirile despre GP2, am mai spus-o si o repet: vor fi publicate doar rezultatele de cursa, in ziua de luni. Nu vor fi constant stiri din GP2, intrucat aceasta competitie este tratata pe Automarket.ro, cel putin deocamdata, doar prin prisma pilotilor de teste din F1 care activeaza acolo. Despre Grosjean pot spune doar ca in acest weekend va fi incoronat oficial drept primul campion al GP2 Asia. Repet, oficial. Cine are ochi sa citeasca.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru