Horner va discuta în privat cu Webber după conflictul de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.07.2011
Christian Horner va purta o discuţie privată cu Mark Webber după ce australianul a ignorat ordinele de echipă primite la Silverstone.

Mark Webber a recunoscut duminică în cadrul conferinţei de presă de la finalul Marelui Premiu al Marii Britanii că a ignorat în mod repetat solicitarea de a nu-l ataca pe Sebastian Vettel în ultimele tururi, fapt ce a stârnit nemulţumirea şefului Christian Horner.

Britanicul este decis să poarte o discuţie privată cu Webber pentru a clarifica situaţia, considerând că pilotul trebuia să respecte indicaţiile primite din partea echipei.

"Echipa este cel mai important lucru şi nicio persoană individuală nu este mai importantă decât echipa. Pot să înţeleg frustrarea lui Webber, dar dacă situaţia ar fi fost invers ar fi fost exact la fel. În urmă cu doi ani exact acelaşi lucru s-a întâmplat în Turcia cu Vettel (n.r - incidentul a avut loc in 2010), aşa că din punctul de vedere al echipei nu are niciun sens să riscăm ambele monoposturi. Evident, Webber a ales să ignore asta şi nu a făcut depăşirea, dar aceasta este poziţia echipei. Este ceva ce voi discuta cu el în privat", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Între timp, Horner insistă că ordinele de echipă primite de Webber nu simbolizează faptul că acesta este pilotul numărul doi al echipei şi afirmă că amândoi vor beneficia în continuare de acelaşi tratament.

"Webber este liber să lupte pentru victorii.

S-a calificat în pole position aici şi a avut abilitatea şi oportunitatea de a câştiga această cursă. Nu a mers bine pentru el, dar vom continua să-i oferim orice şansă. Din perspectiva echipei, le-am spus ambilor piloţi înainte de cursă că cel mai important lucru este să obţinem un rezultat de echipa în fata inginerilor care au depus atât de multe eforturi în monoposturi. Acum, Vettel şi-a extins avansul în campionat, Webber a urcat pe locul doi, iar echipa şi-a sporit avansul în clasamentul constructorilor", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • in declaratia lu Horner acolo este strecurata o greseala - in urma cu doi ani in Turcia - asta sa intamplat in urma cu un an
    12 0
  • mobius
    ipocrizie gratuita
    Discutiile sunt de prisos si dupa parerea mea sunt create artificial (de fapt se incearca intarirea ideii ca Webber este liber sa faca ce vrea la echipa), deoarece Mark nu a facut altceva pe tot parcursul cursei decat sa-i ofere lui Vettel pozitia sa si sa-l protejeze de ceilalti. El nu a avut nici un moment intentia de a-l depasi si asta s-a vazut inca de la inceputul sezonului, nu doar pe parcursul ultimei curse. Anul acesta Webber a ramas la echipa doar cu conditia de a fi nr. 2 si dupa parerea mea este un compromis pe care australianul nu-l va mai accepta inca un sezon.
    11 4
  • ...si marmota (Horner) invelea ciocolata in staniol....
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru