Hulkenberg: "Nu voi plăti niciun ban pentru a rămâne la Williams"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Nico Hulkenberg a exclus categoric varianta de a contribui cu bani la bugetul Williams pentru a rămâne la echipă în sezonul 2011.

Williams este una dintre puţinele echipe care nu şi-a confirmat încă linia de piloţi pentru sezonul următor, chiar dacă se anticipează că Rubens Barrichello a semnat deja prelungirea contractului.

Incertitudinea planează asupra celui de-al doilea pilot, în condiţiile în care Williams analizează posibilitatea de a angaja pe cineva capabil să aducă sponsori la echipă, numele cel mai vehiculat fiind cel al venezueleanului Pastor Maldonado. Chiar dacă riscă astfel să-şi piardă locul la echipă, Nico Hulkenberg a exclus posibilitatea de a contribui la bugetul Williams prin intermediul sponsorilor, sperând ca britanicii să aleagă în cele din urmă performanţa în detrimentul banilor.

"Cred că ambele părţi sunt încă interesate şi sunt încrezător că situaţia se va rezolva, dar nu este nimic oficial şi nu pot vorbi deschis. Punctul meu de vedere este că vreau cu adevărat să rămân la Williams, pentru că monopostul poate fi competitiv anul viitor. Dar nu vreau să fiu un pilot care obţine un loc datorită banilor.

Niciodată nu am vrut asta şi nu este intenţia mea. Pentru mine contează talentul şi sper că şi pentru echipă", a declarat germanul în paddock-ul circuitului de Yeongam.

Hulkenberg a obţinut 17 puncte în acest sezon şi ocupa locul 14 în clasamentul general, debutând în Formula 1 în 2010 după ce anterior a devenit campion în aproape toate competiţiile în care a participat: Formula BMW, A1 GP, Formula 3 Euroseries sau GP2.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Mi se pare absolut corect. Daca au nevoie de bani e problema lor, pilotul insa este unul de exceptie.
    10 1
  • cred ca are valoarea lui Vettel sau Kubica! mai trebuie experienta si o masina competitiva...
    2 1
  • mobius
    despre verticalitate
    Hulkenberg are dreptate, este un pilot de exceptie si este evident ca ii lipseate o masina buna pentru a avea rezultate mai bune. Williams greseste si probabil va avea mai multi bani, o masina mai buna poate dar, fara oameni buni rezultatele nu vor fi pe masura. Nu banii fac totul. Cata diferenta intre Hulkenberg si Piquet Jr.
    1 0
  • Hulk
    Chiar imi place atitudinea lui cu privire la acest aspect. Il admir pentru aceasta declaratie. Este un pilot tanar, de viitor, talentat, campion in toate competitiile anterioare in care a concurat. Asa ar trebui sa fie majoritatea, cu atitudine de luptator, nu de mancator de kko, pupincurist, piloti a caror valoare(0) este reprezentata de cantitatea de bani cu care vin sa concureze(vezi Yammamoto), just for fun. Cred ca este mai bine pentru el sa concureze chiar la o echipa mai slab cotata, dar care sa-l trateze ca un adevarat pilot, nu ca si sursa de bani....Ar fi pacat de el sa nu mai concureze la anul in F1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru