Hulkenberg: "Talentul ar trebui să primeze în faţa banilor"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Nico Hulkenberg considera că talentul piloţilor ar trebui să primeze în Formula 1 în detrimentul banilor, însă admite că nu ştie dacă va rămâne la Williams în 2011.

Viitorul lui Nico Hulkenberg în Formula 1 rămâne incert şi după Marele Premiu al Braziliei, chiar dacă germanul a obţinut primul pole position pentru Williams după o pauză de 5 ani. Locul ocupat de Hulkenberg este vânat în această perioadă de Pastor Maldonado, care promite să aducă aproximativ 18 milioane de dolari prin intermediul sponsorilor, iar actualul pilot al echipei Williams a admis că nu ştie nimic despre viitorul său.

"Încă nu ştiu. Trebuie să vorbiţi cu Patrick Head sau Frank Williams. Nu vă pot spune ce gândesc ei. Cred că am făcut totul bine în acest weekend şi am profitat la maxim de şansele mele. Am avut o performanţă solidă în cursă, una bună în calificări şi vom vedea cum se va termina", a declarat el.

Totuşi, germanul a admis că este frustrat de faptul că banii au devenit mai importanţi în Formula 1 în dauna talentului, în special din cauza crizei economice.

"Evident, în Formula 1 talentul ar trebui să aibă prioritate în faţa banilor.

Dar din cauza problemelor din economie, banii au devenit un punct valid şi pot schimba anumite lucruri, dar încă sper că lucrurile să meargă în direcţia potrivită. Cred că eu şi Rubens Barrichello formăm combinaţia perfectă de piloţi şi sper să pilotăm din nou împreună", a adăugat el.

În cele din urmă, el a refuzat să estimeze în procente şansele pe care le are să rămână la Williams. "Nu am nicio idee. Sunt neutru. Sunt pe zero în acest moment".

Chiar dacă pole position-ul realizat sâmbătă la Interlagos reprezintă un bun indicator pentru calităţile de care dispune, Hulkenberg se găseşte într-o ipostază complicată pentru că cele mai multe echipe şi-au stabilit deja liniile de piloţi pentru 2011.

În cazul în care Williams va renunţa la serviciile sale, singurele opţiuni teoretice sunt Renault, Force India, Lotus, Virgin sau Hispania. Se anticipează însă că Renault îl va păstra pe Vitaly Petrov alături de Robert Kubica, în timp ce Force India pregăteşte promovarea lui Paul di Resta, iar alternativa de a pilota pentru una dintre cele 3 noi echipe din competiţie nu este una imbucurătoare pentru german.

Via | Autosport

Comentarii (8)

  • un adevar crud
    e pacat ca se intampla asa dar asta este , ma consolez cu idea ca nici o data o echipa care umbla dupa bani nu va fi in frunte vor fi tot timpul o umplutura si eventual o pepiniera ptr. echipele care vor sa faca ceva. Sper ca o echipa sa vada potentialul acestui pilot si sa reuseasaca mai departe. Am incredere ca daca va avea ocazia va putea demonstra ca ce s-a intamplat in Brazilia nu a fost un accident , desi dupa parerea mea a cam tinut cu Vettel in acea cursa, nu vreau sa spun ca Alonso ar fi facut minuni daca nu l-ar fi incomodat Hulkenberg mai mult decat la incomodat pe Vettel dar nu a fost ok (poate sunt putin subiectiv)
    3 1
  • Spartanu
    F1
    e un pilot tanar,care mai are de aratat in f1.merita sa ramana la echipa williams.asta este,si formula 1 la fel ca fotbalul a devenit o afacere.nu mai conteaza cine are talent,important banii sa fie.daca nu mai are loc la williams ar fi bn sa aleaga oferta de la lotus,care vor face schimbari pt sezonul viitor.
    10 0
  • Andrei
    Ferrari
    nu are caracter i-a tinut in spate pe alonso,si hamilton iar pe RedBull s-a dat la o parte
    6 5
  • Hulk
    Are talent, intr-adevar, dar la cursa trecuta a fost cam nesimtit si sunt intru totul de acord cu Andrei. S-a dat la o parte imediat din fata celor 2 tauri, iar pe Alonso si mai ales pe Ham i-a tinut "cu dintii" in spatele lui, chiar daca era mult mai lent. O avea el, talent, dar si asta, se dobandeste in timp, o data cu experienta. Mi se pare putin arogant si modest, in cazul de fata este putin spus pentru el. Deja se cam crede mare talent si mare scula-n bascula. Nu contest ca nu este un pilot incepator bun, dar ar fi bine sa-si mai tempereze frustrarile in public. S-a vazut de nenumarate ori ca are un temperament mai aprins, ceea ce este cam in contradictie cu spiritul nemtilor in general. Anyway, sper sa concureze si la anul si sa ne demonstreze ca intr-adevar este un viitor campion mondial...
    6 1
  • Spartanu
    F1
    eu nu am vazut de la inceput cursa si din cate am citit ca hulk i-a lasat pe cei de la RBR sa-l depaseasca la start,pe alonso si pe hamilton i-a tinut,mi se pare o prostie.de ce pe cei de la RBR sa-i lase in fata si pe alonso nu?oricum nu ar fi terminat cursa pe 1,pt ca nu ar fi rezistat.
    6 2
  • adevarat
    Ce s-o fi gandit el: Sa ma dau la o parte din calea lui Vettel ca poate la anul vin in locul lui Webber care acum e pe faras.Iar pe Alonso si Hamilton ii blochez cat pot ca de...Ferrari sau Mclaren nu o sa pup eu vreodata.
    5 2
  • talent ?
    Daca stam sa analizam Hulk are mai de garaba un inginer capabil sa-l citeasca bine, el nu a vrut sa puna slick-uri, inginerii l-au convins. Si apoi, fiind un pilot brutal cu masina ( asa a tinut gumele calde in Brazilia) nu cred sa fie apreciat de ingineri.
    Oricum papa Frank are un buget destul de subtire pentru a refuza un pilot cu spate financiar solid.
    1 0
  • PLEACA
    PLEACA IN AMERICA; SAU IN GP2
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru