Japonia: Alonso obtine a doua victorie consecutiva!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.10.2008
Fernando Alonso s-a impus magistral in Japonia si a obtinut a doua victorie consecutiva din 2008, profitand la maxim de degringolada din primul tur al cursei.

Plecat de pe pozitia a patra, Alonso a obtinut o victorie pretioasa la Fuji, reusind sa devina liderul cursei dupa prima intrare la boxe.

Incidentele petrecute la start intre Hamilton, Massa si Raikkonen l-au propulsat pe spaniol pe al doilea loc, iar dupa prima intrare la boxe nu a mai cedat deloc prima pozitie.

Lupta pentru titlul titlul mondial devine insa mult mai interesanta, dupa ce Hamilton a terminat doar pe locul 12, iar Massa a obtinut un singur punct. Mai mult decat atat, Kubica a obtinut locul 2 si s-a apropiat la numai 12 puncte de Hamilton. Ultimul loc pe podium i-a revenit lui Raikkonen, care se apropie la 21 de puncte de lider.

MAREA DEGRINGOLADA DE LA START

Primul tur al cursei de la Fuji a fost probabil cel mai plin de evenimente al acestui sezon. Raikkonen a tasnit la start si i-a luat fata lui Hamilton, insa pilotul echipei McLaren a fortat foarte mult revenirea pe primul loc in primul viraj. El a franat violent si s-a indepartat de trasa ideala, iesind larg in decor. In acelasi timp, Raikkonen a fost obligat sa-si schimbe traiectoria pentru a evita un contact cu Hamilton si a iesit in decor, pierzand timp pretios.

Plecat doar de pe locul 6, Kubica a reusit sa profite la maxim de degringolada creata si s-a instalat in fruntea clasamentului, urmat de Alonso. Kovalainen si Trulli s-au infiltrat si ei in pluton reusind sa se plaseze in spatele pilotului de la Renault, in timp ce Massa a rulat temporar pe locul 5, reusind sa ii ia fata lui Hamilton, rivalul sau in lupta pentru titlul mondial.

Dorinta lui Hamilton de a lua o optiune importanta pentru titlu si-a spus din nou cuvantul, englezul fortand o depasire in fata lui Massa un singur tur mai tarziu. Monoposturile celor doi rivali s-au atins insa in timpul duelului, iar Hamilton a pierdut controlul volanului si s-a oprit perpendicular pe pista. Evenimentul, petrecut chiar intr-unul dintre virajele circuitului, l-a fortat pe Hamilton sa astepte trecerea tuturor celorlalti piloti pe langa el pentru a putea pleca de pe loc.

McLaren a decis imediat sa schimbe strategia lui Hamilton, care a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri si realimentarea cu combustibil. Astfel, englezul a iesit pe circuit pe ultimul loc, in timp ce Massa rula pe locul 7. Primul tur a adus si un accident violent, David Coulthard avariindu-si foarte grav monopostul dupa ce a lovit pneurile de protectie de pe marginea circuitului in urma unui acrosaj cu Kazuki Nakajima. Scotianul a scapat insa teafar, in timp ce pilotul echipei Williams a fost nevoit sa intre la boxe pentru a schimba aripa fata.

DEZASTRU PENTRU MCLAREN

Dupa cateva tururi, Timo Glock si adrian Sutil au consemnat urmatoarele abandonuri, in timp ce Kubica a continuat sa conduca plutonul in fata lui Alonso.

Raikkonen a reusit sa urce pe locul 4 dupa ce l-a depasit pe Trulli in turul 9, iar in turul 17 Heikki Kovalainen a fost nevoit sa abandoneze in urma unor probleme mecanice.

Un tur mai tarziu, comisarii de cursa au anuntat ca Hamilton a fost penalizat cu un drive through pentru ca l-a fortat pe Raikkonen sa iasa de pe pista in primul viraj, in timp ce Massa a primit o pedeapsa similara in urma contactului cu Hamilton din al doilea tur al cursei. In urma penalizarilor, Hamilton a ajuns pe locul 15, in timp ce Massa a coborat pana pe locul 11, iesind din zona punctelor.

ALONSO, PRIMUL PAS SPRE O NOUA VICTORIE

Prima serie de intrari la boxe a adus cateva schimbari extrem de importante in clasamentul cursei. Alonso a reusit sa iasa pe circuit inaintea lui Kubica, devenind astfel liderul cursei dupa ce si ceilalti piloti au efectuat prima realimentare cu combustibil.

Mai mult decat atat, spaniolul a reusit sa se distanteze la peste 10 secunde fata de prietenul sau de la BMW-Sauber, luand astfel o optiune importanta pentru victorie. Raikkonen s-a instalat confortabil pe locul 3, urmat de australianul Mark Webber, care a intarziat insa prima oprire la boxe. Pilotul echipei Red Bull ii tinea in fata sa pe Trulli, Piquet si cei doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Bourdais si Vettel.

Massa a reusit sa urce pe locul 12 dupa ce l-a depasit pe Button, insa diferenta fata de ocupantului locului 11, Barrichello, era de aproape 10 secunde. Intre timp, si Hamilton l-a depasit pe Button, ajungand astfel in spatele lui Massa, la o diferenta de peste sapte secunde in fata de pilotul Scuderiei Ferrari. Cea de-a doua parte a cursei a fost lipsita de evenimente majore, fiind animata doar de inrarea la boxe a lui Webber. Australianul a coborat pana pe locul 10, permitandu-le celorlalti piloti sa urce cate o pozitie.

ALONSO, MARS TRIUMFAL SPRE VICTORIE

Cu 24 de tururi inainte de final, Alonso a dat startul celei de-a doua serii de opriri la boxe. Intre timp, Raikkonen s-a apropiat amenintator de Kubica, care in acel moment rula pe prima pozitie. Duelul dintre cei doi piloti s-a amanat insa, pentru ca polonezul a intrat la boxe pentru a doua realimentare, permitandu-i lui Raikkonen sa devina liderul temporar al cursei.

Kubica a revenit pe circuit in spatele lui Alonso, iar Raikkonen a efectuat si el realimEntarea cateva tururi mai tarziu. Campionul mondial a revenit pe pista la numai o secunda in spatele lui Kubica, prefigurand un duel acerb intre cei doi piloti. Trulli si Piquet, propulsati din nou pe primele locuri, au intrat si ei la boxe, in timp ce Massa a avut un contact usor cu monopostului pilotat de Bourdais, care tocmai revenea de la pituri.

Brazilianul nu a intampinat insa probleme tehnice si a putut continua cursa fara probleme, pierzand doar cateva secunde. Totusi, comisarii de cursa au anuntat ca vor investiga acest incident dupa cursa, rezultatul final al lui Massa fiind astfel in dubiu.

KUBICA - RAIKKONEN, DUEL ELECTRIZANT PENTRU LOCUL 2

Odata cu finalizarea celei de-a doua serii de opriri la boxe, Alonso a revenit in fruntea cursei, indreptandu-se spre o noua victorie in acest sezon. Intre timp, la peste 12 secunde in spatele sau, Raikkonen s-a luptat pentru cateva tururi bune cu Kubica pentru locul 2.

Finlandezul nu a reusit insa sa treaca de Kubica, iar ulterior a slabit ritmul, permitandu-i lui Piquet, ocupantul locul 4, sa se apropie amenintator. Totusi, Piquet Jr nu a reusit sa mentina ritmul si a cedat initiativa, preferand sa-si conserva locul 4. La jumatatea plutonului, Massa a reusit sa urce pe locul 8 dupa ce a trecut de Heidfeld si Webber, iar diferenta in clasament fata de Hamilton a scazut la numai 6 puncte.

ALONSO, DOUA LA RAND!

Fernando Alonso a obtinut astfel a doua victorie consecutiva, dupa succesul reusit in Singapore. Spaniolul a fost acompaniat pe podiumul de premiere de Kubica si Raikkonen, in timp ce Piquet Jr a terminat pe un excelent loc 4. Performanta reusita de Renault le permite acestora sa se distanteze decisiv de Toyota in clasamentul constructorilor.

Un duel interesant a avut loc chiar in ultimul tur, cand Alonso s-a ajuns cu un tur din urma pe fostul sau coechipier de la McLaren, Lewis Hamilton. Englezul i-a permis lui Alonso sa treaca, insa ulterior a revenit in forta pentru a-l depasi pe spaniol. Alonso i-a cedat foarte usor pozitia pentru a nu risca un incident de cursa.

Locul 5 i-a revenit lui Jarno Trulli, urmat de cei doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso, Sebastien Bourdais si Sebastian Vettel. Ultimul punct pus in joc i-a revenit lui Felipe Massa.

Raikkonen a iesit oficial din cursa pentru titlu, intrucat pilotul Scuderiei Ferrari este la 21 de puncte in spatele liderului Hamilton cu numai doua curse inainte de final.

Marele Premiu al Japoniei a consemnat 5 abandonuri, trecute in dreptul lui Fisichella, Kovalainen, Sutil, Glock si Coulthard. Cel mai rapid tur al cursei a fost realizat de Massa, brazilianul fiind cronometrat cu 1:18.426.

Rezultatele complete ale Marelui Premiu al Japoniei pot fi vizualizate aici . Rezultatele oficiale vor fi cunoscute insa pe parcursul zilei de duminica, intrucat comisarii de cursa vor analiza dupa cursa incidentul dintre Felipe Massa si Sebastien Bourdais. 

Comentarii (105)

  • jale cu hamilton
    Acest englez a fost doar un magar la volanul unui monopost dupa ce a fortat mai multi piloti sa iasa cu el de pe circuit in primul viraj. Se vede clar ca nu are stapanirea de sine necesara sa castige. Desi nu folosea la nimic trebuia sa fie penalizat cu doua sau trei drive-thru nu doar unul. Sa scoti in decor cinci sase piloti e mai mult decat exagerat pentru ca tu sa fii primul.
    0 0
  • Frumoasa cursa!
    Frumoasa cursa! Bravo Alonso! Massa e un dezastru de pilot. De ce a fost penalizat Hamilton? Massa merge pe aratura si se urca pe el si primeste Hamilton penalizare?
    0 0
  • @crismar56
    Hamilton a fost penalizat in urma duelului cu Raikkonen din primul viraj, cand l-a fortat pe finlandez sa iasa de pe circuit.
    0 0
  • sebabaur
    Nu stiu cine s-a bagat in Lewis si Bourdais, Dar cred ca e un mare dobitoc! Astept sa-i ia puncul inapoi...............
    0 0
  • ctlnmihai
    Cursa Japonia
    Felicitari Alonso ptr. victorie ..pagube limitate ptr. Lewis in lupta ptr.titlu , situatie mai putin buna la constructori unde abandonul lui Kovalainen a permis celor de ferrari sa se distanteze la 6 pct. Kubica revine si el in lupta ptr. titlu..
    0 0
  • @crismar56 & @daniel popescu
    si nu numai pe Kims, l-a atins chiar si pe colegul lui Kovalainen si nu numai pentru duel, cat si pentru franarea violenta care a incurcat mai multi piloti, ducand la coliziuni ...(a se vedea comentariul lui N. Lauda)
    0 0
  • ctlnmihai
    @sebabaur si Drakko
    A fost Coulthard se pare
    0 0
  • blana ham
    cum s-a chinuit ham sa treaca de alonso in ultimul tur....
    0 0
  • Multumesc!
    Multumesc pentru explicatii. Eu ascult cursa comentata de doi neaveniti si necunoscatori. Nu stiu sa comenteze nici macar ce scrie pe ecran.
    0 0
  • inca ceva
    eu nu stiu ce cauta alexandrescu ala de atatia ani sa comenteze cursa cand el e senil...nici nu stie pe ce lume se afla
    0 0
  • @ Dani
    Cuvantul "temperar" nu exista in DEX. Cred ca Massa a urcat TEMPORAR pe 5. De fapt el a luat startul de pe 5
    0 0
  • @sebabaur
    uitate si la alti comentatori de valoare (nu la cei de la TVR ca aia is praf), ce zic despre incidentul Hamilton - Kimi: erau in cursa cu pneuri reci! Hamilton nu trebuia penalizat pt. ca o gresit punctul de franare, este un eveniment de cursa. Ne plangem ca nu sunt depasiri in F1, dupa o penalizare de aste cine mai are chef de depasire cand poti fi penalizat? Massa - Hamilton: Massa putea fi penalizat si cu un stop & go. O parasit pista cu toate 4 rotile si l-a lovit pe Hamilton. Massa - Bourdais: Bourdais isi apara pozitia cand Massa a dat in el. Oricum Massa va primi +25 secunde (a fost afisat ca va fi investigat dupa cursa).
    0 0
  • Japonia
    A fost o cursa interesanta dar din pacate a arata slabiciunile majore ale lui Massa si Hamhamilton. Astia doi nu mai lupta pentru victori astia doi se intrec in care sa fie mai obsedat sa castige. Sunt fan alonso dar anu asta mi-am dorit sa castige Ferrari in dauna lui Mcl dar din pacate ambele sunt umbre ale unor echipe fabuloase si sunt aici din cauza slabiciunilor celorlalti participanti si nu pentru ca ar fii fantastici. Renault a facut dintr-o masina jenanta o masina castigatoare dar nu sunt sigura ca disperarea cu care au inbunatatit masina actuala nu ii va penaliza din nou la anu cand cu noul regulament tehnic. Oricum cursa mare pentru Alonso si Kubica
    0 0
  • Felicitari Alonso !
    mare tragedie nu e pt. hamilton...1 punct...buba e la mclaren...(daca nu ma insel ) e prima data in acest sezon cand au probleme mecanice .
    0 0
  • NeoGalaxy
    Cursa bestiala :)
    Super tare victoria lui Fernando :) Bestiala victorie :) Felicitari si lui Kimi si Kubi deoarece au avut un duel foarte placut! Felicitari si lui Nelson pentru ca a jucat o carte si a fost castigatoare :). Iar Felipe a avut cateva depasiri la fel de fulminante si placute ca orice pilot mare dar si cateva greseli. Cel putin mie mi-a placut duelui lui cu Lewis si imi pare chiar rau ca a fost penalizat, nu de alta dar parca Lewis era cel cu pilotajul periculos... care lui i se pare normal :) Deci pacat ca a fost penalizat Felipe. Ca dovada ca iarasi McLaren au fost avantajati si aici dar totusi Cel de Sus ne-a sustinul pe noi, fanii Ferrari :)

    Mama ce sfarsit de campionat o sa fie si asta :) Inca 2 curse proaste pentru McLaren si Ferrari si BWM pot sa fie fericiti :)

    "DRAKo" -----> nu stiu cine este acel dobitoc... dar nici tu nu demonstrezi prea multe prin limbajul tau. Favoritul tau a condus mai slab si a pierdut... shit happens.
    0 0
  • Cursa pasionala...
    Incep prin a-l felicita pe Alonso care a dat dovada de maiestrie si inteligenta deosebita in acesta noua victorie. Incepe sa ma faca sa il plac mai mult si sa uit anii in care se duela cu Schumacher...Imi pare bine ca Ferrari a trecut la echipe de McLaren si astept o surpriza placuta si la piloti... !
    0 0
  • @sharky_raduku
    asa e, prima defectiune tehnica pt. McLaren. Dar sti cum se zice, minim 1 in an tre sa fie pt. fiecare pilot. Din fericire sau din pacate, Hamilton nu o patit-o inca, sper sa nici nu o pateasca.
    0 0
  • lol andre
    massa a intrat primul in viraj. putea sa isi aleaga orice traiectorie. pilotul din spate era obligat sa ii respecte decizia
    0 0
  • @neogalaxy
    "ca dovada ca iarasi mclaren au fost avantajati dar totusi cel de sus ne-au sustinut pe noi , fanii ferrari "

    te crezi si tu un fel de nicolita...te simti discriminat ? eu unul nu vad unde a fost ferrari dezavantajata... poate mclaren .... in orice caz...in zilele de astazi pilotilor le este frica sa mai faca depasiri spectaculoase de frica penalizarii...
    0 0
  • cea mai frumoasa imagine ...
    a cursei a fost in ultimul tur, cind Hamilton se afla in spatele lui Alonso (care s-a dat elegant la o parte), insa ERA CU UN TUR IN URMA !!! =)) =)) =)). Nu am nimic cu Massa, nici cu Hamilton, mi-e greata de disputele verbale dintre fani, dar mi-as dori sa comenteze acum acela care spunea la Singapore ca Massa e bolnav psihic ca nu a fortat si l-a ridicat in slavi pe Hamilton .... cel mai important, este (si aici ma repet) ca a castigat (cum mi-am dorit) CEL MAI BUN !!! Bravo Fernando !!!
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Daca Hamilton a fost vinovat in duelul cu Massa atunci uita-te la baschet sau la oricare alt sport..Felipe ar trebui penalizat k l-a acrosat si pe Bourdais..
    0 0
  • @KalEl
    mai uitate o data la inregistrari! in virajul de dreapta Hamilton avea deja avantaj si pt. virajul de stanga era pe traiectoria ideala, iar Massa era pe aratura.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Si oricum nu ti se pare k Felipe greseste cam des? si la la Singapore a facut un acrosaj in ultima parte a cursei..Ptr. cineva care se vrea campion mondial sunt prea multe greseli
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Care ii legatura intre condusul periculos al lui Hamhamilton si momentul in care Massa isi misca mai repede mainile si picioarele decata creierul putea sa proceseze???? ham i-a scos in primul viraj pe kimi si pe care s-au mai ingramadit acolo iar massa a intrat ca un taur idiot in ceva rosu care se misca )( si asta chiar daca masina ;lui ham nu ii rosie) Atata Massa cat si Hamhamilton sunt doi piloti........ ambii cand conduc bine cand fac niste greseli demne de un tanc din karting......

    P.S. Mai bine ati gandi coerent si ati vedea F1 decat sa ganditi in rosu sau argintiu si sa vedeti doar rosu si argintiu


    LOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
    0 0
  • @michelle_b
    where is "veioza " ?
    0 0
  • @andre
    cred ca ar trebui sa asculti tu comentariile unor AVIZATI despre incident!!! Eu am ascultat si au spus cu totul altceva !!! cit despre "Massa putea fi penalizat si cu un stop & go" am o surpriza 4 U: Massa A FOST PENALIZAT !!!! cel putin la cursa la care m-am uitat eu ...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @andre, @sharyky_raduku, @ctlnmihai
    Baieti... voi chiar nu puteti sa acceptati cand alti piloti sunt mai buni ca pilotul vostru favorit? Pur si simplu Felipe avea interiorul curbei, conform regulamentului, se poate depasi si pe vibrator. Plus ca era si avantajat de faptul ca iesea mai repede din acel viraj. Plus ca Sebastian a intrat in Felipe, pentru ca nu se vede nimic de pe camera pe care a transmis regia. Interesant este ca Felipe era in fata lui Sebastian. Asa ca in cel mai rau caz Sebastian o sa fie penalizat.

    Oricum observ ca nici voua nu va convine cand echipa favorita joaca urat si pierde. McLaren a jucat urat si a pierdut. Shit happens :)
    0 0
  • @sharky_raduku
    veioza (sa nu vada Hellene, ca se enerveaza) is here, mai traieste si mi-a spus sa pariez pe alonso, dar iar nu am avut "bilute" suficiente... Vrei sa ti-o inchiriez :P?
    0 0
  • @michelle_b
    Esti sigur de acel Stop & GO pentru ca eu in cursa am vazut altfel de penalizare nitel mai usurica adiica doar cu o survolare a boxelor ........ sau vorbim de alte curse cumva ? :D
    0 0
  • echipa ferari - Piovra - mafie
    Cum se bucurau ei dupa gestul nesportiv al masutei..... demonstreaza inca odata ca la ei nu exista decat o regula: aceea de a TRISA!!! Mai sunt 20 puncte in joc. Vom vedea ce va fi, Lui Hamilton ii sunt suficiente 14 sa-i dea odata pentru totdeauna peste gura asa-zisului pilot brazilian care este rusinea poporului care l-a avut pe marele Senna.
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Am pierdut startul cursei ..chiar am avut nevoie de veioza :D un site ceva sa vad si io startul?
    0 0
  • @michelle_b
    credema am vazut aceasi cursa si am ascultat si parerile multor comentatori. Massa a fost penalizat cu drive-through, nu cu stop & go. Oare ne-am uitat la aceasi cursa sau nu sti ce inseamna una si ce e alta. Daca vrei iti explic.
    0 0
  • tot hamilton
    hamilton nu a scos de pe circuit doar un pilot sau doi a scos mai multi, massa trebuia sa astepte doar ca acesta sa fie penalizat si era mult mai in fata. de fapt toata bulibaseala si inclusiv victoria lui alonso se datoreazalui lewis. a dat inca o dovada de nesportivitate cand l-a atacat pe alonso in ultimul tur. sper ca in aceasta disperare sa mai faca ceva greseli si in celelalte doaua curse. goo kimi
    0 0
  • @michelle_b
    se poate ? :) a mea de 3-4 curse incoace numai aberatii imi spune ...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Stop and Go
    Se aplica mai ales in cazul alimentarii cand Safety Car-ul este pe pista. Vezi regulamentul :) Sau a depasirii pe steag galben dar se intampla mai rar.

    Referitor la pilotaj agresiv, eu aveam impresia ca este chiar foarte fair play sa lovesti pe cineva care nu se da din fata ta. Imi aduc foarte bine aminte ca parca asa doreau fanii McLaren sa piloteze Lewis... si exact asa piloteaza Lewis :) Deci mi se pare fair play. Cursa asta Felipe a fost mai bun ca Lewis.

    Sper ca si in China sa zdrobim masinile McLaren ca in Brazilia sa terminam campionatul ca invingatori :)
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Sebastian statea saracu pe trasa lui dupa iesirea de la boxe cand taurul in calduri a decis ca ii la corida si Sebastian ii doar un toreador de complezenta lol..... Si ca sa fii mai sigur in aberatii citeste regulamentul cu interioare si exterioare si viraje la stanga luate la dreapta ..... Cu Sebastian era pe exterior cu Hamhamilton era pe interior ....
    0 0
  • Neogalaxy Baieti... voi chiar nu puteti sa acceptati cand alti piloti sunt mai buni ca pilotul vostru favorit? Pur si simplu Felipe avea interiorul curbei, conform regulamentului, se poate depasi si pe vibrator.
    Esti foarte destept: situatia pe care ai descris-o nu seamana cu cea de la SPA - Kimi-Hamilton?
    0 0
  • @silviu_craig & @crismar56
    pentru sanatatea mentala, psihica si, pina la urma fizica va recomand cu multa caldura sa cautati un provider care detine in pachet RTL ... atunci veti putea vedea ce inseamna o emisiune de specialitate profesionista, cu "introducere" in atomosfera cursei, interviuri, date tehnice, comentarii profesioniste inainte, in timpul si dupa cursa, unde poti asculta "team radio" si nu risete handicapate de bancuri intelese doar de cel care le face, apoi interviuri dupa cursa, reluari, explicatii .... ce mai, tot ceea ce isi poate dori un fan Formula1...
    0 0
  • adevarat.
    adevarat ca massa mai greseste...dar greseste deoarece se zbate pe circuit,nu pt ca e prost,bolnav psihic sau cum ii mai spuneti voi...unii...si ham a gresit de cateva ori....de aici rezulta ca cei 2 se lupta pt titlu in timp ce altii care stau cuminti si nu forteaza stau si isi baga unghia in gat.cati piloti prosti ati vazut voi fanii lui mclaren la ferrari?
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Se vede cine joaca nesportiv..Massa calca pe urmele lui Schumacher.. ma refer
    scoaterea adversarilor de pe circuit .. k in rest e catastrofa
    0 0
  • Sunt pe aproape...
    Te vad michelle_b... Daca una spuneau bilutele si tu ai pariat altceva, atunci "veioza" este tare...Apropos ce pilot ai pariat ?
    0 0
  • ctlnmihai
    @sebabaur
    A fost un gest de orgoliu..nu a avut intentia sa-l scoata de pe circuit...oricum a luat din pct.echipei Ferrari asta conteaza
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Si Lewis calca pe urmele lui Schumi dar in afara de cursele pe ploaie... si este tot o catastrofa. Haide sa lasam pilotii sa-si faca de treaba lor, pentru ca nu suntem noi in masura sa aratam cu degetul. Plus ca o sa vedem in Brazilia cine este cel mai bun pilot.

    @DRAKo Cred ca nu intelegi termenul "depasire pe vibrator" cu "depasire prin taierea sicanei"... ceva imi face sa cred ca trebuie sa-ti desenez cum sta treaba.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ silviu_craig
    Massa e prost sa fie clar .. s-a vazut la incidentul cu Bourdais
    0 0
  • @admin
    ..revine Renault la platinum???
    0 0
  • @andre & @kkk
    sunt siguR de penalizare. am spus "am o surpriza 4 U: Massa A FOST PENALIZAT !!!!" . daca vrei (andre) sa imi explici diferenta chiar te rog sa o faci, nu cred ca stiu ce inseamna drive-through (sa treci pe la boxe) sau stop and go (sa opresti la pit fara sa faci modificari de orice natura) dar nu ma refeream la asta, ci ca a fost penalizat conform regulametului :P
    0 0
  • @ctlnmihai
    Din pacate in loc sa ia ce ii bun de la Schumacher ia doar ce ii prost ( si nu sunt fan MS) . @neogalaxy cred ca rstul pilotilor ar trebuii sa se fereasca toti de massa sa fuga repede prin tufisuri si sa se tupileasca bine sa nu cumva sa-l incurce pe taurul massa care confunda cursele cu coridele LOL!!!! asa cum am mai zis as fii vrut sa castige Ferrari anu asta dar in conditiile aste poate poate vin BMW din spate cu Kubica si aplica strategia doi se bat si al treilea castiga....
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Ma indoiesc k tu ai intelege termenii mentionati mai sus
    0 0
  • @bobovis
    Pentru ultimele doua curse ale sezonului grupe valorice F1 Champ raman neschimbate.
    0 0
  • @admin
    ar fi bine sa faceti un chat dupa cursa :))
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Sunt curios sa vad daca Massa va fi penalizat ptr. incidentul cu Bourdais..tu ce parere ai Neogalaxy despre incident?
    0 0
  • Pt cei care ai pierdut startus cursei
    Vizionare placuta http://www.youtube.com/watch?v=1H5KReYtyew
    0 0
  • michelle_b
    acum nu incerca sa te scoti ;) ai scris ca o fost penalizat dar eu vb ca putea sa ea si un stop & go, nu ca nu a fost penalizat. Is fan McLaren si recunosc ca o gresit si Hamilton cu franarea aia, putea sa-l lase pe Kimi in fata si putea sa obtina locul 2 lejer in tim ce Massa se lupta cu Alonso si eu mai stiu care, dar si Massa o fost nesimtit cand l-a dat afara pe Hamilton.
    0 0
  • @hellena
    sigur ca ma vezi ... in clasament =)) (nici macar nu iti trebuie ochelari :P). nu "bilutele" mi-au spus, ci veioza, (care chiar e tare). "Bilutele" mi-au lipsit ca sa fac ceea ce mi-a spus!!! Evident, pariul l-am pus pe Massa :P (sau cel putin asa sper pentru ca NU S-A REZOLVAT problema de soft si NU pot vedea ce am pariat ...)
    0 0
  • @andre
    nu ma scot, nu am de ce !!! iar daca nu crezi esti liber sa faci ce doresti ! Am scris ca a fost penalizat, in sensul exact cum ti-am explicat, conform regulamentului, care NU spune de stop-and-go! cit despre comentariu, cum am scris mai sus, sa asculti ce a spus despre incident N. Lauda te rog !!! si inca astept explicatiile pe care te-ai oferit sa mi le dai !
    0 0
  • Baieti va urma stirea: MASSA PENALIZAT CU 25sec PIERDE PUNCTUL CASTIGAT
    :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Evit sa-mi dau cu parerea pentru ca am doar ca Felipe a fost lovit de Sebastian. Am vazut doar din camera in care se vede masina lui Felipe. Daca era camera de sus sau o vedere de asamblu poate mi-as schimba impresia initiala. Dar in mod normal... este pedepsit pilotul care a lovit. Deci Sebastian. Ca Felipe poate sa fie de vina... nu vad cum mi-ai putea demonstra doar din acea camera.

    Iar referitor la incidentul cu Lewis, repet... imi pare rau ca nu l-a lovit si mai bine. Pur si simplu merita asa ceva. Chiar Lewis a spus ca se bate prin orice mijloace sa castige. Nu a spus "fair play", "corectitudine" sau asa ceva. A spus ca vrea titlul cu orice pret. Ron Dennis a facut exact acealasi afirmatii. Si in fond.. .cine sunt eu sa-i judec cand marele pilot, regretatul Ayrton Senna busea pe oricine era in fata lui? Adica poate ca sa fii campion trebuie sa ai o doza de violenta in condus :) Esti slab farte, da-te la o parte :) Eu asa as face oricum :)

    Stii tu faza aia, "vrem dreptate, egalitate, dar nu toti suntem egali" :P
    0 0
  • ctlnmihai
    Start cursa Japonia
    Daca toti pilotii ar fi penalizati ptr. un star k acesta atunci propun k sa se dea startul sub incidenta safety-car-ului..Raikkonen nici macar n-a fost atins singura
    vina a lui Hamilton este k a ratat startul pe greseala lui..cat despre frana pusa..Michael Schumacher a facut n faze de genul acesta si n-a fost penalizat
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Frate... iar ne intoarcem in trecut? Anul asta sunt reguli noi, ce este asa de greu de inteles?
    0 0
  • @andre
    si pentru ca nici eu nu sunt nici fan Massa nici Hamilton, te intreb sincer: "degringolada" pe care a provocat-o Hamilton, atingindu-l pe Kova, fortindu-l pe Kimster sa iasa in decor, incurcand pe TOATA lumea din spate, cu bataie lunga, provocaind accidentul dintre DC si Naka si faptul ca Massa l-a lovit pe Hamilton au aceelasi grad de periculozitate ? ai sa zici NU, ce a facut Massa e MULT mai GRAV ! Nu ? de aceea trebuia sa fie penalizat cu stop-and-go !!!!
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Eviti ptr. k nu esti obiectiv nene.. eu cred k nu vrei sa recunosti ca Massa a gresit si asta spune multe despre tine
    0 0
  • NeoGalaxy
    @DRAKo, @cltnmihai
    Uite si tu ce spune lumea de condusul lui Lewis. Daca Lewis piloteaza cum piloteaza si nimeni nu face nimic, Felipe de ce nu ar face la fel?

    http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/081011163019.shtml
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Reguli noi si proaste.. In sezonul care sta sa se termine 4-5 curse au fost spectaculoase din cauza pilotilor..Restul suspansului a fost dat de catre penalizarile date aiurea cateodata ..Nu inteleg dc comisarii de cursa nu se pronunta in timpul desfasurarii cursei...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Nici tu nu ai fost obiectiv in nici un post referitor la Felipe sau Kimi. Ma mir ca astepti acelasi lucru despre cei care nu tin cu echipa ta favorita.

    Haide sa ne oprim aici. Nu-mi cere sa fiu corect si obiectiv cand nici tu nu poti sa faci acelasi lucru. Cand eu am fost corect... tu nu faceai decat sa-mi jignesti echipa favorita. Daca Felipe a gresit, repet, FIA o sa decida asa ceva. Eu sunt doar un simplu fan care se uita la o cursa de Formula 1. Nu stiu cine a gresit si consider ca echipa mea a pilotat bine.

    Exista FIA care stie mai bine cine/cum/care a gresit si decide ce trebuie facut.

    Te rog frumos ca atunci cand gasesti adevarul suprem sa ni-l dezvalui si noua, oamenilor simpli.

    Weekend placut in continuare!

    P.S. Te rog macar sa nu fii ipocrit in ceea ce declari despre altii.
    0 0
  • @andre
    cred ca nu vorbim despre acelasi incident. eu nu despre cel cu hamilton, ci despre cel cu bourdais(sau cine o fi fost ala). pentru primul incident massa a primit drive through
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    M-am intors la Schumi ptr. k ai facut remarca despre Senna..Este o zicala Ce tie nu-ti place..altuia nu-i place
    0 0
  • ctlnmihai
    @ Neogalaxy
    Da-mi postul..te rog sa citesc
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Nu stiu care dintre noi e ipocrit.. cred k nu stii ce inseamna ipocrit..orice acuza la adresa echipei Ferrari am argumentat-o
    0 0
  • ...
    Fanii Ferrari sunt in forma azi. Abereaza chiar de dimineata. NeoGalaxy ai intors regulamentul formulei 1 cum ai vrut tu. Mai intai spui ca nu trebuie pedepsit Massa pentru incidentul cu Hamilton, apoi ne spui ca trebuie pedepsit Bourdais pentru ca a intrat in Massa. Bai frate e acelasi tip de faza.
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Si oricum am recunoscut k hamilton a gresit si a pierdut pe mana lui nu pot spune acelasi lucru despre tine care orice greseala ar face Massa si a facut destule ,el are prezumtia de nevinovatie din start acordata
    0 0
  • de Toh
    felicitari FERNANDO,cel mai bun pilot F1,felicitari Renault!
    0 0
  • opaaaaaaaaaaaaaaaaa
    parca massa trebuia sa fie penalizat. se vede ca nu v`ati uitat unde trebuie :))
    0 0
  • de ce sunt atatea frustari...?
    Ce aveti de sunteti asa frustati...? Pentru ca Hamilton a facut o greseala (desi acum 1-2 zile avea o replica neeleganta la ceea ce spusese Kubica cu privire la stilul sau de condus de la Singapore) si a iesit SINGUR din cursa, au inceput invectivele pe site ... Pana la urma Massa nu a prea castigat mult din aceasta cursa (chiar cu micile greselile de pilotaj pe care le-a avut, deoarece a concurat cu determinare), asa ca trebuie sa fim atenti la ce se va intampla in urmatoarele 2 curse. Dar poate fanii lui McLaren erau prea siguri astazi de marirea diferentei intre cei doi si acum sunt nervosi... Degeaba, sa nu spunem despre unul si sa uitam de celalalt. In acest moment doar Alonso este in stare sa conduca bine, iar Massa si Hamilton (mai ales el !) sa ia aminte la acest fapt !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @
    @NeoGalaxy de ctlnmihai 12.10.2008, 09:48
    Si oricum nu ti se pare k Felipe greseste cam des? si la la Singapore a facut un acrosaj in ultima parte a cursei..Ptr. cineva care se vrea campion mondial sunt prea multe greseli

    Nu imi aduc aminte de nici un acrosaj in ultima parte a cursei. Imi aduc aminte... ca a iesit in decor si l-a speriat pe Fisi... daca ai ala este acrosaj... S-o lasam moarta.

    Astazi nu ai postat nimic in legatura cu faptul "Si oricum am recunoscut k hamilton a gresit si a pierdut pe mana lui nu pot spune acelasi lucru". Daca poti sa-mi arati exact acest post in care spui asa ceva.. ai cele mai sincere scuze din partea mea.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Felipe
    Mi se pare un castig foarte mare pentru Felipe, cum spune si Hoyad. Un castig moral care arata ca Felipe este determinat sa castige campionatul. Lewis s-a speriat de acesta si de aia nu a fost in stare sa mai faca nimic. Cred ca Lewis se visa in acel moment cu titlul in mana si ceilalti piloti la picioarele lui. Sau nu credea ca "leguma" Felipe avea tupeul de al depasi exact in acel moment.
    0 0
  • Bravo Alonso, bravo Kimi :)
    Dupa, Alonso, eu consider ca omul cursei este Kimi. Ce-mi place la Ferrari este ca stiu sa lucreze in echipa, Kimi l-a blocat la start pe Lewis pt ai face loc lui Felipe. Dar cel mai mult mi-a placut faza de pe podiumul de premiere, cand Kimi a luat intai un gat de sampanie si apoi a stropit putin si pe ceilalti castigatori. Tare faza :D
    0 0
  • ctlnmihai
    @hoyad
    Sa inteleg k Massa conduce mai bine decat Hamilton?? Mici greseli de pilotaj ale lui Massa ? cand acrosezi 2 monopusturi in aceeasi cursa nu sunt mici greseli..
    Cand sunt 2 curse una dupa alta (Singapore -ultima parte a cursei a acrosat un monopost force india si incidentul din cursa de azi) sunt greseli mari.Si oricum anul trecut Hamilton s-a dovedit cel putin egalul lui alonso pe aceeasi masina ..
    si in primul sezon de F1 .In momentul cand 2 piloti conduc aceeasi masina atunci poti face o comparatie..Oricum meritele lui Alonso in cursa trecuta si mai ales in cursa de azi nu scad deloc,a castigat merita felicitari
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Indiferent de rezultatul investigatiei Fia ,recunosti k Massa a gresit la incidentul cu Bourdais? Vreau un raspuns nu eschive..Si oricum Hamilton nu merita penalizarea
    data in cursa aceasta..N-a fost niciun acrosaj intre el si Raikkonen Daca aduci
    in discutie faptul k din cauza franei lui Hamilton a iesit de pe trasa Raikkonen pai atunci ar trebui descalificati jumatate din piloti>genul acesta de faze se intampla f des m ales in duelurile dintre piloti care se lupta ptr. pozitiile 10 - 20 .sunt N situatii de genul acesta
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Sperietura la Fisichella ?? Probabil asta o spui si despre duelul cu Bourdais.
    A vrut sa-l sperie pe Bourdais si gata
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    :)) Este penalizat Bourdais nu Massa ..Cine e echipa favorizata frate?
    0 0
  • @alonso
    sperba victorie pe deplin meritata...o sa ramana la renault va zic io....ce tare ...lo penalizat pe bourdais:))...astia is de toata coma=)))
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Nu inteleg dc mai concureaza celelalte echipe
    0 0
  • pentru Massa
    In 2008 Massa are 5 curse castigate fata de Hamilton care are 4..., in plus are cel mai bun "punctaj" dincalificari.
    0 0
  • @hellena
    nu asta conteaza...ce punctaj are el in calificari...si cate curse a castigat...importantza curselor este daca cumva la finalul anului este la elgalitate de puncte cu hamham
    0 0
  • @ctlnmihai
    la ce spui tu: "Daca toti pilotii ar fi penalizati ptr. un star k acesta atunci propun k sa se dea startul sub incidenta safety-car-ului..Raikkonen nici macar n-a fost atins singura vina a lui Hamilton este k a ratat startul" citeste declaratia lui Kimi: "I got a pretty good start but then braking into Turn 1 I was trying to turn and there was first one McLaren and then a second," he said. "Both hit me and I had nowhere to go other than straight. I lost many places and had some damage on the front, I got back on circuit but was behind people". Si sa privesti imaginile, cum l-a lovit pina si pe Kova ! Si nu stiu daca cunosti limba germana, dar iti ofer "Der Start: Normalerweise gebe ich dir Recht Start-Verbremser, dumme Aktion von Hamilton. Aber eigentlich nicht zu bestrafen. ABER Wenn sich Hamilton vor dem Rennen hinstellt und sagt, er schaut nicht mehr auf das einzelne Rennen sondern nur noch auf die WM und dann in der ersten Kurve einen Fahrer des Konkurrenten von der Strecke drängt, dann herrschen bei mir zumindest Zweifel ob es nur ein fehler war oder eine bewußte Aktion von Hamilton." aduce o foarte interesanta imagine asupra actiunii lui Lewis ...
    0 0
  • Bravo Alonso
    Pilot adevarat.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ michelle
    Ne mai intrebam dc nu sunt spectaculoase cursele.. sa zicem k ai dreptate desi
    imi mentin parerea k nu a gresit fata de Raikkonen.>despre incidentul Bourdais -
    Massa care este parerea ta ? A fost favorizat sau nu Massa ? si nu stiu lb germana..
    desi mi-ar fi placut sa o cunosc
    0 0
  • @ctlnmihai
    despre incidentul cu Bourdais am scris la "stirea" cu Bourdais, nu sunt experta in aplicarea regulamentului in formula1, dar (si asta este opinia mea, nu doresc sa ma cert sau contrazic cu nimeni !!!!) chiar ii dau dreptate lui Sebastian. M-a impresionat declaratia lui si ti-o traduc: "Nu stiu cum s-ar fi dorit sa actionez. Puteam sa intind covorul rosu si sa ii cedez curba. Acesta este singurul lucru care l-as fi putut face (mai mult decit am facut, spun eu). Pentru mine este clar. Da, am iesit de la boxe, da, se presupune ca trebuia sa fiu atent si chiar am fost. Am ramas pe interior si nu l-am impins afara, nu am trecut mai mult decit admis de curba. Am facut tot ce s-a putut sa nu il lovesc, iar el m-a inghesuit si a intors si s-a comportat ca si caind nu as fi existat, ca si cand nu as fi fost acolo. Ce se presupune ca ar fi trebuit sa fac ?" . Deci, parerea mea (desi e clar, ca la iesirea din pit-lane un pilot trebuie sa lase sa treaca pilotul care vine pe pista) ca in acest caz concret, Bourdais nu trebuia penalizat ! Insa, repet, nu sunt nici o somitate in materie de aplicarea regulamentului. Dar nici nu sunt "pe linga subiect si predicat" si chiar imi pare rau de Sebastian. Declaratia lui la intrebare daca e surprins de penalizare ca "Nu, pentru ca de fiecare data cind sunt chemat de comisarii de curse, intr-un fel sau altul tot timpul sunt de vina" e foarte "amara" si impresionanta ...
    0 0
  • @ctlnmihai
    tocmai am vazut reluarea pe RTL si, imi mentin parerea, nu e vina lui Sebastian. Numai daca ar fi putut sa isi scoata o pereche de aripi sau sa evapore in atmosfera, ar fi putut EL evita "atingerea" cu Massa.... pina si comentatorul RTL a spus, ca NU e comisar de cursa, dar parerea lui e ca Massa nu trebuia sa "inchida unghiul" lui Bourdais, ca trebuia sa mearga pe dreapta, lasand loc si pentru Sebastian ...
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Problema k e evident k se greseste din ce in ce mai des in favoarea lui Ferrari in sezonul acest a si pe fatza Am vazut startul si nu vad dc ar fi fost penalizat Hamilton Ma rog el a gresit k a pierdut startul insa a fost o lupta obisnuita ptr.o plecare cat mai buna S-a intamplat si in alte curse insa pe masura ce sezonul se apropie
    de sfarsit miza este si mai mare .startul l-am vazut pe youtube
    un footage luat de pe RTL
    0 0
  • pe ei, pe mama lor
    atunci cand s-a intamplat incidentul dintre Massa si Bourdais, "eternicul" Bonifaciu a zis ca vedem iar un drive through, la care m-a pufnit si pe mine rasu (omu a zis-o efectiv la misto, sa-i ia in deradere) gandindu-ma ca ar fi culmea culmilor sa se intample asa ceva si iata ca....pur si simplu, doar la judecata divina cred ca se va mai face dreptate
    0 0
  • ctlnmihai
    @Michelle
    Si startul reprezinta sarea si piperul cursei.. Cel putin ptr. mine daca am pierdut
    startul cursei ,cursa devine neinteresanta
    0 0
  • @LOL
    nu stiu ce regulament aplicati voi, insa massa a intrat primul viraj. cel care intra primul in viraj isi alege ORICE traiectorie doreste. cel din spate (bourdais) trebe sa isi aleaga alta traiectorie ... chit ca trebuie sa franeze, sau sa iasa putin in decor ... daca nu ... o face pe barba lui
    0 0
  • ctlnmihai
    @michelle
    Daca analizezi mai bine startul ,in momentul iesirii in decor a lui Raikkonen ,era o lupta intre Kovalainen si Kimi ,dupa duelul celor doi ,Kimi iesind de pe circuit..
    0 0
  • ctlnmihai
    @KalEI
    eu imi sustin parerea mea ,insa comentatorii de specialitate sustin k penalizarea lui Bourdaiis e data aiurea si acestia se intampla sa fie fosti piloti de F1.Ma indoiesc k tu cunosti mai bine regulamentul decat acestia insa totul e posibil
    0 0
  • @ctlnmihai
    vad ca o ti pe a ta, nu vreau sa ne contrazicem pana e gata sezonul competitional! Lewis a gresit startul, da, apoi L-A ACROSAT pe Kimi, pe Kova, a franat violent, punand in pericol toti competitorii de spatele lor, apoi a traversat pista, neputand controla monopostul (sau voit) de la stanga la dreapta. I-a scos afara pe mai multi. Daca tu crezi ca Lewis a condus corect si singura lui eroare a fost un start gresit, atunci, imi pare rau sa o spun, nu esti cu nimic mai bun decit ... (nu dau nume, se stiu ei) care au ochelari de cal si o tin pe a lor in ciuda faptului ca e evident ca abereaza.... Deci, ai dreptate, Lewis nu a gresit cu nimic, e perfect, doar o conspiratie mondiala e pornita impotriva lui. De ce nu vrei sa dai Cezarului ce-i al Cezarului ? Si sa fi, asa cum ii pretinzi lui Neo, corect ? Si sincer ? Este evident ca startul este unul din "punctele fierbinti" ale cursei si chiar am afirmat ca urasc cursele cu start in urma safety-car-ului (booooooring, echhh..) dar acum sa imi doresc sa porneasca toti ca in jungla, scotand pe oricine ii sta in drum, apoi franand ca asa vrea ... te gindesti ce ar fi daca la fiecare start primii 2 franeaza ca asa au chef , sau ca "nu le-a iesit startul" ? iar restul de urca unul pe altul sau isi fac monoposturile etichete in barierele marginale ? ar fi un start pe gustul tau ? pff, pe al meu, cu siguranta nu... dar have it your way ! ai dreptate ! asa e bine ?
    0 0
  • @lucky_luciano
    1 din 3 starturi au astfel de incidente. Cati au primit penalizare pentru astfel de gesturi?
    0 0
  • ctlnmihai
    @ lucky_luciano
    A fost Kovalainen kovalainen a fost intre Lewis si Kimi El l-a atins pe Kimi..citeste aici :
    Let's leave aside the Bourdais vs Massa incident because that has a place in the annals of crap stewards decisions all of its own. Let's look at the first corner. Hamilton makes an appalling start and doesn't have the sense to realise when he's beaten. It's Brazil 2007 all over again with him fighting Alonso when he doesn't need to. Complete and utter brain fade and all this after doing a lot of pre-race interviews saying how he's going to play it differently this year.

    He runs wide after late braking and takes Raikkonen across the track, before Kovalainen intercedes and pushes the Ferrari over the edge. No worries there. Kimi loves tarmac run-off, he used it generously at Fuji last year, he used it at Spa and he also left no room for Lewis at Spa so Lewis was forced off track himself.

    How does that deserve a drive-through penalty? We've seen it happen at virtually every GP and yet it gets no remark from the stewards at all. By the time it was given Lewis was so far back it just made me laugh.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ lucky_luciano
    La Spa ,Kimi l-a impins pe Hamilton dincolo de circuit ,acesta a taiat sicana.. i-a dat pozitia si urmarea se cunoaste.kimi dc n-a fost penalizat ptr. aceeasi manevra?
    Ptr. asta a fost pedepsit Hamilton aici la Fuji - k l-a impins in afara circuitului..
    0 0
  • cel de-al 100-lea post...
    Si uite asa am deosebita placere sa marchez cel de-al 100-lea post in aceasta neverosimila inlantuire de sinergii pro si contra a ceea ce a fost la Fuji...!
    Cata pasiune si ardoare in a explica ce se intampla pe pista in fractiuni de secunda de niste superpiloti...Ce rautati dintr-o parte si din cealalta a baricadei...Cata pricepere/nepricepere si dezinvolturastangacie in exprimarile userilor... Tocmai de aceea imi pare bine ca administratorii Automarket nu au intervenit in acest fluviu de declaratii. La incheiere, va aduc aminte, de vorbele unui "fin" orator si cunoscator al neamului romanesc: "Traim in Romania si acest fapt ne ocupa tot timpul !" Sper ca acesta a fost ultmul post si astfel sa ne vedem linistiti de alea noastre si de ultimele 2 etape din Formula 1 !
    0 0
  • ctlnmihai
    @hoyad
    Si nu e frumos asa ? Oricum userii nu s-au jignit..au fost unele intepaturi insa doar atat
    0 0
  • 102
    Bravo Alonso,merita pe deplin locul 1 dupa cat a avut de recuperat cu masina,si a reusit o consecutiva, Singapore si acum Japonia,bravo lui!
    0 0
  • si totusi...
    O cursa care mi-a lasat un gust ... exact ca la ultra mini GP al USA...
    Cert este ca oficialii F1 au ajuns un fel de tarfe-servitoare la picioarele celor de la Ferrari si mai tragic, al al acestei penibile caricaturi de pilot, pe nume Massa! Si mentionez ca sant un "admirator pana la extaz si obsesie" al "fenomenului" FERRARI ! Ce s-a intamplat insa in acest an este totusi prea mult !
    0 0
  • 'neatza!
    Fratilor, v-ati cam "ascutit" dupa cursa asta... Da, a fost una palpitanta, cam cu de toate si evident ca Alonso a stiut si a putut iarasi sa castige meritat, fara indoiala - felicitarile mele! Cat despre Massa si Hamilton... cred ca pe amandoi i-a ajuns o incrancenare exagerata dar, pana la urma, parerea mea e ca ar fi mai bine sa savuram noi cursele ce-au mai ramas, cu tot cu suspans si sa nu ne mai agitam atat... Da, eu personal n-am nici un dubiu ca Hamilton e mai PILOT decat Massa, dar nu-l pot lauda cu nimic dupa cursa asta iar despre Massa (si FIA) nu mai zic nimic, ma abtin! Fie ca cel mai bun sa castige (si sper ca asta n-o sa se decida de Comisarii de cursa ci PE PISTA)! Bafta!
    0 0
  • ForZa Alonsoooo ..................>
    Sper sa ramii acolo unde esti si sa faci din renault ce ai facut in 2005 si 2006 ......bravo ....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru