Japonia: Hamilton a castigat pe ploaie la Fuji!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 30.09.2007

Lewis Hamilton a obtinut o victorie pretioasa la Fuji, profitand astfel la maxim de abandonul coechipierul sau, Fernando Alonso, care a lovit zidul de protectie.

Ploaia puternica care s-a abatut asupra circuitului de la Fuji duminica dupa-amiaza a determinat inceperea turului de incalzire cu Safety Car-ul pe pista. Masina de siguranta a ramas insa in continuare pe circuit pentru mai multe tururi, amanand startul propriu-zis al cursei. Tururile efectuate sub Safety Car au fost luate insa in considerare.

In turul 3, pilotii Scuderiei Ferrari, Felipe Massa si Kimi Raikkonen, au intrat la boxe pentru a schimba cauciucurile, iesind pe pista pe locurile 20 si 21. Pilotii mai multor echipe le-au comunicat prin radio inginerilor ca vizibilitatea este extrem de redusa in aceste conditii. Liuzzi a intrat si el la boxe in turul 12, urmat de Yamamoto. In turul 15. Raikkonen a efectuat a doua intrare la boxe, de data aceasta doar pentru realimentare. Felipe Massa l-a urmat la numai un tur, insa acesta, pe langa realimentare, a schimbat si cauciucurile. In turul 18, Felipe Massa a fost penalizat, fiind nevoit sa treaca prin fata boxelor, deoarece a efectuat o depasire mai devreme, lucru interzis de regulament atunci cand Safety Car-ul este pe pista.

Safety Car-ul a iesit de pe pista in turul 19, insa dupa numai cateva secunde Alex Wurz a pierdut controlul masinii si a lovit usor monopostul Ferrari condus de Felipe Massa.

Austriacul a abandonat, insa Massa nu a patit nimic si a putut continua cursa fara probleme. In tururile 27 si 28, Alonso si Hamilton au efectuat fiecare prima oprire la boxe, spaniolul iesind pe pista pe locul 8, iar Hamilton pe locul 3, in timp ce Raikkonen era pe 10, iar Massa pe 17.

Pentru cateva tururi, pilotul Scuderiei Toro Rosso, Sebastian Vettel, a condus cursa, urmat de Mark Webber. In turul 34, Alonso a pierdut locul 7 in favoarea lui Nick Heidfeld. In turul 35, Hamilton si Kubica s-au acrosat, polonezul reusind sa treaca in fata liderului campionatului. Intr-un del pe pista, Alonso si Vettel s-au lovit, spaniolul avariindu-si partea dreapta a masinii. Kubica a fost penalizat cu un “drive-through” prin fata boxelor in urma incidentului de mai devreme cu Hamilton, in timp ce Raikkonen a intrat nou la boxe in turul 41.

Un tur mai tarziu, Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren in virajul 5 si a lovit puternic zidul de protectie. Din spatele masinii a iesit mult fum, iar resturi din masina s-au imprastiat pe pista. Spaniolul a iesit teafar din masina, insa cursa s-a incheiat prematur pentru el. In urma incidentului, Safety Car-ul a iesit din nou pe pista.

Mark Webber si Sebastian Vettel sunt nevoiti sa abandoneze in turul 46, in urma unui acrosaj. Intre timp, Kovalainen a reusit sa urce pana pe locul 2, urmat de Felipe Massa, Coulthard si Raikkonen.

Safety Car-ul a iesit de pe pista in turul 48. Cu 11 tururi inainte de final, Raikkonen a reusit sa-l depaseasca pe Coulthard, urcand astfel pe locul 4, iar ulterior Massa a intrat din nou la boxe, iesind pe locul 9, permitandu-i astfel lui Kimi sa urce pe locul 3.

Cu numai doua tururi inainte de final, Heidfeld a fost nevoit sa abandoneze, insa fiind in ultimele 5 tururi se va considera ca germanul s-a clasat pe locul 14. Ultimul tur a oferit cel mai spectaculos duel al cursei, Felipe Massa reusind sa-l depaseasca pe ultimii metri pe Robert Kubica.

Astfel, Lewis Hamilton isi adjudeca victoria, fiind urmat de pilotul echipei Renault, Heikki Kovalainen., si de Kimi Raikkonen. O surpriza placuta a fost clasarea pe locul 4 a scotianului David Coulthard, pilotul de la Red Bull terminand astfel in fata lui Giancarlo Fisichella. Felipe Massa a terminat pe locul 6, in fata lui Kubica si a lui Tonio Liuzzi. Adrian Sutil a facut o cursa excelenta, monopostul Spyker pilotat de tanarul german terminand cursa pe locul 9.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Hamilton, acesta fiind cronometrat cu 1:28.193 in turul 27.

7 piloti au fost nevoiti sa abandoneze: ralf Schumacher, Davidson, Rosberg, Vettel, Webber, Alonso si Wurz.

Comentarii (32)

  • FELICITARI NOULUI CAMPION!
    Nu cred ca mai poate fi ajuns!
    0 0
  • nimic ???
    De nerespectarea avertismentului privind schimbarile nimic ? Asteptam reactia dvs. Multumim anticipat !
    0 0
  • Felicitari Hamilton
    :(
    a fost o cursa dezamagitoare pt mine, nu am obtinut foarte multe pct..dar Hamilton a aratat ca are stofa de campion..inca o data felicitari desi nu simpatizez cu el
    0 0
  • bravo hamilton
    Forza Mclaren !!!
    0 0
  • mda...
    intr - adevar.....sper sa devina campion...nu de alta ,dar nu va fi numit campion mondial..ci campion imoral...
    0 0
  • minime
    Echipa Automarket ...
    echipa automarket s`a facut de tot rahatu azi ... nu ca n`ar fi fost deja plini de el. TRAIASCA FEMEIA DE SERVICIU CARE A BLOCAT SCHIMBARILE !
    0 0
  • campion cu o masina furata
    \
    0 0
  • a meritat trezirea la 7:30 SUPPPPEEEER!!!!
    tare !!! ce cursa beton...multe,multe evenimente...pacat de alonso ca s a cam dus din suspansul luptei ptr titlu...
    0 0
  • mda...
    Pierd din cauza lui Coulthard & Kova. Asta`i viatza... Bvo Hamilton , esti mare pustiule...Astept tricoul si eu , cum fac sa`l primesc?
    0 0
  • Agonie si extaz!
    I-am avut in echipa pe Hamilton, Webber si Vettel. Toti au ajuns la conducerea cursei, dar ultimii doi au avut un final tragic. Ghinion!
    0 0
  • olee
    ma vad si eu pe pozitia a 2'a :). A fo' super cursa, si eu inspirat ieri cand am schimbat rosberg cu kova, si wiliams cu renault. ;)
    0 0
  • o cursa excelenta!
    ma bucur de rezultatul final. Se pare ca cei care au castigat etapa nu sunt printre cei care stau toata ziua cu nasul in calculator cautand cu disperare stiri.
    0 0
  • Multumim pt incompetenta
    Multumim pentru incompetenta de care ati dat dovada.
    Banuiesc ca am inchis ochii de prea multe ori, acum pur si simplu ati mintit (ati afisat ca schimbarile se fac pina la ora 7:30, dar ele au fost oprite la ora 1:00)!

    Voi ati incalcat regulamentul si trebuie sa fiti trasi la raspundere pentru acest lucru.
    0 0
  • @bogyn05
    :) , marfa si de pe ce loc ai ajuns pe 2 ;D ??
    0 0
  • @mb :))
    asta ca am avut eu mare ghinion ca mi-au banat conturile,iar voi(cei care a-ti castigat) a-ti profitat ca am fost dat afara :( si a-ti castigat!felicitari...oricum daca nu eram dat afara cu celalalte usere castigam cel putin locul 1 si 2 :(( !!va garantez eu !
    0 0
  • mda
    @mb
    intr'adevar, nu stau toata ziua dupa stiri, dar o pagina de net e deschisa intotdeauna la f1.autom.ro :)
    @georgedaniel
    nu mai tin bine minte, dar in urma calificarilor aveam un devand de aprox 150 puncte fata de locul 1. ca loc, undeva intre 120 - 140
    0 0
  • @bogyn05
    ;) , ohoo pai esti bine man!eu eram pe 70 si aveam un dezavantaj de 240 pct.!inseamna ca tu pe locul ala ai avut 300-400 pct.dezavantaj :) !

    bravo :( !!
    0 0
  • ... si felicitari castigatorilor
    Felicitari castigatorilor, dar mai ales lui orestb care are tot respectul meu.
    De asemenea felicitari si lui horted, machopiciu, adriangior, ka2gofree si celor care macar au incercat sa impleteasca aceasta pasiune, hobby cu acest manager de Formula 1.

    Numai bine
    0 0
  • ?
    esti sigur, asa de mult? :) sincer, nu mai tin bine minte, loul p care il ocupam era 132, pare'mi'se
    0 0
  • @bogyn05
    da man,sunt f. sigur !!aveai un dezavantaj de cel putin 350 pct. !!daca eu pe 70 aveam -240 fata de number 1 :( !!
    0 0
  • Sorin Blaj
    Automarket!
    Scuze, ceva?
    0 0
  • @daniel
    as vrea sa stiu,daca se poate wekendul viitor care va fi programul schimbariilor?tot asa,nu putem sa facem schimbari intre sesiuni??
    0 0
  • @gd
    ooo, scuze. ieri aveam 150 pcte in spatele primului clasat, eram pe undeva pana in 25. ce bine ar fi fost dak puteam sa vad :). si scuze, sunt putin obosit :) cred ca alaltaieri eram pe unul dintre locurile 120 - 140.
    0 0
  • hokutata
    asa da
    alonso si-a dat arama pe fata:pilot mediocru,usor de depasit daca nu are masina performanta,handling de amator,goodbay forever!
    0 0
  • Mircea Mester
    Schimbari
    Dintr-o eroare regretabila, schimbarile care trebuiau sa se efectueze pana la 7:30, conform anuntului dat acum trei zle, au fost blocate la ora 1:00, la fel ca in fiecare zi din weekendul Fuji.

    Ne cerem scuze celor afectati de greseala.
    0 0
  • Clasament
    Cred ca pentru etapele care urmeaza ar trebui afisati primii 10 inclusiv la total si pe etapa, pentru a vedea fiecare dintre noi cate puncte are de recuperat,pentru a intra in primii 10 care sunt premiati.
    Urmaresc cursele inca de prin anii 90 cand le vedeam pe RTL cu antena satelit.
    Nu stiu limba engleza si nu urmaresc stirile si totusi sunt pe locul 22.
    Bafta tuturor!
    Putina inspiratie astazi si se putea mai mult.
    Poate pana la final intru in primii 10.
    Pentru cei care castiga premii in bani se dau si tricouri?
    0 0
  • Bah Mircea Mester...
    Dupa cum spuneam... sunteti niste incompetenti... RUSINE!!!
    0 0
  • mihaela
    dezamagire
    nu am vazut cursa...dar DEZAMAGIRE Massa...ce se intampla cu Ferrari de alta data?
    0 0
  • florin
    adevarat
    Se simte lipsa lui Michael la Ferrari.Massa si Raikkonen nu au stofa de campioni din pacate......
    0 0
  • florin
    ?
    Am uitat sa mai precizez un lucru.....la Ferrari trebuie si un strateg bun
    0 0
  • Nu-mi vine sa cred!!!
    Acum cateva minute am ajuns acasa si nu mi-a venit sa cred pe ce loc am terminat tinand cont ca inaintea cursei eram pe locul 22 la 153pt. de Bogdanovic. Am avut un weekend foarte greu deoarece am fost la munca sam. de la 08-21:30 dupa care am stat cam 1-1:30 sa ma gandesc cam ce piloti sa aleg si astazi am lucrat de la 08-19 asa ca obosit fiind va dati seamana ca mi-am revenit vazand clasamentul. Tin sa felicit pe toti jucatorii acestui concurs (in special pe cei cu un user), echipei automarket si tuturor celor implicati. Ca o adaugare tin sa precizez ca alegerea in libere3 a facut intradevar diferenta (Am fost printre norocosi). :) Numai bine tuturor si pregatiti-va pt. concursul urmator.
    0 0
  • hakkinen
    s-a facut dreptate
    Hamilton 99% este campion mondial ! Felicitari lui,felicitari McLaren !
    Alonso a fost pedepsit pentru declaratia lui impotriva echipei !
    ferrari anul acesta sa se multumeasca cu ce au luat la masa verde,dar pilotii lor nu au fata de campioni !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru