Jerez: Programul echipelor in prima zi de teste

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Echipele de Formula 1 au inceput marti o noua sesiune de teste pe circuitul de la Jerez, in avanpremiera Marelui Premiu al Ungariei de la sfarsitul saptamanii viitoare.

Capul de afis al primei zile de teste a fost tinut de BMW-Sauber, in urma unui incident petrecut la primele ore ale diminetii. Un mecanic al echipei a suferit un soc electric in momentul in care a atins monopostul pilotat de Christian Klien.

Acest lucru s-a datorat sistemului de recuperare a energiei KERS, testat ieri intr-o versiune preliminara. In urma incidentului, BMW-Sauber au anulat intregul program pentru ziua de marti, Klien urmand sa revina pe circuit miercuri.

La Toyota, Jarno Trulli a testat pneurile slick care vor intra in vigoare din sezonul urmator. Desi pneurile slick ofera viteze mult mai mari, italianul s-a clasat doar pe locul 7. Miercuri, el va incepe pregatirile pentru cursa de la Hungaroring.

Celalalt pilot titular prezent pe circuit, Sebastian Vettel, a stabilit cel mai bun timp al zilei. Pilotul german a evaluat setarile aerodinamice si mecanice ale monopostului, lucrand de asemenea si la imbunatatirea tractiunii si frane. Vettel va continua testele pentru STR si miercuri.

In rest, pe circuit au fost prezenti numai pilotii de teste. Astfel, Luca Badoer a evaluat setarile aerodinamice ale monopostului Ferrari. Ulterior, italianul sa testat pneurile slick si o configuratie a masinii apropiata de cea solicitata pentru sezonul viitor. Campionul mondial Kimi Raikkonen va prelua comanda monopostului miercuri.

Romain Grosjean a avut pentru a doua oara sansa de a testa monopostul Renault, concentrandu-se pe munca de dezvoltare a monopostului si pe acomodarea cu acesta. Miercuri va fi randul lui Nelson Piquet jr sa evalueze masina, dupa primul podium al carierei reusit in weekendul precedent.

La Red Bull, Sebastien Buemi a completat intregul program, principala sa preocupare fiind suspensiile. Miercuri va fi randul lui Mark Webber sa testeze capacitatile monopostului RB4.

Alex Wurz a avut o zi incarcata la volanul monopostului Honda. Austriacul a evaluat pachetul aerodinamic, noua suspensie spate, precum si pneurile slick pentru 2009. El va continua testele si miercuri.

La Williams, Nico Hulkenberg a efectuat ultimele pregatiri pentru marele Premiu al Ungariei, inainte de a-i lasa comanda miercuri lui Nico Rosberg.

Testele de la Jerez continua si pe parcursul urmatoarelor trei zile. Ramaneti alaturi de Automarket.ro pentru a afla ultimele amanunte despre evolutia testelor.

Comentarii (5)

  • Day 2 testing at Jerez
    Paffett - McLaren
    Raikkonen - Ferrari
    Klien - BMW
    Wurz - Honda
    Webber - Red Bull
    Piquet - Renault
    Vettel - Toro Rosso
    Hulkenberg - Williams
    Trulli - Toyota
    Liuzzi - Force India
    0 0
  • ptr dardu !
    Mah omule ,ai fost cam mincinos la faza cumclaren-era pedro de la rosa ,lipsa respect......
    0 0
  • undispudet
    man , si eu m-am fentat !! vezi http://www.f1complete.com/content/view/9519/900/
    0 0
  • hm da!
    DA,.Lasa man noi sa fim sanatosi asta e........salut
    0 0
  • ...
    ce fenta bah...eram la 12 puncte de primu loc dak nu vedeam comm lu dardu....asa is la 52...:(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru