Jerez, ziua 1: Vettel stabileste timpul de referinta

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.07.2008
Sebastian Vettel a stabilit marti cel mai bun timp in prima zi de teste de pe circuitul de la Jerez, fiind urmat de Gary Paffett si Luca Badoer.

Sebastian Vettel, pilotul Scuderiei Toro Rosso, s-a mentinut pe primul loc pe tot parcursul zilei, fiind de altfel singurul care a coborat sub 1:20.000. Timpul sau, 1:19.844, a fost sensibil mai bun decat cel al pilotului de teste al echipei McLaren, Gary Paffett, care a fost cronometrat cu 1:20.179.

Locul 3 i-a revenit testerului Ferrari, Luca Badoer, italianul fiind urmat de Nico Hulkenberg (Williams) si Sebastien Buemi (Red Bull). Desi a utilizat pneuri slick, Jarno Trulli a stabilit doar al saptelea timp, fiind mai lent decat Romain Grosjean (Renault), dar mai rapid decat Alexander Wurz (Honda).

Christian Klien nu a efectuat niciun tur cronometrat, dupa ce un mecanic al echipei BMW-Sauber a suferit un soc electric in momentul in care a atins monopostul echipat cu o versiune preliminara a sistemului KERS.

Force India a fostg singura echipa care nu a participat la testele de marti, indienii urmand sa fie prezenti pe circuit incepand de miercuri

Iata clasamentul complet al zilei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Vettel  Toro Rosso
 1:19.844  94
 2  Paffett  McLaren  1:20.179  80
 3  Badoer  Ferrari  1:20.697  69
 4  Hulkenberg  Williams  1:20.953  58
 5  Buemi  Red Bull
 1:20.997  110
 6  Grosjean  Renault  1:21.223  71
 7  Trulli  Toyota  1:21.459  96
 8  Wurz  Honda  1:21.596  84
 9  Klien  BMW-Sauber  fara timp
 3

 

Comentarii (14)

  • interesant
    interesanta sesiune de teste, totusi mi se pare dezamagitor rezultatul obtinut de Alex Wurz.
    0 0
  • trulli
    sincer, mie mi se pare mai dezamagitor rezultatul obtinut de trulli....
    0 0
  • bravo
    vettel arata ca este un pilot cu un mare viitor
    0 0
  • Si Garry
    arata ca McLaren devin mai rapizi ca martzoagele de la Fiat!
    0 0
  • Bn tu Ralu dute la oale:))))
    Ti se ard sarmalele:))))).
    Majoritatea am luat tepa cu truli cred:D.
    0 0
  • ...
    dupa parerea mea mclaren vor domina clar si weekendul de la ungari... doar daca intervine ceva ... cum a fost accidentul de cursa asta cu glock ... cat despre teste...si eu am avut trulli...stie cineva...a folosit vettel slickuri ? mie asa mi se pare :)
    0 0
  • @sebi
    bine i-ai zis-o
    0 0
  • @sebi4fc and all
    pai in afara de trulli pe cine puteati sa alegeti la Gold, sunt curios ?!? sau mi-a scapat mie ceva pt ca nu vad unde este teapa !
    0 0
  • Ralu are dreptate
    Se pare ca McLaren au luat un usor avantaj fata de calutz!
    0 0
  • @sharky_raduku
    de vettel nu stiu, dar sigur toyota (Trulli) a testat slick-uri Bridgestone. Este a treia testare a slick-urilor ptr Toyota, insa prima in care au rulat mai multe tururi pentru a obtine informatii. Si, se pare ca au fost multumiti de informatiile primite si de comportamentul masinii. Pe Trulli chiar nu l-a interesat in aceste teste sa obtina timpi buni, ci aerodinamica, diferite set-up-uri ale masinii cu slick-uri.
    0 0
  • teste 23.07.2008
    Ferrari - Raikkonen ; Williams - Rosberg ; Red Bull - Webber (va testa slick-uri) ; Toyota - Trulli ; Toro Rosso - Vettel (va testa slick-uri) ; Renault - Piquet ; Honda - Barrichello ; BMW - Klien, la restul echipelor nu am aflat inca......bafta
    0 0
  • gume
    Din ce se spune aici http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/13524/echipele-vor-testa-pneuri-slick-la-jerez.html se pare ca toti testeaza slickuri.
    0 0
  • @jank
    La Honda va testa in continuare tot Wurz. ;)
    0 0
  • da
    si la force india este liuzzi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru