Kimi Raikkonen este noul campion mondial!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 21.10.2007

Desi pornea cu sansa a treia, finlandezul Kimi Raikkonen a devenit noul campion mondial al Formulei 1 dupa ce a castigat cursa de la Interlagos, profitand la maxim de debutul slab de cursa al lui Lewis Hamilton.

Felipe Massa si-a jucat magistral rolul la start: a pornit foarte bine si a reusit sa-i blocheze traiectoria lui Lewis Hamilton. Kimi Raikkonen a venit din spate pe partea dreapta si a reusit sa-l depaseasca pe pilotul echipei McLaren, urcand astfel pe locul 2, in spatele coechipierului sau de la Ferrari. Fernando Alonso a profitat si el de startul slab al lui Hamilton si a trecut de englez, urcand pe locul 3. Britanicul nu a facut fata presiunii si, in incercarea disperata de a-l ajunge din urma pe Alonso, a pierdut pentru cateva momente controlul volanului, iesind in decor. El a revenit pe pista doar pe locul 8 si a inceput o cursa de urmarire.

In spatele plutonului, Yamamoto are o coliziune spectaculoasa cu pilotul echipei Renault, Heikki Kovalainen. Hamilton a reusit sa castige doua pozitii, insa in turul 8 a incetinit brusc, probabil din cauza unor probleme la cutia de viteze. Ulterior, masina englezului si-a revenit, insa in urma acestei defectiuni temporare Hamilton a coborat pana pe locul 18 si a fost nevoit sa inceapa o noua cursa de urmarire si, pana la inceperea opririlor la boxe, a urcat pana pe locul 11.

Intre timp, desi obtinuse locul 5 in calificari, australianul Mark Webber a fost nevoit sa abanadoneze, in timp ce in fata primele trei pozitii au ramas neschimbate: Massa, Raikkonen si Alonso.

Pilotii Scuderiei Ferrari au fost primii care au efectuat realimentarea cu combustibil si schimbul de pneuri, in ordinea Massa - Raikkonen. Cei doi au iesit pe pista pe aceleasi pozitii.

La scurt timp, a venit randul celor de la McLaren Mercedes, Alonso oprind la standuri primul, urmat un tur mai tarziu de Hamilton. Daca Massa si Raikkonen si-au pastrat pozitiile fara probleme, Alonso a fost ajuns treptat de catre pilotul echipei BMW-Sauber Robert Kubica. Polonezul a reusit chiar sa-l depaseasca pe dublul campion mondial in turul 34, in primul viraj, astfel incat spaniolul a coborat pe locul 4 si, prin prisma rezultatelor, Kimi Raikkonen devenea principalul favorit la titlu.

Hamilton a surprins din nou intrand la boxe in turul 37, in momentul in care ajunsese la granita punctelor, fiind pe locul 9. Englezul a optat astfel pentru o strategie cu 3 intrari la boxe, astfel ca sansele sale la o clasare care sa-i permita sa castige titlul au scazut simtitor. In turul 39 Kubica a efectuat a doua oprire la boxe, permitandu-i astfel lui Alonso sa revina pe locul 3. Acesta insa se afla la o distanta astronomica de Raikkonen, de peste o jumatate de minut.

Trei tururi mai tarziu, unul dintre favoritii publicului local, Rubens Barrichello, a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme mecanice. Cu 26 de tururi inainte de final, Hamilton a reusit sa urce pe locul 8, insa pozitia nu era suficienta pentru a-si asigura titlul mondial.

In turul 50, Massa a intrat la boxe pentru a doua schimbare de pneuri.

Cu numai 18 tururi inainte de final, Kimi Raikkonen a efectuat si el schimbul de pneuri si realimentarea si a iesit pe pista in fata lui Felipe Massa! Astfel, finlandezul a devenit noul lider al cursei, sansele sale la titlu crescand simtitor. Raikkonen l-a depasit astfel la boxe pe coechipierul sau printr-o manevra perfect legitima a echipei, desi era evident ca brazilianul ii va ceda locul in cele din urma, intr-un fel sau altul.

Patru tururi mai tarziu, Hamilton a oprit pentru a treia oara la standuri, iesind pe locul 8 si reusind la scurt sa realizeze cel mai rapid tur de psita de pana atunci. Ultimele tururi nu au mai adus schimbari majore in clasamentul cursei.

Kimi Raikkonen a trecut primul linia de sosire si a devenit noul campion mondial al Formulei 1, desi a plecat in cursa cu sansa a treia! Pe locul 2 a sosit Felipe Massa, care intr-un mod subtil i-a cedat coechipierul sau victoria, fapt ce i-a asigurat acestuia titlul.

Fernando Alonso a completat podiumul, insa spaniolul nu poate fi foarte multumit. Germanul Nico Rosberg a incheiat cursa pe locul 4, urmat de Robert Kubica si Nick Heidfeld. Lewis Hamilton a terminat pe locul 7, insuficient pentru a castiga titlul, in timp ce ultimul puct i-a revenit lui Jarno Trulli.

8 piloti nu au reusit sa termine cursa, acestia fiind Sutil, Barrichello, Kovalainen, Vettel, Button, Webber, Yamamoto si Fisichella.

Cel mai rapid tur de psita a fost realizat de Kimi Raikkonen in turul 66, acesta fiind cronometrat cu 1:12.445.

Comentarii (79)

  • raducoc
    FELICITTTTAAAARRRIIIII KIMI !!!!!!!
    INCREDIBILUL S-A PETRECUT!!!

    RAIKONEN CAMPION MONDIAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • KIMI
    BRAVO KIMI !!!
    0 0
  • jano_rajmond
    Kimi si Ferrari the BEST!!!
    Acuma sa aud comentariile McLaren ca tot sezonul v-ati batut gura degeaba.

    Au castigat cei mai buni!!!
    0 0
  • sebi4fc
    BRAVOOOOO
    Le-ai rupt muci la fraieri si la critici esti cel mai tare nu pot sa cred pland de bucurie da ma da asta i campinu noastru bv kimiiii
    0 0
  • URA !!!
    Mereu increzator in Ferrari !!!
    0 0
  • uite comentarii
    felicitari lui kimi, fac ceva pe el fiat, tot inainte mclaren ;).
    0 0
  • Bravo Kimi...
    ... si multumiri Massa ar trebui sa mai adaugati. Poate au fost mai buni, poate mai norocosi sau poate mai trisori (rocada Kimi-Massa) dar ce conteaza este ca au luat un campionat. Bravo lui pacat ca nu s-a implinit cand era la McLarren cand eram si eu fanul lui. Pt. ceilalti poate pe viitor este loc si de mai bine. Bravo TUTUROR !
    0 0
  • bravo kimi
    :)))
    0 0
  • specific pe automarket
    ce mai poti spune la asa ceva , nimic RUSINE
    0 0
  • :))
    felicitari kimi raikkonen!!meritai campionatul !

    nu mai acordati premiul??dar la anul mai organizati??
    :))

    asa a-ti facut mereu!rusine sa va fie !
    sunteti varza nu dati ca nu dati premiile,rusine sa va fie!
    0 0
  • ferrari the best
    ferrrrrrrariiiiiiiiiii the besssssssssssssst
    0 0
  • ieneill
    hehe
    Iarasi pilotii de la ferrari...Succesor demn al lui schumacher
    0 0
  • ferrari
    bravooooooooooooo kimiii...esti cel mai tare...fortza ferarri
    0 0
  • tot pt ala...jano rajmond
    ma, baiatule, si eu sunt un participant ca si tine. peste tot sunt probleme, concursul este la prima editie (si sa speram ca nu si ultima), toti invatam din greseli, la fel automarket, la fel mclaren. dak cei de la mclaren au fost destul de "boi" incat sa ascunda o neregularitate (tine minte ca nu a furat mclaren, ci "cel fara de gat" a facut asta, folosindu'se de acele teste fiat), sezonul viitor putem sa discutam la rece, sa vedem care va fi mai bun. Anul asta, inca o data, felicitari kimi !!!
    0 0
  • KIMI CAMPION
    Felicitari pt. KIMI, s-a descurcat de minune !!!
    0 0
  • felicitari raikonen
    felicitari raikonen. chiar daca sunt fan alonso il felicit pe raikonen si ma bucur ca nu a castigat hamilton;) alonso azi nu a aratat ca un om care isi doreste sa castige, trebuia sa faca mult mai mult, dar poate nu a fost ajutat. in final felicitari si castigatorului acestui concurs
    0 0
  • Mircea Mester
    Premiu
    Din pacate pentru noi toti, unii useri isi aroga drepturi de admin fara a fi. Asa cum e normal, castigatorul va pleca la Marele Premiu al Turciei 2008. Oficialii acestui concurs intervin prin comentarii exclusiv prin casutele de comentariu pe care scrie ADMIN.

    Felicitari castigatorului F1 Champ, felicitari castigatorului F1, ramaneti cu Automarket pentru a afla primii cine si de ce se muta de la o echipa la alta in intersezon.

    In plus, F1 Champ 2008 va fi cu mult mai multa sare si cu ceva mai mult piper. Veti vedea si va vom tine la curent cu principalele modificari.

    Pana atunci, bafta tuturor si imi pare bine ca ne-am cunoscut.

    Mircea Mester
    0 0
  • Felicitari
    Felecitari pentru Kimi, imi pare rau pt Lewis care a facut o cursa frumoasa in ciuda problemelor tehnice, dar poate la anul o sa aiba mai mult noroc.
    0 0
  • De ce trunchiati comentariile?
    Sunt surprins ca mi-ati taiat din comentariu ... mai pe scurt repet: eu unul sa nu ma fac de ras ca si voi facem cheta in redactie si dadeam premiul integral ... chiar de am depasit bugetul ...
    0 0
  • SUPER!
    Super KIMI!! Fortza Kimi & fortza Ferrari!
    Azi McLaren a fost redusa la tacere!
    0 0
  • lordulica
    lol mircea
    la mine pe IE7 nici ultimul tau comentariu nu apare cu "ADMIN" ...
    0 0
  • ioana_nikki
    BRAVO KIMI
    BRAVO KIMI you're the man!!!!!!!!!!!!!!!!!!! asa ma bucur ca a castigat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • @mircea
    multumesc!
    0 0
  • :))))
    au incurcat mecanicii mclaren masina lui alonso cu cea a lui hamilton :))))
    0 0
  • felicitari Automarket, iMedia, Mircea si restul redactie
    Bravo baieti....ati facut o treaba super.
    www.automarket.ro - locul de intalnire al impatimitilor de F1 din Romania....
    Felicitarile mele!
    0 0
  • kimi..?
    noroc cu massa, noroc cu hamilton... a calcat in ceva moale, sau mai bine a mancat ceva moale kimi asta...oricum, bravo lui
    0 0
  • .
    felicitari kimi :)strategie de sclav pt massa,prostie mclaren...
    0 0
  • World Champion
    Pilotul care a facut cele mai putine greseli in acest sezon a castigat campionatul. There is justice in the world !
    0 0
  • McLaren !
    isi merita soarta,au facut totul posibil sa-l scoata pe negru Jim campion si nu a fost sa fie,bravo Kimi
    0 0
  • Felicitari !!!!
    Felicitari KIMI, meriti titlul cu prisosinta !!!!!!
    0 0
  • ..........
    Asta e verdictul FIA in cazul de spionaj ;) !
    0 0
  • Felicitari Raikkonen!
    bravo! esti cel mai bun pilot..tu si alonso suntetzi cei mai buni...voi sa va imbartzitzi toate titlurile in urmatorii zece ani ... mai zicetzi ceva de hamilton ?
    0 0
  • De ce nu lasati comentarile negative???
    mai devreme a mai disparut un comentariu negativ ... care comenta asupra faptului ca ar fi fain sa faceti o cheta sa dati premiul complet ... nasol din partea voastra
    0 0
  • shi inca ceva...FELICITARI AUTOMARKET!!!
    in sfarsit vad shi eu un site binefacut de f1 in romania...felicitari shi ne asteptam la mai mult de la voi anul care vine !
    0 0
  • @a_rotar
    asa e,comentariile negative le sterg @daniel si cu mircea.naspa pentru "incepatorii" astia de doi bani!
    0 0
  • FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!
    FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!! FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!FELICITARI KIMI !!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Mircea Mester
    premiu
    @ a_rotar, @DEMONICK

    repet, premiul automarket F1 Champ, excursia la MP de la Istanbul, este castigat asa cum era stabilit. Comentariul despre care voi vorbiti a fost postat de un user care se dadea drept administrator.

    Multumesc pentru intelegere.

    Mircea Mester
    0 0
  • Ovidiu
    bv
    bravo kimi
    dar eu totusi cred ca lui Hamilton ia fost aranjat sa se intample asa!!!
    0 0
  • frumos campionat....::D
    ...chiar daca nu ma pot bucura de victoria lui Kimi cum as fi facut-o pt Massa sau Hamilton oricum felicitari campionului (pacat k el nu se stie bucura macar pe un sfert pe cat o fac suporterii)...Era frumos sa fi avut un campion care sa-si exprime mai mult bucuria...dar cine stie...poate la anu;)
    Pana atunci insa numai bine la toti ,felicitari organizatorilor si castigatorilor si ma bucur k am vazut atati impatimiti de F1 (chiar daca uneori a fost destula dusmanie intre ei):P dar oricum sper ca F1 va ramane pt toti mai mult decat un concurs si niste premii.Numai bine...
    0 0
  • "Multumesc..."
    "...multumesc" echipei automarket ca mi-a scos comentariul. Mai are rost sa-l mai scriu o data?
    0 0
  • ...
    acuma sa va aud pe voi astia cu Hamiltonu` vost. Kimi is the best !
    Kimi is the best !
    Kimi is the best !
    Kimi is the best !
    0 0
  • .
    postarea in forumul unei stiri ar trebui sa se faca cu login first ;)
    0 0
  • OK ... merci de lamuriri
    Merci de lamuriri ... dar eu ma refeream la un comentariu de al meu ... oricum nu conteaza ... ne vedem la anu' cand sper ca Kimi sa arate din nou ca ii cel mai bun.

    CYA
    0 0
  • Corect DEMOnik
    asa este ... eu am ajuns sa il citesc pe al tau DEMOnick ... e mai auzim pe forumuri lume ...
    0 0
  • final de sezon
    felicitari castigatorilor!!!!
    PACAT ca a plecat Kimi de la mclaren. ferrari trebuie sa-l ridice im slavii. Hamilton este bun dar trebuie sa mai astepte,experienta si-a spus cuvantul. Salut toti participanti de la acest concurs.Ne vedem la anul. mult noroc.
    0 0
  • Mircea Mester
    Comentarii
    Comentariile legate de stirea de deasupra vor fi binevenite de acum inainte. Restul, care nu au suport, vor fi sterse. Vorbiti de Kimi si de F1. De asta suntem cu totii aici.

    Multumesc.

    Mircea Mester
    0 0
  • ... si povestea continua ...
    nu mai are rost sa ma repet ... povestea continua ... si sper sa nu aiba efecte negative ... sincer chiar ar trebui sa lasati lumea sa spuna ce are de spus ... logic in limitele bunului simt ... da' chiar nu trebuie sa cenzurati decat discutiile obscene ... care nu sunt ... unde este libertatea exprimarii garantata prin constitutie ???
    0 0
  • georgedaniel
    felicitari
    felicitari raikkonen !

    alonso ce ziceti va pleca la renault??

    CU SIGURANTA !!! :))
    0 0
  • Premii...
    Eu inca nu am primit premiul etapei 15 cu toate ca mi s-a spus ca il voi promi intr-o saptamana. De ce nu se poate sa ne spuneti o data precisa cand il vom primi sau chiar trebuie sa stam toata ziua cu ochii pe vizor (ca in reclama cu pensionarii) ca poate totusi vine cineva sa ni le aduca? Cam cat mai am de asteptat ?
    0 0
  • Sper sa nu vina la Ferrari ...
    Daca ii sa plece trebuie cica sa dea 50 mil de USD sau EU ca sa poata fi transferat ... eu sper sa ramana acolo sa vedem cum se bate cu Hamilton ...
    0 0
  • mschumi
    V-am zis eu
    v-am spus eu ca kimi e cel mai tare, de la a 3-a cursa de cand mam inscris, doar kimi a ramas ca prim pilot, nu a fost schimbat niciodata :D:D:D kimi THE BEST!!!!
    0 0
  • andrea
    bravo kimi!
    kimi merita titlul din plin!bravo kimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Mircea
    Premii
    Salut.

    Am o mare rugaminte la voi. Cititi toate comentariile inainte sa postati. S-au rezolvat unele probleme pe parcurs si nu as vrea sa repet de 10 ori acelasi lucru.

    DEMOnick, premiul tau va veni. A fost trimis acum ceva vreme. In caz ca nu ajunge intr-o saptamana, treci pe la oficiul postal la care esti arondat si intreaba de banii veniti pe numele tau

    vasilegeorge, daca jocul s-a terminat nu inseamna ca trebuie sa iti dai prea multa importanta. Am lamurit problema etapei respective. Ai grija, si in 2008 va fi un concurs de acest tip. Incearca sa mentii o linie sobra in comentarii pentru a evita orice neplaceri.

    a_rotar: am anuntat acum cateva comentarii faptul ca vom sterge toate comentariile care nu au legatura cu stirea. Cei care pun intrebari si-au primit deja raspunsurile. Redundanta nu foloseste nimanui.
    0 0
  • final de campionat senzational
    cursa senzationala, asa ceva nu am mai vazut de ceva vreme, ma bucur sa vad ca anul asta am avut parte de cateva curse senzationale. Felicitari pentru primii 3 clasati in F1 si pt castigatorul F1 Champ, felicitari si celor din redactia automarket. Sa speram ca sezonul 2008 din F1 va aduce mai mult specatacol.
    0 0
  • vasilegeorge
    kimi
    kimi e un super-pilot .dar as vrea sa vad declaratiile lui alonso dupa cursa :D .pariez 100ron :D ca alonso va pleca de la mclaren!iar alonso se va bate la anu cu raikkonen pentru titlu :) !ce ziceti,merge scenariul asta?
    0 0
  • tzitzi
    perfectie
    ma Kimi ma, ne-ai lasat pe toti masca, cred ca nici lui nu-i vine sa creada, o sa-si dea seama abia in momentul cand o sa se vada cu cecul in fata si atunci o sa-si faca socotelile: ''Cate sticle de vodka pot sa-mi cumpar? sa zicem...cateva camioane!'' :D : D :D Sa-i pupe si talpile lui Massa pt rocada aia ''eleganta si discreta''. Sa TRAIESTI ma KIMI!!! hai ca nici mie nu-mi vine sa cred...
    0 0
  • vasilegeorge
    @mircea mester
    on topic,ca sa nu mai imi stergi comentariile:kimi este bun,s-a vazut in cele din urma ,a castigat tot ce se putea iar DUMNEZEU a facut dreptate!!imi pare bine ca nu a castigat hamilton !!

    p.s:mircea daca va fi si in 2008 un concurs f1champ sper sa nu ma MAI dezavantajati atat!am castigat nu mi-ati dat premiul,dupaia mi-ai banat userele si tot asa...sti tu prea bine!!nu mai conteaza!concursul,editia f1champ2007 s-a terminat!!lasam toate problemele in spate,toate neplacerile TOT!!
    acum,vreau ca la anul sa faceti DE LA INCEPUT un regulament in care toti userii au sanse egale DIN PRIMA ETAPA la castigarea etapei sau(daca sunt buni,bineinteles) la castigarea concursului!
    0 0
  • mirciozauru
    eduard001
    Felicitari echipei AUTOMARKET pentru organizarea acestui concurs.
    0 0
  • jano_rajmond
    Scuzele mele
    Stiu ca nu se leaga de subiect... dar daca se da integral premiul atunci scuzele mele pt organizatori pt comentariul de sus. :D
    0 0
  • Sanse egale...
    Un user - un singur cont de administrat (pt. corectitudine). Am o intrebare. Acum ca s-a sfarsit concursul vor fi sterse userele ne administrate o perioada? Se poate face un concurs eventual fara premii bazat pe stiri si eventual teste care se vor puncta ca sa avem si noi o ocupatie si sa nu ne pierdem "antrenamentul" pana la inceperea noului campionat. Multumesc pt. raspunsul premiului macar acuma pot sta linistit 1saptamana. :) Exceptand "mica problema" toate cele bune si felicitari echipei automarket ca ne-a dat oportunitatea de a ne bucura si noi de propriul campionat F1. Sa auzim numai de bine.
    0 0
  • @ Mircea
    Sorry de "redundanta" doream doar sa subliniez faptul ca se sterg posturile negative ... oricum a-ti depus un efort si apreziez ... sper ca la anul totul sa fie mai bine organizat si sa se tina seama si de "vechimea" de anul acesta ...

    PS: speram sa ajung intre primii 100 din pacate m-am oprit la 102 :((
    0 0
  • Mare surpriza mare!!!
    Daca la inceputul campionatului eram dezamagita de venirea lui Kimi la Ferrari pt ca nu a stalucit chiar atat de tare pe cat speram eu ca o va face, pe la mijlocul campionatului eram distrusa. Ferrari, ca si Kimi, erau la pamant si acum nu-mi vine sa cred, sunt campioni mondiali. Tot ce pot sa spun acum e BRAVO KIMI, BRAVO MASSA SI BRAVO FERRARI!!!Totusi,l-as vrea pe Schumi inapoi:(
    0 0
  • DOAMNE
    Doamne cat de fericit sunt !!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu imi vine sa cred cat am asteptat , dulce e gustul victoriei

    wow wow wow wow ! we are the champions my friends !!!!!
    0 0
  • forza ferrari
    BRAVO MASSA, nu ai nici un titlu de campion mondial dar azi ai facut un campion mondial.
    Si BRAVO KIMI, dupa atatea ghinioane cate ai avut in toti acesti ani era timpul sa ai si tu noroc.
    0 0
  • Sir Dulupa
    Neverosimil
    Un campionat ... ciudat si palpitant.
    Am sa o spun de la bun inceput: sunt fan Ferrari si inca il mai consider pe Michael Schumacher un supra-om.
    Lupta in campionat a parut echilibrata insa McLaren au fost mai buni. Nu stiu daca la asta au contat si informatiile pe care le-au furat de la Ferrari, dar mie imi este clar ca au fost mai buni.

    Hamilton este cel mai tare in momentul de fata. A fost ca o masina pe parcursul campionatului.A venit cu un bagaj enorm de cunostinte si experienta.Temeinicia si seriozitatea cu care a invatat tot ce trebuia sa stie ca sa ajunga cel mai bun in F1 sunt extraordinare, iesite din comun.Omul este un geniu.Dupa primele trei curse ma frecam pe maini si ma gandeam ca cei de la Ferrari deja i-au pregatit locul la ei.Dupa ce am citit insa ce-i cu el mi-a picat fata.Tipul va face legea in F1 atata timp cat va concura.Iar McLaren s-au scos.Genial cel care l-a descoperit si cel care l-a ajutat sa ajunga pana aici.Toata stima!
    Ceilalti trei care au concurat cu el nu sunt la fel de sclipitori.

    La inceputul campionatului am crezut ca va castiga Massa.Din pacate se pare ca omul nu are calitatile necesare ca sa fie cel mai bun. Poate ma insel, dar nu cred ca va fi primul vreodata.Mi-ar placea insa sa ma insel si el sa castige un campionat. Sau mai multe. Asta este cel ma aproape de sufletul meu scenariu pe care-l vad posibil in viitor.

    Raikkonen ... poate ca este bun, dar nu-mi place modul lui "rece" de a se manifesta.Cand l'am vazut azi la decernarea premiilor ... Michael, atunci cand castiga, era uman. Se bucura. Nu pot uita saltul pe care il facea pe podium, modul cum acompania corul mecanicilor atunci cand era intonat imnul Italiei ... As fi vrut sa vad ceva de genul asta si azi, la Kimi. A castigat campionatul printr-o conjunctura de neimaginat.Si totusi el nu a schitat un gest.Foarte ciudat mi s-a parut lucrul asta.Desi … poate ca la starea lui de spirit de azi a contat si faptul ca, cel putin azi, a castigat pe nedrept.Se poate si asta.

    Alonso imi este antipatic pentru ca a luptat impotriva lui Schumacher.Sunt subiectiv dar ... asta este.Imi permit luxul.Nu sunt judecatorul suprem.Omul este bun,dar nu-mi place de el.Poate daca ar veni la Ferrari l-as putea vedea altfel daca ar castiga capionate cu ei. Dar in situatia actuala imi este antipatic.

    Cei de la McLaren au pierdut din cauza faptului ca l-au sprijinit pe Alonso in detrimentul lui Hamilton.Trebuiau sa il lase pe Alonso sa castige. Si ar fi castigat, daca nu-i puneau bete in roate.Eu asa cred.

    Desfasurarea campionatului mi se pare ciudata.Dubioasa.Cred ca cineva a tras cu Ferrari.Si parca nu ar fi Dumnezeu.Sfarsitul asta de campionat mie mi se pare neverosimil.Ciudat cum a pierdut Hamilton.Foarte ciudat.Atat de ciudat mi se pare si Kimi atat de aiurea s-a purtat incat eu nu ma pot bucura de victoria asta.
    Care sunt sansele ca doi dintre concurenti, nu unul, ci DOI sa iasa pe anumite pozitii, in spate, dupa ce si-au impartit jumatate din cursele campionatului? Ce sanse erau ca Hamilton, care in primele 15 curse, terminase o singura data mai jos de locul 5, sa rateze ultimele doua curse?

    La final ... toata recunostinta si consideratia pentru Michael Schumacher.A fost atat de mare incat pentru o vreme F1 a incetat sa mai existe.Practic blocase totul in spatele sau(a castigat campionate in care 70% dintre curse erau castigate de el.Iar acum cursele au fost impartite aproape egal intre patru oameni… ).Pacat ca nu a fost in stare la final, in ultimul sezon, sa se controleze.Ar fi putut castiga si acel campionat.Cu toate acestea ... deosebit si de neegalat ceea ce a facut el.Sau poate ca vor mai reusi si altii.Cine stie.
    0 0
  • cine te crezi???
    KIMI ESTE CAMPION!!!! CE MAI CONTEAZA CUM SI CE SI DE CE A CASTIGAT CREZI CA MICHAEL A CASTIGAT TOTUL FOARTE CORECT ARE DOUA TITLURI DE CAMPION FOARTE CIUDAT CASTIGATE, DAR LEA CASTIGAT SI ACUM NU MAI CONTEAZA???
    SI MAI APOI DE CE ESTI NAIV CREZI CA F1 E O COMPETITIE F CORECTA NICIUNDE IN LUMEA ASTA NU VEI GASI O COMPETITIE CURATA, DAR TOATE ASTEA FAC PARTE DIN JOC CINE STIE CEL MAI BINE SA JOACE A CASTIGAT SI ANUL ACESTA FERARII A JUCAT CEL MAI BINE IAR KIMI A AVUT NOROC, NOROCUL CARE L-A OCOLIT 4 ANI, DECI ORICUM AR FI TOATA LUMEA CRED CA ESTE DEACORD CU MINE CA A MERITAT ACESTCAMPIONAT PT TOT CE AF FOST SI PENTRU MODUL CUM S-A LUPTAT ANUL ACESTA DAR SI IN ANII TRECUTI...
    BRAVO KIMI ESTI CEL MAI TARE!!!
    0 0
  • Hamilton posibil campion?
    Ce mai stiti despre eventuala descalificare a lui Williams si BMW. Este inca sub semnul intrebarii titlul?
    0 0
  • hami?
    intr'adevar, mclaren a facut recurs :)
    0 0
  • KiMi Is ThE BeSt
    L-am aratat la o lume intreaga ca ce inseamna RESPECT in F1 BRAVO KIMI!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • @sir dulupa
    Nu uita ca Schumacher a iesit campion mondial de 2 ori multumita lui Barichelo si odata l-a scos pe Villeneuve de 2 ori pe pista ca sa castige si odata a fost penalizat . A fost bun dar nu ASA de bun si a fost favorizat non stop . Bravo Kimi , care merita de mult sa fie campion de mai multe ori ;)
    0 0
  • da asa este
    Schumacher a avut multnoroc dar si multa influenta in f1...
    0 0
  • hakkinen
    Felicitari KIMI !
    Felicitari Kimi ! Un titlu meritat,pacat ca nu a venit mai devreme cand era la McLaren sa ma pot bucura cu adevarat !
    Cei de la McLaren au cules ce au semanat:egalitate perfecta au vrut,asta au avut !
    Daca Alonso era desemnat pilotul nr.1 la ei,cred ca era campion cu 2-3 etape inainte.
    0 0
  • Fast&Furious
    FELICITARI FERRARI, FELICITARI KIMI DI MASSA
    Felicitari FERRARI asta inseamna o echipa sudata si unita, a-ti dat clasa la toti nu degeaba FERRARI este Nr.1. FORTA FERRARI!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Kimi
    Kimi the best bv Kimi
    0 0
  • reduced_to_silence
    Congratulations!!!
    YAYYY Kimi,congratulations...finally u won the Championchip...after these long years at McLaren without succes NOW u are one of the F1 World Champions!!!u totally deserved this title...
    now Ferrari showed what does really mean to have an united team and a team mate with u don't have argues!!!Well done Ferrari...i hope that next seasons will end like this for Ferrari...all the best wishes to Ferrari Kimi&Massa...
    0 0
  • KIMIIII !!!!
    Kimi e cel mai bun e facut sa fie campion mondial v-am zis eu1!!! Bravo lui si echipei!!! Consecventa si perseverenta si-au spus cuvantul!! Felicitari!!!!
    0 0
  • marton
    pt campion
    am crezut in tine pina in ultima clipa si nu m-ai dezamagit.bravo.sunt fericit.un demn urmas al lui sumacher la ferrari.bravo.'ice king'
    0 0
  • kimi,the king
    Bravo,Kimi!!!!!Este cel mai bun pilot din F1,alaturi de Alonso.De cinci ani astept acest titlu!!!!!!!!Am plans de fericire,n-am dormit toata noaptea!!!In sfarsit a vazut totata lumea cine e Kimi Raikkonen si sper ca la anul sa castige titlul detasat k sa inchida gura sustinatorilor lui Hamilton si Massa!!!!!!A castigat cel mai bun,a castigat pilotul de geniu,nu pilotul constant.Hamilton si-a aratat prostia in ulimele curse si lipsa de fairplay!!!!!!!Bravo Kimi!!!!!!!Esti cel mai cel mai bun!!!!
    0 0
  • the best
    am avut un nod in gat pana s-a terminat cursa.Bravo kimi le-ai inchis gura la toti ce stiau doar sa te critice.Premiul il meriti din plin sh cred ca dupa atatia ani de ghinion merita.. Fani tai te apreciaza sh vor fi mereu alaturi de tine .Iti urez multe premii de acum incolo..Fana ta cea mai mare Andreea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru