Lewis Hamilton este noul campion mondial!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 02.11.2008
Lewis Hamilton a devenit noul campion mondial al Formulei 1, castigand in mod dramatic titlul mondial in fata lui Felipe Massa.

Felipe Massa a castigat Marele Premiu al Braziliei, insa acest lucru nu a fost suficient pentru ca brazilianul sa devina campion mondial in fata propriilor suporteri.

Lewis Hamilton a castigat titlul dupa un final dramatic de cursa, in care ploaia a jucat un rol esential, producand numeroase emotii in ultimele 5 tururi.

Britanicul a concurat pe locul 5 in cea mai mare parte a cursei, insa cu numai doua tururi inainte de final a fost depasit de Vettel, moment in care Massa era campion mondial. Massa a trecut primul linia de sosire, iar mecanicii Ferrari sarbatoreau titlul mondial, insa Hamilton a reusit pe ultima suta de metri sa il depaseasca pe Timo Glock, pilot care rula foarte incet din cauza faptului ca nu intrase la boxe pentru a schimba pneurile de uscat cu cele de ploaie.

Hamilton a terminat astfel pe locul 5 si a devenit cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1. Ferrari a fost astfel nevoita sa se multumeasca doar cu titlul constructorilor.

START AMANAT DIN CAUZA PLOII

Marele Premiu al Braziliei a oferit spectacol inainte de inceperea propriu-zisa a cursei. Cu numai 3 minute inainte de start, o ploaie torentiala s-a abatut asupra liniei de start-sosire a circuitului. Organizatorii au fost nevoiti sa amane startul cu 10 minute si, chiar daca precipitatiile au incetat dupa numai 2-3 minute, pilotii au fost nevoiti sa schimbe pneurile de uscat cu cele de ploaie. Intre timp, Kubica a intrat la boxe, optand sa ia startul de acolo.

Pe o pista preponderent uda, Massa a plecat excelent in cursa, fiind urmat de Trulli, Raikkonen si Hamilton. Ca de obicei, Kovalainen a avut un start foarte slab si a pierdut doua pozitii. Alonso a reusit sa treaca in fata, insa cel care a profitat cel mai mult a fost Vettel, care a reusit sa ii depaseasca pe amandoi si sa urce pe locul 5.

Primul viraj al cursei a consemnat si un incident de cursa intre Piquet Jr , Nakajima si Coulthard. Cei trei au iesit in decor, iar Piquet Jr si Coulthard nu au mai putut continua cursa. Scotianul a fost astfel nevoit sa abandoneze in ultima sa cursa din cariera.

HAMILTON, LA LIMITA IN CURSA SPRE TITLU

Accidentul dintre cei doi a dus la intrarea safety car-ului pe circuit pentru cateva tururi, acesta iesind de pe pista in turul 5. Raikkonen a incercat sa il depaseasca pe Trulli in turul 7, insa manevrele sale nu au fost incununate de succes.

Pe masura ce pista a inceput sa se usuce, pilotii au inceput treptat sa intre la boxe pentru schimbarea pneurilor.

Fischella efectuase insa aceasta schimbare inca din momentul in care masina de siguranta era pe circuit, castigand astfel secunde pretioase.

Massa s-a mentinut in frunte dupa schimbul de pneuri, insa cei mai castigati au fost Vettel si Alonso, care au reusit sa urce pe locurile 2 si, respectiv, 3. Raikkonen a reusit sa treaca de Trulli, plasandu-se pe locul 4. Fisichella a ajuns pana pe locul 5, chiar in fata lui Hamilton.

Pilotul echipei McLaren a reusit insa sa urce pe locul 5 in turul 17, depasindu-l fara emotii pe italian la capatul liniei drepte din fata standurilor. Kovalainen a coborat insa pana pe locul 12 in urma schimburilor de pneuri, ratand astfel de a-si ajuta coechipierul si echipa in lupta pentru titlul mondial al constructorilor.

Fischella a fost depasit ulterior si de Glock, iar Trulli si Bourdais au fost protagonistii unui nou incident de cursa. Francezul a incercat sa treaca in fata italianului in turul 20, insa cei doi piloti s-au acrosat la capatul liniei drepte de start-sosire, iar Bourdais a iesit in decor, coborand pana pe locul 13. in timp ce Massa a continuat sa conduca fara probleme, Kovalainen a reusit sa urce pe locul 8, intrand astfel in zona punctelor.

LINISTEA DINAINTEA FURTUNII

Cursa ia intrat intr-un lung moment de acalmie, evenimentele deosebite lipsind cu desavarsire. Vettel a fost primul pilot de top care a oprit la boxe pentru realimentarea cu benzina in turul 28, fiind urmat de Glock chiar la jumatatea cursei, in turul 37.

Ulterior, toti pilotii de top au efectuat oprirea pentru realimentare aproximativ la jumatate cursei, iar Massa a revenit pe primul loc, urmat de Vettel, Alonso, Raikkonen si Hamilton. Kovalainen a profitat de sarabanda opririlor la boxe si s-a pozitionat pe locul 6, chiar in spatele coechipierului sau. Intre timp, Fisichella a avut mari probleme la realimentarea cu combustibil si, desi la un moment dat rula pe locul 5, a cazut pana pe locul 18, ultimul al cursei in acel moment.

Dupa finalizarea acestei serii de opriri la boxe, momentele de acalmie au revenit, lucrurile decurgand in favoarea lui Hamilton, care cu fiecare tur parcurs se apropia tot mai mult de titlul mondial. Cu 20 de tururi inainte de final, Vettel a efectuat ultima intrare la boxe si a coborat pe locul 5, permitandu-i lui Hamilton sa urce pe locul 4, care si-a sporit astfel sansele la titlu.

PLOAIA CARE URMA SA SCHIMBE SOCOTELILE

Cu numai 14 tururi inainte de finalul cursei au aparut primele semne ale unei posibile ploi, care ar fi putut schimba complet datele problemei, iar primele picaturi de apa au cazut pe circuit cu 7 tururi inainte de final.

Vettel s-a apropiat foarte mult de Hamilton si a incercat sa il atace pe englez, insa in cele din urma germanul a renuntat la lupta. Ploaia a inceput sa se intensifice si toti pilotii au trecut pe la standuri pentru a schimba pneurile, emotiile crescand semnificativ cu numai 5 tururi inainte de finalul cursei.

FINAL DE INFARCT! HAMILTON SAU MASSA?

Hamilton a revenit de la standuri pe locul 5, chiar in fata lui Vettel, in timp ce singurul pilot care nu a efectuat schimbul de pneuri a fost Timo Glock. Desi Hamilton avea nevoie disperata de locul 5 pentru a deveni campion, Vettel nu s-a sfiit sa il atace pe britanic.

Cu numai doua tururi inainte de finalul cursei, germanul a reusit sa treaca de Hamilton, care a coborat astfel pe locul 6. Intregul staff al Scuderiei Ferrari a izbucnic intr-un cor de aplauze si s-a bucurat, iar Massa a trecut primul linia de sosire.

Si totusi, soarta titlului nu era inca decisa. Un alt pilot german, Timo Glock, a intors situatia cu 180 de grade. Intrucat nu optase pentru pneurile de ploaie in finalul cursei, Glock urcase pana pe locul 4, insa a mers mult mai lent pe final din cauza pneurilor. Hamilton a reusit in extremis sa il ajunga si l-a depasit cu numai cateva sute de metri inainte sa treaca linia de sosire.

Astfel, Hamilton a terminat cursa pe locul 5 si a devenit noul campion mondial, in timp ce bucuria celor de la Ferrari a incetat brusc si s-a transfirmat intr-o uriasa dezamagire.

Massa a fost acompaniat pe podium de Alonso si Raikkonen, acesta din urma reusind in urma acestei performante sa termine sezonul pe locul 3. Totodata, rezultatul obtinut de pilotii Ferrari a permis Scuderiei sa isi pastreze titlul de campioana la constructori.

Vettel a terminat cursa pe locul 4, urmat de Hamilton, Glock si Kovalainen, in timp ce ultimul punct pus in joc a fost obtinut de Trulli. Cursa a consemnat doar doua abandonuri, acestea fiind trecute in dreptul lui Piquet Jr si Coulthard.

Cel mai bun timp al cursei a fost realizat de Massa, pilotul Scuderiei Ferrari fiind cronometrat cu 1:13.736 in turul 36.

Clasamentul complet al ultimei curse din sezonul 2008 poate fi vizualizat aici.

Clasament final piloti

Clasament final constructori

 

Comentarii (120)

  • Dumnezeu a facut dreptate!
    FELICITARI CAMPIONULUI!
    1 0
  • @hamilton
    HALAL CAMPION MONDIAL. NU MERITA
    2 1
  • @HAMILTON
    noroc cu SCLAVU de glock, ca altfel nu pot sa ii zik. hamilton ar trebui sa ii faca statuie
    1 1
  • hahaha
    mey, sunteti suparati, dar nu cred ca judecati corect. bravo @all, felicitari celor 2 combatanti pentru primul loc in f1champ. BR
    1 0
  • jalnic
    jalnic campion...fara replica la atacul lui vettel , ar trebui sa fie la toyota la anul...
    2 1
  • @kalel
    mai tarane mai uita-te odata la ultimul viraj GLOCK E PE PNEURI DRY SI HAMILTON PE WET ! Felicitari campionului !
    1 1
  • KalEl
    noroc cu SCLAVU de glock, ca altfel nu pot sa ii zik. hamilton ar trebui sa ii faca statuie ACELASI LUCRU POTI SPUNE DE KIMI IN CURSA TRECUTA. MORI DE CIUDA FERARISTULE???
    0 1
  • :))))) ioi glock
    Stai asa ca cica meclare descalificata ca o mers Ron Denis la TOYOTA sa le zica sa o lase mai moale Glok si cica i descalifica
    :))
    0 1
  • glock
    sa vazut ca glock avea doar 2 intrari la boxe, deci nu avea pneuri pt ploaie si de aceea el nu a putut tine ritmul si hamilton la depasit. FELICITARI HAMILTON
    1 0
  • Paul
    SUPER5B ,ABSOLUT SUPERB. :))))))))))
    1 0
  • @DRAKo
    ce s-a intamplat cursa trecuta ? =) lasa`ne nene
    0 0
  • puncte
    Punctele pentru cursa cand se dau
    0 0
  • felicitari
    Super cursa, super final ... incredibil ... sunt fara cuvinte bv tuturor.
    0 0
  • Vettel vs. Hamilton
    pazea la pustiul asta! Soarta a facut ca anul acesta sa triumfe Hamilton, cu toate ca lupta a fost extrem de stransa, dovada rezultatele in clasamentul general al pilotilor. O victorie frumoasa pt Felipe in fata publicului ;) meritau asta
    0 0
  • :(:(:(
    cu tot sufletul meu de ferrarist, trebuie sa admit ca Glock era pe slicks, si nu a mai putut tine pasul cu restul care erau pe intermediate. Foarte tare sezonul, foarte tare cursa, GO Fellipe! In inimile noastre esti campion!! Felicitari campionilor F1 Champ!
    0 0
  • nu muriti ce ciuda
    pt ca massa nu este si nu va fi niciodata un campion. rugati'va ca vettel sa vina la ferrari, si atunci voi posta si eu numai de bine pt fiat 2 ;)
    0 1
  • @hamilton
    lool...no comment bv lewis...in schimb glock este un cacat in ploaie...oare cu cat a fost platit sa il lase sa-l depaseasca?? inca odata... BRAVO LEWIS...bravo felipe massa...nici o problema o sa iei titlu anul viitor
    0 1
  • felicitari hamilton , massa , mclaren , ferrari !
    Felicitari Hamilton ! Felicitari Massa ! lupta extraordinara !
    1 0
  • puncte
    cand naiba se dau punctele pentru cursa
    0 0
  • KalEl --# ce s-a intamplat cursa trecuta ? =) lasa`ne nene # puncte de panavali 02.11.2008, 21:03
    Kimi l-a lasat pe loserul de azi sa-l depaseasca. Asta s-a intamplat. Ia lecitina.
    1 0
  • @ally_great
    Vettel o sa aiba un viitor foarte stralucit in F1, dupa Red Bull o sa mearga la o echipa mai mare si o sa fie campion mondial. L-am vazut castigand la Monza, si am avut un deja-vu la final... cu perioada in care Michael rupea tot pe pista.
    0 1
  • (ADY)
    Bravo Lewis forzza McLAREN sa ii multumim lui Timo Glock ca sa dat din fata
    0 0
  • guawar
    schumacher
    vARZA CAMPION.....GLOCK A CEDAT LOCUL..MAI ERAU CATIVA ZECI DE METRII...CE CAUCIUCURI...VRAJELI
    1 1
  • NEOGALAXY
    Unde esti? Nu tu intrebai ieri unde sunt FANII MCLAREN?
    1 0
  • incredibil
    felipe massa a fost de-a dreptul magistral dar i-a fost refuzat titlul din cauza unui diletant precum glock care nu isi merita locul in F1 !!!!! mai era o linie dreapta , atat .......halal pilot SCLAV pt gibonul de hamilton care a fost un anonim astazi ca si de obicei .....
    0 1
  • Superb !!!
    Felicitari Hamilton. Merita titlul dupa cate a patit. Pacat pentru Massa ca asta a fost sansa sa, dar trebuie sa admitem ca daca Hamilton nu ar fi fost penalizat in cursele trecute si Massa nu era ajutat de Kimi acum era mai linistita cursa. FELICITARI inca o data CAMPIONULUI.
    0 1
  • taci dracu DRAKo
    punctele sa respecte regulamentu ........................punctele pentru cursa .....fac reclamatii
    0 0
  • Glock
    ultimul timp al lui Glock a fost 1:44:731 iar Ham-Ham 1:26:126
    Eu nu cred ca a cedat locul, doar nu a putut tine pasul incaltat cu slickuri.
    1 0
  • :))
    dada, varza campion, la 38 curse ale sale, nici nu se compara cu cele peste 100 ale lui massa, :)). muriti de ciuda. dar las ca vine neogalaxy sa ne explice teorema lui pitagora aplicata in formula 1
    0 0
  • Infarct!
    O cursa de infarct! eram cu mana pe tel sa sun la 112:))! MI-am revenit cand am vazut clasamentul! LEWIS CAMPION MONDIAL!!! Pacat ca anu asta FIA nu a reusit! poate la anu ;))!
    0 0
  • @DRAKo
    sunt COECHIPIERI man, se ajuta reciproc =) ce, daca doamne fereste are nevoie taica`tu de un rinichi tu ii ceri bani pe el sau te faci k ploo ? ti se pare k glock e in aceeasi echipa cu hamilton. pfoai ...
    0 0
  • guawar
    massa
    MASSA ARE MAI MULTE VICTORII DECIT GIBONUL...EL E campionul MORAL AL F1
    0 0
  • hahaha
    Rusine Glock!!!!!Rusine Hamilton!!!!!!Rusine McLaren!!!!!Bravo Vettel!!!!! Unde este sportivitatea? Nu vedeti ca noi pierdem ca spectatori! ca ei fac tot feluri de jocuri de culise? Asta nu mai este sport......... Pacat!
    1 1
  • Felicitari HAMILTON
    Dumnezeu nu bate cu paru' ! La cat au furat tot sezinul Ferarri cu Max si Bernie... Dumnezeu a facut dreptate. Hamilton merita cu varf si indesat acest titlu. In mod normal trebuia sa sarbatoreasca acest titlu in China daca nu ar fi fost furat in repetate randuri. BRAVO HAMILTON !!! BRAVO McLAREN !!!
    1 0
  • @toti care vb prostii luati aminte la Felipe
    daca Felipe a pierdut titlul de pilot nu trebuie sa injurati ! trebuie doar sa va comportati asa cum se comporta Felipe. Invatati sa pierdeti ! O sa vina si vremea lui Felipe.
    0 0
  • hai bre
    cand o sa vina vremea lui felipe? vremea lui apune...asta e apogeul carierei lui :))
    0 0
  • alex
    Anul acesta a castigat inconsecventa motoarelor Ferrari. Acestea au fost cele care i-au adus titlul lui McLaren la piloti. Pilotul PlayStation, zis si Lewis Hamilton a reusit in extremis sa castige locul 5, dupa ce Timo Glock a lasat pedal to the metal pe ultimul km... La anul vor fi 3 pretendenti la titlu: Fernando Alonso, Kimi Raikonen si Lewis PlayStation.
    0 0
  • mda
    deci invidiosilor a fost o cursa frumoasa atacurile si vb jicnitoare nusi au rostul ce e cu voi unfe e fair play din voi? una peste alta frumos sfarsit de campionat multa bafta la anul
    0 0
  • alonso va fi anul viitor camppion
    Felicitari pentru Massa felicitari pentru Alonso felicitari pentru Vetel, pacat ca nu a fost sa devina Massa campion
    0 0
  • :))
    ce sunt io ? :)) dati'i scuderiei o batista :))
    0 0
  • guawar
    mda...ma enervezi rau...
    UN F1 FARA GIBONI...SI O SA NE DISTRAM!!!! Vettel LA FERRARI IN LOCUL LUI KIMI
    0 0
  • felicitariii campionului
    Cam tanar ...cam arogant...dar totusi......CAMPION /2008
    0 0
  • @bogym05
    stai relax mah k nu plang..spre deosebire de tine anul trecut pe vremea asta...asta e se mai intampla si dinastea...stai realx apogeul va fii anul viitor pe vremea asta..o sa vedem..toate cele bune...bv felipe
    0 1
  • (ADY)
    Massa o sa ajunga ca Barichello se trezeste la batranete ca nu are un titlu mondial in cariera
    1 0
  • ?
    Acum asteptam campionul de pe automarket:)..( eu tin cu CrisMar pt ca e Dambovitean de-l meu:P)
    0 0
  • cotitorii
    astia se cotesc de la punctare a cursei .... favorizeaza pe cinva?
    0 1
  • @
    acum ce vina mai are glock retarzilor care stiti f1 si il tot insultati ? a terminat la 6 secunde de hamilton ca a avut dry cand ploua ... deci el nu a oprit , foarte inteleapta decizia deoarece daca nu facea mutarea nu iesea in puncte .
    0 0
  • @ DANI
    Nu era mai potrivit un titlu de genul : "Massa castiga, Hamilton este noul campion mondial"??
    0 0
  • ............
    Pt toti papagalii care "se pricep la F1". Glock a avut in ultimul tur cam acelasi timp cu Trulli; deci nu a cedat nimic. In loc sa va bucurati de cel mai spectaculos final de campionat din istorie voi veniti cu "Glock a cedat locu si alte prostii". Imi pare rau ca ca nu a castigat Massa titlul pt ca as fi vazut o super sarbatoare in Brazilia. Felicitari lui Hami si abia astept sezonul urmator pt ca It's gonna be bagggin !!!
    0 0
  • @Luchian19
    da luchian ... cum zici tu ... la ultimu sector te`ai uitat ? sa vezi in cat l`a facut ? cu 3 secunde mai slab ca trulli ...
    0 0
  • felicitari
    bravo crismar,
    0 0
  • Rectificare
    1. Locul 2 NU exista.
    2. Timo Glock, conform configuratiei circuitului era avantajat in fata lui Hamilton, deoarece pe portiunea in care a avut loc depasirea acesta avea cauciucuri slick care au rezistenta mai mica la accelerare fata de pneurile rain. Avantajul rain fata de slick consta in aderenta mai buna in zone ude de schimbare a directiei (curbe, adica) si in zone & perioade optime de decelerare (franare, adica).
    3. Bravo, Lewis "PlayStation" Hamilton.
    0 0
  • CAMPIONULUI
    Felicitari pentru crismar56 !!!!!
    0 0
  • FELICITARI LEWIS< DE DEPARTE CEL MAI BUN !
    Felicitari Lewis ! Bravo ! S-a facut dreptate!
    Si pentru ofticatii de feraieri: nu va e rusine cu spurcatul vostru de massa ,il contestati pe Lewis care trebuia sa fie campion inca din China daca nu era penalizat aiurea de FIA ! Hai,capul plecat si sa nu indrazniti sa mai spuneti ceva de handicapatul vostru de "pilot" !
    Alooo Neo,acum ma auzi ? Aloooo si tu Cobra,unde te-ai ascuns ?
    1 0
  • abandoruri @daniel
    pique nu e primul abandon:-/
    0 0
  • :X:X:X
    Felicitari Crismar
    0 0
  • adrian2089 - Massa o sa ajunga ca Barichello se trezeste la batranete ca nu are un titlu mondial in cariera
    Ai perfecta dreptate! A fost ultima lui stralucire. Cometa se stinge........
    0 0
  • campionat 2008
    felicitari pt toti care au fost inspirati macar la o cursa si au castigat in sezonul acesta plin de senzational.......multumim pt concurs f1 champ si sper ca la anul sa fie mai interesant.........felicitari crismar 56 ...
    0 0
  • hakkinen
    Stai linistit ca vor veni cu comentarii, ei nu stiu sa piarda fair-play
    0 0
  • hai sa va spun o chestie
    degeaba a castigat crismar pt ca el nu are 18 ani si nu poate parasi singur tara
    0 0
  • Tilul
    HamHam nu merita sa castige titlul e jalnic mai ales cum a pilotat in Interlagos pacat de Masa
    0 0
  • Formula 1, sezon 2009
    Pentru a fi un campionat foarte tare ar trebui 2 echipe tari. Propun pentru anul viitor: Ferrari cu Raikkonen si Alonso si BMW cu Kubica si Vettel, acestia ca challengeri, iar ca detinatori ai coroanei pilotilor: McLaren cu Hamilton si Kovalainen.
    0 0
  • Felicitari Crismar!
    Imi doream sa castigi
    0 0
  • @hakkinen
    prim ultimul comentariu ai dat dovada de o mare prostie...toata lumea a zis ca massa este varza pe ploaie..uite aku...ce a facut??...totusi cel mai bun pilot pe ploaie este vettel...ce fain lo facut pe lewis "playstation"
    0 0
  • sunt buni toti
    de la nistru pana la tisa tot romanu e expert in f1. bravo tuturor si duceti-va si voi pe pista, hamilton nu s-a dovedit un campion pentru ca un shumacher cu masina care a avut-o el castiga cel putin jumatate din cursele din sezon. de asta tot massa e campion moral.
    0 0
  • @TUTUROR
    MULTUMESC DIN SUFLET TUTUROR CELOR CARE SE BUCURA PENTRU MINE! FELICITARI DACIA LOGAN PENTRU CA A FOST UN ADVERSAR FOARTE PUTERNIC.
    0 0
  • dewill_one
    Nu ti s-a parut jalica victoria data cadou la SPA, nu ti s-a parut jalnica depasirea din china. masa e jalinc, AM ZIS CA NU ARE STOFA DE CAMPION!
    0 0
  • NeoGalaxy
    Titlu
    Felicitari lui Lewis pentru primul titlu care sper sa fie si ultimul. No offence dar a avut noroc anul acesta. Chiar si in cursa aceasta a avut noroc :)

    Felicitari lui Felipe pentru ca s-a luptat foarte bine, el si Kimi au facut o treaba super dar daca castigau un China cursa trecuta titlul era in mana lor.

    Super tare sezon, Ferrari sa lucreze mai bine si anul viitor sa-si ia titlul inapoi :P
    0 0
  • @crismar 56
    bravo crismar...felicitari..brovo si lui dacia logan...super tare campionatul in f1 champ:)
    0 0
  • guawar
    GUARINO
    Ultimele şase tururi au semnat concluzia unui întreg sezon, în care ambii pretendenţii la titlul mondial au fost marcaţi de ghinioane sau penalizări din partea comisarilor de traseu: cursa neagră a lui Felipe Massa în Marele Premiu al statului Singapore şi penalizarea lui Lewis Hamilton în Marele Premiu al Belgiei.

    În finalul cursei, Hamilton s-a agăţat cu disperare de locul cinci pe care l-a pierdut în faţa lui S. Vettel de la Toro Rosso în ultimul tur, redobândindu-l în mod dramatic în ultimul viraj din ultimul tur în defavoarea lui T. Glock de la Toyota. El a devenit astfel campion mondial, în cel de-al doilea sezon din Formula 1.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Ai aparut? Nici acum nu sti sa accepti ca e mai bun Lewis?
    0 0
  • Pentru Ferarri-istii frustrati
    Din pacate anul asta FIA a facut ca F1 sa semene putin cu liga lu' Mitica. Ce tot o dati ca Glock l-a lasat pe Hamilton sa-l depaseasca ??? Glock impreuna cu Toyota au riscat pentru niste puncte la constructori pentru ca in mod normal trebuia sa intre la boxe pentru schimbul de pneuri si astfel Lewis termina pe 5 fara probleme. Glock atat a putut sa faca cu pneurile de uscat si pentru Toyota a fost ok luand 3 puncte. Asa ca nu are rost sa gasiti vinovati prin alte parti si sa faceti supozitii ieftine. Cand Felipe lua puncte nemeritate din partea FIA si cand Kimi a jucat rolul "sclavului" nu spuneati nimic. Acum s-a facut dreptate si Massa simte alelasi lucru pe care l-a simtit Lewis anul trecut. In urma ca ceva vreme se bucura de penalizarile lui Lewis si acum .... Exista Dumnezeu !
    0 1
  • guawar
    GUARINO
    Cele două titluri mondiale puse în joc au fost împărţite de rivalele Mclaren şi Ferrari. Titlul piloţilor revenind echipei Mclaren prin Lewis Hamilton, iar cel al constructurilor scuderiei Ferrari.
    0 0
  • @Neogalaxy
    nu trebuia sa castige ferrari in china..trebuia sa nu abandoneze massa in ungaria si sa nu se fi petrecut faza aia la singapore....in cazul. acesta la china massa sarbatorea campionatul
    0 0
  • :)
    acum ast surpriza din 17 nov:D
    0 0
  • guawar
    GUARINO
    dACA FERRARI A FURAT CAMPIONATUL ASTA..MERCEDES CE A FACUT ANUL TRECUT CU FERRARI...UITI SCANDALUL SPIONAJULUI...PROBABIL CA FARA ALA NU SE TINEAU DUPA FERRARI....ORICUM SI ASA FERRARI ESTE DE DEPARTE CEA MAI PERFORMANTA MASINA...CHIAR SI CU FURTUL MERCEDES
    0 0
  • bravo Lewis
    ferrari invatati sa fiti fair play macar acum la sfarsit . sunteti jalnici. ati castigat nemeritat titlul de campioni la constructori si anul trecut si anul asta . sa va fie rusine. felicitati un campion . umblati cu tot felul de magarii doar sa castigati. jalnici ....
    0 0
  • guawar
    Daca urmaresti comentariile mele o sa vezi ca am declarat ca si tine ca masina macaronarilor e mai rapida. Tocmai asta evidentiaza mai mult faptul ca LEWIS este mai bun si ca merita sa fie CAMPION!
    0 0
  • :))
    daca hamham nu gresea la monaco, daca la monza iesea pe primul loc, si haca kova ii ceda locul in nush ce cursa, hamham nu trebuia sa aiba emotii acu :)). bre, hai ca m;am distrat :)). oameni buni, asa a fost sezonul. nu exista loc de daca. acum e "cert"
    0 0
  • massa....
    felicitari castigatorului de la f1 champ...parerea mea ca glock s-a dat la o parte...asta pt mine e titlul lui felipe massa ;)....pt castigatorul general ne vedem la anu la instanbul park...eu o sa merg pe cont propriu am fost si anu asta si a fost super marfa...poate ne vedem pe acolo ;)
    0 0
  • ...
    Astia care spuneti ca Glock s-a dat la o parte v-ati uitat la cursa?
    0 0
  • who is tha beach now!
    Ultimele 5 minute am auzit un ferrarist urlandu-mi in ureche continuu:Vitzel...l-am urat si pe el si pe Massa si Ferrari..........dar D-zeu in seara asta a fost cu Hamilton.....era si timpul!
    0 0
  • Cine rade la urma rade mai bine
    masa ASTA CHIAR ARE FANI?
    0 0
  • @team clown
    nu mah...am auzit k numa tu te-ai uitat la cursa...glock asa s-a dat la o parte zici ca era pilot intarziat...aste e...
    0 0
  • 2 noiembrie
    stati asa ca il descalifica pe Ham, pt ca a uitat sa-si bage volanul inapoi in masina =)) ca-n vremurile vechi, un neamtz decide soarta campionatului :) Cei de la Ferrari au crezut ca Massa a devenit campion, la fel si eu si mi-a luat ceva timp sa ma prind ce se intamplase...
    0 0
  • TeamClown
    Si chiar daca s-ar fi dat la o parte? Care e problema? Bineinteles ca Dumnezeu a vrut sa faca asta si fix in ultimele viraje pentru a nu permite FIA sa-si mai bage nasul. Eu inca ma astept la ceva din partea FIA....... Ramane de vazut. Am devenit paranoic dupa atata necinste
    0 0
  • @roxy_glody
    pana la urma ham a reusit sa isi bage volanul..pacat k nu a ramas cu el in mana cu vreo 5 min mai inainte:)...asta e... bv ham...oricum....massa the best..dak nu avea probleme la singapore si la ungaria isi adjudeca titlu inca din china:|...pacat forza massa, forza ferrari
    0 0
  • momentul depasirii
    http://www.youtube.com/watch?v=B62cRaIdH-E#t=0m25s
    0 0
  • Cei de la Ferrari au crezut ca Massa a devenit campion
    Ce se mai bucurau macaronarii, din fericire prea scurta bucuria lor.
    Cate comentarii am voie sa postez? Ca nu vreau sa fiu banat! :)) Nu ma pot abtine. FELICITARI HAMILTON!!!
    0 0
  • @ massa
    eu cred ca ferrari o sa se planga celor de la fia ptru cele intamplate intre ham si glock...desi sunt fan ferrari, fan massa si fan kimi eu zic ca mai bine ar ramanea tot asa....asta e.. se mai intampla...forza ferrai bine macar ca ati luat tiltu in campionatul constructorilor
    0 0
  • Nu ar fi corect...
    Acesta a fost campionatul lui Lewis "PlayStation" Hamilton si nu ar fi corect sa fie descalificat ca nu mai putea sa puna volanul la loc (e mai greu ca la joc). Adrenalina ii pompa prin vene si nu se mai putea concentra, iar, la urma-urmei, l-a pus la loc. Campionii cu laudele si perdantii cu criticile. Bravo Lewis "PlayStation" Hamilton, Felipe Massa si, cu un premiu special, Timo Glock.... Over and Out.
    0 0
  • ...
    Bai voi nici logica nu aveti. Daca vroia sa se dea la o parte din calea lui Hamilton intra la boxe sa-si puna cauciucurile de ploaie.
    0 0
  • starchser
    Multumesc pt film! Merita salvat!
    0 0
  • @starchser
    :))..tare finalu...mai tare era cand zbiera tafra lu hamham...zice k a scapat de la nebuni:))
    0 0
  • scuderia -- pana la urma ham a reusit sa isi bage volanul..pacat k nu a ramas cu el in mana cu vreo 5 min mai inainte:).
    Sunteti frustrati nici acum cand Lewis a castigat titlul voi nu aveti taria sa o recunoasteti. Prin orice mijloace, in special necinstite, vreti sa castigati! FRUSTRATILOR!
    0 0
  • Nicole...PCD
    Filma un nou videoclip pt PussyCatDolls, o fi pt Gutiar Hero 2, versiunea PlayStation 3, tot il cheama pe el pilotul PlayStation.
    0 0
  • scuderia - :))..tare finalu...mai tare era cand zbiera tafra lu hamham...zice k a scapat de la nebuni:))
    Si mie mi-a placut! E foarte faina fata! Super faina!
    0 0
  • @darko
    am zis eu k nu recunosc...uita-te mai sus sa vezi ca aproape in toate comentarile pe care le-am postat am spus barvo lewis...nu ma deranjat faptul ca a castigat campionatul....deloc...si am stiut ca asa se va intampla...ham nr la piloti si ferrari nr 1 la constructori......dar mai naspa a fost finalul....ce fain l-a facut vettel pe ham...vettel are stofa de campion..peste vreo 2-3 ani
    0 0
  • @darko
    ce`s cu astea ma omule?? copiezi tot ce scriu eu si pui la subiect..nu ai altceva de facut...asta e...dute si fa nani..pe maine sa poti sarbatorii..papa
    0 0
  • vettel
    anul trecut cand am participat si eu la F1Champ l-am avut pilot pe S.Vettel, atunci lumea facea kterink de el. A fost un campionat frumos si sper ca la anul sa existe o constanta mai mare din partea lui BMW si motoarele Ferrari sa nu mai faca farse.
    0 0
  • scuderia
    Eu sarbatoresc acum! Adversarii mor de ciuda! MUHAHAHA!!!
    0 0
  • roata se intoarce
    felicitari Hamilton,meriti sa fi campion asa cum cei de la Ferrari au castigat puncte pretioase anul acesta prin marsavi si prin penalizari pt echipa McLaren,acum a castigat titlul mondial pe meritate si a aratat ca e cel mai bun.Speram ca Dacia Logan Team sa castige marele premiu dar se pare ca crasmar 56 acelasi cu crasmar 59 si cu cine mai stie cate echipe a castigat marele premiu.HAMILTON CAMPION MONDIAL-ACEST LUCRU ESTE CEL MAI IMPORTANT.
    0 0
  • @darko
    deci akum sa mor io dak am ciuda....sincer iti zic....staim ca asa se va termina...si unde sarbatoresti??:)):)))...k imed vine micata si zice stinge calculatorul:))
    0 0
  • hamm
    sinxere condoleante tuturor ferraristilor . in sfarsit a venit vremea can fereratia nu v-a ajutat pina la sfarsit ha ha ha ha
    0 0
  • achhhh... :(
    e numai vina lui glock
    bravo hamilton
    bravo felipe


    dar cel mai mult
    bravo vettel :)
    0 0
  • @DRAKo
    Dute tare=))
    0 0
  • Unde e Briatore?
    Isi roade unghiile de la picioare?
    0 0
  • @extasy
    maine o sa fac toate socotelile si o sa vdem..o sa iau toate cursele de la capat ..si in care a fost penalizat vreun pilot de la mclaren o sa pun punctele inapoie...sa vedem atunci in calsamentul constructorilor si in cel al pilotilor cum sta treaba
    0 0
  • HAMILTON CAMPION MONDIAL!
    BRAVO LEWIS!!!!!!!!

    Nu trageti in Glock ..se poate sa fi ramas si fara benzina....

    Massa fara suparare dar n-are stofa de campion mondial ,ce fel de campion este ala care pleaca cu furtunul dupa el de la boxe ,care efectueaza 7 iesiri in decor intr-o singura cursa....care castiga numai cand pleaca primul ,care pe ploaie e varza , care iese ne presat in decor (Malayesia 2008) ....care e ajutat de FIA , Massa e mult prea slab...

    Felicitari lui Alonso pentru locul 2 si lui Vettel , la anul de urmarit vor fi Fernando ,Vettel,Kimi si Lewis
    0 0
  • HAMILTON CAMPION MONDIAL !
    L-am uitat pe Kubica din grupul celor de urmarit la anul
    0 0
  • Liniste "strutilor"
    Nici un comentariu de la strutii cabrati?asaaaaaaaaaaaaa,stati cu capul in pamant !
    Dumnezeu a facut dreptate astazi pentru toate punctele furate de maimuta aia ce se crede pilot. massa = "El Chupacabra Mondial " LEWIS= CAMPIONUL !!!!!
    0 0
  • Martzoagele au lesinat
    LEWIS HAMILTON CEL MAI TANAR CAMPION MONDIAL DIN ISTORIA F1. Mai are rost sa-l comparam cu maimutza? Dupa 2 ani de F1 LEWIS e CAMPION, maimutza are 6 ani si nimic. Ar fi fost culmea sa ia campionatul! Il facea de rusine pe MARELE SENNA!
    0 0
  • Glock ?
    Am vazut cursa astazi inregistrata cu comentariul facut de 2 englezi ,care au cam 10 clase peste ai nostrii, care spuneau in ultimul tur ca Glock scoate timpi destui de buni pe sectoare in conditiile in care avea cauciucuri de uscat +ca avea un avans de 15sec. fata de Hamilton..deci cum poti sa pierzi 15 sec in asa conditii intr-un sg. tur ???....probabil a luat o brichete intr-un cauciuc.
    1 0
  • tm21hai
    comentatorii aia cred ca sunt Martin Brundle si Murray Walker
    0 0
  • tm21hai - http://www.youtube.com/watch?v=idszB_ksmjU
    Daca vrei sa-l vezi la treaba
    0 0
  • :)
    mai mult ca sigur...e o adevarata placere sa te uiti la formula 1 cu asa comentatori.
    0 0
  • final
    a fost o cursa incredibila pe final
    0 0
  • FELICITARI!
    ...lui LEWIS si fanilor McLaren in primul rand, dar si celorlalti deopotriva! A fost un sezon extraordinar, multe rasturnari de situatie, mult spectacol, multe ambitii (inclusiv pe-aici...) si a culminat cu o cursa de vis/infarct! Inca o data felicitari tuturor si SUCCES la urmatoarele concursuri! Felicitari celor de la varf, dar si lui SpeedGeorge, michelle, NeoGalaxy - carora le multumesc ptr atentia acordata si le strang mana! Eu... ma multumesc si cu un tricou... Altfel, sper sa ne mai "vedem" pe-aici RESPECT! marianescu (alias McLarian)
    0 0
  • ctlnmihai
    Lewis Campion Mondial
    Ce cursa a fost aseara ! In cateva zeci de secunde am trecut de la agonie la extaz!
    Bravo Lewis ,bravo McLaren ,Bravo Ron Dennis!
    1 1
  • felicitari tuturor ca se uita la F1
    fiecare isi merita soarta !!! sunt ferrarist absolut dar consider ca massa nu are stofa de campion si nu o sa mai vada coroana de campion niciodata asa de aproape . echipa ferrari a fost cea mai slaba din acest sezon , datorita incompetentei lor au pierdut foarte multe puncte si massa a fost cam la acelasi nivel cu echipa . felicitari campionului !!! nu-mi place de lewis dar merita victoria asa cum a cucerito cu tot circul in jurul lui. '' liga lui moslei este de tot rahatul ''
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru