Loeb a castigat Race of Champions 2008

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.12.2008
Sebastien Loeb a castigat pentru a treia oara Race of Champions, in timp ce Michael Schumacher si Sebastian Vettel s-au impus in Cupa pe Natiuni.

Cvintuplul campion mondial din WRC, Sebastien Loeb, s-a impus in finala Race of Champions de pe stadionul Wembley in fata lui David Coulthard, pilot retras din Formula 1 la finalul sezonului 2008. Francezul l-a invins la limita pe Coulthard, reusind sa ii ia fata cu numai 0,321 secunde.

Loeb a consemnat astfel a treia victorie din cariera in Race of Champions, declarandu-se incantat de victoria obtinuta. "Este o mare placere sa castig RoC. Anul trecut nu am putut veni, asa ca este bine sa fiu din nou aici. Am avut un start dificil pentru ca am iesit in decor in prima cursa, dar a fost bine ca am putut reveni", a declarat Loeb.

La randul sau, Coulthard a fost multumit de rezultat la finalul unei lungi cariere in Formula 1. "Nu este prea rau sa fii batut de un cvintuplu campion mondial de raliuri. Sunt bucuros ca am ajuns in finala cu atat de multi piloti buni aici", a precizat scotianul.

Marea dezamagire a fost reprezentata de Michael Schumacher, septuplul campion mondial al Formulei 1 fiind eliminat inca din runda a doua de catre pilotul de NASCAR Carl Edwards.

Totusi, fostul pilot german nu a plecat cu mana goala acasa. Avandu-l alaturi pe Sebastian Vettel, Schumacher a castigat Cupa pe Natiuni pentru Germania, dupa ce acestia i-au invins pin finala pe reprezentatii echipei Scandinavia, Mattias Ekstrom si Tom Kristensen.

Schumacher s-a impus in fata lui Kristensen cu numai 0.173 in prima cursa a finalei, insa Vettel s-a recunoscut invins de Ekstrom in cea de-a doua cursa. Astfel, cursa decisiva i-a adus fata in fata pe Schumacher si Ekstrom, iar Germania a reusit sa se impuna pentru a doua oara consecutiv in Cupa pe Natiuni.

Comentarii (4)

  • de s-ar putea mari si pozele...
    ...chiar ar fi fain! :o(
    0 0
  • Coulthard...
    ...nu s-a putut abtine nici aici sa nu dea cu masina de pereti
    0 0
  • horted
    Zi "merci" ca nu a fost (nici nu avea de ce sa fie :D) "magnificul" Piquet Jr.! Ce ai vazut la Coulthard sau la tinarul spaniol Jaime Alguersuari, ar fi fost doar "introducerea". Cu sau fara datul de pereti, DC a ajuns in finala si chiar avea sanse sa cistige :P
    0 0
  • toteu
    ma bucur pt Schumacher, pozitie bine obtinuta... sunt multi mai talentati ca el, dar care nu au avut o echipa/masina ca ferrari in spate, niciodata nu mi-a placut acest om, nu stiu de ce, fara nici un motiv
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru