Malaezia a modificat ora de start a cursei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.01.2010
Marele Premiu al Malaeziei din 2010 va incepe la ora locala 16:00 pentru a evita problemele legate de lasarea intunericului inainte de incheierea cursei.

Marele Premiu al Malaeziei din sezonul 2009 a fost intrerupt la jumatate de o furtuna puternica, iar cursa nu a putut fi reluata ulterior din cauza lasarii intunericului. Cauza principala pentru aceasta problema a fost desfasurarea cursei incepand cu ora locala 17:00, cu doua ore mai tarziu decat in 2008.

Chiar daca masura a fost luata pentru ca telespectatorii europeni sa urmareasca evenimentul la o ora acceptabila, reprezentatii circuitului de la Sepang au facut presiuni pentru reprogramarea cursei din 2010 la ora locala 15:00, pentru evitarea unor incidente asemanatoare. In cele din urma, organizatorii au ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru ca ora de start a cursei sa fie 16:00 (ora 11:00 in Romania).

In plus, se anticipeaza un flux de 100.000 de spectatori in ziua cursei, cu 40.000 de mai mult decat anul trecut, prin prisma faptului ca Malaezia are in prezent o echipa in Formula 1 (Lotus F1 Racing), in timp ce compania petroliere Petronas si-a intensificat implicarea in Formula 1 in urma parteneriatului cu Mercedes GP.

In alta ordine de idei, reprezentatii circuitului din Singapore si-au manifestat intentia de a modifica layout-ul pistei in perspectiva cursei din sezonul 2011.

In prezent, circuitul Marina Bay este unul dintre cele mai lente din calendar, cursele din ultimii doi ani desfasurandu-se pe parcursul a aproape doua ore.

Obiectivul propus al organizatorilor este ca circuitul sa devina mai rapid, una dintre solutiile propuse fiind eliminarea unor sectiuni lente, printre care si cea din apropierea locului in care Nelson Piquet Jr. a provocat un accident in cursa din 2008.

Via | Reuters | Autosport

Comentarii (4)

  • NeoGalaxy
    @Baieti
    Malaezia are un circuit de Formula 1 la SEPANG si Singapore are un circuit de Formula 1 la SINGAPORE. Unde dracul... a facut Nelson accidentul in Sepang in 2008 si... ce vor sa modifice aia la Marina Bay?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Nu am scris nicaieri ca Piquet Jr. a facut accident la Sepang, iar circuitul din Singapore are numele oficial de Marina Bay.
    0 0
  • :)
    Piquet Jr. a facut accident la Sepang in 2009, nu in 2008, dar este numai o greseala de tipar, se mai intampla. NeoGalaxy pare ca este perfect, el nu a gresit niciodata cu nimic. Una scrie in stire, alta intelege RadioGalaxy :)) daca stam facem comparatiile de mai sus :))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Dijdi
    Mda... deci Piguet a facut accidentul la Sepang in 2009? ca sa vezi... care accident bai... Piguet a facut accidentul in 2008 la Marina Bay... si sa vezi comedie... daca citestul textul de mai sus iese "intr-o alta ordine de idei" ca pe circuitul din Singapore care se afla in Malaezia... si care se numeste Marina Bay... se intampla ceva.

    Asta incercam sa spun. Stirea nu face nici o limitare intre ce spune sus si ce spune jos. Orice cititor care nu se pricepe la Formula 1 va intelege exact ce am scris eu prima data. De fapt... daca discutam de profesionalism... se schimba fraza "intr-o alta ordine de idei" cu orice altceva care sa explice ultimele 5 randuri te text.

    @Dijdi: ia vezi... mai sunt desene pe Cartoon Network?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru