Malaezia, calificari: Massa in pole position!

Publicat Sambata, 07.04.2007
Felipe Massa a reusit sa faca uitata sesiunea de calificari cu probleme din Australia, reusind sa se claseze in pole position la Sepang.

Brazilianul l-a dapasit pe Fernando Alonso, clasat al doilea, in ultimul tur rapid de pista. Linia a doua a grilei de start va fi ocupata de asemenea de un cuplu Ferrari-McLaren: Raikkonen-Hamilton.

Renault au fost, la fel ca in Australia, suprpriza neplacuta a calificarilor, niciunul dintre cei doi piloti nereusind sa se claseze intre primii 10. Kovalainen ar putea scapa insa de aceasta data de acuzele lui Briatore, reusind un timp ceva mai bun decat cel al experimentatului sau coleg Giancarlo Fisichella.

In rest, pilotii Super Aguri, alergand amandoi cu monoposturi Honda din 2006, au reusit din nou timpi mai buni decat pilotii "echipei-mama". Ba mai mult, Rubens Barrichello nici macar nu a trecut de primul segment al sesiunii de calificari, fiind nevoit sa parcheze nervos la boxe.

Comentarii (9)

  • surpriza in ultimul moment
    Nici nu am vazut de unde a aparut Massa...nici baietii din garajul Mclaren,ei deja se bucurau de pole , ca si mine. Mi-e greu sa inteleg de unde a scos inca 0.267.Atat Alonso cat si Massa erau pe cauciucuri soft. Excluzand solutia simpla a cantitatii de combustibil, oare mai au inca Ferrari un avantaj de viteza? A vazut cineva pe ce cauciucuri era Raikkonen? Ce faceau mecanicii cu aripile fata Ferrari de rezerva? le-au inlocuit cumva ?
    0 0
  • Surpriza doar pentru unii
    Mai se pune problema avantajului de viteza pentru Ferrari?
    Massa are o dorinta de revansa care nu poate fi batuta nici de Alonso, nici de Raikkonen.
    0 0
  • Cauciucuri
    Massa si Alonso pe soft, Raikkonen si Hamilton pe dure.
    0 0
  • ShArKy
    ...
    Yo de la inceput pe Massa nu l-am vazut bine in curse...pentru ca nu e constant...dar a invatat multe de la schumacher si shia revenit...sa vedem cum stau monoposturile la fiabilitate...in special cei de La Ferrari pentru ca Mclaren e fiabila ca a venit Alonso la echipa cu setarile de la Renault...FORZA MCLAREN!!!
    0 0
  • Cine-i Massa?
    Legat de cauciucuri sper ca ai vazut cu ochii tai , nu doar dedus sau citit, caci eu am inceput sa am banuiala ca primii 3 au fost pe soft, Hamilton pe dure.
    Legat de Massa, dupa cum s-a vazut cel mai recent la Melbourne, nu se descurca in pluton, spre deosebire de Kimi, Schuey sau Alonso, Fisico... el trebuie sa plece ca din pusca si sa ramana in fata. Ma uitam la conferinta de presa dupa calificari, la tiganusul asta...multi prieteni fani Ferrari il injura si ei...sper macar ca ii va lua puncte lui Raikkonen, nu are stofa de campion.
    S-ar putea Kimi sa nu se forteze prea tare pentru ca ar avea deja motorul cam solicitat dupa Melbourne. Si el cred ca a plecat cu soft pentru a sta in fata lui Alonso dupa start si ambii piloti Ferrari sa incerce sa se distanteze de Mclarenuri.
    In orice caz nu cred ca-l vom vedea pe Kimi batandu-se pentru victorie, cum a facut-o cu Fisico. Ramane de vazut ce va face in cursa Massa. Oricum e de bine pentru Mclaren, acum 3 saptamani erau la 1secunda pe tur de Ferrari,acum cred ca doar o alimentare mai scurta cu benzina l-a bagat pe Massa in fata.
    0 0
  • Pentru Kimi numai victoria conteaza
    Daca e vre-un pilot dispus sa se bata pentru victorie pana la capat, acela e Kimi. Alonso nu mai beneficiaza de sistemul de start performant de la Renault iar Ferrari am vazut ca pleaca ca din pusca. Daca in primul viraj prima nu e masina rosie, doar strategia il mai poate invinge pe Alonso.
    0 0
  • surpriza massa
    Sezonul acesta, in opinia mea, va fi marcat nu numai de retragerea celui mai bun pilot, dar si de massa. Cu siguranta vom avea o batalie pe viata si pe moarte, in 3, la care e foarte posibil sa se alature si hamilton.
    Renault-ul e cazut definitiv.Acesta echipa este in stare sa castige titluri, dar cu conditia sa aiba in componenta ei macar un pilot genial.Ar fi fost prea frumos sa avem o lupta intre 3 echipe.
    Oricum in acest moment nimeni nu poate da un pronostic.
    Cred totusi ca ferrari are inca un usor avantaj, dar care se poate anula daca italienii nu se daruiesc 100%.Alonso este intradevar un pilot de exceptie, mclaren facand anul asta un salt fantastic.
    0 0
  • anonimus
    ptr. pariori
    Dubla Ferarri! Batalia intre Massa si Raikkonen se va da la boxe:)))
    0 0
  • Sorin Blaj
    Cauciucuri Raikkonen
    Uita-te la ultima masina, este un Ferrari, al lui Raikkonen si are cauciucuri fara acea dunga alba.
    http://www.formula1.com/race/gallery/771.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru