Maldonado, penalizat cu 5 poziţii pe grilă dupa incidentul cu Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.08.2011
Pastor Maldonado a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start de la Spa-Francorchamps în urma incidentului în care a fost implicat cu Lewis Hamilton în calificări.

Incidentul în care au fost implicaţi Lewis Hamilton şi Pastor Maldonado în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei nu a rămas fără urmări.

Comisarii de cursă au decis că pilotul echipei Williams este vinovat pentru producerea incidentului şi au decis să-l penalizeze cu cinci poziţii pe grila de start, întrucât acesta l-a depăşit pe britanic în virajul La Source, când sesiunea era deja încheiată. Cei doi s-au acroşat, iar mecanicii McLaren au fost nevoiţi să lucreze la monopost pentru a remedia defecţiunile.

Reacţia pilotului venezuelean a venit ca urmare a faptului că Hamilton l-a atacat pe interiorul ultimului viraj în ultimul tur cronometrat pe circuit pentru a putea obţine promovarea în Q3, în condiţiile în care amândoi sperau să-şi îmbunătăţească rezultatele. Pentru fapta sa, Hamilton a primit o mustrare scrisă din partea comisarilor, însă nu va fi penalizat în niciun fel pe grila de start.

În urma deciziei comisarilor de cursă, Maldonado a fost retrogradat de pe locul 16 pe locul 21 al grilei de start.

 

Via | FIA

Comentarii (30)

  • Cătălin
    ?
    Și Hamilton nimic? De ce?
    15 22
  • Firestarter
    @Spa 2011
    Comic este ca Hamilton vroia sa-l scoata de pe pista pe Maldonado si nu invers. Dar evident, cand a recunoscut Hamilton vreodata ca a gresit? Nu-l vad pe Hamilton recunoscand ca a gresit nici daca ii arati filmul asta. Sigur o sa dea vina pe culoarea pielii, comisarii si expansiunea universala. Dar la asa un caractere infect, asa comportament.
    19 26
  • comisar
    @Firestar
    baiete,doar tu esti comic.....
    17 10
  • Firestarter
    @Spa 2011
    La secunda 47, Hamilton are toata pista libera in fata totusi... il loveste pe Maldonado, probabil speriat ca camisarii il vor penaliza iarasi fara motiv. Nu de alta dar daca il lovea primul Maldonado pentru Hamilton era imposibil sa-l loveasca pe acesta in roata dreapta spate, pentru ca... Maldo il lovea primul oricum. Iar daca Maldonado l-a lovit primul de ce aripa fata a lui Hamilton este deja busita?
    13 24
  • comisar
    @Firestarter
    baiete,deja devii tragic-comic
    20 8
  • wtf
    Eu nu am mai pomenit sa fie penalizat ala lovit... Cica mustrare scrisa pentru Hamilton, asta e o gluma proasta.
    12 18
  • Fan Hamilton
    @firestarter
    ce faci daca Hamilton castiga maine ? trimiti o scrisoare la FIA cum ca esti nemultumit ca nu l-a descalificat ?
    22 11
  • nelu 98
    probabil i se va infunda odata si cioroiului =cat despre Maldonado bravo lui are sange pa instalatie
    9 21
  • Firestarter
    @Fan Hamilton
    Nu doream sa fie descalificat pentru ca nu merita asa ceva. Merita o atentie in schimb, pentru ca isi bate iarasi joc de ceilalti piloti. In schimb a fost penalizat Maldonado care chiar nu vad ce vina are. Maine are 50% sanse sa castige cu siguranta, dar o sa vedem daca restul stau degeaba evident. Ah ai uitat scuza cum ca este negru. Recita poezia complet macar. Si tine minte, niciodata sa nu recunosti cumva ca Hamilton greseste, altfel increderea ta oarba in el va slabi in intensitate.
    9 14
  • @Firestarter
    bai "square head", de unde atata inversunare pe tine? comentatori tv de la noi,de la posturi straine,comisari,etc. toti au vazut ca a fost vina lui Maldonado. Tu? "Batman,batman".... Ce motiv avea Maldonado sa-l depaseasca pe Lewis cand Q2 se terminase decat altul sa se razbune? nu uita si de monaco...deci frustarea lui Maldo e la fel de mare ca si in tine.
    17 9
  • tot unu'
    alt frustrat...mai sunteti multi ?
    @nelu 98
    13 8
  • Fan Hamilton
    @firestarter
    nu am spus niciodata ca e nevinovat .

    http://www.youtube.com/watch?v=8hHG3rPl5UM
    9 4
  • Fan Hamilton
    @firestarter
    sau poate era mai bine asa : http://www.youtube.com/watch?v=OW1mt2eojRk

    glumesc , evident :)
    8 2
  • @nelu 98
    ups....a explodat frustrarea in tine?...ai grija sa nu faci atac cerebral,ca ratiunea ti-e afectata oricum demult....
    12 9
  • Uitati-va mai bine la calificari si ve-ti vedea cine e vinovatul.. decizia comisarilor a fost destul de corecta.
    10 6
  • penalizarea corecta pt Fia
    Maldonado a fost penalizat pt ca a efectuat depasirea dupa terminarea timpului alocat Q2 , DAR oare regulamentul fia stipuleaza ca poti sa te joci pe pista exact ca si BABA http://www.youtube.com/watch?v=WFrzNoEgfjg fara sa fii penalizat????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    6 8
  • pt fia corect pt mine nu !!!
    de ce nu a fost penalizat Ham ca la scos pe exterior pe Maldonado in turul cronometrat , poate nu ma intereseaza ca Ham era mai rapid dar si Maldonado era la fel intr-un tur cronometat pt calificare.Oare Ham nu ia ruinat turul lui Maldonado obstructionandul acesta nereusind sa se califice mai departe???????? La Monaco la fel Maldonado avea la fel jumate de masina in fata .
    9 9
  • Maldonado...
    ...ar fi bine sa aiba "sange" in a-si dezvolta monopostul. Nelule (98-ule), ma bucur ca ai ramas tot asa cum te stiam. Nu pot spune cum deoarece adminul o sa imi stearga postarea.

    Maldonado si Petrov sunt niste mascarici adusi in F1 de banii tarilor din care provin si deja li s-a urcat la cap chestia asta. Trebuia sa fie descalificat Maldonado, poate se mai racorea putin!
    6 4
  • Ce-mi place ca toata lumea stie si vede mai bine decat FIA si comentatorii de la BBC!Ia sa-si vada fiecare de borsul lui si sa nu ne mai dam inteligenti...
    14 8
  • MUUU
    muculetz mucles va rog... 5 poziitii, intention and ..ugh Ham did that uh he did that omg omg... va rog frumos sa fie fierbinte oala de ciuda ca a luat Maldo -5 pana la urma.. locul 2 Ham nu e su fi ci ent!!! ..buzzz off
    0 2
  • Amandoi au gresit la un moment dat..Hamilton initial,apoi Maldonado,dorind sa se razbune caci,cum bine spunea cineva mai sus,avea si el un timp foarte bun de calificare..asa ca banuiesc...amandoi trebuiau penalizati intr-o oarecare masura..
    6 3
  • IGIENA www
    @nelu 98
    Nelutule, ingeras tata spala-te pe gura esti infect

    nu judeca omul dupa melanina

    Ai gresit siteu KKK e in alta parte
    9 3
  • Impartiti incidentul in 2 parti.
    In prima a comis-o Hamilton, nu este la prima abatere si trebuia penalizat. Hamilton i-a afectat turul de calificare lu Maldonado, abatere specificata in regulament.
    In partea a doua, Maldonado s-a "dat" spre Hamilton, acesta s-a "dat" si el spre Maldonado si s-au acrosat ca doi cocosi. Vina comuna, pedeapsa impartita!
    Acum, daca tot a facut-o, Maldonado trebuia sa il bage de-a dreptul in zidul lateral macar sa stie o treaba. Daca era ... sa zicem Alonso in locul lui Maldonado (desi are ceva mai mult creier Alonso), se dadea jos la Hamilton si ii explica niste aspecte, iar Montezemolo facea si acum memorii catre FIA.
    Ca a fost pedepsit doar Maldonado, are legatura cu faptul ca Hamilton poate asigura ceva spectacol acolo la varful cursei.
    3 4
  • @firestarter
    Te rog nu mai folosi pseudonimul Firestarter. Eu il folosesc pe mai multe site-uri de multa vreme (inclusiv automarket) si nu imi place sa vad ca posturile tale genereaza comfuzii.
    1 10
  • Firestarter
    @Firestarter
    Este problema ta ce ID folosesti, dar considerand ca eu il foloseam de mult timp, iar tu mi l-ai furat sincer sa fiu... mi se pare patetic (mult inainte de 13.07.2011 oricum). Este treaba ta de ID folosesti, asa cum este treaba mea de ID folosesc eu. Capisci?
    2 9
  • hakkinen
    Maldonado-kamikaze cu polite de platit
    Toti "binevoitorii" ar vrea sa-l vada pe Lewis penalizat,dar vina e a lui Maldonado. Dupa Monaco si depasirea de ieri i s-a umplut paharul lui Maldonado si neavand ninic de pierdut s-a gandit sa i-o plateasca lui Hami. Nu stiu ce scuze poate gasi pentru depasirea asupra lui Hami dupa ce sesiunea se incheiase,decat daca avea alte intentii. Si daca vroia sa treaca, putea sa o faca mult mai larg,nu avea nevoie sa" treaca prin Lewis" pentru a ajunge la trasa ideala intr-un tur de retragere la boxe.
    8 5
  • @firestarter
    Acest id il folosesc de cand exista Automarket. Acelasi Id il folosesc si pe Alfa Club de cand exista forum-ul. Multa lume asociaza Id-ul Firestarter cu persoana mea si nu imi place sa vad ca posturile tale creaza comfuzii in ceea ce ma priveste. Mi-am facut user pe Automarket dupa ce ai postat tu sub Firestarter in urma cu cateva saptamani la un articol desprea prima victorie Ferrari din 51. Eu am postat un link la acel articol dupa care tu ai inceput o intreaga polemica folosind id-ul meu. Este josnica atitudinea ta. Cei care imi citesc posturile pe acest site imi recunosc modul de aborda discutiile si mi-au atras atentia asupra posturilor tale. Oficial exista un singur Id "firestarter" iar acesta este cel sub care ma autentific pe Automarket si Alfa Club. Renunta la impostura si incearca eventual sa cauti sensul cuvantului etica.
    3 11
  • Firestarter
    @Firestarter
    Nu este nici o problema. Foloseste-ul unde vrei tu, dar eu te voi reclama pentru ca folosesti acest ID pe care l-ai furat de la mine. Nimeni nu asocieaza ID Firestarted cu tine sau cu mine pentru ca nu conteaza. Si nu cred ca esti tu cel care are ID-ul pe Alfa Club. Iar de postat sub Firestarter eu postez de vreo 3 ani, ceva ce ma indoiesc ca stii. Daca tu mi-ai furat ID-ul si ti l-ai inregistrat acuma 2 luni, arata doar cat de josnic si patetic esti, iar faptul ca crezi ca cineva ti-a atras atentia, probabil se refera la faptul ca postezi sub un ID furat de la altcineva. Daca aveai curaj, nu imi furai acest ID si iti puteai putea alege un alt ID. Esti patetic oricum. Dar eu nu ma voi cobori la nivelul tau asa ca iti poti pastra minciunile si te voi raporta.
    3 11
  • @firestarter
    Deja este stupida discutia dar mai fac o incercare. Daca sustii ca postezi de 3 ani pe Automarket sub id-ul Firestarter inseamna ca iti asumi toate posturile mele. Folosesc id-ul firestarter din 2006. Mai mult decat atat, in Romania sunt proprietarul marcii Firestarter care reprezinta numele companiei pe care o detin. Sunt fondatorul asociatiei Alfa Club si folosesc de multi ani acest id. Din acest motiv, posturile semnate Firestarter sunt direct asociate persoanei mele. Inainte sa fi trivial cauta totusi sa te informezi vis a vis de ce ti-am scris acum dupa care sper sa iti reconsideri atitudinea. Eu ti-am raportat in trecut posturile iar cei de la Automarket imi cunosc demult identitatea. Te sfatuiesc sa nu insisti in continuare pe acest subiect. Chiar te rog sa cauti pe acest site posturi ale tale de acum 3 ani si sa postezi un link. Ca sa iti dau un indiciu sa stii unde sa cauti, verifica in general articole despre alfa romeo ;)
    2 10
  • Este evident ca Hamilton a gresit si la Monaco si ieri, iar Maldonado a incercat sa se razbune.Totusi eu cred ca amandoi au scapat ieftin la judecata comisarilor de cursa.Maldonado ptr pilotaj periculos ar fi putut fi retrogradat pe ultimul loc sau chiar suspendat ptr cursa de azi.Era mai convenabil ptr el daca il reclama pe Hamilton comisarilor de cursa in ambele incidente,dar el a preferat sa ii plateasca lui Hamilton pe pista. In privinta lui Hamilton si el ar fi putut fi retrogradat cateva pozitii pe grila de start, dar tinand cont de faptul ca inca mai are sanse la lupta ptr titlu a fost iertat de comisari.In felul asta se mai prelungeste putin suspansul in lupta ptr titlul mondial.
    6 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru