Manager: "Raikkonen va fi mai puternic in 2008"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.10.2007

Managerul lui Kimi Raikkonen, David Robertson, este convins ca pilotul pe care il reprezinta va fi mai puternic in sezonul 2008, dupa ce finlandezul a castigat primul sau titlu de campion mondial duminica trecuta in Brazilia.

Robertson crede ca dupa ce s-a adaptat la noua echipa si la noile cauciucuri Raikkonen va fi chiar mai greu de batut in sezonul viitor. "Este o echipa grozava", a declarat Robertson. "Ferrari a castigat pentru prima oara dupa 3 ani. Toata lumea ne-a spus ca am luat o decizie gresita, dar singurul despre care eram cu adevarat ingrijorati era Jean Todt. Am incredere totala in el si stiu cum lucreaza. Lucreaza mai mult decat oricare dintre baietii de aici. Asa ca daca vor avea o masina potrivita anul viitor, Kimi va fi invincibil".

Dupa ce Raikkonen a castigat titlul intr-o maniera surprinzatoare, Robertson crede ca pilotul Ferrari merita mai mult cununa cu lauri decat Fernando Alonso sau Lewis Hamilton. "Sincer sa fiu, cel mai bun a castigat. Si nu spun asta doar pentru ca sunt managerul lui", a precizat Robertson.

"Daca nu ar fi avut cele doua probleme cu masina Ferari anul acesta, totul s-ar fi terminat inainte sa ajungem in Brazilia. Dar sa te obisnuiesti cu noile cauciucuri, cu noua echipa si totusi sa reusesti asta este grozav. Vestea buna este ca Formula 1 a castigat un pilot britanic grozav care va creste, dar el nu merita titlul in acest an, cel putin din punctul meu de vedere".

Robertson crede ca accidentul din calificarile pentru MP al statului Monaco a reprezentat punctul de revenire al pilotului finlandez. "Merita titlul, a fost cel mai bun in ultima jumtate a sezonului. Cred ca momentul decisiv al sezonului a fost la Monaco. Chiar daca acolo a gresit, s-a vazut ca a inceput sa se obisnuiasca cu pneurile si a capatat multa incredere de sine dupa asta. A mers in Canada si totul a inceput sa se lege. Echipa l-a antrenat pe aceste cauciucuri. Ferrari este o echipa grozava", a incheiat Robertson.

Comentarii (2)

  • Intrebare
    Acum de ce nu mai comenteaza nimeni?
    Nu mai sunt puncte in joc si gata s-a terminat cu comentariile?
    Ceva foarte interesat de observat
    0 0
  • sebi4fc
    Normal
    Nu se mai agita lumea cu pct + sau -:)))))
    Oricum se stie ca kimi a meritata acest titlu cu varf si indesat .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru