Marea Britanie, antrenamente 1: Vettel, cel mai bun timp

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone, după ce i-a devansat pe Lewis Hamilton şi Robert Kubica.

Red Bull Racing a început cu dreptul Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend, confirmând că este una dintre favoritele la victorie pe noua configuraţie a circuitului de la Silverstone.

Cronometrat cu 1:32.280, Sebastian Vettel a stabilit timpul de referinţă al dimineţii şi l-a devansat pe Lewis Hamilton cu peste trei zecimi de secundă, în ciuda faptului că McLaren a introdus noul sistem de evacuare. Şi cei de la Renault au confirmat parcursul foarte bun din ultima perioadă, întrucât Robert Kubica a complet topul primilor trei piloţi după ce s-a poziţionat în faţa lui Mark Webber, coechipierul lui Vettel la Red Bull.

Force India a produs o nouă surpriză plăcută, după ce Adrian Sutil a stabilit al cinclea timp al sesiunii, după ce i-a devansat pe Nico Rosberg (Mercedes GP) şi Nico Hulkenberg (Williams). Jenson Button (McLaren), Michael Schumacher (Mercedes GP)şi Rubens Barrichello (Williams) au completat topul primilor 10 piloţi.

Ferrari a reprezentat marea dezamăgire din punct de vedere al timpilor realizaţi, întrucât Fernando Alonso şi Felipe Massa s-au poziţionat doar pe locurile 13 şi, respectiv, 17.

Prima sesiune de antrenamente a fost dedicată în primul rând învăţării noii secţiuni rapide a circuitului de la Silverstone, ceea ce a provocat numeroase dureri de cap pentru unii dintre piloţi. Schumacher, Hamilton, Massa, Hulkenberg, Sutil şi Fauzy au pierdut cu toţii controlul volanului în virajul Village, în timp ce Hamilton, Schumacher, di Resta, Glock şi Chandhok au avut probleme cu denivelările prezent în virajul Abbey.

Nu mai puţin de trei piloţi de rezervă au ieşit în această dimineaţă pe circuit. Paul di Resta l-a înlocuit pe Vitantonio Liuzzi la Force India, Jarno Trulli i-a făcut loc lui Fairuz Fauzi la Lotus, în timp ce Sakon Yamamoto îl înlocuieşte pe Bruno Senna la Hispania Racing pe tot parcursul Marelui Premiu al Marii Britanii.

Comentarii (20)

  • Ferrari
    Imi pare rau dar echipa este varza.Cu un Domenicali si o echipa tehnica neinspirata,un Montezemolo imbatrinit care nu e in stare sa ia nici o masura cu echipa tehnica, cu un Massa umbra celui de odinioara(si asa vesnic nr 2) ,nu emite pretentii nici macar la locul 2.Singurul care se zbate sa scoata ceva este Alonso, care ca si Kimi anul trecut a tras de o huiduma de masina fara mari veleitati.Situatia este jalnica cu toate declaratiile sforaitoare in cel mai tipic gen latin.In acest timp Red Bull si Mclaren fac misto pe la colturi spunind ca Ferrari este inca in carti ptr cistigarea titlului.Marire si decadere.....blestemul lui Kimi care a facut bine ca le-a luat banii.O tempora..
    21 9
  • Hasu
    ai dreptate.......
    11 8
  • Ferrari
    @hasu.Pe Ferrari i-au ajuns blestemele :)) Si nu ale lui Kimi care e mult prea onest ci ale noastre,ale fanilor care n-am putut uita nici pana azi nesimtirea cu care contractul lui Kimi a fost reziliat pentru ca la usa statea Alonso-hotzonso cu a sa Santander in spate.Vorbesc despre aceeasi nesimtire cu care domnul Luca Cordelo di Montezemolo a spus ca pur si simplu Kimi nu era suficient de comunicativ si nu se potrivea echipei.Acum inteleg de ce spunea ca nu era omul potrivit la locul potrivit : Kimi vroia rezultate,victorii (nu locuri 2 sau podiumuri asa cum aspira acum Fonso) si nicidecum "declaratii sforaitoare".Si asta pentru ca pentru un adevarat campion,locul 2 nu inseamna decat un esec in plus :) Desigur,cand vorbim de locuri 13 respectiv 17,nu mai poate fi vorba nici macar de esec.E mizeria in care Ferrari se scufunda cu fiecare cursa ce trece ! Dar sa nu uitam ca Cineva acolo sus nu doarme,iar ceea ce-si face omul cu mana lui,se numeste "lucru manual" .
    13 12
  • Ferrari
    @hasu, Alexandra - adevar graiti prieteni!
    10 11
  • Ferrari
    Sa asteptam cursa si ne vom lamuri cu totii.
    12 4
  • Villeneuve51
    ca ciupercile..
    Foarte inteligente comentariile detractorilor Ferrari! Adevarati fani, adevarati cunoscatori ai fenomenului F1!Bravo voua:), fiti in continuare vigilenti, nu slabiti ritmul la dat cu parul. Frustrarea trece, gustul razbunarii e dulce..:).Mai e mult pana departe...unde e si idolul vostru de doi bani in wrc..:).Hai Ferrari!
    11 12
  • calmi
    sa astem pana sambata, atunci vom vedea exact ce si cum.
    12 2
  • Villeneuve51
    Gresit ! Kimi e mult mai in fata in WRC decat maestrii astia in F1 =))=))Iar ala de doi bani din poveste,esti tu stimate domn :) Cat despre cel care vorbeste despre "prostia umana"..vorbe mari pentru tine nu crezi? ;)si vezi ca "alehandra" nu se scrie asa.Poate pe acolo pe la tine ;)
    9 11
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Eu sunt foarte calma, nu ma agit prea tare pt ca transpir din cauza caldurii :D Eu astept si pana duminica, si stii de ce? Pentru ca duminic nu e niciodata pentru cel care se pregateste :))
    5 8
  • @Alexandra1710
    Imi permit sa te rog sa ... mergi la mare, la munte, sa te plimbi prin padure sau prin parc sa iti faci un prieten ... cu alte civinte sa uiti odata episodul Kimi - Ferrari si sa iti traiesti viata .
    9 10
  • @ally_great
    m-am referit sa asteptam pana sambata, deoarece doar in calificari vom vedea adevarata competitivitate a masinilor. Eu cel putin mi-am mai facut sperante dupa antrenamentele de vineri cand domina Lewis, si apoi sambata veneau Red Bull si ocupau integral prima linie a grilei de start. Cred ca totusi batalia va fi intre Red Bull si Mclaren, cu un ascendent pentru Red Bull, deoare update-ul adus de Mclaren cu sistemul de evacuare celebru deja si cu modificari substantiale la podeaua masinii (tot in partea din spate) nu au adus saltul de performanta sperat de Whitmarsh. Dar oricum in regim de cursa, Mclaren este la egalitate cel putin si fara acest update.
    9 7
  • f1
    cati frustrati p'aici...
    10 11
  • Andrei
    Ferrari
    Cat de prosti au fost cei de la Ferrari ca nu l-au pastrat pe Kimi.,cel mai bun pilot dupa Alonso.Daca erau impreuna Ferrari era pe locul 1 dar cu Massa ce dracu sa faci....Ferrari isi merita soarta actuala..Desi sunt fan Ferrari umilinta e prea mare,mai bine isi dau demisina prostii aia de la conducere ca fac de rusine un mare Simbol al F1
    12 4
  • Vettel
    Simplu,tare ca sageata ;)
    6 2
  • antrenamente
    stie cineva un link sa vedem antrenamentele? ms
    3 1
  • tv
    http://www.livetipsportal.com/en/live-video-links/4-formula-1/
    3 1
  • am gasit
    http://www.leestreams.com/channel2.htm
    5 0
  • @alehandra
    breteaua
    este numele pe care ti-l dau eu tie, asa se scrie
    6 3
  • Alexandra1710
    ..
    Villeneuve51
    Gresit ! Kimi e mult mai in fata in WRC decat maestrii astia in F1 =))=))Iar ala de doi bani din poveste,esti tu stimate domn :) Cat despre cel care vorbeste despre "prostia umana"..vorbe mari pentru tine nu crezi? ;)si vezi ca "alehandra" nu se scrie asa.Poate pe acolo pe la tine ;)
    2 5
  • ferari
    cred ca si masina li praf
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru