Marea Britanie, antrenamente 1: Vettel "zboara" la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.06.2009
Sebastian Vettel a dominat autoritar prima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone, dupa ce Red Bull Racing a introdus un update radical pentru monopostul RB5.

In contextul in care in aceasta dimineata intreaga atentie a fost acaparata de decizia echipelor FOTA de a organiza propriul campionat, Formula 1 a revenit partial la normal odata cu prima sesiune de antrenamente libere de la Silverstone.

Update-ul major propus de Red Bull Racing pentru acest weekend a dat roade inca de la inceput, Sebastian Vettel si Mark Webber instalandu-se confortabil pe primele doua pozitii ale clasamentului.

Dominatia celui mai tanar castigator de Grand Prix a fost categorica, Vettel fiind cu aproape o secunda mai rapid decat ocupantul locului 3, Jenson Button. De altfel, Brawn GP s-a multumit in aceasta dimineata doar cu locurile 3 si 4, obtinute de liderul clasamentului general si Rubens Barrichello. Totusi, este de notorietate faptul ca echipa lui Ross Brawn revine in forta pe parcursul weekendului, astfel ca duelul dintre Brawn GP si Red Bull se anunta unul foarte interesant.

Plutonul a fost completat de Fernando Alonso si Felipe Massa, in timp ce Jarno Trulli a terminat pe locul 7, in fata lui Lewis Hamilton.

De altfel, McLaren concureaza in fata propriilor supoteri fara niciun update semnificativ pentru monopostul MP4-24, echipa anglo-germana anticipand un weekend dificil la Silverstone.

Williams a fost departe de rezultatele cu care ne-a obisnuit in antrenamente, Nico Rosberg stabilind doar al 9-lea timp al diminetii. Supriza placuta a venit insa din partea celor de la Force India, care au obtinut locurile 10 si 11 prin Giancarlo Fisichella si Adrian Sutil.

Aflat la volanul monopostului Renault R29, Nelson Piquet Jr a avut o noua iesire in decor, deteriorand o parte din masina francezilor. Alte incidente minore de cursa au fost trecute in randul celor doi piloti de la Toyota, Timo Glock si Jarno Trulli.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt disponibile aici.

Articol in curs de actualizare.

Comentarii (4)

  • RB05
    E oribila .... dar e cuvantrul care a cam inceput sa caracterizeze fenomenul in sine
    0 0
  • RB05
    Dar se pare ca e eficianta
    0 0
  • schimbarile??
    nu se mai deblocheaza
    0 0
  • red bull
    eu un singur lucru nu inteleg. cum de opteaza pt botul asta "nesimtit" lat, in detrimentul unuia ingust. care ar fi avantajul???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru