Massa: "Calificarile sunt plictisitoare"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.03.2008
Felipe Massa sustine ca noul format al calificarilor a transformat Q3 intr-o sesiune foarte plictisitoare.

Ultima sesiune de calificari a fost redusa in acest an la numai 10 minute cu scopul de a elimina tururile in care pilotii ieseau pe pista doar pentru a consuma benzina.

Concurentii nu pot realimenta monoposturile intre finalul calificarilor si startul cursei, ceea ce inseamna ca ei incep Q3 cu cantitiatea de benzina cu care vor lua startul in cursa.

Pilotul Scuderiei Ferrari, Felipe Massa, sustine ca aceste reguli au dus la o ultima sesiune de calificari plictisitoare. In plus, Massa crede ca FIA trebuie sa introduca o noua regula pentru a se evita situatia de la MP al Malaeziei, cand Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen au fost retrogradati pe grila pentru ca i-au impiedicat pe Nick Heidfeld si Fernando Alonso.

"Au fost numeroase discutii despre noul format al calificarilor si daca ar trebui introdusa o regula pentru a opri masinile sa ruleze lent pentru a salva benzina in Q3 dupa un tur rapid. Sincer, cred ca trebuie sa discutam despre acest lucru", a declarat brazilianul.

"Personal, nu cred ca noul regulament sportiv face ca ultima sesiune de calificari sa fie mai interesanta.

Cel putin anul trecut puteam face un tur cu rezervorul gol, dar acum este putin plictisitor pentru ca incepi cursa cu aceeasi cantitate de benzina. Q1 si Q2 sunt foarte lungi si apoi trebuie sa astepti in garaj.

Apoi, sa conduci o masina foarte grea in Q3 nu este prea placut, chiar daca am reusit un tur foarte bun in Q3 in Malaezia pentru a obtine pole-positionul. In trecut era mai interesant din punct de vedere al pilotajului. Poate avem nevoie de o schimbare, dar mai bine sa asteptam sa vedem ce propuneri vor exista".

Comentarii (8)

  • speedyro
    massa..
    de ce primeste massa puncte ? ar trebui sa primeasca calificarile - 10 :))))
    0 0
  • speedyro
    EU
    si eu sunt de acord ca-s plictisitoare.. imi dati 10 puncte ? :))
    0 0
  • Comentariu de la mine
    Daca sunt plictisitoare sa alerge in sens invers si fara cauciucuri.
    0 0
  • a recuperat
    trebuia sa recupereze puncte,doar a pierdut ceva mai devreme.e normal ?spui ca ,calificarile sunt plictisitoare si gata 3 puncte pentru Massa?
    0 0
  • ce atat cu Massa?
    Toyota,Williams,Mclaren,Honda ,nu aveti stiri cu ei ,doar Ferrari?
    0 0
  • in sfarsit a aparut stirea :))
    stirea asta e de 2 zile ...abia acum a aparut ...jenant
    0 0
  • Corect
    Sunt total de acord. Calificarile sunt foarte plictisitoare. Nu stiu daca e cineva care se da in vant dupa sistemul asta de calificari. Era mult mai interesant cand iesea pe pista doar cate un pilot pentru un singur tur rapid. Puteam vedea evolutia fiecarui pilot. Asa nu mai stii care cum merge si chiar si in transmisiunea tv totul se rezuma doar la o afisare a timpilor pe ecran. Nimic interesant.
    0 0
  • mai plictisitori sunteti voi
    nu ar trebui sa discutati pe forum cacaturile astea ? si sa nu mai umpleti de spam main chatul ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru