Massa: "Daca nu ploua as fi terminat pe podium"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.09.2008
Felipe Massa sustine ca ar fi terminat pe podium Marele Premiu al Italiei daca ploaia nu si-ar fi facut aparitia in timpul cursei.

Pilotul Scuderiei Ferrari a admis ca, date fiind conditiile pistei, obiectivul sau major a fost sa termine cursa in fata lui Lewis Hamilton si a coechipierului sau, Kimi Raikkonen.

"A fost o cursa dificila. Am sperat sa ma descurc mai bine, dar sunt constient ca putea fi si mai rau", a declarat brazilianul.

"De fapt, am reusit sa ii mai iau un punct celui mai apropiat rival, asa ca cu siguranta nu este un rezultat negativ. In conditii normale, cu alte cuvinte daca era uscat, cred ca puteam ajunge pe podium".

Massa sustine ca nu a putut sa urce inclasamentul cursei pentru ca unii dintre piloti au avut o strategie cu o singura oprire la boxe. "Cand a venit vremea sa schimbam pneurile de ploaie extrema cu cele standard, cei care au optat pentru o singura oprire au avut cu sigurantaun avantaj", a adaugat el. "In a doua parte, stiam ca Lewis se apropie rapid de mine, dar nu l-am putut vedea in oglini pentru ca acestea erau prea murdare".

"Din fericire, Rob (n.r - inginerul de cursa al lui Massa) m-a ajutat, explicandu-mi situatia in timp real.

Apoi a renuntat un pic. Am incercat sa il depasesc pe Heidfeld, dar apoi m-am gandit ca nu merita sa-mi asum riscuri si am ales doar sa aduc masina acasa".

Comentarii (15)

  • da, si marmota ....
    ce tupeu are sa declare asta, de fapt, toate declaratiile lui recente sunt cam tupeiste ... si nu dati cu parul fanii Massa, ca asa e ! Sunt fan Ferrari, dar asta micu' are tot felul de vise "erotice" mai nou ...putea sa declarea asta daca si arata ceva in cursa, cum a facut la Hungaro. Acolo, da, tot respectul pentru depasirea lui Hamilton (nu ptr finalul cursei :P). dar ieri ??? Adica Quick Nick spune ca a avut o cursa slaba si a venit de pe 10 pe 5, iar Massa zice ca putea fi pe podium ...
    0 0
  • O turma de marmote...@michelle_b
    A plecat de pe 5 practic si a teminat pe 6. Adica BMW-urile alea plecate de "undeva departe" de el, l-au cam depasit =)) De fapt Ferrari au declarat ca au avut o cursa de care cu siguranta nu au fost satisfacuti. Si-au pus toate sperantele in Massa , care a dezamagit :(
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mii de marmote :)
    Poate se trezeste Luca di Montezemolo si anul viitor o sa vedem o noua formula de piloti. Momentan Felipe viseaza "erotic" iar Kimi "eh se poate si mai rau". Cu asemenea atitudini... luam titlul cand o sa invete marmotele sa piloteze masini de Formula 1. Plus ca stam foarte prost la setarile masinii, la strategie si impresionant de patetic la mersul in cursa. Nu stiu cat de rapida este masina McLaren dar ceva ma face sa cred ca nu este mai rapida decat masina Ferrari. Ma refer doar la posibilitatile de baza. Pariez ca daca Schumi se urca in ea, scoate timpi mai buni decat "marmotele" noastre de piloti. In loc sa stea sa testeze/modifice/invete sa seteze/ masina asta, "marmotele" noastre de piloti... se cearta si mai ales... unul isi ia iaht si alalat se da mare si tare in comunicate de presa. Pai la asa atitudine... ce mai cauta astia doi la echipa asta?

    Sincer, sa-l intrebe pe Robert, Nico, Sebastian si Fernando, care dintre ei vor sa vina la Ferrari si gata anul viitor macar am piloti care se lupta pe pista. Cei 4 de sus sunt flamanzi dupa victorii. Sa le dam o masina Ferrari sau McLaren si cred ca potentialul creste alarmant de mult, ceea ce este un lucru foarte bun in conditiile date :)
    0 0
  • @ally @neoGalaxy
    sincer, daca e sa judecam "la rece" cam jicnim marmotele comparindu-le cu cei doi piloti. Kimi e mai mult decit blazat, iar cind se mai "trezeste" cum a facut cursa trecuta sau in alte citeva curse, echipa "il saboteaza" ori cu piese de toata jena (inca nu mi-am revenit de la "pierderea" esapamentului la o masina de F1 !!!!) ori cu strategie de toata jena ... Iar Massa, ii face concurenta asiduua lui Coulthard cu declaratii de presa in care "le stie pe toate". Sincer, as prefera ORICE alt pilot, chiar si neexperimentat celor doi....Iar venirea lui Sebastian sau a lui Robert, chiar ar fi de vis. Despre Nico, ma abtin sa comentez, iar Fernando, desi sunt convinsa ca ar dori sa vina, nu stiu daca la anul nu va face la fel cu Kimi, nu vreau sa fac afirmatii aiurea, asta e DOAR parerea mea. Poate un Senna sau alt pilot din GP2....
    0 0
  • Dumnezeu este mare!
    Sa de-a dumnezeu sa fie la anul Fernando Alonso ca sa-i dea clasa lui Luca dI Montezemolo SI SA-I ARATE LUI Massa cum se procedeaza la o echipa puternica :D...
    0 0
  • ctlnmihai
    Massa
    M-am uitat la palmaresul celor 2 piloti care se bat ptr. titlu anul acesta Massa -10 victorii - ultima la Spa ,Lewis - 8 -German Grandprix..Prea putin ptr. Massa,,care
    este de mai multi ani in F1..Fara victoria la masa verde data lui Massa cei doi erau la egalitate..Hamilton a realizat aproape in 2 sezoane cat a realizat sau mai bine zis cat n-a realizat Massa in 3 sezoane la Ferrari..
    0 0
  • "eram preciiiisaaaaaaaaa..."
    :o))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Este un pic gresita comparatia pentru ca de fapt este foarte nebalansata. Felipe a concurat in aceasi echipa cu titanul Formulei 1, iar Lewis a inceput pe poate cea mai buna masina de anul trecut. Compara anul acesta pentru ca anul trecut a fost necinstit. Stim bine ca a fost o mare favoare facuta McLaren-ului ca pilotii sa-si pastreze punctele mai ales dupa ce echipa a mintit.in legatura cu cateva chestii.

    In schimb sa comparam anul acesta. Felipe are 77 pct si Lewis are 78 pct. La sfarsitul sezonului o sa vedem care este cel mai titrat. Cred ca uiti ca exista campioni modiali care au murit si au primit titlul de campion mondial post mortem (doar 1 de fapt), exista campioni modiali care nu au castigat nici 25% din cursele din acel an si totusi au iesit campioni mondiali. Lista de exemple poate continua!

    Citeste primul meu comentariu si el arata realitatea din F1 si este mult mai cinstit in afirmatii decat ce spui tu :)
    0 0
  • BALANSATA-NEBALANSATA
    Nu prea inteleg ce inseamna "nebalansata" in acel context.....oricum din nou afirmatii nefondate.Adica massa a inceput alaturi de titanul F1,si Lewis alaturi de cine a inceput ? de Yamamoto ? Si vrei sa spui ca victoriile lui Lewis de anul trecut sunt nemeritate datorita scandalului....mai mai mai,de unde atata incredere in afirmatiile pe care le faci ?
    0 0
  • ctlnmihai
    @neogalaxy
    Nu este vinovat Lewis k Ferrari a facut totul ptr.Schumacher..Tactica aceasta a distrus toti coechipierii germanului .Echipa ferrari a distrus piloti k Irvine,Barichello
    si chiar Massa .Nu contest faptul k Schumi era mai bun decat coechipierii lui insa
    sa ne amintim de Barichello pe A1 Ring cand i s-a strigat in casti - Let Michael Pass ,cand brazilianul conducea cursa.tu cum te-ai simti daca ai primi acest ordin?
    Oricum intr-o echipa nu pot exista 2 piloti de acelasi calibru.S-a vazut anul trecut la McLaren..tu esti sigur k McLaren a avut componente Ferrari in monopostul de anul trecut?McLaren a reclamat acelasi lucru la FIA ( un inginer Phil Mackereth parca ar fi plecat cu niste dischete continand informatii despre monopostul McLaren la Renault) si nu s-a facut nimic.Ptr. mine explicatia e f simpla:Max Mosley avea si are ceva cu Ron Dennis si de aceea a fost pedepsita McLaren
    Ferrari s-a plans la FIA si FIA s-a conformat imediat.Oricum comentariile sunt
    mai obiective decat ale tale ,chiar daca sunt fan McLaren.Am mai spus-o si repet
    cu foarte putine exceptii fanii ferrari nu vor recunoaste niciodata superioritatea unui pilot
    care ar apartine unei alte echipe decat scuderia Ferrari
    0 0
  • @ctlnmihai
    McLaren nu a avut niciodata componente ferrari pe masina ! in primul rand nu sunt compatibile.Tot scandalul a fost pentru niste date privind setarea masinii.Si oricum datele au circulat in ambele sensuri intre cei doi mecanici.Nu te lasa prins in capcana informatiilor false pe care le tot arunca unii useri cu atata usurinta.
    0 0
  • daca...
    Daca aveam 2 miliarde de dolari eram bogat.
    asta da declaratie massa.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai, hakkinen
    Sincer nu stiu daca au avut componente Ferrari in masina. Dar pana si eu stiu sa construiesc o masina de Formula 1 daca as acel caiet. Plus ca masina de anul acesta a fost verificata. Un inginer de la Ferrari si cativa comisari au inspectat masina de anul acesta pentru a fi sigur ca nu exista nimic asemanator cu componentele Ferrari de anul trecut. Tot scandalul pleaca de la o carte tehnica. O chestie care se depune la FIA si este exact cartea de identitate masinii. Pentru cine nu a vazut asa ceva niciodata... eh este poate unul dintre cele mai documentate si detaliate detalii despre o masina.

    Si apropo anul aceste este posibil sa avem un scandal legat de pneurile folosite de masinile McLaren despre care se spune ca s-ar putea sa fie de alta compozitie ca cele utilizare de Ferrari depilda. Cat de adevarate sunt chestiile astea nu vom sti niciodata.

    Dar din pacate, asupra lui Lewis si a echipei McLaren au planat niste chestii urate care nu prea sunt uitate. Stiu ca Lewis incearca sa fie baiat bun acum, dar stii faza aia. Cine striga: Lupul lupul de prea multe ori... nu prea mai este luat in seama.

    Oricum daca anul acesta pierde titlul, de anul viitor este terminat. Asta cred ca stiti si voi.
    0 0
  • ctlnmihai
    Neogalaxy
    probabil Ferrari vrea un alt titlu castigat la masa verde..
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    Cat despre faptul k Lewis ar pierde titlul ,da ar fi nedrept ,insa dupa penalizarea financiara de anul trecut credeam k McLaren nu-si va mai reveni,dar se bate in continuare ptr. titlul mondial atat la piloti cat si la constructori, si oricum Lewis a dovedit k este cel m bun
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru