Massa explica de ce a fost penalizat Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.09.2008
Felipe Massa crede ca Lewis Hamilton ar fi trebuit sa mai astepte inainte sa il depaseasca din nou pe Kimi Raikkonen la Spa si considera ca englezul a fost prea sigur de reusita sa.

Hamilton a fost privat de victoria de la Spa dupa ce a fost penalizat cu 25 de secunde pentru ca si-a creat un avantaj prin taierea unei sicane in timpul unei confruntari cu Kimi Raikkonen.

Chiar daca ulterior i-a cedat pozitia lui Raikkonen, Hamilton a revenit cateva secunde mai tarziu si l-a depasit din nou pe pilotul finlandez.

Massa considera ca rivalul sau la titlu a abordat in mod gresit duelul cu pilotul Scuderiei Ferrari. "Ceea ce a facut Lewis se poate intampla oricand, dar cred ca a fost prea optimist cand s-a gandit ca poate recupera pozitia, incercand sa il depaseasca din nou. Astfel de incidente au fost mereu discutate la intalnirile oficiale cu pilotii cand ni s-a spus foarte clar ca cel care taie sicana trebuie sa predea pozitia in totalitate".

"Daca Lewis ar fi luat sicana corect, nu ar fi fost capabil sa-l depaseasca pe Kimi pe linia drepata foarte scurta care urneaza. Poate ca daca Lewis ar fi asteptat si ar fi incercat sa treaca pe urmatoarea linie dreapta, ar fi fost o alta problema".

Massa spune ca, in decizia sa de a ramane pe locul 3 in ultimele tururi ale cursei, a contat in mod decisiv faptul ca va ramane in plsa lui Hamilton in lupta pentru titlu.

"Lupta pentru titlu este foarte interesanta acum, pentru ca sunt la numai doua puncte in spate", a adaugat el. "La Spa mi-am condus masina spre finish si m-am gandit la situatia din campionat. Am facut un lucru bun, pentru ca am mai castigat un loc dupa abandonul lui Kimi si inca unul dupa cursa. Daca m-as fi luptat pentru o alta pozitie, as fi fortat mai mult. Dar ma gandeam mai mult la campionat si nu am vrut sa termin fara niciun punct, astfel ca nu mi-am luat riscuri".

Comentarii (23)

  • mda...
    poate doar femeia de servici de la ferrari a mai ramas sa nu-si dea cu parerea in legatura cu depasirea .
    1 0
  • iara soarecul......
    din nou comenteaza soarecul de massa ,,dar cred ca a fost prea optimist" acum il intreb eu pe soarece cum trebuie sa fii in f1 daca nu esti optimist nu castigi da mno massa nu stie asa ceva el nu stie cum este sa castigi corect si fara ajutor din partea FIA niciodata nu va sti. Massa deja te crezi un campion dupa declaratiile care le dai presei!!
    1 0
  • AI DREPTATE masa!!!
    Ce explicatie da nulitatea asta. A reusit si el sa castige la SPA unde doar adevaratii piloti o fac! Mai bine ar tacea din gura pentru ca e jalnic, in ultimul tur a pierdut 10 SECUNDE in urma lui Hamilton. Nu-si da seama cat e de slab?! AAA! A pierdut 10 secunde pentru ca nu a fortat, de ce nu a fortat? Pt ca nu era nimeni prea aproape de el si daca forta sigur termina cursa mai repede. Dar in spatele lui Hamilton era cineva aproape? NU! De ce se distanta atat de muuult de masa? Pt ca asta e diferenta dintre ei!
    1 0
  • asa...!!!
    Drako eu cred ca daca mai erau 2 ture massa la felul in care mergea il imita pe kimi cu totu ca mergea cu 20 km/h mai tare nu a mers eu pe jos mai repede gatam cursa ca el este JALNIC MASSA ASTA deci cum spuneam daca mai era un tur eu sincer va spun ca SOARECUL nu putea termina in puncte !!!!!
    0 0
  • ...
    declaratiile lui lauda : " Hamilton did nothing wron " ... si vine "marele massa " si il contrazice...
    1 0
  • massa expertul
    in locul lui,as sta doar cu ochii in pamant de rusine,sa primesti de pomana o victorie nemeritata.dar nesimtirea si tupeul lui fara margini il fac sa mai si dea declaratii prin care isi sustine el meritele victoriei.Inca o data : RUSINE !!!
    1 0
  • manevre de-ale lui Hamilton
    Massa are dreptate. Hamilton si-a creat un avantaj prin scurtcircuitarea sicanei. Trebuia sa-i predea pozitia lui Raikkonen in totalitate nu pe jumatate. Asta arata caracterul lui de doi lei. Felipe a facut o cursa inteligenta si cu putin noroc a obtinut toate cele 10 puncte. B R A V O F E L I P E ! ! !
    0 1
  • pareri subiective
    Toti fanii ferrari sunt de acord cu penalizarea,bineinteles,pentru ca sunt subiectivi si vor ca echipa lor sa castige cu orice pret.Eu cred totusi ca undeva in subconstientul lor si ei au o umbra de indoiala ca decizia nu a fost corecta.Daca ne luam dupa toate comentariile din presa nationala si internationala (care sunt impartiale,vezi chiar pe blog in stanga sus) sau dupa parerea unor mai "putin" priceputi decat carcotasii nostrii de aici,precum Niki Lauda sau Ralph Schumacher,Hamilton a procedat corect.
    0 0
  • ptr toti in afara de mirco
    bah... sunteti patetici cu totii! (in afara de mirco, care are un comentariu scurt si la obiect) :p
    0 0
  • frate voi sunteti orbi ?
    "Astfel de incidente au fost mereu discutate la intalnirile oficiale cu pilotii cand ni s-a spus foarte clar ca cel care taie sicana trebuie sa predea pozitia in totalitate".
    Acest lucru nu il spune massa ci stewarzii .......e chiar asa greu de inteles ?
    0 0
  • da,suntem orbi......
    in toate sondajele de pe site-uri de afara,75% ii dau dreptate lui Hamilton.Cred ca am orbit cu totii in "massa". Nu stiu cum ii mai suporta Pamantul pe astia de la ferrari !
    1 0
  • Declaratia lui Lauda-fost pilot ferrari !!!
    "Lauda was quoted by our colleagues at Autosport.com saying: "Hamilton did nothing wrong. He was on the outside, and then let him by, which is the rule. Then afterwards he passed him. There was nothing wrong from Hamilton.There was nothing special in what happened. Hamilton did the right thing in letting him by, and then passed him. It was an absolutely perfect drive from Hamilton."

    Lauda furthermore said about the final two laps at Spa: "It was very high risk at the end of the race for both of them, but he made fewer mistakes and won the race. He couldn't have done any better. He executed perfect car control when it was wet. He did a perfect job and won the race. You can only take your cap off to him, and congratulate him."
    1 0
  • @ hakkinen
    inspira adanc, copilasule... numara rar de tot, pana la zece, mai ia o gura de aer... si relaxeaza-te. alftel, te paste apoplexia, doamne fereste! si nu merita, esti tanar!
    0 1
  • @npacurar
    as vrea sa fiu "copilash", dar ma apropii de 35.....deci sterge-ti mucii inainte sa vorbesti cu mine !
    1 0
  • asa este
    Sigura ca toti fani unei echipe sunt de acord cu punctele aduse in plus in conditii argumentate in baza regulamentului FIA (acceptat de toate echipele), identic ar fi daca situatia ar fi in favoarea McLaren. Apropo de pilotaj pe ploaie : MP al Marii Britanii de anul trecut ... ce a facut Hamilton? Deci mai usor... Daca as fi admin as scoate multi useri din F1Champ .... O zi buna tuturor
    0 0
  • patetici si tampiti ferraristi astia!!!!
    Mai extraterestrilor de ferraristi sunteti cele mai josnice fiinte de pe Terra cei mai hoti din Motor Sport daca vreodata F1 se va desfinta totul va fi din cauza acestei supebre echipe Ferrari niste italieni tampiti care tin cu o echipa de hoti cum credeti ca schumi a castigat 7 titluri mondiale nu e cam imposibil eu pun pariu ca daca FIA erau crecti pe vremea aceea Mika 8 titluri lua in fiecare an Scumacher ce a castigat a castigat trisand sunteti rusinea F1.Rusine!!!!!!!!!
    0 0
  • Pt. cei care sunt impotriva panalizarii - si nici macar nu vor sa inteleaga de ce
    Cand ma uit la comentarile vostre imi aduc aminte ce a spus Brucan prin '89-'90 si vad ca nu s-au schimbat multe pana acum.
    0 0
  • sunt impotriva si nu voi intelege niciodata !
    nu pot intelege o nedreptate.punct
    0 0
  • @gtrazvan
    subscriu
    0 0
  • @npacurar
    cati ani ai ??? mai mult de 10 nu-ti dau ...
    0 0
  • @administratori
    DRAGILOR CUM II PERMITETI NESIMTITULUI DE SENNA18 SA VORBEASCA ASA ? M-AM SATURAT DE MOJICIILE LUI. A F A R A CU EL !!! A F A R A C U N E E D U C A T I I !!!
    0 0
  • mirco
    Daca ai pretentia ca esti civilizat de ce trebuie sa-i faci pe ceilalti useri nesimtiti?
    0 0
  • @ hakkinen
    @ hakkinen - dupa tonul limbajului, nu prea s-ar zice ca ai 35 de ani... ;)
    @ Lyvya - in cazul asta, nici nu are rost sa discutam mai departe... femeile mature ma intimideaza... ;)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru