Massa nu a vrut sa riste nimic la Spa

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.09.2008
Felipe Massa a marturisit ca a preferat sa nu riste nimic in cursa de la Spa dupa aparitia ploii, pentru a nu avea soarta lui Kimi Raikkonen.

Brazilianul a terminat cursa pe locul 2, insa in urma penalizarii lui Lewis Hamilton a obtinut toate cele 10 puncte aferente castigatorului.

Pilotul Scuderiei Ferrari spune ca a preferat sa ramana la cutie si sa mearga incet in ultimele viraje, pentru a evita un abandon.

"Am fost mai lent decat ar fi trebuit pentru ca am vazut ca multi ieseau in decor, mai ales Kimi si Lewis care erau putin in fata", a declarat Massa referindu-se la ultimele tururi ale cursei. "Nu am vrut sa risc. Mergeam foarte lent in viraje, pentru ca era foarte ud".

Desi a plecat de pe locul 2 in cursa, Massa a fost depasit la start de Raikkonen, iar brazilianul a admis ca coechipierul sau a fost mult mai rapid. "Am facut o greseala la start pentru ca am crezut ca pista era mult mai uda decat era in realitate. Am incetinit prea mult si Kimi m-a depasit".

"Kimi a fost atat de rapid si m-a depasit usor, iar apoi aproape ca ne-am lovit cand am rulat roata la roata. Mi s-a parut ciudat ca a fost mai rapid, asa ca m-a depasit.

A fost o greseala, dar apoi m-am simtit confortabil pe locul 3 toata cursa. A fost dificil sa-i ajung din urma".

Comentarii (30)

  • Puncte
    Super!!!! Castigi cursa si primesti -3 puncte pentru ca ai fost prudent si nu ai vrut sa iesi in decor.
    0 0
  • @catalin70
    -3 puncte pentru greselile din startul cursei pe care le-a comis. Puncte pentru victorie? Le meritau baietii de la FIA, nu el.
    0 0
  • daniel.popescu
    Doua comentarii:
    1. Depunctam greselile din startul cursei? Cred ca e prima astfel de depunctare. Daca gresesc imi cer scuze.
    2. Simt putina impartialitate in acest raspuns. Chiar nu are niciun merit in aceasta victorie? FIA o fi chiar Liga lui Mitica???
    0 0
  • @catalin70
    Din pacate, nu e prima oara cand rezultatul unei curse este decis de FIA...
    0 0
  • ctlnmihai
    comentariul
    Nici daca mai tinea cursa 20 de tururi n-ai fi fost in stare sa-i ajungi ,jenantule..
    0 0
  • @admin
    No offence, dar depunctare pentru greselile din startul cursei ??? La Hungaro nu a fost nici o depunctare pentru Hamilton, cursa de la Valencia, nici o depunctare pentru Kimi, care a fost depasit de 2 piloti, sau cind si-a lovit propriul mecanic (sau asta nu a fost greseala, era ceva firesc ?), acum Kovalainen, un start execrabil, de fapt, catalin70 are dreptate, nu au mai fost niciodata depunctari pentru greselile din startul cursei ...Si chiar e total aiurea, ca un pilot care e cistigatorul cursei (NU suntem nicicare dintre noi in masura sa hotarim daca e pe drept sau pe nedrept, este totusi o hotarire a unui for superior al F1) sa fie depunctat, iar un pilot penalizat (Hamilton, iar nu judec, ci STIU de existenta acestei decizii) sa fie punctat cu plus ????? Ma ingrozesc..."The world is a strange and scary place when it`s upside down !"
    0 0
  • NeoGalaxy
    @daniel.popescu
    Domnule Daniel Popescu. intre deciziile aberante, stupid si extraordinar de imbecile are celor de la FIA, ar spune fanii McLaren, si deciziile impresionat de imbecile, incorecte si stupide are dvs si ale celor care se ocupa de stirile F1 nu exista nici o diferenta. Practic sunt exact acelasi lucru.
    Din pacate, nu este prima oara cand punctarea stirilor se face "dupa ureche", pacat, unele stiri chiar sunt interesante!

    P.S. Cele -3 puncte ale lui Felipe de acum, le merita baietii de la Automarket pentru ..., nu el.

    Ce frumos cand ne dam mari facand exact aceleasi greseli pe care le face oricine. Ah... daca ipocrizia era o calitate!
    0 0
  • @ admin
    Pentru victorie sa intelegem ca nu vor fi puncte cu plus chiar daca apar stiri pozitive in acest sens? Cand Kova a castigat stand in spatele lui Massa, a luat puncte cu minus ca a castigat prin abandonul lui Massa? Si exemple sunt multe. Se simte ca nu sunteti fan Ferrari, dar aici unde lucrati ar trebui sa puteti fi impartial. E GREU?
    0 0
  • @neogalaxy
    Schimba galaxia, desteptule, ca aici nu e de tine. Tu tot timpul ai de obiectat la ce fac si ce scriu adminii si ceilalti useri, de parca tu ai fi cel mai cultivat om de pe planeta asta.
    0 0
  • Massa si Hamilton
    Massa nu a castigat cursa pe pista, ci la masa verde. Cat despre Hamilton, el a fost punctat pentru ca si-a exprimat punctul de vedere si el considera ca nu a gresit cu nimic.
    0 0
  • Cum ramane cu punctajul?
    Cum ramane cu punctajul? Punctam cu - greselile din timpul unei curse, indiferent ca sunt la start sau la sosire? Massa ramane cu -3?
    0 0
  • @catalin70
    Punctajul lui Massa nu se va modifica.
    0 0
  • ups
    as da -10 pentru Masa - pe un stil sters si insuportabil pentru mine.
    0 0
  • @admin
    Ca Massa a cistigat la masa verde, e clar pentru toata lumea si NU a intrebat nimeni cum si unde a cistigat ! Problema este ca a fost depunctat : "-3 puncte pentru greselile din startul cursei pe care le-a comis". Si in toata polologhia mea de mai sus asta intrebam: DE CE se depuncteaza PENTRU PRIMA DATA greselile din startul, timpul sau finalul cursei ? Si daca tot se depuncteaza, astept cu multa nerabdare minusurile pentru TOTI cei care au gresit: Hamilton, Kovalainen, Rosberg, etc etc.... Indraznesc sa te rog sa imi raspunzi la intrebare ...
    0 0
  • "-3 puncte pentru greselile din startul cursei"
    Acelasi tratament si pentru Kovalainen???
    0 0
  • @michelle_b
    Pentru performanta realizata pe pista, toti pilotii sunt punctati in cronica cursei. In stirile de luni se puncteaza declaratiile acestora de dupa cursa. Asa a fost de la bun inceput si asa va fi si in continuare. Daca Massa ar fi declarat ca a pilotat foarte bine duminica, ar fi fost punctat cu plus. Poate ca si hamilton a gresit, dar el a considerat ca a pilotat corect, motiv pentru care a fost punctat cu plus.
    Cat priveste decizia luata la masa verde, in cazul in care stirea respectiva ar fi fost publicata astazi, ea ar fi fost punctata. Bineinteles, cu plus pentru Massa si minus pentru Hamilton. Intrucat a fost publicata duminica, actorii principali nu au primit puncte, pentru ca etapa de F1 Champ incepe luni.
    0 0
  • @admin
    Dani, e ultima data cind mai scriu in acest subiect, am inteles deja de la inceput ca nu se va schimba nimic, dar, se pare, ca nu pot sa tac in cazuri care mi se par nedrepte !
    Deci, conform declaratiei tale de mai sus, in aceasta etapa se puncteaza DOAR declaratiile de luni. O.K. Atunci, te informez ca declaratia prin care e depunctat Massa este de la conferinta de presa de dupa cursa, deci de DUMINICA (aceeasi zi cu anuntarea depunctarii lui Hamilton, pe care, conform declaratiei tale: "in cazul in care stirea respectiva ar fi fost publicata astazi, ea ar fi fost punctata. Bineinteles, cu plus pentru Massa si minus pentru Hamilton" ar trebui depunctat Hamilton si punctat Massa) !
    Apoi in conferinta de presa, da Massa a declarat ca a comis 1 greseala (citez pentru a NU exista dubii asupra declaratiei: "I made a mistake on the start as I thought Eau Rouge was wetter than it was, so I slowed down too much and then Kimi passed me. It was just a mistake"), INSA si Hamilton a recunoscut ca a gresit in timpul cursei. Citez din conferinta de presa, din declaratia lui Hamilton, dar las si intrebarea reporterilor pentru a intelege contextul: "Q: You led the race from the start but you half spun at the start of the second lap.
    LH: I got a good start. I got away and I was feeling comfortable. The difficulty was that bits of the track were still wet, at the last corner and turn one, so I was having to make sure I got the braking right. It was still a bit unknown and I went into turn one and I think on the last downshift it just locked the rears. It was a pretty pathetic spin but there was nothing I could do about it."
    Nu astept raspuns, probabil nu o sa fie nici o alta modificare, insa STIU ca am dreptate in acest caz. Multumesc pentru atentie, scuze celor pe care i-am obosit cu atita vorbarie, dar nu a fost punctat just , oricum am intoarce vorbele, zilele, modul de punctare, etc. Declaratiile sunt din aceeasi zi (cele ale pilotilor si cea a anuntarii penalizarii lui Hamilton, ca sa nu mai spun ca intotdeauna luni se dau stiri de simbata si duminica, abia astept sa vad ca NU vor mai fi date decit cele de luni), iar faptul ca ambii piloti recunosc ca au gresit e evident....
    0 0
  • Stiri de luni
    Cand am spus ca se puncteaza stirile de luni, ma refeream la stirile care apar luni pe Automarket.ro. Bineinteles ca declaratiile pilotilor sunt facute duminica, dupa cursa, in cazul tuturor pilotilor.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Regulamentele
    Regulamentele sunt facute asa doar pentru a da impresia oamenilor ca chiar cineva le respecta. Noi dezbatem daca FIA respecta regulamentul si.... pe acest forum/concurs nici macar cei care au lucrat la regulamentul acestui concurs/forum nu pot sa-l respecte! Este o situatie de tot rasul :P

    Pana la urma sper ca Kimi sa-si revina si sa castige acest campionat. Il merita!
    0 0
  • se pare ca ADMINII sunt fani hamilton
    degeaba incercati sa va faceti dreptate prin dpunctarea declaratiilor lui massa si punctarea celor lui raikkonen.
    0 0
  • se pare ca ADMINII sunt fani hamilton
    degeaba incercati sa va faceti dreptate prin depunctarea declaratiilor lui massa si punctarea celor lui raikkonen.
    0 0
  • Ha ha ha
    Mai mare rasul, cu acuzele astea pentru anumiti piloti.
    Hai sa terminam cu prostiile si sa ne pregatim de urmatoarea cursa.
    Eu pariez pe HAMMY. :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @SVY
    Da sa terminam cu prostiile :) Forza Ferrari! Forza Kimi & Forza Felipe :)
    Sa castige cel mai bun, cel mai fair play si cel mai cinstit pilot! Ma gandesc la Kubi sau Vettel acuma ;)
    Sa ne dea Domnu dubla Ferrari la Monza!
    0 0
  • manevra
    am impresia ca cineva anume trebuie sa castige ceva de pe urma "greselilor din start" ale lui massa, sau mai degraba ca s-a inventat aceasta magarie pentru a oferi cuiva, nu o fi chiar persoana care are doua echipe si e pe locurile 1 si 3 in clasamentul din aceasta etapa?, cateva puncte avans!!! probabil vreo spaga ceva!!!
    cum sa iei penalizare intr-un concurs cand nu suntem la sf campionatului, iar asa ceva nu s-a intamplat si nu se va mai intampla niciodata????
    din pacate tre sa sun ca toata aceasta punctare sau depunctare bazata pe stiri este o forma josnica de punctare!!!
    niciun pilot din FIA nu primeste puncte la clasament pentru stirile care apar si sunt interpretate total airea de unii sau altii!!!!!
    0 0
  • sa nu riste....
    sfatul meu pt massa : daca ploua,sa nu treci de a treia treapta de viteza,ca te vedem in parapet !
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Hakkinen
    Sfatul meu pentru Hakkinen, fugi acasa mane ca ti-au ars trofeele! Unul castigat datorita coechipierului si celalalt dar pe gratis ca sa te retragi mai repede!
    0 0
  • @NeoGalaxy
    ai grija,se pare ca tie ti s-au ars neuronii........................
    0 0
  • @ hakkinen
    bah baitule nu te gandesti ce spui. hakkinen a castiga numai pe noroc . remember suzuka 1998 cand schumi a plecat din pole a calat la start apoi l-au pus ultimul. A recuperat era pe 3 la distanta mica de eddi irvine si la fel si de hakkinen dar apoi si pana ca apoi sa bandoneze. nu uita incidentul dintre el si coulthard tot in 1998 k deh coulthard coechipier , si nu uita k in 1999 hakkinen a castigat la mustata fata de eddie irvine campionatul. daca era schumi apt dupa silverstone era vai si amar. SAnatate !
    0 0
  • @tracto91
    ?????????????????????????????????????
    cred ca ai vrut sa-i raspunzi altcuiva,eu nu vad nici o legatura intre ce am spus eu si ce raspunzi tu aici.
    0 0
  • ciudat
    mai nou prudenta se penalizeaza.............. ???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru