Massa: "Puteam obtine victoria in Singapore"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.09.2008
Felipe Massa crede ca era capabil sa obtina victoria in Marele Premiu al statului Singapore, cursa ce s-a dovedit a fi un dezastru pentru Scuderia Ferrari.

Massa concura confortabil pe primul loc in momentul in care a oprit la boxe pentru realimentare.

Sistemul electronic de afisaj al Scuderiei i-a aratat pilotului brazilian culoarea verde mai devreme decat era cazul, iar Massa a plecat de la boxe cu furtunul de realimentare atasat.

Ulterior, el a fost nevoit sa astepte cateva zeci de secunde pentru ca mecanicii sa indeparteze furtunul, si a revenit pe circuit pe ultimul loc.

In urma rezultatul dezamagitor, Lewis Hamilton s-a distantat la sapte puncte in clasamentul pilotilor. "Am pierdut sase puncte, asa ca sunt la 7 puncte in spate", a comentat Massa. "Am fi putut fi lideri in clasament acum pentru ca eram intr-o forma excelenta si am fi putut termina pe primele doua locuri, iar lucrurile ar fi aratat diferit acum".

Desi principala problema a fost sistemul electronic de afisaj utilizat in cadrul realimentarilor de catre cei de la Ferrari, Massa sustine ca a fost vorba despre o greseala umana. "Cursele sunt curse si astfel de lucruri se pot intampla.

Cu totii suntem oameni si oricine poate gresi".

"Problemele pe care le-am avut nu au fost cauzate de sistemul electronic. A fost o eroare umana. Se poate intampla si cu sistemul de semnalizare si cu "acadeaua". Poate vom reveni la "acadea", dar nu asta a fost problmea noastra. A aparut lumina verde si am plecat. Singura problema este ca am avut o eroare umana, iar lumina verde a aparut in momentul nepotrivit".

In ciuda esecului din Singapore, Massa ramane optimist in privinta sanselor sale la titlul mondial. "Sapte puncte sunt sapte puncte, dar mai sunt 30 in joc si avem o masina rapida", s-a incurajat pilotul Scuderiei Ferrari.

Comentarii (28)

  • @admin
    "Sistemul electronic de afisaj al Scuderiei i-a aratat pilotul brazilianul culoarea verde" - as dori sa intreb, pentru ca nu cunosc termenul, ce este brazilianul de culoare verde ???? Si ce semnificatie are daca i se arata un brazilian de culoare verde unui pilot ?
    0 1
  • @admin
    Si, ca sa devenim seriosi, as dori sa stiu DE CE a fost DEPUNCTAT Massa ??? pentru ca a gresit sistemul ??? Sau echipa ???? Asta e CULMEA! stiu ca sunt red target, dar cu ce e de vina pilotul ?? Multumesc.
    0 0
  • @admin
    si te rog sa nu imi spui ca din cauza expresiei "eroare umana", pentru ca am citit articolul IN INTREGIME, pe 6 site-uri de specialitate si PESTE tot se refera la persoana care a aratat culoarea verde, nu la propria persoana !!! Multumesc.
    0 0
  • ESTE!
    Ziceam mai devreme ca ma bucur...Chiar o fac=))))))))0
    0 0
  • @@bogdan_197
    am avut dreptate sau nu ? ma sperii ce intuitii am !!! probabil de la veioza =)) =)) =))
    0 0
  • @michelle_b
    Veioza?
    0 0
  • ???????
    Imi propusesem sa nu ma mai bag in discutii dar de data asta chiar sunt curios care e motivul acestei punctari!!!
    0 0
  • @horted
    motivul este: veioza si stapina ei :P
    0 0
  • PitStop
    La reluare aparea din nou culoarea rosie, dar mult prea tarziu! Nu trebuiau sa ii arate verde.
    0 0
  • @ ADMIN>>>sustin michelle _b
    michelle_b.......are totala dreptate!!!! din prea mult hi tech...sa uitat rolul omului {lolypop man ]omul cu pancarta ce aretimp pilotul sa vada semaforul cand e ff concentrat? .Mecanicii au gresit anul acesta cat in 20..in trecut....Mie rusine c am scutul ferrari pe casa !!! in aceste zile..ce sa faca Massa? sa iasa si sa dea furtunul jos? trea depunctata ferrari si massa 10 + pt ca a evitat alte probleme pe PITLANE ..In fine mai trduceti si corect..si puneti stiri in context intreg nu spicuirii .SI MAI ALES...SCOATETII!!!! RECLAMA CU ford !! DP CASETA CU PILOTII ENERVEAZA USERII!!!! .....DA SE PARE CA VB CU MORILE ...
    0 0
  • @ admin
    ~sustin ce scrie michelle _b si radcargt08..................
    0 0
  • ???????
    Rog justificare pt. depunctare. Echipa a gresit, nu este vina pilotului.... "Puteam obtine victoria"....Deci ????
    0 0
  • @ adminii...
    ~ferari depunctata !!! nu MASSA .. au dreptate michelle _b si radcargto8...si pe mine ma dispera reclama la piloti schimbi greu:(....
    0 0
  • @admin
    ca sa observati ce eroare ati comis in depunctarea lui Massa va pun urmatoarele linkuri: http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/080928195943.shtml; http://f1.gpupdate.net/en/news/2008/09/29/massa-not-giving-up/; http://www.f1way.com/news/2008/september/28/massa-admits-lollipop-return-possible; http://www.autosport.com/news/report.php/id/71001 si mai sunt !
    Michelle_b are perfecta dreptate ! s-a punctat eronat!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Useri
    Dragi useri luati o pauza buna. Echipa preferata ,ieri s-a facut rau de tot de ras, haideti sa ne calmam si gata. Ce mare smecherie ca ne-au depunctat. Mie ca fan Ferrari imi este si rusine de cat de prost merge echipa in acest sezon. De piloti nu mai spun nimic pentru ca se vad rezultatele lor pe pista!
    0 0
  • reclama
    Tools - Internet Options - Privacy - Turn on Pop-up Blocker
    0 0
  • @horted
    mersi...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    cred ca nu doresti in acest moment sa faci pe "avocatul diavolului" ! nu ma intereseaza absolut deloc echipa Ferrari sau Massa. Ceea ce ma intereseaza este ca acest joc sa se desfasoare in mod corect, fara jigniri, batai de joc sau alte comportamente de tarla, cum a spus Mircea Mester. si pentru ca acordarea punctelor a fost mai mult decit gresita, am TOT dreptul sa intreb de ce ! am citit toate stirile aparute in legatura cu acest subiect (chiar ma asteptam, dupa cum am spus in sirea precedenta), inteleg foarte bine limba engleza si germana, in care am citit stirile si as vrea sa stiu ce semnificatie mi-a scapat...multumesc
    0 0
  • e scandalos
    eu unul nu mai inteleg nimic,echipa greseste si Massa este depunctat,incep sa cred ca jocul asta nu e atat de corect pe cat pare,adica mi se parea normal sa fie depunctata echipa da amaratul ala ce vina are?cand esti la semafor in trafic si apare culoarea verde te dai jos din masina sa vezi ce e pe carosabil sau pleci?rusine lui Massa de azi inainte la pituri sa se dea jos din masina si abia peste 5 min sa plece sa fim siguri ca nu mai suntem depunctati,incep sa cred ca jocul asta nu e atat de corect pe cat pare cred ca ma mut la eurosport acolo de puncteaza altfel si va rog faceti ceva cu reclamele astea
    0 0
  • stiu
    Massa a fost depunctat ca nu sa dat jos din masina sa scoata el furtunul,asta era sunt un geniu,da ca tot il am in echipa mai scadetii 10 puncte asa ca nu e la McLaren.
    0 0
  • @me_najanaja
    iti multumesc ca esti atit de destept si m-ai lamurit!! asa e: trebuia sa coboare, sa intrebe politicos daca e totul gata, daca s-au dat toti la o parte, chiar sa verifice daca sunt strinse suruburile, etc etc. Ce tupeu pe Massa !! Sa NU faca toate astea. Cum si-a permis sa plece la culoarea verde ??? Si, probabil fiindca nu a facut si un tur de pista cu furtunul! sau, cum spunea un user, fiindca nu a luat tot standul dupa el. iti multumesc prietene ca m-ai scos din ceata ...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Din pacate ai dreptate, sunt momente extrem de neplacute pentru Ferrari si fanii lor. Eu tot sper ca vor trece peste astea, au dovedit ca pot.
    Discutia referitoare la puncte nu e neaparat legata de stirea de aici cat de jocul in sine. 5 puncte se pot mai recupera, dar desfasurarea jocului pe o cale "ciudata" e mai periculoasa. Nu vreau sa cred ca e posibil ceea ce zice michelle_b in comentariul cu stapana veiozei, pentru ca ar fi un lucru foarte grav. Desi am mai observat situatia asta mai demult. La fel de grav ar fi sa intervina interpretarile partizane in traduceri si punctare. Vreau sa nu ma intelegeti gresit, nu arat cu degetul pe nimeni, vreau doar ca F1Champ sa ramana jocul in care am intrat de bunavoie anul trecut si in care imi facea placere sa joc. Ar trebui sa lasam deoparte resentimentele si sa savuram Formula1 si F1Champ pentru urmatoarele curse macar. Asta daca se poate, bineinteles. Daca nu, cum intrarea a fost gratuita...
    0 0
  • @me_najanaja
    sa nu te obosesti sa cauti alte stiri, in care sa se faca alte afirmatii despre Massa, conform carora se poate explica depunctarea, pentru ca le-am citit pe toate. ceea ce nu am putut eu citi corect (franceza si maghiara) m-a ajutat o prietena, deci, e timp pierdut daca cauti... sper ca primim secolul asta un raspuns ...
    0 0
  • bravo massa esti cel mai bun!!!!!!!!!!!!!!!
    sigur castigai daca plecai de la boxe si cu mecanici dupa tine nu numai cu furtunu..............te alimentau astea de la ferarri in mers nu mai trebuia sa opresti la boxe si asa castigai.ca la smecherii sunteti cei mai buni!!!!!!!!!!!!!! lasa nu fi trist ca ai castigat la spa desi ai terminat pe doi poate ai noroc si ii decalifica astea de la fia pe toti sa ramai numai tu in puncte sa devii si tu campion modial ca alfel nu ai nici o sansa.dc o sa ploaie la urmatoarele curse sigur o comiti si tu ca si kimi in ultimele tururi...deci singura ta sansa ii sa castigi campionatul la masa verde cum a castigat anul trecut ferarri titlul la constructori:))
    0 0
  • michelle_b
    nu ma mai obosesc sa fac nimic,de acum inainte doar ma uit si eu pe aici ca un vizitator si atat,nu ma mai intereseaza jocul anul asta,poate la anul imi pare rau sincer de aceste puncte luate degeaba chiar nu a fost corect,am prieteni care sunt fani McLaren si care urasc culoarea rosie si pe Massa si cu toate astea au spus ca amaratul de Massa nu a avut nici o vina,ma rog degeaba ma plang eu si multi altii ca punctele nu mai vin inapoi,o zi buna tuturor si mult succes in continuare
    0 0
  • @me_najanaja
    suntem doi in postura asta. iti recomand sa citesti ce am scris aici pentru daniel popescu http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/15155/ferrari-va-analiza-eroarea-de-la-singapore.html. nu are rost sa intri ca vizitator daca nu joci, numai ca sa faci trafic. asta chiar e aiurea! si am sa vorbesc si cu prietenii mei sa nu o mai mai faca nici ei, pentru ca alta senzatie in afara de dezgust nu pot avea ...
    0 0
  • @michelle_b
    Parerile legate de punctarea stirilor vor fi intotdeauna impartite. Asa cum am precizat, exista o grila de punctaj, iar aceasta a fost aplicata in cazul stirii la care faci referire. Obiectivitate 100% nu exista, dar noi facem tot posibilul sa ne apropiem de acest deziderat. Conform celor afirmate la inceputul editiei 2008 din F1 Champ, sectiunea de comentarii este dedicata exclusiv discutiilor referitoare la continutul stirii, nicidecum la modul in care s-au dat puncte. Pentru astfel de probleme, exista de la bun inceput adresa de mail f1champ@automarket.ro sau, de ce nu, casuta de mesaje private. Mesaje private la care, fie vorba intre noi, ai primit (aproape) intitdeauna un raspuns promt.
    0 0
  • mai nene
    Acuma, cu cea mai mare seriozitate.... Massa nu a avut absolut nici o vina. Depunctarea... mda... ma rog.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru