McLaren a facut show la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 09.09.2007

McLaren a dominat autoritar Marele Premiu al Italiei, Fernando Alonso impunandu-se fara emotii in fata coechipierul sau, Lewis Hamilton.

Alonso a plecat foarte bine in cursa, insa nu acelasi lucru se poate spune despre coechipierul sau, Hamilton. Britanicul a fost depasit de Felipe Massa, insa ulterior a reusit sa revina asupra pozitiei. Brazilianul a lovit insa spatele monopostului lui Hamilton, acesta din urma fiind nevoit sa scurtcicuiteze sicana. Kimi Raikkonen a reusit sa-l depaseasca pe Heidfeld, urcand astfel pe locul 4. In turul 2, David Coulthard a suferit un accident si a fost nevoit sa abandoneze, iar Safety Car-ul a intrat pe pista. Cursa a fost neutralizata pana in turul 7. Massa a intrat la boxe neprogramat in turul 10, a iesit pe pista, insa la scurt timp a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme mecanice.

Pana la prima intrare la boxe nu s-au petrecut evenimente semnificative. Pilotii McLaren au efectuat prima realimentare in tururile 18 si 20, lasandu-l pentru cateva tururi in fata pe Raikkonen.

Finlandezul a mai parcurs cateva tururi si a oprit pentru realimentare in turul 25, insa nu a reusit sa castige nicio pozitie. Mecanicii BMW-Sauber au avut probleme la intrarea la boxe a lui Robert Kubica, polonezul pierzand foarte mult timp si, implicit, pozitii in clasament.

Cursa a fost lipsita de evenimente spectaculoase pana spre final, cand Lewis Hamilton a oprit pentru a doua oara la boxe in turul 40. Britanicul a iesit pe pista la 1.5 secunde in spatele lui Kimi Raikkonen. Intrebarea daca finlandezul va mai opri sau nu la boxe nu si-a mai gasit insa rostul, pentru ca Hamilton l-a depasit pe Raikkonen 3 tururi mai tarziu, in urma unui atac la aspiratie pe linia de start-sosire. Alonso a efectuat si el a doua oprire la standuri, realimentarea decurgand fara probleme.

Astfel, Fernando Alonso castiga Marele Premiu al Italiei, dupa o cursa pe care a condus-o autotitar de la cap la coada. Spaniolul a fost urmat de coechipierul sau, Lewis Hamilton. In cele din urma, Raikkonen nu a mai oprit pentru a noua realimentare, insa a terminat doar pe locul 3, fiind urmat de cei doi piloti ai echipei BMW-Sauber, Nick Heidfeld si Robert Kubica.

Nico Rosberg confirma din nou forma excelenta prin care trece, terminand pe locul al saselea, in fata finlandezului Heikki Kovalainen. Surpriza placuta a fost reprezentata de locul 8 obtinut de Jenson Button, Honda reusind astfel sa intre din nou in puncte dupa mult timp.

Cel mai rapid tur de circuit a fost realizat de Fernando Alonso in turul 15, acesta fiind cronometrat cu 1:22.871.

Comentarii (18)

  • georgedaniel
    iee,
    cum e acum?va convine ca primu clasat a facut CMRT?

    sa va aud :)
    0 0
  • georgedaniel
    bravo mclaren
    bravo mclaren,ati fost mai buna,alonso va lua o caruta de puncte :)) !
    0 0
  • asta e
    am avut echipa perfecta...in afara de rosberg la wiliams
    0 0
  • georgedaniel
    :)
    io am avut echipa castigatoare,

    09.09/16:34 Williams F1 Team +70
    09.09/16:32 Scuderia Toro Rosso +20
    09.09/16:31 McLaren Mercedes +435
    09.09/16:29 S. Vettel +20
    09.09/16:27 N. Rosberg +120
    09.09/16:26 F. Alonso +550

    am luat punctaj maxim,dar nu am castigat ca eram pe 1430 si am ajuns pe 200-300.data viitoare ne revedem,sper,in clasament din nou :) ...
    0 0
  • :(((
    am fost foarte aproape. Inainte de cursa eram pe 11, dar am schimbat neinspirat pe Rosberg cu Kovalainen, am pierdut 60 de puncte si am terminat pe 34.

    Cu cele 60 faceam 2826, probabil terminam pe 5-10
    0 0
  • =))...ce tare
    si eu am avut echipa castigatoare numai ca sunt pe locul 9 la 60 de puncte de locul 1
    0 0
  • georgedaniel
    @nucky
    dupa ce loc ai ajuns pe 9 :) ?
    0 0
  • si eu
    la fel am avut si eu echipa castigatoare, dar ca sunt la 300 si ceva de puncte in spate, undeva pe locul 170 din cauza ca nu am fost inspirat in prima zi de antrenamente, cand am pierdut multe puncte
    0 0
  • @ de georgedaniel
    cred ca eram undeva pe 24 nu mai stiu exact ca in timpulk cursei am mai primit puncte pt rosberg si williams
    0 0
  • ;P
    Am fost super aproape, numai ca am schimbat aseara Williams cu Renault si asta m-a costat 20 de puncte. Chiar si asa nu cred ca as fi intrat in primii 10. Cel putin ma bucur, ca totusi am fost destul de inspirata etapa asta. Si apropo, stie cineva ce s-a intamplat cu R. Kubica la prima sa oprire la standuri...a fost neplacut ceea ce i s-a intamplat.
    0 0
  • 1215 :P
    si eu am facut 1215 puncte alonso/mclaren ;
    rosberg / williams ; davidson / super aguri. chiar ar trebui sa faceti ceva cu etapele care se desfasoara pe doua sapt.,sau sa dati bonus la cei care iau maxim de puncte la calificari/curse!!!! :D
    0 0
  • georgedaniel
    echilibrare
    etapa asta a fost,echilibrata am reusit sa avansez doar 1 loc in clasamentu general :P .

    oricum etapa viitoare ferari va revenii si raikkonen va avea n motor mai performant ca azi !

    nu a-ti vazut ca acest weekend mclaren era cu jumate de secunda ,cel putin in fata celor de la ferari?stiti de ce?pentru ca mclaren are masina fiabila,un avantaj foarte bun.
    bravo...
    0 0
  • .....
    neinspirata, am schimbat azi Raikkonen cu Massa .....
    0 0
  • general
    si yo am schimbat williams pe renault si asa am facut doar 1195 de puncte. la general am avansat vreo 80 locuri totusi :)
    0 0
  • Hamilton m-a dezamagit
    Credeam ca o sa faca minuni dar am pierdut cateva punte pretioase. Doar locul 377.
    0 0
  • minime
    @georgedaniel
    la spa raikkonen va alerga cu acelasi motor ca la monza ...
    0 0
  • hahaha
    nu vad aci nici un comentariu al fanilor ferrari. ce s'a intamplat? nu mai au gurita sa deschida? acu cateva saptamani spuneam ca mclaren are o masina mai fiabila si uite inca o data ca am avut dreptate. sau poate are piloti...cine stie :P:):D
    BR
    0 0
  • @bogym05
    si cam ce ai vrea sa zica fanii ferrari? ca a fost un weekend ratat? da, mclaren a avut masina mai buna si da cred ca au si piloti mai valorosi (cel putin fata de massa). asta e ... asteptam urmatoarea cursa si vedem ce se intampla atunci
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru