McLaren: "Daca n-am fi gresit la boxe, Hamilton castiga!"

Publicat Marti, 17.04.2007

Chiar daca a reusit sa rescrie istoria Formulei 1 terminand pe podium si a in a teria cursa a cerierei sale, Lewis Hamilton ar fi putut face mai mult decat atat. Aceasta este parerea unanima in randul celor de la McLaren, care afirma ca Hamilton ar fi putut castiga cursa din Bahrain daca echipa nu ar fi gresit la prima sa intrare la boxe.

Martin Whitmarsh, inginerul de cursa al echipei britanice, spune ca, desi a reusit sa tina pasul cu Massa dupa start, Hamilton a scazut ritmul imediat dupa prima intrare la boxe, cauza fiind presurizarea proasta a pneurilor si, foarte posibil, setarea eronata a eleronului-fata. "Echipa tehnica face cateva ajustari ale presiunii aerului in pneuri si ale aerodinamicii. Uneori, reusesti sa imbunatatesti masina, cum a fost in Malaezia, cand dupa intrarea la boxe Lewis a fost foarte, foarte puternic. Alteori insa, nu iti iese calculul. In Bahrain, tururile de dupa prima intrare la boxe au fost cele mai slabe din intreaga cursa", spune Whitmarsh.

"Lewis a primit in rezervor mai mult combustibil, strategia fiind ca el sa stea pe pista mai mult decat masinile Ferrari.

Cu putin noroc si fara sa intalnim trafic, ar fi putut sa il depaseasca pe Massa. Din pacate, n-a mers, desi spre final am fost capabili sa aplicam putina presiune asupra brazilianului", incheie oficialul McLaren.

Comentarii (4)

  • uite-i ca recunosc acum
    Ce fel de prostie e asta: "Uneori ne iese uneori nu"? sunt ingineri sau nu ? uneori da uneori nu?
    Ma repet, dar abia acum au recunoscut si Mclaren, lui Lewis i s-a gresit strategia de cursa: a stat prea mult pe cauciucuri uzate. Nu stiu daca chiar preasiunea a fost problema, dar toti care au stat mai mult de 20ture pe cauciucurile soft au fost mult mai lenti. Depilda Fisichela care s-a batut de 2 ori cu Trulii. Fisico a fost rapid, a trecut de Trulli, apoi Trulli l-a ajuns si a trecut de el, pentru ca a folosit prea mult setul de cauciucuri.
    A fost judecata proasta nu presiune necorespunzatoare.
    0 0
  • sa vorbim vorbe
    adica uite asa, uneori le iese, alteori nu!

    daca gandesti un pic, iti dai seama si de ce: pentru ca n-au de unde sti daca va intalni sau nu probleme de trafic. cat de ingineri sunt ei, nu sunt ''mama omida''. pacat ca nu te-au intalnit pe tine sa-i inveti meserie =))
    0 0
  • experienta
    cred ca tine de experienta, el trebuia sa impuna mutarea corecta, dar sa nu uitam ca e debutant, iar pt un debutant a fost mult prea bun
    0 0
  • Burghila
    "Uneori ne iese uneori nu"
    Masina se regleaza progresiv... reglezi-testezi-reglezi-testezi. In timpul unei curse stii ce trebuie sa reglezi dau nu stii CAT sa reglezi... de-aia "Uneori ne iese uneori nu". Este adevarat ca si Hamilton este debutant, dar am o urma de indoiala ca asta a fost cauza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru