McLaren face apel la decizia impotriva lui Hamilton

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.09.2008
McLaren a anuntat marti ca va face apel la decizia FIA de a-l penaliza cu 25 de secunde pe Lewis Hamilton dupa incheierea Marelui Premiu al Belgiei.

Hamilton a fost penalizat intrucat comisarii de cursa au considerat ca pilotul echipei McLaren si-a creat un avantaj in duelul cu Kimi Raikkonen.

Oficialii McLaren considera ca decizia este injusta si au anuntat FIA inca de duminica de intentia de a face apel.

Marti, echipa a publicat un comunicat de presa in care confirma ca apelul va fi intr-adevar inaintat, urmand sa fie judecat de Curtea Internationala de Apel.

Comentarii (33)

  • Felicitari McLaren!
    Desi e facuta degeaba, rezultatul se cunoaste deja! Fia vrea spectacol in afara pistei.....
    0 0
  • @admin
    E putin confuza punctarea stirilor in legatura cu acest apel! daca McLaren NU face apel, primeste +3 puncte (http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/14666/mclaren-ar-putea-renunta-la-apel.html), daca McLaren FACE apel, primeste tot +3 puncte, inseamna ca orice ar face tot primeste + 3.. devine very, very funny...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Mda
    Imi aduc aminte in ultima cursa, dupa ce au fost descalificati si au avut noroc (din pacate pentru credibilitatea F1) sa-ti pastreze punctele la piloti, in ultima cursa, era faza cu temperatura benzinei din rezervorul lui Nico. Si singura problema a celor de la McLaren nu era cat de corect este regulamentul si cat de corect este aplicat. Asa nu ma mira nimic. Pur si simplu cineva i-a bagat in cap lui Lewis ca misiunea lui divina este castige campionatul. Altfel nu pot sa-mi inchipui cum dupa fiecare tampenie pe care o face, are tupeu sa dea vina pe oricine altcineva. Inteleg ca tot universul vrea ca el sa piarda si daca ma gandesc la cat de naspa este atitudinea lui, mai ca-i inteleg pe toti detractorii lui.
    Sunt curios. Stie ca a gresit si stie ca a fost penalizat cinstit, il doare mana sa vada cum s-a intamplat totul? Poate pur si simplu s-a inselat, poate a gresit!
    Pana la urma a gresi este omeneste, sau el este "prea perfect" pentru a gresi omeneste?
    0 0
  • pt NeoGalaxy
    poate ca esti mare filozof dar la F1 nu te pricepi!
    0 0
  • E Degeaba
    Am vazut momentul duelului de pe masina lui Hamilton si se aude clar ca nu a ridicat deloc piciorul........ Masina accelereaza normal iar prin faptul ca a evitat ultimul viraj a avut avantaj fatza de Raikkonen pe linia dreapta. Daca depasirea se efectua dupa primul viraj, era corecta. Se vede clar ca datorita taierii sicanei nu pierde "momentum" si si-l valorifica in urmatorul viraj. In concluzie a fost un mare fraier pt ca il depasea cu siguranta dupa Eau Rouge. Asa..... locul 3
    0 0
  • Pentru "specialistii" McLaren
    Inainte de a va da cu parerea despre aspecte pe care nu le stapaniti sau nu vreti sa le intelegeti, urmariti incidentul din masina lui Hamilton si, poate, invatati in sfarsit ceva. Ascultati si cereti-va scuze. De doua zile spuneti numai prostii. In plus, acum trebuia sa fiti spectatori si sa tineti cu Hamilton in GP2. Stiti voi de ce.
    http://uk.youtube.com/watch?v=dWNN5W_B-Zk
    0 0
  • degeaba!!!
    Nimeni nu se poate pune cu o echipa aliata cu FIA ce sa-i faci!!!!!
    0 0
  • te doare mintea......
    cand citesti pareri de genul : "Am vazut momentul duelului de pe masina lui Hamilton si se aude clar ca nu a ridicat deloc piciorul"...................Pai tocmai pe asta se bazeaza McLaren la apel,pe datele telemetrice in care arata clar cum a incetinit ! Oricum deciziile date de FIA nu se schimba,mai ales finnd vorba aici de McLaren vs. FIArari.....no chance.
    0 0
  • Din partea unuia dintre "specialisti"
    Legile fizicii sunt foarte simple: Daca un vehicul H, care se deplaseaza cu o viteza X din punctul A spre punctul B, e intrecut de un alt vehicul K care se deplaseaza in aceeasi directie inseamna ca vehiculul K are o viteza X+Y>X. Legile astea nu le-am inventat eu, dar le-am invatat la scoala! Ca vehiculul H dupa ce a fost depasit de vehiculul K reuseste sa demareze mai bine si sa atinga o viteza mai mare pentru a-l intrece e altceva! E vorba de stiinta pilotajului! Ca a facut-o inainte de primul viraj, ca o facea in al doilea, al treilea e fix acelasi lucru, aceeasi stiinta, aceeasi fizica.....
    0 0
  • y
    Y este 6.7km/h
    0 0
  • Victorie Mclaren
    Atatia ani formula 1 a fost lipsita de spectacol,si acuma cand face spectacol Hamilton,apare cate un bolnav sexual M.M si ruineaza tot.Pedeapsa trebuia data in timpul cursei lui Hamilton.
    0 0
  • Deci este incredibil
    Deci asta este, romanul persevereaza in prostie, comentariile lui NeoGalaxy si Luchian19, corecte si la subiect sunt comentate de afoni ca "drbesz", "kova", "0313", "hakkinen" sau "DRAKo" - care nu stie decat o lege simpla a fizicii (si apropo, aia nu e nici lege si nici axioma si cauta-le si pe cele legate de aspiratie - capitolul forte de frecare, curenti de aer etc) si atat. Dar asa e romanul, expert in F1, expert in sofat, expert in fotbal, critic literar, bucatar, pictor, cantaret si la crosetat fulare se pricepe si in toate se contrazice si isi da cu parerea , nu ca ar avea habar cu ce se mananca, dar ne-a nascut mama "destepti" si trebuie sa aratam asta.
    Daca nici dupa filmuletul indicat de "Sorin Blaj" nu realizati problema ( http://uk.youtube.com/watch?v=dWNN5W_B-Zk ) este clar ca lumea asta este prea nedereapta .....D
    0 0
  • @gtrazvan
    te rog frumos, nu mai spune chestii dina astea legate de aprecierile tale asupra romanilor sau unii useri. Chiar ii cunosti? Cum iti permiti sa faci astfel de aprecieri? Nu uita, pe acest site esti un user obisnuit si fiecare din noi putem comenta cum dorim si cum intelegem acest sport. Nu iti convine parerea mea sau a altuia, raspunde la obiect si impune-te - dar lasa atacurile la persoane si aprecierile generale asupra unei natii din care faci parte.
    0 0
  • Plus
    Asa suntem noi romanii, ne facem singuri de rahat, doar de dragul orgoliului. Pacat, suntem unul impotriva altuia. Eu nu mai postez pe aici pana la sfarsitul campionatului, comentati voi, cei care credeti ca detineti adevarul absolut.
    0 0
  • @gtrazvan
    Deci daca nu suntem de acord cu tine suntem "afoni" ? Nu ma pricep la nimic din ce ai enumerat mai sus,dar urmaresc F1 de mai bine de 20 de ani si am vazut destule curse si incidente,nu ma pretind expert,dar imi pot da cu parerea.
    Este incredibil,intradevar,comentariul tau.
    0 0
  • Lauda: "Cea mai proasta decizie din istoria F1!"
    "Fostul triplu campion mondial acuza decizia comisarilor din cursa de la Spa.

    Cele 25 de secunde de penalizare a lui Lewis Hamilton in Marele Premiu al Belgiei au facut valuri in lumea sporturilor cu motor.

    Fost pilot si la Ferrari si la McLaren, Niky Lauda avertizeaza ca Formula 1 ar putea sa-si piarda identitatea in urma unor astfel de actiuni. Campionul mondial, un fervent aparator al Scuderiei in fata acuzatiilor de favoritism aduse de-a lungul timpului, afirma ca dupa aceasta decizie este clar ca incidentele in care au fost implicate Ferrari si McLaren au fost judecate in favoarea italienilor.

    Formula 1 risca sa piarda din popularitate in urma acestor controverse, mai adauga fosta glorie.

    "Nu inteleg aceasta decizie, si este trist pentru acest sport faptul ca oamenii nu-l vor mai urmari in urma unor astfel de decizii stupide".

    "Decizia de ieri ma face sa cred ca toata lumea vede Ferrari intr-o lumina pozitiva si pe McLaren intr-o lumina negativa".

    "Este de neconceput ca pilotul cel mai bun, care nu face nici o greseala, sa nu primeasca decat 6 puncte. Este cea mai proasta decizie din istoria Formulei 1, cea mai pervertita judecata pe care am vazut-o vreodata."
    0 0
  • McLaren a cerut confirmarea dupa depasire
    Imediat dupa ce Lewis l-a lasat pe Kimi sa treaca si apoi l-a depasit din nou,cei de la McLaren au cerut confirmarea comisarilor de cursa daca Lewis a procedat corect,altfel l-ar fi lasat din nou pe Kimi sa treaca.
    "..................we then asked Race Control to confirm that they were comfortable that Lewis had allowed Kimi to repass, and they confirmed twice that they believed that the position had been given back in a manner that was 'okay'. "
    0 0
  • ctlnmihai
    Apel McLaren
    un lucru e clar :cei care sunt pro - Ferrari sunt inteligenti ,stiu matematica ,fizica,
    soferie si cei pro - Mclaren sunt retarzi, prosti samd..
    0 0
  • ctlnmihai
    SVY are dreptate
    @gtrazvan nu uita ca tu ai inceput cu jignirile :handicapati ,retarzi si altele ..
    Propun sa-i lasam numai pe cei care tin cu Ferrari sa posteze impresiile dupa cursele castigate mai mult sau mai putin corect de catre favoritii lor.
    Oricum apelul va fi respins k sa revin la subiect :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @hakkinen
    Nici tu n-ai sanse de izbanda asa nu te mai agita atat
    0 0
  • ctlnmihai
    @hakkinen
    Erata : asa ca
    0 0
  • da ctlnmihai,ai dreptate
    Niciodata nu m-am agitat si nu am facut valuri pe acest site......de data aceasta mi s-a umplut paharul cu nedreptatile celor de la ferrari.Si cand mi-am exprimat opinia si am adus argumente,m-am trezit atacat in tot felul de cei care au intotdeauna dreptate.Nu pot sta si sa nu ripostez la asemenea declaratii.
    Multumesc pentru intelegere.
    0 0
  • ctlnmihai
    @gtrazvan
    Imi doresc la anul ca lupta ptr. campionat sa se dea intre BMW si Ferrari ,si kubica
    sa aiba parte de acelasi tratament pe care il primeste Mclaren acum
    0 0
  • ctlnmihai
    Decizii FIA Pro Ferrari in ultimii ani
    1. Interzicerea sistemului Mass Damper folosit de Renault in mijlocul sezonului 2006
    2.Depunctarea ,si amendarea echipei Mclaren in 2007,interzicerea dezvoltarii monopostului 2008 pana ce acesta nu va fi verificat de catre specialistii Fia
    3.Decizii anti -Hamilton (Spa), kovalainen (Malaiezia - blocarea lui webber care nici macar nu a reclamat acest lucru).
    FIA = Ferrari Internal Assistance
    Decizii Pro Ferrari ? Prea multe ptr a fi enumerate..
    1.Raikkonen nu a fost penalizat ptr. acrosarea lui Sutil (Monaco)
    2.Massa doar amendat ptr. incidentul de la boxe cu Sutil (Valencia),masura luata
    dupa terminarea cursei ,nu in timpul ei>schumacher a scapat de un drive through acum cativa ani buni la Silversone parca ,cand pedeapsa nu a putut fi executata deoarece cursa se terminase ,cu Schumi invingator chiar.
    3.Raikkonen nu a fost penalizat ptr. k l-a depasit pe Hamilton sub
    incidenta drapelului galben (Spa)

    P.S. sper k hamilton sa uite aceasta cursa si sa castige titluI,
    oricum indiferent de rezultat ele adevaratul castigator al acestei competitii care nu se mai poate numi competitie...
    0 0
  • ai uitat ceva.....
    Eliminarea celor de la Michelin......a dat peste cap toate echipele pana s-au adaptat la pneurile Bridgestone. Mai mult de atat se spunea la inceput ca producatorul japonez de anvelope facea cauciucuri normale pentru toate echipele si unele mai speciale pentru cei de la ferrari..............
    0 0
  • ctlnmihai
    @hakkinen
    Problema este limbajul celor care sustin Ferrari. La fel sunt comentate si alte articole despre F1 care apar in Gsp sau Prosport...Hamilton este privit ca un trisor
    in timp ce pilotiiFerrari sunt ingerashi.Nu ai idee cate injuraturi am primit cand am afirmat despre Schumi k este un mare pilot insa care a dovedit de mai multe ori ca nu are caracter mai ales atunci cand era pe o pista de F1..
    0 0
  • anti McLaren!
    Pentru toti care e cu arogantul ala [...] numit si hamilton ati uitat cva.... Ferrari a protestat dupa cursa ca in mijlocul cursei n-ai cum...si de aia a fost investigat dupa... si Jarno Truli zice dac ar fi ramas hamilton pe circuit ,deci n-ar fi taiat curba nu ar fi avut viteza pt depasirea lui raikkonen...si o alta perspectiva pe care trebuie sa luati in considerare este cand ataci pe exterior faci din propriul risc fiindca cel din interior are dreptate sa ia curba , deci trebuie neaparat sa ai viteza mult mai mare! Si daca ar fi fost acolo zid de beton,sau pietris , si nu asfalt , lewis ce mai facea atunci???? daca vede si el ca nu are viteza suficienta , poate sa ia din acceleratie si incearca la alt loc...
    0 0
  • ctlnmihai
    @jolerto
    Pro Hamilton - Niki Lauda fost campion mondial ,anti Hamilton- Jarno Trulli cateva curse castigate? si italian .Raikkonen dc nu a fost penalizat k a depasit sub drapel
    galben?
    0 0
  • Comentariu..
    1. Stati sa ne intelegem, nu am fost, nu sunt si nu prea sunt sanse sa fiu fun FERRARI, apreciez ce masini fac dar nu-i suport si stiu ca magarii au facut si au fost avantajati in F1. Dar o parte din voi ROMANILOR trebuie sa invatati sa si "pierdeti", nu suport funii inraiti care considera ca idolii lor (piloti sau echipe) nu gresesc niciodata, parca vad funii "orbi" de fotbal .
    2. In al 2-lea rand eu ma asteptam din timpul cursei sa fie penalizat si probabil daca Raikonen termina in fata lui Hamilton acesta din urma nu mai era penalizat
    "un fel de legea avantajului in fotbal" dar tinand cont ca Raikonen care era si el in carti pt. titlu a avut un final nefericit s-a considerat, si pe buna dreptate, ca o mare parte de vina a avut si Hamilton prin depasirea facuta.
    3.Interzicerea sistemului Mass Damper folosit de Renault in mijlocul sezonului 2006 - aici ai perfecta dreptate dar vezi ca si Ferrari avea sistemul (si nu numai) dar nu era asa eficient. Mai ales cat a fost Schumacher, au fost mai multe decizii in favoarea Ferrari.
    4."Eliminarea celor de la Michelin......a dat peste cap toate echipele pana s-au adaptat la pneurile Bridgestone."
    O parte din echipe au fost date peste cap, nu toate.
    5. "Nu ai idee cate injuraturi am primit cand am afirmat despre Schumi k este un mare pilot insa care a dovedit de mai multe ori ca nu are caracter mai ales atunci cand era pe o pista de F1.. " - Schumi - un pilot foarte bun si atat, in rest un kkt de caracter, atat pe pista cat si in afara ei. Pacat.
    O zi buna tuturor si nu mai umblati cu "ochelari de cal"
    0 0
  • @ctlnmihai
    PRO-Ferrari : FIA ;) Anti Ferrari : McLaren cu data confidentiala luat de la Ferrari =))
    0 0
  • @gtrazvan
    Eliminarea celor de la Michelin: deci Michelin a fost eliminat din cauza ca Ferrari a avut Bridgestone ..si ca in 2005 la SUA FIA a zis echipelor cu Michelin sa nu competeze la MP??????a fost o decizie individuala ai echipelor sa nu risca din cauza pneurilor! =))
    0 0
  • Ptr gtrazvan
    Mai inginerule Nasa,am dreptul sa scriu si eu parerea mea.Tu faci pe desteptul,uitate ce scrii.Am dreptul sa spun ce vreau si tin cu cine vreau,aici vorbim de formula 1 nu de cat esti tu de destept,ca nu ma impresionezi.
    0 0
  • Pentru toti fanii ferari
    Imi pare rau ca nu am avut acces la PC (fiind in concediu) Fanilor feraristi, de ce nu ati comentat niciunul, imediat dupa cursa, despre faptul ca Lewis ar fi trebuit penalizat pentru depasirea lui Kimi??? NIMENI NU A POMENIT NIMIC DESPRE ASTA, de ce? NImeni nu a vazut ceva neregulamentar in acea manevra! Gtrazvan, Sorin Blaj, Lucian 19 de ce nu ati comentat nimic? Acum va gasiti toti mari specialisti.... de ce nu ati sarit in sus dupa cursa????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru