Melbourne, antrenamente 2: Hamilton si-a luat revansa

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.03.2008
Lewis Hamilton a obtinut cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente de vineri, fiind cu apropae o secunda mai rapid decat urmatorul clasat.

Mark Webber a surprins din nou, terminad pe locul 2.

Dupa ce a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente, Kimi Raikkonen s-a axat pe alergari lungi in a doua sesiune, terminand pe locul 6, chiar daca timpul realizat de el in cursul diminetii a ramas cel mai bun.

Felipe Massa a terminat pe locul 3 in ciuda unei derapari spre final, in timp ce Heikki Kovalainen s-a mentinut pe locul 4, in fata lui David Coulthard de la Red Bull. Webber a ocupat primul loc in majoritatea timpului, reusind sa se mentina in frunte chiar si cu un sfert de ora inainte de incheierea sesiunii.

Marii favoriti nu au reusit sa bata timpul acestuia, insa timpii mai slabi pot sugera ca au utilizat o cantitate mai mare de combustibil. Massa a urcat la un moment dat pe locul 2, insa a fost nevoit sa abandoneze dupa ce a iesit foarte mult in decor in virajul 12. Monopostul Ferrari a evitat in ultima clipa ciocnirea de parapeti, iar brazilianul a reusit sa-si conduca masina la boxe. In ultimul minut al sesiunii,

Lewis Hamilton a reusit sa-si imbunatateasca timpul cu peste o secunda, reusind astfel sa stabileasca cel mai bun timp dupa ce a fost cronometrat cu 1:26.559.

Jarno Trulli a fost la un moment dat pe locul 5, insa a iesit putin in decor cu 10 minute inainte de final si in cele din urma a terminat sesiunea pe locul 7.

Williams au reusit sa scape de problemele de dimineata si au obtinut locul 8 prin Nico Rosberg, chiar daca Kazuki Nakajima a obtinut doar al 16-lea timp.

Force India au avut o dupa-amiaza promitatoare, Giancarlo Fisichella terminand pe locul 9. Jarno Trulli a incheiat topul primilor 10 pentru Toyota, in fata lui Jenson Button, Nick Heidfeld si Fernando Alonso, spaniolul terminand doar pe locul 13.

Mai multi piloti au iesit in decor in incercarea de a se obisnui cu pilotarea fara tractiunea controlata. Heidfeld, Adrian Sutil, Coulthard, Nakajima, Rosberg, Fisichella, Alonso si Takuma Sato au iesit de pe pista cel putin o data, dar au putut continua antrenamentele fara probleme.

Rezultatele complete ale celei de-a deoua sesiuni de antrenamente le vineri le puteti vizualiza aici .


Comentarii (7)

  • go
    in antrenamente 3 si calificari rosberg va fi peste weber si redbull !

    abia astept >
    0 0
  • Destul de bine!
    Ca si timpi realizati intre Hamilton si Raikkonen nu exista decat o sutime in favoarea finlandezului ceea ce este foarte putin. E totusi interesant cum a reusit Kimi in a doua parte a antrenamentelor sa fie mai lent cu 2 secunde decat in prima parte. Sa fi fost vreo problema cu monopostul? Iar in legatura cu Massa; a ramas acelasi de anul trecut, abonatul la locurile 4-5.
    0 0
  • A trebuit sa-l evite pe Coulthard
    A iesit de pe circuit,d e fapt mai multi au iesit si altii au facut cateva 360, pentru ca lui Coulthard i s-a oprit masina pe pista spre finalul sesiunii.
    0 0
  • @eddy
    Massa e pe 3 la antranamente, nu 4 -5. Si acestea sunt abia antrenamente. Importante sunt calificarile si cursa, oricare din ei ar cistiga. Red Bull in orice caz m-au impresionat placut, se pare ca va fi un sezon captivant :)
    0 0
  • !
    Nu mah...Raikkonen si massa in practice 2 au facut simulare de cursa cu masinile mai grele si de aia.
    0 0
  • mai, terminati cu batut campii
    Ferrari si-au flexat muschii in prima parte, in a doua au incercat probabil setari diferite. Cele 2 secunde diferenta sunt cu siguranta cu o masina plina cu benzol.
    Dupa timpii facuti de restul populatiei cu capul pe umeri, toti si-au vazut de treaba cu setatul masinii. Singurul care si-a flexat muschii a fost Lewis, si evident in cazul asta a fost cu aproape o secunda mai bun decat locul 2....care loc 2 e ocupat de un real talent murit speranta: Webber.
    Sa asteptam pana diseara sa vedem practice-ul de Sambata si apoi calificarile.
    0 0
  • andu00
    super
    vam spus ca astia mici care sant de max 1 an in F1 le vor cam arata cum sta treaba cu pilotaju la ,batranei.dar bine ca acum ferraristi vor incepe cu texte si scuze cum se vd si mai sus in cateva comenturi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru