Melbourne, calificari: Hamilton in pole position

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.03.2008
Lewis Hamilton va pleca de pe prima pozitie in MP al Australiei, in timp ce campionul mondial Kimi Raikkonen va lua startul doar de pe pozitia a 16-a.

Raikkonen a inceput dezastruos campania de aparare a titlului cucerit anul trecut obtinand doar al 16-lea timp in calificari dupa ce a avut probleme cu presiunea combustibilului in prima parte a sesiunii.

Finlandezul a incetinit dupa primul sau tur rapid in calificari si a incercat sa-si conduca monopostul la garaj, insa masina s-a oprit chiar la intrarea pe linia boxelor. Mecanicii Scuderiei Ferrari au impins masina pana in garaj, insa Raikkonen nu a mai avut permisiunea de a continua calificarile.

Astfel, Hamilton a scapat de principalul sau rival si si-a asigurat pole positionul cu timpul de 1:26.714. Insa englezul a trebuit sa forteze pentru a rezista provocarii venite din partea pilotului BMW-Sauber, Robert Kubica, care a obtinut a doua pozitie desi a iesit in décor in virajul 12 in cel mai rapid tur al sau. Polonezul si-a asigurat totusi prezenta pe prima linie, in timp e coechipierul sau, Nick Heidfeld, va pleca al 5-lea.

Coechipierul lui Hamilton, Heikki Kovalainen, a terminat pe locul 3 la 3 zecimi de secunda in spatele britanicului, in timp ce Felipe Massa a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul 4.

Fostul campion mondial Fernando Alonso a ratat prezenta in primii 10. Spaniolul va lua stratul de pe locul 12, fiind cu 0.024 secunde mai lent decat timpul necesar pentru a intra in Q3.

Surpriza placuta a calificarilor este reprezentata de Sebastian Vettel, care a reusit la un moment dat un surprinzator loc 6, fiind de altfel prezent pentru prima oara in top ten in conditii de uscat. Totusi, o problema la pompa de ulei l-a obligat pe german sa nu participe la ultima parte a calificarilor, urmand sa plece astfel de pe locul 10.

Ambele monoposturi Toyota au reusit sa acceada in Q3, Trulli clasandu-se pel ocul 6, iar Timo Glock pe locul 9. Australianul Mark Webber si-a dezamagit suporterii, monopostul sau avand probleme la frane in a doua parte a sesiunii. Din aceasta cauza, Webber a iesit in decor si nu a mai putut continua, ocupand doar locul 15 pe grila de start.  

Honda sunt pe calea cea buna, chiar daca nu au nicio masina in top ten. Barrichello va pleca de pe pozitia a 11, iar Button de pe 13, intre cei doi intercalandu-se japonezul Kazuki Nakajima de la Williams.

Niciunul dintre monoposturile Force India nu au intrat in Q2, insa marea dezamagire este Nelson Piquet Jr. Tanarul pilot brazilain al echipei Renault a obtinut doar locul 21, urmand sa fie flancat de cei doi piloti Super Aguri.

Clasamentul complet al sesiunii de calificari poate fi vizualizat aici

Comentarii (30)

  • Pariuri
    Se pare ca la modulul de pariuri avem de-a face cu o mica eroare. Am pariat 100 de puncte pe Hamilton si imi arata ca i-am pierdut. :)
    0 0
  • Erroare pariuri
    Eu am pariat 50 pe Hammilton si arata castig 0
    0 0
  • Puncte
    Deci la 100p pariate pe Hamilton = 370p
    Momentan am 969p dupa ce mi s-au scazut 100p pt ca cica as fi pierdut pariul.
    Deci punctajul corect: 969+100+370=1439p
    0 0
  • Rectificare
    In clasamentul detaliat imi arata ca am pierdut cele 50pt. pariate pe Hammilton. Ce se intampla?
    0 0
  • EROARE
    si la mine lafel :)..
    0 0
  • Pariuri
    Am pariat pe Hamin loc sa castig am pierdut
    0 0
  • Fiti mai atenti si rabdatori
    Cand vi se spune ca aveti punce pierdute pentru pariu, inseamna ca in acel moment le-ati pariat (uitati-va la ora), iar multiplicarea pentru pariurile castigate probabil se va face putin mai tarziu.

    Ganditi-va ca in momentul in care au pornit acest concurs, administratorii site-ului au facut-o din pasiune si au oferit multora sansa de a se bucura de o competitie ineresanta, chiar si cu premii, fara a solicita absolut nimic in schimb! Acum puneti-va in postura lor si ganditiva ca in fiecare zi se gasesc CATEVA ZECI DE NEBUNI CA VOI care au ceva de contestat la adresa concursului. S-au dus naiba si pasiune si placere cand sambata dimineata, la prima ora, in loc sa fii si tu liber ca tot omul, stai sa publici stiri si sa le punctezi fiindca nu au rabdare cativa TOLOMACI si contesta te miri ce!!!

    Deci, oameni buni, bucurati-va de concurs si aveti "putintica rabdare"! Si administratorii sunt tot oameni ca si voi.

    Multumesc
    0 0
  • URAA
    din cate se vede, tot ce a furat mclaren de la ferrari a fost dat deoparate. sau poate au primit cei de la ferrari info despre "ultimele noutati" ale mclaren si le'au pus in practica :))

    BR.
    BogyM.
    0 0
  • replica
    Ro! ...
    In primul rand noi am semnalat o eroare pe un ton mai mult decat civilizat. Se pare ca te-ai bagat cam ca musca-n lapte, ca nu vad nicaieri vre-o acuzatie la adresa adminilor, jocului etc. Sin ce se vede tu ai tonul cel mai radical si nu prea vad ce drept ai tu sa ne faci NEBUNI sau TOLOMACI. Pe viitor daca totusi vrei neaparat sa-ti apara numele in sectiunea comentarii zi si tu ceva interesant, nu raspunde la acuzatii inchipuite doar de dragul de a primi ceva atentie si simpatia adminilor (care trebuie felicitati pentru munca depusa)

    multumesc si eu
    0 0
  • Pariuri (Alfa)
    Deci la cota 3,7 si cu 100 puncte pariate ar fi trebuit sa ai(probabil ca o sa ai) 370 puncte...fara cele 100 puncte pariate...adica 969+370 :)
    0 0
  • off topic
    cred ca ar fi mai interesant sa vorbim despre calificari si nu despre care cat a castigat....
    0 0
  • pariuri
    eroare lapriurile voastre. am pariat pe hamilton si imi arata ca am pierdut.
    0 0
  • Pariuri
    Si eu am pariat 50 pe pole Hamilton si i-am pierdut. AJUTOR!!!!!!
    0 0
  • pariu pole position
    Validarea corecta a pariurilor pentru pole position se va face in scurt timp, in aceasta dimineata.
    Sistemul de pariuri din F1 Champ 2008 necesita ceva mai mult timp pentru validarea corecta a pariurilor efectuate de catre useri.
    Unul dintre motive este numarul mare de pariuri efectuate, numar care a intrecut asteptarile noastre.
    Va multumim pentru intelegere.
    0 0
  • roxy_goldy
    grila
    lasati frate naibii pariurile alea si uitati-va ce grila SF avem...
    0 0
  • andu00
    huuuuuuuuu
    ba astia care se tot dau mari fani.in loc sa existe comenturi despre ce sa intamplat in calificari voi va certati pe pariuri care cum.se vd dc va uitati mai mult sa prindeti gumati ca alocatia nu mai ajunge.
    0 0
  • grila
    Bai ce rau imi are ca nu m-am putut trezi dimineata. Ce-i cu grila asta? Kimi pe 16? De ce? E o nebunie.
    0 0
  • grila
    poate nu am observat eu, dar calificarile nu au fost deloc spectaculoase. Nu am vazut ultimul tur al lui massa, kova, heifield, parca s-au terminat asa deodata dupa 2 tururi de pista :)
    0 0
  • :|
    si eu am pariat pe hamilton si am pierdut. cica la castig apare 0 ??
    0 0
  • Pariuri
    Va rugam sa rezolvati sectiunea cu pariurile, am pariat pe Hamilton si imi arata ca am pierdut. Daca nu sunteti in stare sa sustineti jocul asta mai bine lasati-va de meserie
    0 0
  • nashpa...
    mah sa-mi bag ......mecanicii de la ferrari au avut timp inainte sa-i puna masina la punct....ce dak ii campion mondial nu se poate strica masina???...asta e....pacat...sa speram k celelalte curse vor fi fara probleme si se va apropia de hamilton...forza kimi.....fa o cursa buna aici in australia....forza ferrari
    0 0
  • F1 Champ Team
    Pariuri
    Buna ziua tuturor.Corect, nu este normal ca pariurile sa nu fie validate corect in urma calificarilor, insa totul se va rezolva in foarte scurt timp iar userii isi vor primi punctele cuvenite. E un simplu bug cauzat de faptul ca este pentru prima data cand sectiunea de pariuri face paret din F1 Champ. Ne cerem scuze pentru neplacerile create, totul va fi bine in foarte scurt timp.Multumim.Echipa F1 Champ
    0 0
  • La fel
    Am pariat pe Hamilton si am pierdut si eu... Ceva nu e in regula. Admin... HELPPPPPPPPPPPP!!!
    0 0
  • PARIU HAMILTON
    apoi fratilor cum vine asta pariezi pe cel care castiga si pierzi puncte???
    0 0
  • Pariuri...
    Cred ca ar trebui sa asteptam ca pariurile sa se valideze si sa nu ne mai agitam deoarece ADMIN-ul a aflat de aceasta eraore si sper sa o rezolve la timp. Cat despre afirmatiile lui "Ro!" cred ca mai bine tacea deoarece o greseala ca sa fie reparata trebuie mai intai sesizata. Si ca o opinie personala cred ca acel comenatariu trebuia "selectat" deoarece aduce jigniri la adresa unor persoane care poate nu au dorit in niciun caz sa fie stresante.
    0 0
  • Mai bine
    Lasa ca m-am trezit eu la 5 dimineata, si dupa 20 min, am vazut cum se defecteaza cutia de viteze lui Raikkonen! Pacat... nu a apucat sa faca macar un tur rapid. La final, duelul Kubica - Hamilton mi-a placut enorm. Maine vom avea o cursa pe cinste. Abia astept cursa, cu toate ca e ft greu sa dai un pronostic, poate asta e cel mai interesant. Vom vedea!
    0 0
  • wow ce grila de start
    D-zeule, asemenea grila de start in conditii de uscat nu am mai vazut de cativa ani buni. Nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi maine :D
    0 0
  • RO!
    S-a saturat Romania de astia ca tine: oameni care jignesc fara temei, aroganti - ce mai - LIPSA DE BUN SIMT !!!!
    0 0
  • bogdan
    ..
    de tot kk grila de start ,,,,insa va fi spectacol mine ,,,,, si asta nu din cauza lui ham ,,, ci a simplului fapt k au scos mecanismul de control al stabilitatii si asta s-a vazut nu numai la Weber care a abandonat ,,, ci cam la maj. pilotilor ,,,,,,,,Mine VA Fi Macel ... vom vedea spectacol pe la jum. plutonului .
    0 0
  • andu00
    fff bine fara
    lasa frate e fff bine fara tractiune sa mai castige si cei veniti nou sa se faca spectacol.sincer nu e plictisitor sa vezi tot timpu aceleasi culori?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru