Mercedes, interesati sa aiba propria echipa de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.10.2008
Mercedes sunt interesati sa aiba propria echipa de Formula 1, potrivit sugestiilor venite din partea unor surse aproapiate constructorului german.

Mercedes a devenit furnizorul de motoare al echipei McLaren in 1995, iar parteneriatul celor doua companii s-a soldat cu trei titluri mondiale in 1998 si 1999 (doua titluri la piloti, prin Mika Hakkinen, si un titlu la constructori).

Mercedes detine o cota de 40% din actiunile echipei McLaren, iar cele doua entitati au colaborat si la dezvoltarea supercar-ului SLR McLaren.

Cu toate acestea, surse apropiate constructorului german afirma ca Mercedes intentioneaza sa aiba in viitor propria echipa de Formula 1. "Intelegerea noastra cu McLaren nu va dainui pentru totdeauna. Nu va exista niciun inlocuitor pentru SLR si, in momentul in care pretul va fi cel corect, vom fi interesati sa preluam controlul asupra afacerii din Formula 1", a precizat sursa.

Mercedes ar putea prelua astfel modelul BMW, care si-a fondat propria echipa de F1 dupa ce anterior a furnizat motoare pentru Williams.

Comentarii (3)

  • Punctaj
    Interesant mod de punctaj. Daca ati depunctat partea de "McLaren" din denumirea echipei, de ce nu ati premiat partea de "Mercedes" din aceeasi denumire?
    0 0
  • hahaha
    ce tare... aceasta este diferenta intre un constructor(Ferrari) si o echipa(McLaren) ce merge din floare in floare... tot timpul o ia de la inceput
    0 0
  • :))) tare
    mno s-o dus mclarenu:))...foarte bine ai zis cris_t_yan:)..forza FErrari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru