Mercedes si Williams vor utiliza noul sistem de ventilatie in China

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.04.2010
Mercedes GP si Williams s-au alaturat rivalilor de la McLaren si Ferrari si vor utiliza un nou sistem de ventilatie in Marele Premiu al Chinei.

Desi initial se vehicula ca Mercedes GP va introduce primul update major la monopostul W01 cu ocazia deschiderii sezonului european la Barcelona, echipa germana nu si-a mai permis sa astepte si a reusit sa implementeze noul sistemul de ventilatie pentru Marele Premiu al Chinei din acest weekend.

Deocamdata, dispozitivul va fi utilizat experimental in antrenamentele de vineri, urmand sa fie introdus in cursa numai daca rezultatele vor fi satisfacatoare.

“Sistemul functioneaza in tunelul de vant si in simulator. Daca antrenamentele de vineri confirma aceste rezultate, atunci il vom folosi in curse”, a declarat Ross Brawn, seful echipei germane.

O alta echipa care va implementa acest sistem in antrenamentele de vineri este Williams, fapt confirmat de debutantul Nico Hulkenberg.

“In mare masura, sistemul functioneaza la fel ca cel al echipei McLaren. Vom urmari cum va merge vineri si apoi vom vedea”, a declarat germanul.

Publicatia britanica Autosport a dezvaluit anterior ca Ferrari va evalua de asemenea noul dispozitiv, in timp ce BMW-Sauber a fost prima echipa care a reusit sa copieze sistemul de ventilatie introdus de McLaren la inceputul acestui sezon.

Acest sistem de ventilatie asigura un spor de viteza de 8-10 km/h pe liniile drept, element vital in China datorita unei linii drepte foarte lungi.

Via | GMM

Comentarii (5)

  • michelle_b
    Off-topic: antrenamente1
    Inca nu am mai vazut asa ceva ca accidentul lui Buemi din free1 :O
    7 2
  • "biciclistul" Buemi...
    ...si se mai spune ca nu mai avem ce sa vedem... Ar fi interesant daca administratorii Automarket ar insera (aici sau pe blogul lui Daniel) clipul video cu aceasta "stranie" intamplare... Merita sa fie vazut si revazut acest moment video...
    1 0
  • Buemi
    Vom trata pe larg accidentul lui Buemi in aceasta dimineata. Intr-adevar, unul dintre cele mai bizare accidente pe care le-am vazut vreodata.
    1 0
  • clau.dios
    va rog o adresa cu antrenamente live......thank you
    ..........
    0 0
  • clau.dios
    http://www.p2pstation.net/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru