Monaco, antrenamente 3: Protagonistul Kovalainen

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.05.2008
Heikki Kovalainen a realizat cel mai bun timp in in antrenamentele de sambata, sesiunea fiind afectata in mare parte de ploaie.

Previziunile meteorologilor s-au adeverit, iar ploaia a incurcat partial planurile celor 20 de piloti in ultima sesiune de antrenamente libere de la Monaco. Totusi, primele 15 minute ale sesiunii s-au desfasurat pe o pista uscata, iar pilotii au incercat sa profite de acest lucru iesind pe circuit pentru a-si verifica masinile.

Odata cu inceperea ploii, pilotii au inceput sa se retraga la boxe, in timp Heikki Kovalainen a ramas pe pista si a reusit sa stabileasca cel mai bun timp de pana atunci. La scurt timp, finlandezul a lovit insa barierele de protectie si si-a avariat spatele masinii, sesiunea fiind intrerupta din acest motiv cateva minute.

La reluare, ploaia a inceput sa cada mult mai puternic, pilotii revenind timid pe circuit. Niciun dintre ei nu a fost capabil sa imbunateasca performanta lui Kovalainen din cauza pistei umede, fiind cu peste 10 secunde mai lenti decat timpul de referinta al pilotului McLaren.

Astfel, Heikki Kovalainen a realizat cel mai bun tur cu 1:16.567, urmat de coechipierul sau, Lewis Hamilton, si de pilotul Scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen.

Nico Rosberg a continuat evolutiile bune, stabilind al 4-lea timp al diminetii, in fata lui Robert Kubica de la BMW-Sauber si a lui Felipe Massa de la Ferrari. Pilotul polonez a fost insa cel mai rapid pe ploaie, timpul sau pe suprafata umeda fiind de 1:26.459.

In spatele lui Massa au incheiat Mark Webber si, surprinzator, Adrian Sutil, in timp e Kazuki Nakajima si Jenson Button s-au multumit cu locurile 9 si, respectiv, 10. Clasamentul final a fost insa afectat insa de faptul ca pilotii au concurat doar aproximativ 15 minute pe o pista uscata.

Rezultatele complete ale sesiunii pot fi vizualizate aici

Comentarii (10)

  • clasament sesiune
    1 kovalainen 1.16.567
    2 hamilton 1.17.084
    3 raikkonen 1.17.177
    0 0
  • multe pct.
    Kova,(McLaren)Rosberg(Williams),Sutil(ToroRosso) Forumla care au adus cele mai multe pct.
    0 0
  • da...
    si mi se pare ca heikki a pupat barierele de protectie imediat dupa turul promitator :)
    0 0
  • dar nu e corect
    a inceput ploaia la mijlocul sesiunii si timpii au fost slabi dupa asa ca s-a stricat tot! e trist ca muncesti 2 saptamani sa pierzi totul din cauza unei ploi proaste care a inceput asa ca sa amageasca! bravo celor care au mers pe hamilton si pe rosberg si nakajima! eu am gresit am schimbat
    0 0
  • A bust-o:))
    A muscat din bariera si nu a mai iesit pe pista dupa oricum incepuse ploaia fara ploie era batut si timpul lui.
    0 0
  • Eu am.
    Hamilton ,Rosberg,Nakajima da era mai bine Sutil in local nacajima:D.
    0 0
  • f
    fortaaa rosbeeerg
    0 0
  • ei bravos...
    ...tare sunt curios - cine se astepta la Sutil?! Cred ca l-au avut "selectionat" doar cei care au uitat de el acolo... Ata ete - elementul surpriza!
    0 0
  • Stimate Domn Popescu.
    Daca cumva nu ati urmarit mai de aproape Formula 1 in ultimul timp, v-as sugera sa numarati pilotii. nu mai sunt 22. In Turcia deja erau numai 10 echipe. Stima.
    0 0
  • @gombocza
    Multumim pentru atentionare, s-a corectat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru