Monaco, calificari: Massa in pole position!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.05.2008
Ferrari s-au impus in calificarile pentru Marele Premiu al statului Monaco, Felipe Massa si Kimi Raikkonen monopolizand prima linie a grilei de start.

Desi McLaren erau socotiti favoriti in Principat, Ferrari au dat o replica pe masura si au acontat prima linie a grilei de start. Timpul lui Massa, de 1:15.787, a fost cu numai 28 de sutimi mai bun decat al coechipierului sau, suficient insa pentru apleca din prima pozitie.

Rivalii de la McLaren au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu a doua linie a grilei, Lewis Hamilton urmand sa plece din fata lui Heikki Kovalainen. Finlandezul a avut multe emotii pe final, cand Robert Kubica a fost cu numai 0.006 secunde mai lent. In spatele polonezul s-a plasat Nico Rosberg, Williams confirmand astfel forma buna la Monaco.

Beneficiind in acest an de o masina net inferioara celei McLaren de anul trecut, Fernando Alonso a terminat pe locul 7, insa in fata lui Jarno Trulli de la Toyota. Red Bull au monopolizat a cincea linie a grilei prin Marke Webber si David Coulthard. Scotianul putea spera chiar la un loc mai bun, insa si-a distrus monopostul in ultimele secvente ale Q2 si nu a mai putut lua startul in ultima parte a calificarilor.

Nick Heidfeld a dezamagit din nou in calificari, pilotul echipei BMW-Sauber urmand sa ia startul de pe locul 13, in spatele lui Timo Glock si al lui Jenson Button. Pe locurile urmatoare s-au pozitionat Kazuki Nakajima si Rubens Barrichello, in timp ce Nelson Piquet Jr si-a dezamagit din nou echipa, nereusind calificarea in Q2.

Adrian Sutil a terminat pe locul 19, insa va urca o pozitie pe grila gratie penalizarii lui Sebastian Vettel, care a finalizat calificarile pe 18. Desi spera sa obtina un punct la cursa cu numarul 200 din cariera, Giancarlo Fisichella a terminat pe ultimul loc calificarile.

Rezultatele complete ale sesiunii pot fi vizualizate aici

Marele Premiu al statului Monaco se va desfasura duminica, 25 mai 2008, cu incepere de la ora 15:00 (ora Romaniei).

Comentarii (20)

  • hammm
    haios . de dimineatza am mers pe el si de pe 2 am ajuns departe pe 11 acuma am schimbat am mers pe hamilton si cine stie pe cat am ajuns:)) e foarte ciudata f1 asta .........felicitari celor care au fost inspirati si au mers pe massa si pe rosberg
    0 0
  • massa
    Oare cati au mizat pt pole-ul lui Massa? Iar am facut schimbari neinspirate :(
    0 0
  • massa
    exact 325 de oameni:D
    0 0
  • :((((
    ........ce l-a apucat pe asta???.........a fost varza tot weekend-ul..........
    0 0
  • asda
    varza esti tu frate...
    0 0
  • Massa
    Si eu am mizat pe el si Ferrari. Cum am mai zis( de anul trecut inca) Massa va fi campion mondial anul acesta.
    0 0
  • Massa campion mondial?
    Cu siguranta
    0 0
  • oleeee
    massa & rosberg FTW
    0 0
  • masa campion?!
    poate la sah!
    0 0
  • a-ti afisat toate rezultatele !
    nu crezi @daniel.popescu ca ar fi timpul sa deblochezi si schimbarile ,alea o data ???
    0 0
  • @b09wml
    Schimbarile au fost deblocate chiar mai devreme decat programul anuntat initial. Prin urmare, ar trebui sa ne calmam.
    0 0
  • acum e ok :)
    am vazut asta !dar credeam ca nu deblochezi schimbarile la fel ca data trecuta,preferand sa mai adaugi niste stiri cu schimbarile blocate...la fel ca si in cursele trecute !
    0 0
  • pt. bobovis
    cita dreptate ai ... :((
    0 0
  • Lupta stransa maine ...
    Maine va fi o lupta stransa si pe pista de la Monte Carlo, dar si in lupta pentru adjudecarea primului loc F1Champ...
    Asa cum vor fi strategii din partea echipelor in cazul aparitiei ploii pe pista, tot la fel vor apare strategii si intre userii concursului... Oare cine va castiga aceasta etapa mult disputata, cu atatea rasturnari in clasamente ?
    As dori sa reusesc eu, dar si userul primului loc este puternic (si mai ales constant), insa niciodata nu se stie cum se intoarce roata norocului si astfel se castiga o etapa de F1Champ (o stiu din proprie experienta...) !
    Echipa Zeppelin va doreste succes !
    0 0
  • lupta stransa
    asa e multe rasturnari am fost in primii 10 o saptamana pana in calificari si acuma sunt pe 200 pt ca am gresit ce sa faci si stii ce e cel mai trist ca ma asteptam ca hamilton sa dezamageasca iar si totusi am mers pe mana lui! Dar adevara orice este posibil poate abandoneaza toti din frunte in primul viraj sau poate ploua cine stie eu zic ca o sa fie o curs intradevar ciudata maine cu multe rasturnari si o sa castige...........cel la care o sa va asteptati cel mai putin:))
    0 0
  • @fani massa...........
    .....mda.........daca reuseste sa-si pastreze pozitia in primul viraj, castiga........DAR rugati-va la ceruri sa nu ploua.......va veti convinge ca massa e pilot de vara, caldura si asfalt uscat........go kimi!!!!
    0 0
  • @raluca_s
    raison.......:)))
    0 0
  • Nici un cuvant despre accidentul lui David Coulthard
    N-am reusit sa vad calificarile, vin acasa, citesc si nu gasesc nici un cuvant despre accidentul lui Coulthard. E total lipsit de importanta?
    0 0
  • Massa!!
    Maine va ploua dar am incredere ca Massa va face o cursa buna cu toate ca trebuie sa recunosc ca nu este cel mai bun pe ploaie, dar are timp sa invete( spre deosebire de kimi....pana sa vina la ferrari massa a pilotat la o echipa de mana a treia). Cei care rad de ceea ce am zis si anume ca Massa va fi campion mondial mai au de asteptat doar 12 curse(in afara de aceasta) pentru a se convinge ca am dreptate.
    0 0
  • @bicae........
    ........baiete........nu te mai tine in colt degeaba........massa a fost pilot de teste le ferrari, pana sa fie pilot titular, spre deosebire de Kimi, care se dadu cu barca pe la Sauber, pana sa ajunga la McLaren.......cate curse mai ai de asteptat????......ai atatia ani la dispozitie????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru