Monaco: Hamilton triumfa dupa o cursa nebuna!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.05.2008
Lewis Hamilton a obtinut prima victorie din cariera la Monaco, impunandu-se in fata lui Robert Kubica si Felipe Massa intr-o cursa afectata partial de ploaie.

O ploaie slaba s-a abatut asupra circuitului de la Monaco cu numai cateva minute inainte de startul cursei. In marea lor majoritate, pilotii au optat pentru pneuri intermediare. Primele probleme tehnice au aparut inca de la turul de incalzire, cand Heikki Kovalainen nu a putut porni monopostul. Astfel, finlandezul a fost nevoit sa plece in cursa de pe linia boxelor.

Felipe Massa a avut un start perfect, reusind sa-si mentina prima pozitia castigata in calificari. In schimb, Kimi Raikkonen a avut un start ezitant, iar Lewis Hamilton a profitat din plin si a reusit sa treaca de campionul mondial.

In spate, Fernando Alonso a castigat o pozitie devansadu-l pe Nico Rosberg, in timp ce Jenson Button a lovit spatele monopostului BMW-Sauber pilotat de Nick Heidfeld. Englezul a fost nevoit sa intre la boxe si a iesit pe pista pe ultimul loc. Nico Rosberg a avut si el un contact cu Alonso, iar germanul a inlocuit nasul masinii.

McLaren Mercedes au suferit o noua lovitura in turul 6, cand Lewis Hamilton a pierdut controlul volanului si a lovit glisierele de protectie. Impactul nu a fost foarte puternic, insa a avariat roata dreapta-spate, iar englezul a fost obligat sa intre la boxe.

Desi recunoscut drept un as pe ploaie, Alonso a avut parte de un accident similar cu cel al lui Hamilton, fiind la randul sau nevoit sa treaca pe la boxe in turul 8. Intre timp, David Coulthard nu a reusit sa controleze monopostul Red Bull si a lovit glisierele de protectie. Imediat in spatele sau se afla pilotul Torro Rosso, Sebastien Bourdais, iar francezul nu a putut evita impactul cu pilotul scotian. Astfel, cei doi piloti au fost primii care au abandonat in cursa de la Monte Carlo. In urma accidentului, Safety Car-ul si-a facut aparitia pe circuit pentru prima oara.

Ferrari au inceput sa aiba si ei parte de surprize neplacute incepand din turul 11, cand Kimi Raikkonen a primit o penalizare "drive through" pe la boxe. Motivul a fost insa unul mai putin obisnuit: finlandezul nu si-a montat pneurile pe monopost in limita celor 3 minute inainte de start. De penalizarea sa a profitat din plin Hamilton, care a urcat pe locul 3, in timp ce Raikkonen a scapat destul de ieftin dupa penalizare, iesind chiar in spatele rivalului sau de la McLaren.

Doua tururi mai tarziu, Alonso a incercat sa treaca de Heidfeld in arcul de par, insa cei doi s-au ciocnit si au fost nevoiti sa intre la boxe pentru reparatii. Cei doi au revenit pe pista in coada plutonului. In turul 15, Massa a pierdut controlul volanului in virajul Ste Devote si a fost norocos ca a avut un spatiu destul de larg de esapare. Brazilianul nu a lovit nimic si a putut reveni repede pe circuit, insa Robert Kubica a fost suficient de apropae pentru a prelua conducerea cursei.

La intrarea in turul 18 al cursei ploaia s-a oprit complet, iar ulterior pista a inceput sa se usuce, mai ales pe traiectoria ideala. Marea surpriza a primei parti a cursei a fost clasarea pilotului Force India, Adrian Sutil, pe locul 6, in fata lui Jarno Trulli si Rubens Barrichello. Pe masura ce conditiile pistei s-au imbunatatit, pilotii au inceput sa stabileasca succesiv timpi tot mai buni pe un tur de circuit.

Kubica a dat startul sarabandei intrarilor la boxe in turul 26. Polonezul a ales sa ramana cu pneurile standard de ploaie si a iesit pe circuit pe locul 4, in spatele lui Raikkonen. Situatia s-a schimbat insa dupa numai cateva secunde, intrucat Raikkonen a lovit zidul si si-a deteriorat aripa fata, petrecand 16 secunde la standuri. Campionul mondial nu a pierdut insa prea mult timp, iesind pe locul 6, in spatele lui Webber si, surprinzator, Sutil.

Massa a realimentat cu combustibil abia in turul 33, alegand in continuare pneurile standard de ploaie. Brazilianul a reusit sa iasa in fata lui Kubica, in timp ce Hamilton a devenit lider. Kovalainen si-a continuat cursa agonizanta si a iesit de la boxe pe locul 17, avandu-l in spatele sau doar pe Nick Heidfeld. Sutil a surprins din nou publicuul in turul 37, cand a reusit sa stabileasca cel mai bun timp pe un tur de pista. Coechipierul sau mult mai titrat, Giancarlo Fisichella, a fost nevoit sa abandoneze in turul 40, terminand prematur al 200-lea Grand Prix din cariera.

Hamilton s-a mentinut fara probleme pe prima pozitie si a reusit sa-si mareasca considerabil avansul. astfel, direferenta fata de Massa a crescut la aproximativ 25 de secunde, fara ca britanicul sa fi operat o realimentare programata. In turul 49, Piquet Jr a intrat la boxe fiind nemultumit de monopostul sau. Totusi, la scurt timp dupa ce a revenit pe pista, brazilianul a pierdut controlul volanului si a fost nevoit sa abandoneze. In spate, Kubica s-a apropiat la mai putin de o secunda de Massa. Intre timp, Webber a intrat la boxe, iar Sutil a profitat si a urcat pe locul 4.

Cu 25 de tururi inainte de final Robert Kubica a efectuat a doua oprire la boxe, polonezul revenind pe circuit tot pe locul 3. Lewis Hamilon a realimentat in acelasi tur si a reusit sa iasa in fata lui Felipe Massa, chiar daca brazilianul efectuase doar o intrare la boxe. Massa a intrat insa si el la boxe 3 tururi mai tarziu, iar Kubica a reusit la limita sa ii ia fata, instalandu-se pe locul al doilea. Astfel, in fata polonezul s-a aflat doar Hamilton, insa britancul avea un avans de circa 40 de secunde.

In turul 62, Nico Rosberg a avut parte de un accident violent. Germanul nu a reusit sa franeze la timp la iesirea din tunel, iar masina sa s-a izbit de glisierele de potectie, fiind ulterior proiectata in zid.

Numeroase ramasite ale monopostului Williams s-au imprastiat pe pista, ceilalti piloti facand practic slalom printre acestea. Safety Car-ul a intrat pentru a doua oara pe pista, astfel ca avantajul de peste o jumatate de minut al lui Hamilton in fata lui Kubica a fost anulat.

Cursa s-a reluat in turul 67, iar spectacolul a reinceput. La iesirea din celebrul tunel monegasc, Raikkonen a incercat o depasire, insa a pierdut controlul volanului si a intrat in spatele monopostului lui Adrian Sutil. Campionul mondial a ramas fara aripa fata si a intrat la boxe, la fel ca si pilotul echipei Force India. Raikkonen a revenit pe circuit pe locul 9, insa Sutil nu a mai putut continua cursa si a fost obligat sa abandoneze. Tanarul pilot german a ratat astfel sansa unica de a termina pe locul 4 cursa de la Monaco, spre marea dezamagire a intregului staff Force India.

Intre timp, Hamilton s-a distantat in fruntea cursei la cateva secunde bune fata de Massa. Numeroasele intreruperi ale cursei precum si ploaia din debutul cursei a facut ca timpul sa treaca foarte repede, iar pilotii nu au reusit sa ajunga la finalul celor 78 de tururi in timpul regulamentar de doua ore.

Astfel, Lewis Hamilton a trecut primul linia de sosire dupa 76 de tururi si a castigat pentru prima oara la Monaco, instanadu-se in fruntea clasamentului general. Podiumul afost completat de Robert Kubica si Felipe Massa, in timp ce Mark Webber a incheiat pe locul 4.

Sebastian Vettel a profitat de numeroasele abandonuri si a terminat surprinzator pe locul 5, urmat de Rubens Barrichello si Kazuki Nakajima. Heikki Kovalainen si-a adjudecat ultimul punct pus in joc, in timp ce campionul mondial Kimi Raikkonen a terminat pe un dezamagitor loc 9. Fernando Alonso a sosit al 10-lea, in fata Jenson Button si Timo Glock. Pilotul german al echipei Toyota a reusit astfel sa-l devanseze pe coechipierul sau, Jarno Trulli, care a terminat pe 13. Ultimul loc in cursa i-a revenit lui Nick Heidfeld, pozitia germanului contrastnad puternic cu performanta realizata de Kubica.

Surprinzator sau nu, doar 6 piloti au abandonat in aceasta cursa, acestia fiind Sutil, Rosberg, Piquet Jr, Fisichella, Coulthard si Bourdais.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Kimi Raikkonen in turul 74, finlandezul fiind cronometrat cu 1:16.689.

Rezultatele complete ale cursei pot fi vizualizate aici

Comentarii (51)

  • Bravo
    Regele s-a intors!
    2 0
  • Monaco
    ce nebunie a fost! Alonso si Raikkonen au facut greseli de incepatori :(
    0 0
  • care rege ?
    rege ?
    0 1
  • si punctaj ......
    nici un punct pentru stirea asta????? de ce?
    0 0
  • fortza meclaren
    Hamilton- the best
    1 0
  • Regele Formulei 1
    Ce s-a bucurat printul Albert de Monaco ca i-a inmanat trofeului lui Hamilton si nu unui looser (masa)
    1 0
  • @drako
    tu cred ca te`ai uitat pe cartoon network la cursa ... lasa`ne
    0 0
  • cred ca m-am uitat la aceeasi cursa ca si restul
    HAHAHA!
    HAMILTON THE BEST!
    1 0
  • fortza mclaren
    Nebunie curata! imi pare rau insa ca Sutil nu a terminat cursa. Oricum se vede clar ca eliminarea tractiunii controlate aduce putin spectacol in cursele de F1 si asta mai ales pe o pista uda. Bravo Lewis !
    0 0
  • Abandonuri
    Admin! Cine este pilotul care a abandonat primul??Pariul cu D. Coulthard- prim abandon, nu este punctat ? De ce?
    0 0
  • DRako
    tati vezi cum vorbesti sa nu ai probleme
    0 0
  • Cum vorbesc?
    Ti se pare ca am vorbit urat, licentios?
    Ce probleme?
    De ce ameninti?
    0 0
  • @dumifil
    Bourdais e primu abandon ;)
    0 0
  • si CMRT
    Kimi in turul 74 cu timp: 1.16.689
    0 0
  • @drako
    nu iti da cu parearea despre piloti ca nu ai dreptul...cum te simti tu daca toti de aici am zice ca hamilton al tau e o maimuta coborata din copaci ? ai grija pe viitor
    0 0
  • bravo
    Felicitari casitigatorilor !
    0 0
  • Castigatori
    Felicitari castigatorilor etapei concursului!
    0 0
  • E parerea mea
    Am citit destule comentarii neadecvate la adresa lui Lewis
    0 0
  • bravo......
    ........nu-l simpatizez pe Lewis.......dar azi a demonstrat ca e bun.......la fel si Robert...........spre deosebire de surogatul de pilot care va iesi campion mondial peste vreo 100 ani.......pacat de Fernando si de Kimi.......nu si-au tinut nervii in frau.........FELICITARI CASTIGATORILOR!!!
    0 0
  • CE REGE???
    Dupa Australia nu a facut nimic spectaculos!! Are si el o cursa mai faina si asta nu inseamna c e rege!!! E rege si din cauza c s-a intamplat in China 2007, Brazilia 2007, Bahrain 2008,etc??????
    0 0
  • oare ce-i cu kimi?
    nu pot sa inteleg ce e cu kimi, parca nu mai are chef,a mers mizerabil astazi..........sau poate nu a avut cele mai bune setari..........el care mergea asa bine pe ploaie, astazi .........uau, parca nu era el
    0 0
  • Nu asa se castiga o cursa, la masa verde !
    robert kubica a avut parte de o strategie de cc a echipei bmw
    0 0
  • The Return of The King!!!!!
    Normal Hamilton The Best!!!!!!Mclaren cei mai buni pe un circuit legendar si foarte dificil si ploaie a dat dovada de clasa !!!!!!!!
    0 0
  • Kimi
    Probabil a reinceput betiile, pe vaporul pe care-l inchiriase s-au tinut lant chefurile!
    0 0
  • ura hamilton!
    Raikkonen the biggest loser!
    LOSER
    0 0
  • @ andr33ty.........
    ........daca CAMPIONUL MONDIAL e loser, restul plutonului cum mai e????
    0 0
  • bv. lewis
    keep the negative opinion for yourself., loser.
    0 0
  • :((
    stie cineva unde pot sa vad si eu cursa in reluare.... :((((
    0 0
  • Allessio ...
    maine pe iplay...chiar merita sa o vezi :)
    0 0
  • bravo Lewis !
    Felicitari McLaren ! De 7 ani ferrari nu au castigat la Monaco...acum putem spune deja ca de 8 ! Un circuit facut pentru pilotii de exceptie (Ayrton Senna) nu pentru antitalente ca massa !
    0 0
  • Rege ??? :))))
    s'a profitat mult de greseala lui massa...altfel ar fi castigat massa clar ;))
    pkt de kimmi si alonso, piloti adevarati :(...si pacat de sutil....bravo vettel ;) bravo kubica ;)
    o zi buna ;)
    0 0
  • LOL ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Criticii ! ! ! !
    Deci toti care au adus replici negative la oricare dintre pilotii din F1 sunt chiar ei fraieri...voi ce credetii ca ei au ajuns pe ochii frumosii in F1 ?..cand te uiti la o cursa de F1 , pai acolo vezi printre ce-i mai bunii pilotii din lume, poate chiar cei mai buni....iar tu ala care zici ca e loser...pai uitate in oglinda frate..numele lor ramane in istorie iar al tau nici macar eu nu l-am mentionat aici :P...asa ca pa pa :D
    0 0
  • monaco
    de fapt nu a castigat hamilton, ci a pierdut massa
    massa a gresit foarte putin si a pierdut mult
    hamilton a gresit foarte mult si a castiga mult - pur si simplu a avut noroc, cred ca a mancat ceva innainte de start

    totusi massa termina pe 2 daca la ultima oprire mecanicii nu ar fi dat-o in bara cu schimbul de cauciucuri

    pur si simplu dezamagitori cei doi campioni mondiali, care au facut greseli foarte multe si foarte grave

    regrete pt sutil, chiar insemna ceva pt el locul 4, dar se pare ca raikonnen nu a fost de acord

    P.S.
    ham bucurate cat mai poti de locul 1, pt. ca nu vei sta prea mult acolo
    cursa asta a fost doar o exceptie

    FERRARI IT WAS, IT IS AND IT WILL BE THE BEST TEAM IN THE WORLD
    0 0
  • Massa.
    Bun, a castigat Hamilton dar cum a bine a zis mirco....nu a castigat Hamilton ci a pierdut Massa. Cine s-a uitat la cursa trebuie sa recunoasca ca Massa a condus cel mai bine pe ploaie dintre toti cei aflati pe pista cu toate ca lumea zicea ca nu se descurca pe ploaie. A avut ghinion Massa si au gresit mecanici altfel victoria ar fi fost a lui. Cursa a confirmat ca Massa este un pilot de top care cum inca sustin VA FI CAMPION MONDIAL ANUL ACESTA.
    0 0
  • ATENTIE
    Daca ne uitam atent Raikkonen a gresit la cursele in care a gresit si anu trecut si pe la sfarsit si-a revenit spectaculos....si atentie...anul trecut era si mai inspate dupa monaco si canada...anu asta nu v-a fi atat de tare ramas in urma dupa cursa de peste ocean...deci eu cred ca tot ICEMAN v-a fi campion si in 2008.
    0 0
  • daca si iar daca..........
    "s'a profitat mult de greseala lui massa...altfel ar fi castigat massa clar"-pai daca mergem pe presupuneri si greseli de strategie,Lewis castiga cursa trecuta facand doar doua opriri......si daca nu gresea massa,tot el castiga si acum....putini au remarcat ca a avut de fapt o singura alimentare cu combustibil !
    0 0
  • cursa nebuna
    asta a fost.o cursa nebuna de la inceput pana la sfarsit. eu sunt fan kimi dar trebuie sa recunosc ca el a facut o mare prostie azi cu suttil.alonso la fel cu heidfell.hamilton le-a dat rusinica celor de la ferrari astazi. chiar si in turcia cu toate ca a castigat massa.mi-e teama de kimi.s-ar putea ca in restul sezonului cei de la ferrari sa-l sprijine mai mult pe massa.sunt sigur de asta.cred ca principalul favorit la titlul mondial aste massa cu marele sprijin al celor de la ferrari.
    0 0
  • rectificare
    in loc de heidfell a se citi heidfeld
    0 0
  • completez
    "hamilton a gresit foarte mult si a castiga mult - pur si simplu a avut noroc, cred ca a mancat ceva innainte de start "---chiar asa?si daca a mancat,cred ca massa a mancat de 3 ori mai mult-a facut o pirueta si nu a lovit masina-ba mai mult,massa cred ca mananca regulat sezonul asta,ori e impins de echipa in fata lui raikkonen,kimi e singurul pilot adevarat de la ferrari dar si-a pierdut motivatia,nu mai face spectacolul ce il facea la Mclaren,ba chiar poate ca este sabotat de echipa-vedeti penalizarea lui -stupida.Cursa impecabila pt Kubica.
    0 0
  • nebunie
    super cursa!!! bravo ferrari , bravo mclaren - campionatul este f strans - 4 piloti in cteva puncte - pacat de sutil
    0 0
  • @mirco
    Se vede treaba ca si tu si Miki v`ati uitat iarasi la alta cursa......Nu a gresit Massa , au gresit mecanicii?? Dar cand a ratat franarea si l`a depasit Kubica unde erau mecanicii mah chiorule? Gizz ...Wake up punk!!
    0 0
  • Cursa nebuna
    O cursa intradevar nebuna... Imi pare rau ca mai sunt indivizi care spun ca pilotii au mancat nu stiu ce s.a.m.d, ca celalalt e losser? Cine sunteti voi sa criticati? Asa cum a amintit cineva, acestia sunt cei mai buni piloti din lume, nu degeaba sunt in Formula 1 si doar 20 piloti. Massa losser? Va dati seama ce vorbiti? A fost una din cele ma dificile curse de F1 - fara controlul tractiunii, Monaco si inca pe ploaie. A fost o loterie aceasta cursa. El a gresit mai putin la Hamilton, dar avantajul care la cistigat el la inceput a fost anulat de circumstante - de citeva ori safety car, cind avea un avantaj destul de serios, mecanicii au fost mai lenti la boxe. Oricum, Kubica s-a descurcat foarte bine, Hamilton a avut o strategie cistigatoare. Alonso si Kimi au facut multe greseli in cursa. Intradevar, pacat de Sutil. Kimi a facut greseala de incepator, dar gest de adevarat CAMPION - atit ca pilot, dar mai ales ca OM; si-a cerut imediat scuze si s-a oferit sa plateasca desbagubiri pentru pierderile pricinuite echipei lui Sutil. Pacat si de Kovalainen - ori e foarte ghinionist (deja a treia cursa consecutiva cu probleme), ori cineva nu vrea ca el sa cistige puncte. Un campionat foarte strins pina acum si astept cu nerabdare urmatoarea cursa. Sa cistige cel mai bun
    0 0
  • NeoGalaxy
    Mda :)
    Baieti... Bravo Ham Ham. Ceva ma face sa cred ca si sezonul acesta vom asista la un scandal de spionaj si cred ca suntem foarte aproape de el. De ce? Pai o sa vedeti singuri. In alta ordine de idei deci... Massa si Kimi au condus bine dar au gresit amandoi deci au pierdut... pe mana lor. Ca a castigat Ham Ham, da bravo lui. A speculat ambele greseli si a mers bine. In acelasi timp incep sa ma intreb de ce Kova are atat de multe probleme cu masina.... oare lui Ham Ham ii este frica de concurenta?

    Oricum in cel mai rau caz pentru Ferrari iese Massa campion si in cel mai bun caz... iese Kimi ceea ce ar fi super ;) Oricum vin niste curse interesante in care avem mare sanse.

    Pentru mine... castigatorul moral al cursei este Sutil, care a condus bestial, a avut noroc si din pacate a avut su un mare nenoroc.... eh... Kimi... stie el ce a gresit acolo ):

    P.S. Massa a avut doar o oprile la standuri... dar din pacate asta l-a incetinit si implicit a mers foarte greu. In mod normal... este mai bine sa faci mai multe opriri dar sa fii rapid decat opusul. Deci aici au gresit cei de la Ferrari. Massa putea sa fie bun cu o singura oprire sau foarte rapid cu 2 opriri. In cazul lui Schumi meargea.... Massa este cam departe de Schumi... din pacate...
    0 1
  • @NeoGalaxy
    massa a avut o singura oprire? atunci eu cred ca am vazut alta cursa ! singurul cu o singura realimentare a fost Hamilton din ce am vazut eu.
    0 0
  • NeoGalaxy
    Massa a avut 2 opriri la standuri si Ham doar 1 singura,de fapt asta a fost strategia McLaren,o singura oprire la boxe....doar ca Ham in urma acrosajului a fost nevoit sa intre la boxe devreme si spre norocul lui a iesit bine deoarece plutonul era mult in spate...Alonso facea o cursa buna si cu siguranta era in primii 4 clasati daca nu forta depasirea lui Heidfield exact unde era mai rau...nu imi pare rau de Kimi,a gresit mult in cursa inclusiv la start cand l-a depasit Hamilton...Kubica a demonstrat inca o data ca are stofa de viitor campion ....in fine,Sutil a fost bestial de bun,plecat in cursa cu o strategie excelenta(1 singura oprire) si un moral foarte bun a fost la 9 minute de un loc 4 la Monte Carlo,a dovedita ca este un pilot tehnic si stapan pe el...cand alti piloti(Kimi,Alonso) mai experimentati faceau gresli de incepatori el marea distanta fata de urmaritori(Kimi) si pilota fara greseala un monopost destul de slab ca performanta
    0 0
  • massa-2 alimentari
    46/78 Oprire la standuri pentru liderul cursei dupa 32 de tururi. Massa reintra in pista dupa 11.7 secunde in pozitia a doua, chiar in fata lui Kubica.

    22/78 Intrare la boxe pentru Massa, brazilianul pierzand locul secund in fata lui Kubica.
    0 0
  • Pt @NeoGalaxy
    Massa a avut doua opriri la boxe
    0 0
  • @ bogdan_197
    vezi-ti de treaba,PUNK, eu nu am comentat despre tine, ci despre cursa. Ca de obicei nu faci altceva decat sa mananci ...... bors. Mai degraba Miki "Balbuta" Alexandrescu e ruda cu tine, ca spui numai prostii ca si el. Probabil esti vre-un pusti care vrea sa faca si el impresie printr-un vocabular de tomberon.
    0 0
  • ce sa mai....
    ...oricum si orice ati spune, clar e un singur lucru: avem parte de SPECTACOL si o lupta f acutita la varf! Favoritul nu mai e UNU (a se vedea "era Schumy" - ce monotonie!!), ci sunt cel putin 5! Altfel... sigur ca fiecare poate simpatiza cu oricine, dar nu mi se pare deloc "imoral" sa spun - de exemplu - ca Massa, Kimi sau Alonso isi fac singuri viata (a se citi "cursa") grea si PIERD pe mana lor, deci they LOOSE! Asta e, simplu: PIERZI sau CASTIGI! Bafta tuturor si... Doamne-ajuta ca de anul trecut chiar avem ce vedea la F1! Cinste castigatorilor, traiasca spectacolul!
    0 0
  • @marianescu
    Sunt de acord cu tine. Hamilton a castigat si asta e tot ce conteaza. De ex. sezonul trecut Hamilton a avut ghinion in ultimile doua curse, a pierdut si asta a fost tot ce a contat. Fiecare are un favorit sau mai multi, fiecare are dreptul sa comenteze, dar sa comenteze cursa sau evenimentul, nu sa jigneasca pe altii, pentru simplul fapt ca nu au acelasi favorit ca si el. Cine este fan adevarat, iubeste in primul rand competitia.
    0 0
  • EXACT!
    ...total de acord cu tine, mirco, jignirile kiar nu-si au rostul, oricat de patimasi am fi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru