Montezemolo: "Ferrari poate castiga ambele titluri"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.10.2008
Luca di Montezemolo este increzator ca Scuderia Ferrari poate castiga ambele titluri mondiale in acest sezon.

Ferrari este marea favorita la castigarea titlului mondial al constructorilor, avand un avans de 11 puncte in fata celor de la McLaren.

Chiar daca in China Ferrari nu a reusit sa rivalizeze cu McLaren, Montezemolo crede ca Scuderia este foarte aproape de titlu.

"Regret ca in China am avut cea mai proasta prestatie din acest an in termeni de competitivitate. Dar suntem lideri in clasamentul constructorilor si daca castigam putem scrie "campioni mondiali" pe masinile noastre. Obiectivul meu la inceputul anului a fost sa castigam 8 titluri in 10 ani", a declarat Montezemolo pentru Gazzetta dello Sport.

In schimb, situatia din clasamentul pilotilor nu este atat de favorabila, intrucat Felipe Massa este la 7 puncte de liderul Lewis Hamilton. Chiar si asa, Montezemolo crede ca Massa va fi ajutat de intreaga echipa, inclusiv de Kimi Raikkonen, sa devina campion.

"Am pierdut multe oportunitati, am avut probleme de fiabilitate, dar suntem acolo. Si intrucat titlul se va decide in Brazilia, speram sa marcam din penalty in minutul 90.

Ma bazez pe echipa, iar Raikkonen si Massa sunt in forma cand piloteaza acasa. Incercam sa ne concentram pe titlu cu un alt pilot decat anul trecut, iar amandoi ne ajuta in clasamentul constructorilor. Daca exista un lucru in privinta caruia nu avem probleme, acesta este cel al pilotilor. In partea a doua a anului Raikkonen nu a impresionat, dar Massa a avut un sezon extraordinar".

Italianul considera ca FIA ar trebui sa scoata din regulament interzicerea ordinelor de echipa, intrucat acest punct nu isi are rostul in Formula 1. "Vom discuta cu Mosley, trebuie sa eliminam aceasta ipocrizie. Cel mai important lucru este sa nu-i ranesti pe ceilalti; este un sport de echipa", a mai spus el, adaugand ca penalizarile din timpul curselor sunt necesare pentru a evita ca F1 sa devina o jungla. "Poate ca au fost prea multe penalizari, dar nu sunt de acord ca F1 sa devina o jungla. Problema este cu noile circuite care nu permit spectacolul. Nu vrem mai multe circuite de tip Monaco", a precizat Montezemolo.

Comentarii (5)

  • intr-adevar
    uite ce spune "Am pierdut multe oportunitati, am avut probleme de fiabilitate" si afurisitii de ferrarri au mai primit niste puncte. INTR-ADEVAR e laudabila sinceritatea pe care se pare ca dl. Popescu o puncteaza cu "+". Bravo si la mai mare. Totusi ar trebui sa ne spui si noua cu ce sociologi te consulti cand acorzi puncte in concurs.
    0 0
  • @sherlock
    Ai extras doar una dintre afirmatiile lui Montezemolo. Citeste intreg articolul si vei intelege motivele pentru care Ferrari a primit puncte. Titlul stirii cuprinde, de altfel, esenta acestei stiri.
    0 0
  • completare
    si inca ceva, chiar asa de vorbareti sunt cei de la ferrarri: montezemolo asta da o declaratie si apar 10 stiri punctate pentru ferrarri. Eu propun drept pedeapsa sa le taiem limba celor de la ferrarii ca sa se oftice toti cei care "involuntar" au in echipa din concurs ferrarriiii. Hai bafta, si vezi ca din declaratia lui montezemolo mai sunt vreo 10 aprecieri de facut (si evident punctat)
    0 0
  • aaaaaaaaaaaaaa
    ce tare crismaru' 56+59 sunt pe primele locuri. Probabil ii au pe cei de la ferrarri in echipa. Parerea mea - intamplator. sica sa fie pana la capat - daca cei de la ferrari nu mai spun nimic (deci nu mai puncteaza) hai ca va ajut eu: ferrari cei mai buni sezonu' asta "ferrarri +10", massa va fi imparatu' F1 urmatorii 5 ani "massa +10",
    raikonen va seta masina pentru toti pilotii din F1 "raikonnen +15", domenicali si schumacher vor revolutiona progresul F1 - ambii evident +5 minim. Tare nu?
    0 0
  • @sherlock
    Te apropii vertiginos de o anumita limita in privinta limbajului folosit in comentarii. Montezemolo a acordat un interviu publicatiei Gazzetta dello Sport care, din motive obiective, a fost impartit in doua stiri: una despre viitorul Formulei 1, cealalta despre Ferrari. Nu avea sens sa publicam tot interviul intr-o singura stire.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru