Montreal, calificari: Hamilton obtine pole positionul!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 07.06.2008
Lewis Hamilton s-a impus fara probleme in calificarile pentru Marele Premiu al Canadei, britanicul devansadu-l cu sase zecimi de secunda pe polonezul Robert Kubica.

Pilotul echipei McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, a fost cronomtrat cu 1:17.886, timpul sau fiind net superior celui reusit de Robert Kubica.

Pilotul echipei BMW-Sauber reusise temporar sa urce pe prima pozitie, insa replica englezului din ultimul tur rapid de pista a fost impresionanta. Cu toate acestea, prestatia pilotului polonez este demna de aplaudat, mai ales dupa gravul accident de care a avut parte anul trecut la Montreal.

A doua linie a grilei de start este ocupata de campionul mondial Kimi Raikkonen si, surprinzator, Fernando Alonso. Spaniolul a avut o prestatie excelenta in sesiunea de calificari, reusind sa se plaseze in fata lui Nico Rosberg si a lui Felipe Massa.

Din spatele pilotului brazilian va pleca in cursa Heikki Kovalainen, finlandezul avand in continuare probleme in a se impune in fata rivalilor sai de la echipele de top. Nick Heidfeld continua evolutiile mai putin satisfacatoare, chiar daca locul 8 ocupat de pilotul echipei BMW-Sauber reprezinta un mic progres fata de ultimele curse.

Honda Racing au obtinut un loc pe a cincea linie a grilei de start prin Rubens Barrichello, urmat de australianul Mark Webber.

Timo Glock, Kazuki Nakajima si David Coulthard au ratat prezenta in ultima parte a calificarilor, la fel ca si Jarno Trulli si Nelson Piquet Jr. Sebastien Bourdais nu a reusit nici de aceasta data sa treaca de Q1, la fel ca si pilotii Force India, Adrian Sutil si Giancarlo Fisichella. Surpriza negativa este reprezentata de Jenson Button, englezul urmand sa plece de pe locul 19.

Sebastian Vettel nu a putut lua parte la calificari intrucat inginerii nu au reusit sa repare masina dupa accidentul suferit de german in antrenamentele de dimineata.

Rezultatele omplete al sesiunii pot fi vizualizate aici .

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminica, 8 iunie 2008, cu incepere de la ora 20:00 (ora Romaniei).

Comentarii (7)

  • ...
    hai Alonsoooooooo !!!!.. :))
    0 0
  • ... ...
    Undeeeeeeeeeeeeeeee???
    0 0
  • hahha!
    Cata tzeapa si-a luat lumea k a pariat pe raikonnen ,asta este....
    0 0
  • hai hamilton
    go go go
    0 0
  • cam dubioasa masina lui hamilton
    Diferenta prea mare de la monaco dar mai ales aici la montreal cam da de banuit , sigur au umblat la unitatea centrala de control.Sunt ferm convins ca o sa gaseasca ceva inspectorii de cursa pana la finalul campionatului .Dar e grav ca totul se construieste la mclaren si o sa fie greu de depistat.Nu se poate sa fie primul doar cand vrea !!!
    0 0
  • @iorgas
    hai frate du-te si il paraste la fia :)) ca la asta sunt buni ferraristii...nu te-ai gandit....poate are putina benzina ? in fine :)
    0 0
  • Benzină
    Eu cred că hamilton are puţină benzină
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru