Montreal: Hamilton, rege peste o cursa nebuna!

Publicat Duminica, 10.06.2007

Daca credeati ca Formula 1 si-a pierdut spectaculozitatea, inseamna ca nu ati urmarit cursa din Canada. Un tablou senzational al spectacolului de pe circuitul Gilles Villeneuve nu poate fi descris in cuvinte, astfel ca vom incerca sa alegem punctual cele mai importante si interesante episoade ale cursei.

Trebuie sa incepem cu marele castigator al Marelui Premiu al Canadei, Lewis Hamilton, cel care a reusit sa rastoarne toate calculele si sa castige la a sasea sa cursa in Formula 1. Podiumul merita si el subliniat: Hamilton, Heidfeld, Wurz, trei piloti care au profitat din plin de o zi mizerabila pentru favoriti.

Intre acestia din urma s-au detasat clar Fernando Alonso, care dupa ce a fost nevoit sa efectueze un stop&go a "reusit" performanta de a fi depasit de catre Takuma Sato in penultimul tur al cursei, si Felipe Massa, brazilianul de la Ferrari fiind descalificat dupa ce a intrat pe pista de la boxe cand semaforul de iesire indica rosu. In aceeasi situatie cu Massa s-a aflat si Fisichella, pilotul Renault ignorand si el semnalizarile oficialilor.

In total, nu mai putin de 10 piloti au fost nevoiti sa abandoneze astazi din diferite motive. Safety Car-ul si-a facut aparitia pe pista mai des decat in alte ocazii, oficialii fiind nevoiti sa culeaga de pe pista resturile masinilor care se izbeau de zidurile de pe marginea pistei canadiene. Cel mai serios accident l-a avut in rolul principal pe Robert Kubica, care dupa ce a avut nevoie de cateva minute pentru a fi scos din masina dupa un accident a fost diagnosticat cu fractura de tibie.

Pe de alta parte, principalii piloti care au profitat de haosul de pe Gilles Villeneuve au fost Heikki Kovalainen, care a bifat locul al patrulea dupa ce in restul weekendului a avut prestatii mizerabile, Takuma Sato, care a mai cules trei puncte pentru Super Aguri si Alexander Wurz, care a profitat de o strategie cu doar o oprire la boxe pentru a se clasa pe podium.

Comentarii (15)

  • ...
    pacat ca sunt asa de rare momentele astea.
    de asta imi place Formula 1.
    tare cursa.
    0 0
  • o cursa nebuna, nebuna, nebuna
    Nici nu am loc sa enumar tot ce a fost frumos si spectaculos in cursa asta. De la acrosari si "balet sincron" ( - eliminam accidentul lui kubica, care a fost foarte serios ) pana la depasirile uimitoare facute de webber sau sato, cursa a fost extraordinara...
    0 0
  • wow!!!
    La mai multe curse k asta, dar fara accidente k al lui Kubica. In rest Hamilton RULLEZZZZZZZ!!!! a facut o cursa perfecta.
    0 0
  • wooow
    Tare de tot frate :) Chiar speram la un tricou dupa cursa asta , dar vazand spectacolul sicner nu regret ca l-am pierdut printre degete . Astea sunt genul de curse care ar trebui sa fie tot timpul in F1 : descalificari ale pilotiro de top , piloti de coada clasamentului in puncte , accidente (desi nu ca cel al lui Kubica , e prea de tot) .
    Nici nu-mi amintesc ultima cursa in care a intrat de atatea ori safety car-ul . Felicitari celor care au avut maaaare noroc azi ;)
    0 0
  • tare cursa
    super tare cursa
    o fi avut cineva hamilton, wurz si mclaren? :D
    0 0
  • danger wolf
    wooow!!!
    Hamilton trebuie felicitat pt locul pe care la obtinut!!!
    0 0
  • ...
    Super tare cursa! Exceptand accidentul lui Robert Kubica, toata cursa a fost plina de evenimente si de resturnari de situatie incredibile. A fost una dintre cursele care m-au ridicat in picioare, pacat ca asta se intampla cam rar. Sa speram ca Kubica va revenii curand pe pista.
    0 0
  • nedumerire
    de ce punctele pentru echipa Ferrari nu au fost acordate? pentru ca dupa cate vad eu ar fii tb sa fie vreo 80...
    0 0
  • @machopiciu
    s-au dat, dar nu mai au loc in tabelul acela. eu le-am primit deja, deci presupun ca toata lumea
    0 0
  • machopiciu
    scuze
    da, intr-adevar au aparut dupa cateva minute si punctajul a fost recalculat
    0 0
  • c sa zic
    total dezamagita......felicitari hamilton....k nu mi pot explica c a fost cu Alonso...pacat...parca e un facut tot timpul cnd ela egalitate cu un alt pilot in lupta pt campionat tot timpul tre sa aibe probleme....offffff.....anii trecuti o gramada d probleme cu masina d la renault acum cu pneurile....nu mai suport....!!!!!!!!!!
    0 0
  • he he he
    O cursa nebuna, nebuna, nebuna.
    O cursa cu un hamilton imperial si un alonso care si-a aratat valoarea. lipsa. Ralu, imi pare rau, insa asta e valoarea spaniolului.Campion de carton, facut de presa avida sa scrie si de altcineva decat Schumi.
    In rest, Probleme la Ferrari cu apasarea pe spate. Ca si anul trecut. Au mers f prost, tocmai din cauza asta. Astept cu interes saptamana viitoare
    0 0
  • si webber
    poate sa-mi spuna cinva ce s-a intamplat cu M Webber caci la un moment dat era pe 3 si apoi l-am vazut pe 12.
    0 0
  • ShArKy46
    ...
    undes punctele lui alonso pentru locul 7?
    0 0
  • ...
    Am avut echipa finala cu Hamilton,Hidfeld si BMW
    Ma sint putin frustrat pt. ca am iesit doare pe 67 desii la antrenemente si calificari am avut randament de 80%
    Dar m-au dat peste cap depunctarile masive din prima saptamina dupa Montecarlo (va aduceti aminte cu McLAren pe minus) chestie care m-a descurajat si m-a facut sa nu mai dau nicio importanta schimbarilor
    Am sa fac un experiment ,sa mentin echipa neschimbata pina la primele antrenemente sa vedem ce iese
    Voi ce strategii mai aveti???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru