Monza: Vettel obtine magistral prima victorie din cariera!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.09.2008
Sebastian Vettel s-a impus categoric in Marele Premiu al Italiei, obtinand prima victorie din cariera intr-o cursa in care Lewis Hamilton a fost dezlantuit pe ploaie.

Vettel nu a avut rival pe celebrul circuit de la Monza si a dominat cursa de la un capat la altul, reusind sa se impuna in fata lui Heikki Kovalainen si Robert Kubica.

Intre timp, Lewis Hamilton a facut o cursa de recuperare fantastica, insa a terminat pe locul 7, in spatele rivalului sau la titlu, Felipe Massa. Kimi Raikkonen si-a dezamagit fanii, ratand prezenta in puncte in urma unui Grand Prix mai degraba modest.

START SUB SAFETY CAR

Din cauza ploii destul de abundente, organizatorii au decis ca startul cursei sa se dea sub safety car. Chiar si asa, problemele nu au intarziat sa apara, Sebastien Bourdais nereusind sa plece de pe loc.

Prin urmare, francezul, care urma sa plece in cursa de pe un excelent loc 4, a fost nevoit sa porneasca din pitlane si a pierdut mai mult de un tur. Safety car-ul a iesit a iesit de pe pista dupa primele doua tururi, astfel incat pilotii au inceput sa ruleze in regim de cursa. Ierarhia pilotilor din frunte a ramas neschimbata, pilotii de la locurile 5 in jos castigand cate o pozitie dupa startul ratat al lui Bourdais.

Vettel a reusit sa-si conserve excelent prima pozitie, profitand din plin de faptul ca a fost singurul pilot care nu avea un adversar in fata. Primul duel interesant a fost oferit de Fernando Alonso, regele ploii reusind sa treaca de Timo Glock intr-un duel pentru locul 7.

HAMILTON DEZLANTUIT: NOUL "REGE" AL PLOII?

Intre timp, Kimi Raikkonen si Lewis Hamilton au inceput sa demonstreze ca masinile de care dispun nu isi merita locul in mojlocul plutonului. Raikkonen a avut parte de un duel electrizant cu Giancarlo Fisichella, italianul reusind cateva tururi sa ii tina piept campionului mondial.

In cele din urma, finlandezul a reusit sa treaca in fata in turul 9, iar ulterior a fost randul lui Hamilton sa il atace. Totusi, britanicul s-a impus mult mai repede decat Raikkonen, iar depasirea lui Fisichella a reprezentat doar inceputul unui lung sir de depasiri. Urmatoarea tinta a britanicului a fost chiar Raikkonen, iar pilotul echipei McLaren a preluat locul 11 in turul cu acelasi numar.

Turul 14 a consemnat primul abandon al cursei, Fisichella lovindu-se frontal de parapetii de pe marginea pistei in urma unui duel cu David Coulthard in care si-a pierdut aripa fata. Massa a reusit sa urce pe locul 4 dupa depasirea lui Nico Rosberg, insa punctul de atractie a fost acelasi Hamilton, a carui cursa de recuperare a continuat intr-un ritm infernal. In numai trei tururi, el a trecut succesiv de Nick Heidfeld, Glock si Kubica.

Hamilton nu s-a oprit insa aici, el reusind sa treaca dupa numai doua tururi si de fostul sau coechipier, Fernando Alonso.

Britanicul a urcat astfel pe locul 7, in timp ce Raikkonen a continuat sa ruleze doar pe locul 12. Vettel a efectuat prima realimentare cu combustibil in turul 19, germanul ramand cu pneuri de ploaie extrema, Intre timp, Glock a castigat duelul cu Alonso pentru locul 8.

Turul 22 a adus si un eveniment care a stranit zambete pentru toti fanii F1: Hamilton a taiat prima sicana a circuitul si a trecut de Jarno Trulli, insa britanicul i-a cedat pozitia si a evitat sa il atace imediat pe pilotul echipei Toyota, pentru a nu exista discutii despre legitimitatea manevrei sale. Britanicul nu a avut insa emotii si a trecut in fata italianului un tur mai tarziu, iar in turul 25 l-a depasit si pe Rosberg.

Profitand de faptul ca inca nu oprise la boxe, Hamilton rula in acel moment pe locul 2, la mai putin de 4 secunde in spatele lui Vettel. Intre timp, Raikkonen a reusit cu greu sa treaca in fata lui Heidfeld, in urma unui duel de lunga durata cu pilotul BMW-Sauber, iar finlandezul a intrat la boxe pentru realimentare un singur tur mai tarziu.

Intr-un moment in care se apropiase la numai o secunda de Vettel, Hamilton a decis sa intre la boxe chiar la jumatatea cursei. Realimentarea relativ lunga a demonstrat faptul ca pilotul McLaren a adoptat o strategie excelenta cu o singura intrare la boxe. Englezul a revenit pe pista pe locul 6, la aproximativ 8 secunde in spatele lui Massa. Intre timp, Raikkonen rula doua locuri mai jos, pe pozitia a 8-a.

Cu 20 de tururi inainte de final, Massa a efectuat a doua oprire la boxe si a coborat in spatele lui Hamilton, duelul de la distanta dintre primii doi clasati in clasament fiind astfel castigat de pilotul McLaren.

HAMILTON, INEFICIENT PE USCAT

Massa a fost urmat la boxe un singur tur mai tarziu de Kovalainen, Kubica si Webber, ceea ce l-a propulsat pe Hamilton pe locul 2. Vettel a efectuat si el a doua intrare la boxe, reusind sa revina pe primul loc. Desi a optat pentru o singura realimentare, Hamilton a fost obligat sa intre din nou la boxe pentru a schimba pneurile de ploaie extrema cu cele intermediare, intrucat ploaia s-a oprit, iar pista a inceput sa se usuce.

Pilotul echipei McLaren a judecat astfel cu calm situatia si nu si-a asumat un risc inutil de a termina cursa cu pneuri de ploaie extreme. Englezul a coborat pana pe locul 8, insa a urcat pe 7 dupa ce a trecut de Webber. El a ajuns astfel chiar in saptele lui Massa, insa nu a reusit sa il atace imediat din cauza pistei aproape uscate.

VETTEL: O CURSA ANONIMA, O VICTORIE MAGISTRALA

Desi Hamilton a tinut capul de afis al cursei prin cursa de recuperare absolut fantastica pe pista umeda, un merit deosebit il are tanarul german Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso a avut parte de cursa excelenta, lipsita de emotii, iar germanul a reusit sa-si pastreze calmul pe parcursul unei curse in care nu a cedat prima pozitie decat in momentul intrarilor la boxe.

Vettel obtine astfel o victorie de rasunet pe celebrul circuit de la Monza, devenind totodata cel mai tanar pilot care castiga un Mare Premiu de Formula 1. Vettel a demonstrat astfel ca are un viitor stralucit in fata, prestatia sa pe pista la varsta de numai 21 de ani fiind graitoare in acest sens.

Emotia care l-a cuprins pe Vettel in momentul in are a trecut linia de sosire este demontrata dedialogul pe care l-a purtat cu inginerul sau. Acesta i-a transmis formal prin radio "You've won the Italian Grand Prix", iar replica lui Vettel a venit prompt: "I don't know what to say. I don't have any words...".

Locul 2 a fost ocupat de Heikki Kovalainen, care la fel ca si Vettel a avut o cursa lipsita de emotii. In stilul sau caracteristic, finlandezul a pilotat linistit pe tot parcursul cursei, nefiind implicat in niciun duel de anvergura.

Robert Kubica a profitat de singura sa oprire la boxe si a ocupat ultima treapta a podiumului. Alonso si Heidfeld au adoptat si ei o strategie similara, reusind sa termine pe locurile 4 si, respectiv, 5.

HAMILTON, INCAPABIL SA TREACA DE MASSA

Locul 6 i-a revenit lui Massa, care si-a demonstrat limitele pe ploaie, nereusind sa urce nicio pozitie fata de locul de pe care a plecat in cursa. Brazilianul poate fi insa multumit de acest rezultat, intrucat a reusit sa-i tina piept pe final lui Hamilton, care a finalizat cursa pe locul 7. Prin prisma acestui rezultat, Massa s-a apropiat s-a apripiat la un singur punct de Hamilton in clasamentul general.

Ultimul punct pus in joc a fost acontat de Webber, in timp ce Raikkonen a terminat doar pe locul 9, in afara punctelor.

In ciuda ploii din startul cursei, cursa de la Monza a consemnat un singur abandon, trecut in dreptul lui Fisichella.

Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Kimi Raikkonen, finlandezul fiind cronometrat cu 1:28.047 in turul 53.

Rezultatele complete ale cursei pot fi vizualizate aici.

Urmatoarea cursa se va desfasura in Singapore pe 28 de septembrie si va marca o premiera, urmand sa fie primul Mare Premiu din istoria Formula 1 care are loc pe timp de noapte.

Comentarii (59)

  • bravooooooooooooooooooo
    asta da cursa
    0 0
  • Castigator!
    Felicitari la Vettel! A mers fara greseala, si a devenit cel mai tanar pilot care a castigat o cursa!!Bravo!!!
    0 0
  • @pariuri
    nu 50 de puncte e limita maxima pt pariuri????
    11 SpeedGeorge +15930 +485 +13315 +602 +17 50 30299
    12 PAUL30 DRIVE TEAM +15715 +295 +13611 +534 +65 0 30220
    13 F1 Champ Team +16403 +477 +12677 +468 +188 70 30143
    14 Scuderia_Ferrarii +15928 +278 +13071 +418 +282 25 29952
    1
    0 0
  • Hamilton ar fi castigat...
    Daca nu ar fi trebuit sa schimbe cauciucurile deoarece plecase cu o strategie cu o singura oprire.
    0 0
  • Castigator
    Felicitari Vettel. La varsta asta sa castigi o cursa de F1... Ma intreb ce e in sufletul lui acum
    0 0
  • (ADY)
    Bravo Vettel .......................... Kova se putea si mai mult
    0 0
  • Ptr baietii cu ferrari
    Ferrari a facut o cursa plictisitoare,Massa si Kimi lipsiti de curaj.Nu vad comentariile pro ferrari.Mai sperati la titlu baieti.Hamilton a fost si ii spectacolul.Bafta Mclaren
    0 0
  • @bagolj
    eu am pariat etapa asta doar 50 pct. dar toate o data ! (ptr. cursa..toate o data ;) ) F1champ Team ..nustiu cum a pariat el etapa asta 70 pct...cand maximul era doar de 50 :) ?!
    0 0
  • @SpeedGeorge
    nu la tine m-am referit bineinteles. am 3 useri pt comparatie
    0 0
  • Pariuri
    La fel GA Formula1 Team. A pariat 55?
    0 0
  • @Admin
    5.2 Suma maxima de puncte ce pot fi pariate pe parcursul unei etape de F1 Champ este de 50. Suma maxima de puncte ce pot fi pariate pe un bilet este de 25.
    Cum este posibil ca unii sa depaseasca 50 de puncte?????
    0 0
  • haha
    ferrari nu mai pupa nici un titlu anul asta acasa la ei sa termine pe 6 si pe 9 e de-a dreptul rusinos...hamilton castiga cursa daca nu se oprea ploaia...sa-i vad ce mai comenteaza acum ...BRAVO VETTEL !
    0 0
  • uite o sa comentez eu...
    massa l-a batut pe hamilton azi asa ca ciocu mic.......vettel o sa fie urmatorul schumacher
    0 0
  • @admin
    ATENTIE !!!
    Este a doua etapa cind semnalez pariuri cu sume mai mari decit cele permise (daca doriti va pot trimite screenshots cu pariuri mai mari decit cele permise) ! Este atit de greu sa se ia masuri ? Chiar dorm programatorii dumneavoastra ? Angajati altii, daca nu fac fata... Pot sa va recomand altii ...
    0 0
  • @admin
    Cum ramane cu pariurile???
    0 0
  • ura !!!1
    daca nu pariam 25 de puncte ,aiurea ,castigam la 1 punct diferenta
    asa am luat "doar " locul 2.
    0 0
  • mircea
    Mircea Mester
    Punctele pariate de userii in cauza vor fi investigate. In cazul in care vom observa nereguli, acestea vor fi rezolvate in concordanta cu regulamentul. Deocamdata insa, s-ar parea ca vorbim de o eroare de afisaj. Se verifica.
    0 0
  • pffff
    n`am mai avut puncte de pariuri si pt cursa ... trebuie sa ma multumesc cu locul 3 :)
    0 0
  • @mircea
    cand mai vin premiile ? :D
    0 0
  • BRAVOOOOOOOOOOOOOOO
    FENOMENAL VETTEl ma bucur enorm ca am auzit cele 2 imnuri deodata ........ am incredere ca vettel va fi noul Michael Schumacher
    0 0
  • Aloooooo, fierarishtilooor, v-ati ascuns?!
    ...sau inca nu va reveniti din dezamagiri si ciuda?!?! Hamilton - un pilot de super-clasa, a facut TOT SPECTACOLUL!!! Cat despre subtitlul celor de la Automarket: Daniele, zau asa - de unde ati tras voi concluzia ca "nu a reusit sa treaca de Massa"?! Eu zic ca nici macar nu a incercat; l-a speriat putin cand a ajuns in spatele lui si apoi si-a pastrat pozitia. Cu sigurantza ca pneurile / echipa (sau un alt motiv serios) nu i-au permis sa se joace cu Massa! Forza McLAREN, la ora actuala sunteti cei mai buni! Felicitari Vettel!
    0 0
  • Mai specialistule silviu
    Massa a stagnat,uita ce a facut hamilton de pe 15.Spectacol,recunoaste mai baiatule.Nu prea ai ce comenta.Ferrari merg in cap fara un neamt in echipa,o sa vezi in urmatorii ani.
    0 0
  • @silviu_craig
    GRESIT, prietene: Massa A AVUT NOROC azi ca pneurile prea uzate de atatea depasiri l-a impiedicat pe Hamilton sa-l intreaca, Massa NU L-A BATUT, doar s-a clasat in fata lui! E o MARE diferentza! Cat despre "cioc"... vad ca voi sunteti cei tacuti :o))
    0 0
  • marianescule esti pe langa
    la ora asta STR este cea mai buna echipa nu a reusit nimeni sa il depaseasca pe vettel nici macar pt o secunda....daca era cum ziceai tu kova al tau termina in fata....dar este neputincios in fata unui il fenomeno german pe nume VETTEL
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marianescu
    "Pneurile prea uzate"? Alea pe care le-a schimbat la boxe? :)
    0 0
  • @Mircea Mester
    ATENTIE si la punctare ! Ati dat 82 pcte lui Kimi, care a terminat 2 locuri DUPA Hamilton, automat este gresita punctarea echipei Ferrari !!!!
    0 0
  • @cobra
    si cum era cu ferrari ma ? =)) te muti de la o echipa la alta ???
    0 0
  • mircea
    @michelle_b
    32 pentru pozitia a 9-a, 50 pentru CMRT.
    0 0
  • @michelle_b
    nu uita ca raikkonen a obtinut c.m.r.t.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @michelle_b
    Nu este gresita nici o punctare a lui Kimi. Kimi a avut is cel mai rapid tur! Scrie mare cu negru, pentru cine are ochi sa citeasca :)

    "Cel mai rapid tur de pista a fost realizat de Kimi Raikkonen, finlandezul fiind cronometrat cu 1:28.047 in turul 53."
    0 0
  • @neogalaxy @ Mircea Mester
    Primul: merci, nu aveam ochii la mine si nici nu stiu citi ! Mircea: sorry ...
    0 0
  • Tot ptr silviu
    Kova a terminat in fata lui Massa,asa ca tu ciocu mic.
    0 0
  • marinescu...
    cand un pilot iese pe 6 si unu pe 7 inseamna ca ala de pe 6 l-a batut....nu conteaza ce a facut pe circuit....uite vettel nu a facut nimic pe circuit si a castigat cursa.
    0 0
  • Pariuri!!!!
    Cam dubioasa treaba cu cele 2 echipe care au pariat peste limita admisa...V-au facut-o baietii de la Deva..."F1champ Team " 70 de puncte si "GA Formula1 T" 55 de puncte....
    0 0
  • NeoGalaxy
    @michelle_b
    Esti o dulce :)
    0 0
  • @cobra
    pe langa... CE / CINE? :o))))
    PS: CMRT NU castiga o cursa! Altfel... sa ma scuzati, eu nu mai intru in polemici ptr ca... CURSA ASTA SPUNE TOT!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Sebastian
    Trebuie sa recunoastem ca dintre Sebastial si Lewis, primul este cel care chiar are stofa de campion. Daca Lewis nu incepea cu McLaren, acum era unul dintre anonomii care concureaza in F1. Dar faptul ca Sebastian a inceput pe aceasta masina Toro Rosso, cu atat mai mult il face un pilot extraordinar de talentat si valoros, pentru ca marina pe care concureaza nu este nici macar in primele 6 echipe. Ca dovada ca umai dupa aceasta cursa de senzatie, Toro Rosso a reusit sa-si depaseasca echipa sora, atat dorita talentului lui Sebastian cat si datorita motorului Ferrari.

    Cele mai sincere felicitari pentru Sebastian. A inceput pe o masina slaba si acuma ne demonstreaza cu adevarat talentul lui, daca si pe Lewis l-as fi vazut facand exact acelasi lucru, m-as fi asteptat ceva de la el. Dar conditiile sunt exact opuse si din pacate, toti marii campioni din Formula 1 au fost piloti foarte talentati care au inceput pe masini slabe si sau foarte slabe. De aia toti piltoii care au inceput pe masini puternice au ramas niste anonimi in Formula 1.

    Exista o sansa ca Felipe chiar sa ia acest titlu. Si daca este numai on conjunctura favorabila si daca este numai o intamplare, si daca nu stie sa conduca pe ploaie, nu este prima data cand astfel de evenimente se intampla! :)

    Oricum cea mai mare dezamagire este legata de Kimi, care pur si simplu nu are curaj sa se lase de Formula 1. In contractul lui are o clauza in case se stipuleaza ca are optiunea de a-si prelungi contractul, el de unul singurl, cu 2 ani, ceea de teama lui Fernando a si facut. Din pacate, sper ca Luca Di Montezemolo se va trezi dupa aceste curse si anul viitor vom avea o alta echipa de piloti. Pur si simplu aceasta formula este o rusine atat pentru pedigriul Ferrari cat si pentru mandria fanilor acestei echipe. Ferrari are bani sa aduca pe cine vor. Iar Sebastian, Fernando, Robert sunt tot atatea optiuni pentru o echipa care doreste ca castige.

    In acelasi timp se observa ca la McLaren doar Lewis este pilotul care conteaza, Kova este pur si simplu al doilea pilot al echipei. Cu el sau fara el, echipa tot pe Lewis va miza.

    O cursa superba cu multe dapasiri foarte frumoase si foarte violente dar si cateva dueluri interesante.

    Bravo Sebastian! :) Forza Ferrari !
    0 0
  • Italy 2008
    BRAVO VETTEL !!! BRAVO TORO ROSSO !!! Bravo Massa, ca l-ai tinut la respect pe Hamilton. Adevarul e ca Hamilton este magnific pe ploaie, pacat ca este asa agresiv. Daca toti pilotii ar fi atat de agresivi ca Hamilton, probabil ca maxim jumatate dintre masini ar termina cursa. Oricum, a fost o cursa frumoasa, castigatorul este de apreciat, Massa a mai redus din diferenta, deci, o cursa ok. O zi buna tuturor, inclusiv fanilor McLaren.
    0 0
  • Bravo Vettel, Super Hamilton !
    Exceptional Lewis ! Credeam ca a exagerat in acea declaratie,dar acum a si demonstrat ca are "nuci" mai mari decat Kimi.Cred ca se putea si mai bine cu o strategie ca a celor de la BMW.
    0 0
  • ctlnmihai
    Massa l-a tinut la respect pe Hamilton?
    Hamilton a avut probleme cu pneurile in ultima parte a cursei..Cand depasesti piloti k Raikkonen,Alonso ,Heidfeld,Kubica ma indoiesc k Massa care a pierdut un loc la sfarsitul cursei ,el pornind cursa de pe locul 5 datorita problemelor pe care l-a avut Bourdais , ar fi rezistat atacurilor englezului...Jenant pilot Massa ....
    Daca el va fi noul campion mondial atunci chiar va fi o mare nedreptate..Mirco scuza-ma ai perceput cursa intr-un mod gresit..Kovalainen slab si el..
    Cand pilotezi o masina peste monopostul lui Vettel n-ai voie sa pierzi..
    Bine k Hamilton poate face singur diferenta.. Nu vad cum l-ar putea ajuta Kovalainen.. In opinia mea cei m buni piloti de F1 sunt :Hamilton ,Alonso ,Kubica,Raikkonen..
    0 0
  • @ctlnmihai
    In mod normal Hamilton a pornit pe o strategie cu o oprire dar din cauza ca pista sa uscat, a mai facut o oprire pentru a schimba cauciucurile. Dupa ce si-a pus pneuri intermediare nu a mai fost atat de rapid. Citeam mai sus un comentariu in care respectivul zicea ca Hamilton nu a vrut sa-l depaseasca pe Massa. Sa fim seriosi, deabia astepta sa-l ''manance'', dar vremea a mai tinut si cu altii, nu numai cu el. Asa ca pe finalul cursei putem spune ca, Massa la tinut la respect pe Hamilton. Hamilton a facut o cursa de recuperare fantastica dar cand a schimbat cauciucurile a doua oara, s-a rupt filmul.
    0 0
  • ctlnmihai
    re Mirco
    Massa putem spune k a pierdut...
    0 0
  • @neo
    ma, baiatule, ti'am mai spus o data, deschide un topic in care sa iti etalezi cunostintele despre formula 1. Cum poti sa spui tu ca martoagele alea de la fiat sunt masini super, extra, cele mai tari din lume, cand rezultatele te contrazic? Sa iti detaliez, si sa lasam la o parte scandalul de anul trecut, cand mercedes a fost mai tare decat ferrari pt ca le'au furat planurile: 1) anul acesta ferrari au pierdut puncte pretioase in cateva randuri din cauza motorului. Tu, cu aceste cunostinte bogate despre ferrari si formula1 ne'ai putea spune cate. 2) ai afirmat ca lewis nu are stofa de campion, si ai dat de inteles ca, kova e de umplutura. Cate puncte are in fata ferarri fata de mercedes, si de ce are atatea? tot tu, ai putea sa ne lamuresti, ca doar tu ai cunostinte bogate despre formula 1. 3) poti afirma ca ferrari e una din fortele auto, si ca in anii trecuti au avut motoare mai bune decat rivalii. Dar sa spui ca si anul asta motoarele sunt peste ale rivalilor, e copilarie curata. Eu stiu o questie: ca am vazut motoare mercedes cu 1.000.000 (un milion) de km, functionale. Presupunand ca nu ai vazut vreodata un motor ferrari, de cate asemenea motoare ai auzit sa fie la fel de fiabile ca ale celor de la mercedes? sau masinile de serie de la ferrari se cheama fiat, si atunci chiar nu mai ai ce sa comentezi. apropo, daca ai spune ca fiatul costa 10.000 iar mercedesul 40.000, sa stii totusi ca mercedesul pe langa motor, mai are si confort, si siguranta in plus, fapt care il face de 4 ori mai scump. Ieri spuneam ca hamham a plecat cu mai multa benzina, si e posibil sa castige cursa de azi. Daca hamham nu intra sa schimbe cauciucurile, crezi sau nu e era posibil sa fi avut dreptate? mai stai cuminte in banca ta, pune mana pe fizica in continuare, mai citeste si apoi sa ravii cu un comentariu explicandu'ne tuturor cum fac sau au facut anul asta ferrari motoare mai fiabile decat mercedes. o seara buna, si tie (la studiu) si tuturor :) BR
    0 0
  • Hahaha!!!!
    ce bun e kimi si mai ales massa oricum hamilton a dat dovada ca este un pilot exceptional massa de pe ce loc a plecat a terminat !!!!!!ce nostim !!!!felicitari Seby !!!masa e paralel cu f1 si ma tem ca si kimi il va urma in curand nu mai da randament kimi in echipa ferrari!!!!!
    0 0
  • @pro McLaren
    Nush de ce tre baiatul asta sa fie considerat o divinitate , cand pur si simplu nu a obtinut decat 2 puncte.....rezultatul decide cine va fi campionul sau cine va termina mai bine ..si sa nu uitam cine a castigat mai multe puncte.... dupa cum am vazut hamilton faacusera cateva smecherii ca incidentul cu webber...daca ar fi trecut de toti ,dar, tot ar fi clasat pe 19 voi mai ar laudati pe el ?:)) cat despre neogallaxy...original ca intotdeauna;) FORZA FERRARI CHAMPIONS 2008!
    0 0
  • auzi la el!!!!
    a obtinut 2 puncte venind din spate capalau de pe locul 15 intelegi ????si massa ce a facut sau kimi ?????Ma prosti sunteti ma Go Mclaren!!!!!!
    0 0
  • viitor campion mondial
    vettel este printre cei mai buni daca nu cel mai bun pilot al sezonului. pacat ca il tine masina in spate.
    0 0
  • Masa
    Masa nu a inceput cursa pe 6 si a terminat tot pe 6. El a inceput pe 5 (CINCI) si a terminat pe 6. Sa nu uitam ca Bourdais a pierdut pozitia din calificari. Deci el a pierdut 1 pozitie in curs in timp ce Hamilton a castigat 7 pozitii. Desi nu a mai reusit sa treaca de masa mai are rost sa ne intrebam care e mai bun?
    0 0
  • ctlnmihai
    @ Vettel
    este un pilot de viitor insa trebuie sa mai asteptam..au mai fost tinere sperante
    care au dezamagit.. k de obicei cei care tin cu Ferrari nu prea stiu sa fie obiectivi..
    Jolerto poate Lewis nu este un zeu insa este un pilot exceptional..dar nu stiu de ce ma obosesc sa conving fanii Ferrari de acest lucru..Putini dintre suporterii acestei echipe au puterea sa recunoasca cand un pilot al altei echipe este mai bun..
    A obtinut 2 puncte venind de pe locl 15 , intr-o cursa pe ploaie..Ma indoiesc k Massa ar fi reusit acest lucru..Oricum prea putine lucruri face Massa pe pista..
    noroc cu deciziile comisarilor de cursa care-i mai ofera cate o victorie..
    0 0
  • @ctlnmihai
    corect .
    0 0
  • Forza Ferrari @Kova
    Prost e Hamilton .... incapabil sa castige la Monza:)) Daca e atat de bun de ce nu a depasit pe Massa???? Degeaba spui ca a avut dificultati cu pneuri si bla bla :)) Important e ca acum Massa e cu un punct mai aproape si gata cu nonsensuri:) Forza Bella Rosso:)
    0 0
  • @Jolerto
    Hamilton prost , a? Tu esti vreun smecher mah repetentule. Zici ca s`a apropiat Massa la un punct? Sau uiti ca McLaren s`a apropiat de Ferrari la general....Retard:))
    0 0
  • Lewis-comentariul live al cursei.
    "Hamilton slipstreams Fisichella down the main straight and passes him into turn one."-"Hamilton passes Raikkonen for 11th in the first Lesmo"-"Hamilton passes Heidfeld for tenth."-"Hamilton is tussling with Glock in the first corner for ninth and takes the position."-"Hamilton passes Kubica for eighth"-"Hamilton passes Alonso down the main straight to take seventh."-"Hamilton goes past Trulli down the pit straight, but cuts the chicane and has to let the Toyota back through.Hamilton repasses the Toyota down the inside of turn one"-"Hamilton is flying, now just 3.7s behind Vettel and 2.5s a lap quicker last time round."

    Cand o sa auzim asemenea comentariu despre massa? Am auzit eu gresit la TV,sau citez:"massa nu e de calibrul lui Alonso,Raikkonen sau Hamilton"..........
    0 0
  • hakkinen
    Super citatele, ele nu reflecta decat realitatea!
    0 0
  • Incredibil!
    "dupa cum am vazut hamilton faacusera cateva smecherii ca incidentul cu webber...daca ar fi trecut de toti ,dar, tot ar fi clasat pe 19 voi mai ar laudati pe el ?:)) "
    Poate cineva sa traduca ce`a zis asta?:))) Voi chiar nu puteti sa acceptati faptul k Lewis a fost imperial la Monza? Cred ca nici daca iese campion mondial nu`l vedeti ca pe un pilot de exceptie. Despre Kimi.....ce sa mai zic...sau despre Massa care s`a chinuit cu Rosberg de ziceai ca Rosberg piloteaza la Ferrari:)))
    0 0
  • Urmeaza a 2-a cursa cu acelasi motor pentru Massa
    Urmeaza a 2-a cursa cu acelasi motor pentru Massa...mai are vreun joker sau Ferrari are o noua intelegere cu comisarii?
    0 0
  • @bogdan_197
    adevarat ham a fost f bun (nu imperial-asa era doar schumi) dar cred ca tupeul i s-a terminat in spatele lui massa facand cel mai bine ptr ca iesea ceva rau de acolo. pe de alta parte ham a avut de cine sa treaca , exceptie kimi de la care asteptam mai mult combat, si a ales o strategie mult mai buna iar massa , dupa mine, a facut o cursa foarte buna si inteligenta => a mai plusat un pct in clasament pe o pista uda pe majoritatea iubitorilor F1 nu credeau ca o va face
    0 0
  • @kova@admin
    d-le cine te crezi .... iar avem jigniri, jigniri, jigniri - cand vad asa ceva as vrea sa nu fi stiut de site-ul acesta .... sau poate ca nu e loc pe aici de asa ceva ..... !? (remember senna18)
    0 0
  • ctlnmihai
    regret
    Imi pare rau k s-a dat startul cursei sub incidenta safety-car-ului..era mai mult spectacol fara safety-car..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru